Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תיבות פלנטריות תמיד התנהגו טוב וחלק יותר מרובוטיות. הענין הוא לא שם אלא בנצילות הנמוכה שלהן יחסית לגירים הידניים והרובוטיים,שמתבטאת כמובן בתצרוכת דלק וביצועים נחותים. אם הצליחו לסגור את הפער הזה בפלנטריות החדשות אז בטח שהן עדיפות.

לעניין vag, נחמד לראות שהם ממשיכים להוביל טכנולוגית למרות הקשיים.

עריכה אחרונה על ידי amiger
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היצרנים היפנים מתקדמים דווקא בכיוון של תיבות רציפות. הן גם יותר "נכונות" מבחינת נצילות של המנוע - הוא תמיד נמצא בתחום היעיל בהתאם לכמות הלחיצה על הגז. זאת בניגוד לגיר רגיל שכל הזמן יוצא ונכנס מרצועת הכח (פחות משמעותי במנועים המדורניים עם הרצועה הסופר-רחבה).

החסרונות שלהם הם יעילות הרצועה (שהשתפרה מאוד) והרעש הלא טבעי בהאצה (מתרגלים אליו).

כל התיבות הרציפות היום מצויידות בממיר מומנט, מה שמקנה תחושת האצה ראשונית של מכונית אוטומטית "רגילה", ובנוסף מאפשר האטה נעימה יותר.

אבל תמיד זה יהיה מלווה ברעש מעצבן ומונוטוני בהאצה; הסל"ד נשאר קבוע וגבוה וגם הרעש מהתיבה עצמה מעצבן.

התיבה הרציפה מתאימה מאד דווקא למכוניות היברידיות, אגב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מדהים. באמת מהפכה טכנולוגית - מנוע עם מומנט קצת יותר מוקדם וקצת יותר חסכוני בדלק. ממש אילון מאסק הפולקסוואגן האלה.

פורסם

בינינו גם לאלה ששונאי VAG, אי אפשר להתעלם מזה ש VAG הם מובילים את טכנולוגיית הרכב של ה-20 שנים האחרונות.

ולרוב זה עובר בהצלחה! אל תחשבו שאני מוטה, יש לנו גם קורולה חדשה בבית, אבל VAG זה ליגה אחרת!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצחיק שתמיד מדיון על טכנולוגיה זה הופך לויכוח בין fanboys.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SLOWRIDE, מה לעשות, שבת בבית, פנויים לויכוחים...פעם הבאה צריכים לפרסם באמצע שבוע :lol::lol:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מעניין איזו תיבה תשודך למנועים הבכירים עם 30 וקצת קג"מ- הרי ה-DSG7 מוגבלת ל-25.4 קג"מ...

אולי DSG10? אולי גרסא משופרת על DSG7? מישהו יודע?

פורסם

אני לא מבין את ההתלהבות מהגאומטריה המשתנה (שדרך אגב נמצאת כבר במנועים החדשים של פורש), מנועי דיזל כבר המון זמן מגיעים עם טורבו מהסוג הזה :\

גם הנתונים עצמם לא כאלו מרשימים, לBMW לדוגמא יש מנוע 3 ציל' 1500 סמ"ק שמוציא קצת יותר מ22 קג"מ ב1250 סל"ד עם הספקים דומים.

They are trying to ban me...

פורסם

לא לשכוח שהישג טכנולוגי של מנוע זה לא רק מומנט והספק. את זה יודעים לעשות בלי טכנולוגיות חדשות. (לפי מה שאחד החברים בחר לציין - אפילו דאצ'ה.)

יש גם עניין של חסכון בדלק וזיהום אוויר וכמובן אופי הפעולה של המנוע.

במכלול הזה פולקסווגן בהחלט בולטים מאוד לטובה.

תוספו לזה את החתירה שלהם לחסכון במשקל וביחד מתקבלות מכוניות מאוד מוצלחות בהיבט הדינמי.

(ברור שאילו זה היה גם מאוד אמין זה היה שילוב מנצח)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ההשוואה היא בין מנועים "פשוטים" וקטנים של דציה ושל VW . מה לא רלבנטי פה?

יהודה

אתה טועה. אין גרסת 3 צילינדרים למנוע החדש, התמונה מציינת את מנוע ה-1.0 ליטר שלושה צילינדרים המוכר והנתונים מתייחסים אליו - הנתונים שאתה מציין אלו הנתונים של מנוע ה-1.0 ליטר של סקודה סיטיגו, 60 כ"ס ו-9.7 קג"מ.

במצב ספורט, התיבה של ה-308 גרועה, בועטת, מתבלבלת... לא חלק בעליל.

פורסם

אני לא חושב שמדובר כאן על איזושהי מהפכה. לצורך העניין, ב.מ.וו מצליחים להשיג נתונים דומים בלי VTG. יחד עם זאת, VTG אכן מסייע לשפר צריכת דלק/ביצועים.

כאמור, הטכנולוגיה אינה חדשה והיא כבר מיושמת מזה כמה שנים ברכבי פורשה ובמנועי ט"ד עוד לפני כן. אז פולקסוואגן לא ממש המציאו כאן משהו אך כן מדובר על תוספת מבורכת. מעבר לכך, דווקא בגלל שאין מדובר על משהו מאוד מהפכני, אני לא צופה בעיות אמינות מיוחדות.

לא לשכוח שהישג טכנולוגי של מנוע זה לא רק מומנט והספק. את זה יודעים לעשות בלי טכנולוגיות חדשות. (לפי מה שאחד החברים בחר לציין - אפילו דאצ'ה.)

יש גם עניין של חסכון בדלק וזיהום אוויר וכמובן אופי הפעולה של המנוע.

במכלול הזה פולקסווגן בהחלט בולטים מאוד לטובה.

תוספו לזה את החתירה שלהם לחסכון במשקל וביחד מתקבלות מכוניות מאוד מוצלחות בהיבט הדינמי.

(ברור שאילו זה היה גם מאוד אמין זה היה שילוב מנצח)

ובאותה נשימה, רק נזכיר שפולקסוואגן מעורבת בסקנדל זיופים בקנה מידה בינלאומי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

שום טענה למהפכה, אבולציה מתמדת כן. גם טכנולוגית ה ACT נוסתה בעבר (באלפא וקאדליק ונכשלה). אין ספק שהם מתמידים.

לגבי הזיופים, נכון. חרפה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
בינינו גם לאלה ששונאי VAG, אי אפשר להתעלם מזה ש VAG הם מובילים את טכנולוגיית הרכב של ה-20 שנים האחרונות.

ולרוב זה עובר בהצלחה! אל תחשבו שאני מוטה, יש לנו גם קורולה חדשה בבית, אבל VAG זה ליגה אחרת!

חבל שאין לכם פריוס, אחרת התגובה שלך היתה נראית אחרת.

וואו, פולקסוואגן משתמשים בטורבו מסוג חדש ברכב סדרתי. הם כל כך בקדמת הטכנולוגיה. תן לי לעכל את זה בזמן שאני אסע לי ברכב היברידי שגם יותר חסכוני, גם יותר חדשני, גם יותר חזק וגם יותר נעים לנסיעה.

למקרה שעוד לא הבנת, בשנת 2016 - בנזין זה פאסה.

פורסם

לא נסעתי בפריוס החדשה, אבל הישנה היתה מכונית כל כך אנטיפטית לנהיגה, שרק חובבי שמירת כדור הארץ יכלו איך שהוא להנות ממנה.

ולהזכירך, גם הפריוס היא עדיין מכונית בנזין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...