Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, זה שוב אני

אתמול שטפתי את הרכב כולל הסרת הווקס + יישום חדש לגמרי.

השתמשתי ב 50 מ"ל סיטרוס, ועוד 50 מ"ל סבון כלים כדי לדאוג שלא תשארנה שכבת ווקס או שאריות דיטיילר כלשהן.

אממה, נראה שהשטיפה רק עשתה את הפח חלק יותר וגרמה למים "להזרק" ובידינג ממש טוב.

יותר מזה, עברתי 6 פעמים (!!) על הפח עם הסבון בדלי (10 ליטר סה"כ), ושום דבר.

הרגיש כאילו יש ציפוי על הצבע.

החומרים בהם השתמשתי בפעם קודמת היו סה"כ ווקס של דודו ג'וס orange crush וקוויק דיטיילר מעורבב בין כימיקל גייז V07 + סונקס BSD + מגווירס LAST TOUCH, כולם בערך 1:1 מלבד הסונקס שהיה ביחס של 2 ל 1, כל זה היה לפני יותר מחודש מאז הספקנו לעבור שבוע של גשם מלא בחול.

ובכן בוידאו רואים.

לבסוף נכנעתי ויישמתי על זה ווקס חדש.

אז הערבוב של החומרים כנראה עמידים ביותר.

אגב, זה לפני הפלסטלינה, לאחר מכן זה היה נראה אותו הדבר

P60401-162220.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

מעניין.

ניסית ipa?

אגב אולי זה רק אני אבל הסיטרוס אצלי לא כזה מפרק לכלוך כמו שציפיתי, ניסיתי גם להקציף עם הגלוריה ואפילו מר וורוד היה יותר אפקטיבי בפירוק לכלוך.

פורסם

הסיטרוס זה השמפו הכי חזק שנקלתי בו, הוריד לי FUSSO לאחר נסיון בודד או שניים בדילול גבוה להסרת ווקס, ובהתחלה הייתי משתמש בו בדילול של 10 מ"ל ל 10 ליטר וגם זה היה יותר מדי (לא הסתכלתי על כמה צריך לדלל).

אם כבר מר.פינק לא הוריד לי כלום, אפילו צואה של יונים עדינה וחרקים שנדבקו לפרונט ולבסוף מכרתי את הבקבוק לשכן שרצה סבון להקצפה, ללא ספק השמפו הכי מיותר שקניתי מזל שהוא לא יקר.

נוסף לסיטרוס עוד הוספתי סבון כלים במינון גבוה לחלוטין, סה"כ 100 מ"ל שמפו + סבון כלים.

כן ניסיתי גם IPA מדולל 1:3 לא עזר, עשיתי אחרי הפלסטלינה והשטיפה שלאחר מכן.

Opel Adam S 2017

פורסם

גם הסונקס האדום חזק. לטיפולי דיטיילינג הוא מעולה.

לדעתי זה לא קשור לשילוב, אלא לטיפולים קבועים - שיוצרים צבע בעל מרקם חלק שגורם לתופעת בידינג.

הייתה לי תקופה שלא עשיתי טיפולי דיטיילינג חודשים ארוכים, עקב חוסר בזמן -כן הקפדתי על שטיפה שבועית קבועה בתוספת QD כל שבוע/שבועיים. (6/7 סוגים של קוויק דיטיילר שונים ומשונים) הייתה לי את אותה תופעה גם לאחר שטיפה ופלסטלינה.

בכוונה צילמתי את התמונות אחרי גשם. תראה רכב שלא טופל 7 חודשים לפחות.

20151025_140045.jpg20151025_140047.jpg

פורסם

7 חודשים ככה זה היה אצלך? ככה נראה אצלי אחרי יישום טרי של פוסו.

סונקס אדום, הווקס הנוזלי במקרה? אם כן - לא מכיר את המוצר הנ"ל.

תראה, אחרי כל הגשמים מלאי החול שירדו וכל הלכלוך שהיה לא ביצעתי שטיפות החורף כלל, אולי פעמיים, בגלל זה מפתיע אותי שלאחר כל זה יש עדיין הגנה כלשהי על הפח.

הייתי מבין אם לאחר הפלסטלינה הבידינג היה כזה, אבל הוא היה אותו הדבר גם לפני וגם אחרי.

נ.ב הפעם השתמשתי בפלסטלינה של SOFT99 שנקראת בשם המוזר SMOOTH EGG.

הביצה חלקה הזו עושה את שלה מעולה, האמת שניתן להשתמש בה עם מים זורמים בלבד מאשר חומר סיכוך, היא רכה לעומת הסינית ותפסה לא מעט לכלוך למרות שהפח לא הרגיש הכי חלק - עלתה לי 60 ש"ח ל 2 חתיכות של 50 גרם (100 גרם סה"כ).

P60401-163355.jpg

לינק למי שרוצה

SOFT99 Smooth Egg Clay Bar 2x50g Auto Car Care | eBay

Opel Adam S 2017

פורסם

כן שבעה חודשים לפחות. יש תקופות שממש אין לי זמן מרוב עבודה.

למרות זאת לא מוותר אף פעם על שטיפה שבועית +QD בשלל ווריאציות. כי רכב נקי זה משהו שטמון בנו.

סבון של סונקס הכי זול. יש לו יכולת ניקוי מפחידה -בגלל זה אני לא משתמש בו לאחר טיפול דיטיילינג

אלא רק לפני. או בריכוז חלש שהרכב ממש מלוכלך. (הוא מוריד הכל)

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-SONAX-Wash.html

מבחינתי הוא מחליף של הפיירי (נוזל כלים) לטיפולי שורש עמוקים...

אגב שוקל לקנות איזה ככפת פלסטלינה שתחליף את הפלסטלינה המסורתית שלי.

פורסם

תודה על ההמלצה, לא יצא לי להשתמש בו אף פעם אבל כשנהיה בחנות נקח אחד כזה שיחליף את הסיטרוס.

בכל אופן אני ממשיך להשתמש בתערובת של הקוויק דיטיילרים, שכחתי להוסיף שהוא מכיל גם קצת מהספריי ווקס המעולה של אופטימום.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

רק קח בחשבון שסונקס יכול לשחוק כל לציפוי - לכן צריך להיזהר איתו שבעתיים.

יחד עם זה יש לו יכולת ניקוי גבוה גם במינון נמוך. תמיד טוב שיש אחד כזה.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

מה המינון לשטיפה עם הסונקס הזה כדי שלא יוריד ווקס/אוטם?

אה וליאב, לפי דעתי לאחר כל מה שעשית בטוח אין לך הגנה כי הבידינג/שיטינג שאתה רואה זה לפי דעתי רק מזה שהפח של הרכב שלך מאוד מאוד נקי.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

sportscar מה שאתה רואה בוידאו / בתמונות זה לאחר שטיפה עם סבון כלים וסיטרוס, מה שאתה אמור לראות כשאין הגנה זה שלוליות מים לא טיפות עגולות או דחייה חלקה של מים.

כמו בתמונה הנ"ל, ימין בלי ווקס, שמאל עם.

maxresdefault.jpg (1280×720)

בעקרון זה לא מפריע לי, רק מקווה שזה לא גורם לכל ווקס אחר שאני מורח לא להתפס על הפח.

אגב למי יש נסיון עם PANEL WIPE? טרם ניסיתי את זה, כדאי? עדיף על IPA?

Opel Adam S 2017

פורסם

אני יודע איך נראה רכב עם או בלי הגנה.. אבל אין לי הסבר לאחר כל מה שעשית.. זה תופעת טבע חח, אולי באמת השילוב המשולש יצר משהו מפחיד.

Carpro eraser בטוח יוריד את זה

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

• תוכן חדש...