Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ממושכן? עזרה והצעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

כניראה שנפלתי על רכב ממושכן. הסיפור הוא כזה, חיפשתי רכב הרבה זמן ולבסוף מצאתי את הרכב שרציתי. הכל טוב ויפה, נוסע מעולה ניראה טוב כחדש למרות שהיד הייתה גבוהה, טסט רק מלפני כמב שבועות ועוד.

יכול להיות כי אני בחור צעיר ומטומטם, רכב ראשון,אין עם מי להתיעץ וכו...בקיצור קניתי.

לפני כמה ימים חבר קרוב שלי הלך לקנות רכב ואמר שבדק אם הוא ממושכן, אני לא ידעתי שיש דבר כזה בכלל, לי אמרו שאם הוא ממושכן משועבד או משהו אי אפשר להעביר(כבר הבנתי מהפורום שזה שיקרי ואפשר להעביר רכב ממושכן אבל לא משועבד או מעוקל.

בכל מקרה בדקתי ברשם המשכונות, והתברר שהרכב ממושכן לאחד הבנקים ב2009(לפני 7! שנים) כמו שאמרתי הרכב עבר דיי הרבה ידיים מאז, לא אוכל לאתר את הבחור שמשכן. גם כתוב היה שהתקופה של המשכון היא 99 שנים שניראה מוזר.

בדיקה במשרד הרישוי יצאה נקיה כמו גם הרשיון של הרכב היה נקי, גם הרשיון של מי שהיה הבעלים הקודמים גם נקי. שום זכר לשעבוד או משכון.

בדקתי את בעל הזהות בהוצאה לפועל, התשובה שקיבלתי הייתה :"על מספר מזהה ******* אינו מופיע במרשם החייבים המשתמטים".

יכול להיות שהחוב כבר שולם פשוט לא הסירו את זה מרשם המשכנות? אני חושש ללכת לבנק שמה יזכרו שיש להם רכב ממושכן(במידה והבחור לא פרע את החוב) ואז יקחו אותו ממני.

כמובן שאין סיכוי שאני אמצע את הבחור עצמו שיסדר מול הבנק.

עכשיו אני בלחץ שיקחו לי את הרכב, האם כדאי לגשת לבנק או לא? או שפשוט לשכוח מזה ולנסוע כרגיל ולא לדאוג?

אולי לגשת לעורך דין?

לדעתי זה לא הוגן שיקחו לי את הרכב בגלל חוב של מישהו אחר, יוצא מצב שאני מכסה לו אותו....אני לא ישן כבר כמה לילות....כל הלילה יושב מחפש תשובות וחורש על פורומים.

אשמח לעזרה ממישהו שמכיר את הנושא, עבר משהו כזה, או ידע לעזור לי....

פורסם

רוב הסיכויים שהייתה הלוואה על הרכב שהסתיימה ופשוט לא הסירו את המשכון... אתה יכול לפנות לבנק הממשכן ולבקש מכתב הסרת משכון במידה וזה המקרה.

STI 2004

פורסם

רוב הסיכויים שהמשכון כבר הסתיים. פנה לבנק הממשכן ובקש לבטל את המשכון.

זה כנראה יקח כמה שבועות אבל סיכוי טוב שהכל יגמר על הצד הטוב ביותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה חברים, הרגעתם אותי כצת.

יכול להבצר מצב שאני רק "אזכיר" לבנק על החוב\רכב? נגיד הוא לא סיים לשלם את החוב, מזה אני מפחד.

עוד דבר אחד, הם בכלל יתנו לי מידע? הרי אני לא בעל החשבון, אני חושב שהם יגידו לי משהו בסגנון של "לא יכולים לגלות מידע על מישהו אחר"

פורסם
פנה לבנק.

נגיד הרכב עדיין ממושכן יש אפשרות להסיר משכון אם הבן אדם לא פרע את החוב? אולי עורך דין יכול לעשות משהו? הרי הרכב בבעלותי, שהבנק יפנה לממשכן וימשכן משהו שלו.

מישהו בפועל נתקל בדבר כזה?

פורסם

ברעיון לא אמורה להיות שום בעיה.

הפרוצדורה של הסרת מישכון בבנק היא שהוא מוסר הודעה כפולה. אחת למשרד התחבורה על הסרת המשכון ברישון הרכב והשניה זה לרשם המשכונות.

ההודעה לרשם המשכונות מסובכת יותר מכיוון שזה לא משהוא שמבוצע במיידי, אלא הבנק מוסר להם את ההודעה ולוקח 3 ימים (אם אני לא טועה) עד שזה מסודר,מנגד ההודעה למשרד התחבורה מתבצעת במיידי, כולמר ברגע שהיית בבנק והורידו את המישכון אתה יכול לגשת לסניף הדואר (זה יכול לקחת לפעמים כמה דקות עד שזה מתעדכן במערכות וכו') ולמכור את הרכב וברישון לא יופע המישכון. כנראה שפה היה איזה תקלת תקשורת או משהוא כזה בדרך, דבר איתם מאמין שזה יסתדר.

פורסם

ייתכן שהבנק מחזיק במשכון כנגד חובות של היד המקורית . למרות שאחרי 7 שנים מי יודע מה יוכל הבנק לממש . היה לי חבר עם סיפור דומה. היה קשה, גייס עו"ד שבסוף שכנע אץ החייב לסלק את המשכון .

פורסם

אל תערבו בין דברים שונים.

אם הבנק הסיר את השיעבוד במשרד הרישוי הוא היה צריך באותו מעמד להסיר את המישכון מהרכב גם ברשם המשכונות.

כיום יש הוראות בנק ישראל המחייבות את הבנקים להסיר מישכון בתוך 30 יום.

בלי לחץ, לפנות לבנק הממשכן (באיזה בנק מדובר?) ולבקש הסרת משכון. אפשר גם להגיע פיסית לאותו סניף, ולצאת עם טופס ביטול מישכון ביד וללכת להסיר את המשכון מייד במשרדי רשם המשכונות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מן הנמנע שהלווה המקורי היה בבנק , הבנק הסיר את הרישום במשרד הרישוי בתקשורת מחשבית, ונתן ללווה את הטופס לסילוק המישכון.

הלכו הקונה והמוכר לדואר ביצעו העברת בעלות .

ואז בשביל מה ללכת לרשם המשכונות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכל העונים, הבעיה נפטרה, הלכתי לבנק היום וחוב נפרע ממזמן, הרכב לא ממושכן ולא משועבד, כמו שהרב אמרו כאן, הרישום סתם לא הוסר. קיבלתי מכתב מהבנק על זה שהם שלחו ביטול משכון לרשם המשכונות. אמרו שזה לא נדיר וקורה הרבה פעמים מטעיות כאלה ואחרות וב-99.99999% (מילים של הפקידה) זה נגמר בטוב...סתם אכלתי לעצמי את הראש.

פורסם

לא סתם ולא נעליים.

טוב עשית שטיפלת בזה ולא התעלמת עם גישת ה"יהיה בסדר".

טוב מאוד שהיית עם יד על הדופק ואני בטוח שלמדת להבא.

סע בדרכים טובות.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
לא סתם ולא נעליים.

טוב עשית שטיפלת בזה ולא התעלמת עם גישת ה"יהיה בסדר".

טוב מאוד שהיית עם יד על הדופק ואני בטוח שלמדת להבא.

סע בדרכים טובות.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

תודה רבה. בהחלט למדתי מהניסיון הנוראי הזה.

מקווה שגם אחרים ילמדו מזה ולא יעשו טעויות.

בהצלחה לכולם

פורסם

בקיצור, 15 שקלים לבדיקה במחשב של רשם המשכונות לפי מספר הרכב, לפני הקניה, מקנים שקט ושינה טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...