Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה יש פה לקשקש? במטר של 16G אפשר להזרים בערך 40A ולהישאר בתחום המומלץ (מבחינת התנגדות הכבל). מהסיבה הזו באמת ברוב המקרים 16G יספק.

אנשים, תבינו, זה לא ממש משנה מה מותר, ככל שהעובי עולה, ההתנגדות והבזבוז קטנים, זה לא ממש משנה בכמה וכל עוד שזו תוספת של 10 שקל, זה שווה את זה.

ושי, גם אני לא הבנתי את ה 5000W אלא עם הספק הפנימי ממיר ל 120V.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

ושוב, העובדה היא שככול שהעובי עולה ההתנגדות קטנה, לכן זה כדאי ויש עוד הרבה סיבות אחרות שלא הזכרתי כמו השראות וכו.

פורסם

איל, סתם זרקתי 5000 וואט .... אני אוהב לדבר באויר ;)

איל הבחור באמת חושב שאנחנו עובדים עם 12V, ולכן הערתי אותו למציאות שלא כך הדבר.

הוולטאז שלנו גדול בהרבה, ולכן האמפרג שלנו נמוך מאוד.

משמע, בשביל להגיע למצב של האמפרג האסטרונמי שהוא דיבר עליו, אנחנו צריכים הספק מאוד עוצמתי ב4 אוהם.

זה לא משנה כמה התוספת, ולמה התוספת.

העובדות פשוטות, לא צריך יותר מזה, ולא תשמע יותר מזה, והביזבוז כל כך מטומטם, שזה מגוחך.

אם הביזבוז של הסאב שלך כל כך חשוב לך, אז תאכיל את המגבר שלך בחיווט יותר בריא(כבל מתח), לפחות שמה השינוי יכול להיות באמת מדד.

עריכה.

כן רן, הרבה דברים שלא הזכרת, כמו העובדה שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר עליו.

ואין לך שמץ של מושג מה ההתנגדות, ומה המתח שאנו עובדים איתו.

ואין שלך שמץ של מושג מהזה 34 אמפר שזרקת לאויר.

השורה התחתונה, שאתה מדבר באויר ותופס אחלה של במה בשביל אנשים כמו -אדי-.

כשיהיה לך חצי מושג על מה אתה מדבר, אולי אז באמת אצטרך להצדיק את עצמי ואת הטיעון המגוחך של:

"ככול שהכבל עבה יותר ההתנגדות קטנה"

אתה מדבר פה על מספרים של 0.04 אוהם ! תצא מהסרט שלך כבר, לא כולם מדברים באויר כמוך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אהבתי.

אני מבין שהמחלה של אדי מדבקת, כשאין משהו חכם להגיד

מספרים בדיחה.. :)

אני באמת אצטרך להשתמש בזה בויכוח הבא ובמיתוס הבא שתאמינו בו.

רן,

כשתדע כמה אמפר עובר בכבל הזה, תדבר איתי.

כשתדע מה ההתנגדות שהכבל מפעיל, תדבר איתי.

כשתדע מה הוולטאז המדובר, תדבר איתי.

כשתדע מה ההשלכות של כל זה לגבי ההספק שלנו, תדבר איתי.

עד אז, עדיף שתשתוק, כי אתה באמת לא מוסיף לעצמך כלום חוץ ממספר ההודעות ליד השם שלך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

איל, איך הגעת למסקנה ש34 אמפר שזורמים בכבל של הסאב שלנו, משליכים על 500 וואט ?

במצב שאתה מתאר.

אנחנו צריכים וולטאז של כמה ?

14 וולט ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אז כניראה רן, בסופו של יום אני מתבסס על דברים אמיתיים, שקשורים לעולם האמיתי.

המציאותי, עם מספרים אמיתים ומציאותיים.

ואתה מדבר איתי על הספקים של 5 אלף וואט ?

חבל רן, אני במקומך הייתי מנצל את הפורום בשביל להשכיל ולהרחיב את הידע שלי, ולא באופן השימוש שאתה עושה .. לנסות להתנצח עם אנשים -שאכן- קשורים למציאות, ומביאים ביסוס לטענות שלהם.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

רן,

כשתדע כמה אמפר עובר בכבל הזה, תדבר איתי.

כשתדע מה ההתנגדות שהכבל מפעיל, תדבר איתי.

כשתדע מה הוולטאז המדובר, תדבר איתי.

כשתדע מה ההשלכות של כל זה לגבי ההספק שלנו, תדבר איתי.

תשמע..בשביל הדברים שכתבת, לא צריך להיות גאון גדול, וכל תלמיד שסיים ללמוד חשמל בי"א יכול להריץ לך את החישובים האלו וזה יקח לו לא יותר מ10 דקות!

אז לא תמיד צריך לשחק אותה כזה מבין גדול..

הבחור טען שככל שהכבל עבה יותר התנגדותו קטנה..וזה נכון! תסכים איתו או לא, זה חוק פיזיקלי!

וברור שעדיף להשתמש במוליך עבה יותר, וההתווכחות שלך לא ברורה, כי גם מוליך דק מדי מתחמם מהר יותר - דבר שעלול להוביל לבעיות בעתיד.

אז לא צריך לקטול אנשים על כל טענה שהם מביאים..במקרה הזה הבחור אפילו צודק!

ונ.ב...אני נהנה מהרומן שלך עם אדי כל יום מחדש:-P

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

BG, תקרא את התרד לפני שאתה מגיב.

זה לא מכובד לקרוא שתי הודעות אחרונות בגלל עצלנות יתר.

ואני שמח שאתה אוהב את הרומן, בקרוב אופרת סבון בטלויזיה. :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

קראתי את הכל עוד לפני שהגבתי, והבנתי את מה שאתה אומר ואתה צודק...באמת לא צריך מוליכים עבים יותר והמוליכים הסטנדרטים מספיקים בהחלט..ואני דוגמא מצויינת לכך.

פשוט נראה כאילו אתה סותר את הטענות של הבחור, כאשר למעשה דבריו נכונים בתיאוריה, אבל לא כל כך באים לידי ביטוי במציאות..ובצדק לדעתי:-)

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

סתרתי המון דברים שהוא אמר.

סתרתי את העובדה שהוא קורא לדברים שלי שטויות, קישקוש.. וכו

סתרתי את העובדה שהוא באמת מאמין למה שהוא ממציא.

סתרתי את העובדה שהוא באמת חשב שהאמפר שיש לסאב של 500 וואט, עומד על 34 אמפראז.

סתרתי המון דברים, לא בגלל שהמצאתי משהו חדש, אלה בגלל שזאת המציאות.. מה לעשות ...

נשכתב את המציאות בגלל שהוא חי בסרט ?

אכן, כבל עם מוליך עבה יותר, יהווה פחות התנגדות להספק שלנו ..

כמה חסכנו ? 0.01 אחוז ? נו באמת .. על מי אנחנו עובדים.

אני לא רואה אותכם מעבירים כבלים של 2 GAUGE למגברים שלכם, בשביל לחסוך הרבה יותר מזה ..

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...