Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אתחיל מהשאלה הראשונה ולאחר מכן אתן את חוות דעתי לגבי כבישי האגרה באיטליה.

 

לפני כשבוע נסעתי לאיטליה וקרתה פאדיחה קטנה מצד חברת ההשכרה. הגעתי לשדה התעופה וגיליתי שאין לי רכב שממתין לי, למרות שהיה אישור הזמנה בכתב ובמייל וחברת ההשכרה רנטל קארס עשו חתיכת פאדיחה ולא אישרו מול חברת ההשכרה את הרכב וכך יצא שחיכיתי בשדה 4 שעות ללא שום רכב. האם ניתן לתבוע ולבקש פיצוי על היום שנשרף לי ( הייתי אמור לנסוע ממילאנו לעשות סקי בקורמאייר איטליה וכמובן שפספסתי יום שלם מהטיול).

 

הדבר השני שאני רוצה לדבר עליו הוא כבישי אגרה היקרים באיטליה, האם יש דרך לעקוף אותם (שואל לפעם הבאה).

הגעתי למצב שאני נוסע שעתיים ממילאנו לצפון ומשלם על כביש האגרה 36 יורו לכל כיוון, האם המחיר הזה הגיוני? האם זה נובע מזה שלקחתי ג'יפ? האם לרכבים קטנים יותר המחיר נמוך יותר? האם באמת ניתן לעקוף אותם איכשהו ( לפי הוויז ממש לא) ולנסוע בדרכים אחרות כמו למשל בישראל כביש החוף וכביש 6 ודומיהם?

אתה מגיע למצב שבלי קשר לדלק אתה משלם רק על הנסיעה ל2 קצוות עוד 72 יורו שלא לדבר על נסיעות למקומות אחרים כמו ונציה ודומיהם.

הגעתי למצב ששילמתי 310 יורו רק על אגרת כביש ( חולני).

 

עוד שאלה בנוגע למקום בשם מונזה שלצערי לא הגעתי אליו, האם ניתו להשכיר שם כמו שאמרו לי רכבי ספורט על מסלול? מה המחירים?

 

תודה לעונים.

פורסם

אפשר לנסוע בדרכים אחרות. רק שבשונה מהארץ, שם אתה יורד לכבישים מקומיים שהרבה יותר איטיים. כך את זה בחשבון.

התשלום הוא לפי מרחק ולא סוג הרכב.

ניתן להשכיר פרארי ו למבורגיני בעיר. עלות של 100-200 יורו. תלוי במשך הזמן. הנסיעה היא בדרכים ולא על מסלול.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

רנטאלקארס אינה חברה ישראלית, למרות שהיא מפעילה אתר ושירות לקוחות בעברית. איני יודע היכן החברה רשומה, אבל מדובר באגף של booking.com שהיא חברה הולנדית (כיום בבעלות אמריקאית). אני כלל לא בטוח שתוכל לתבוע אותה בארץ. זה היתרון של חברות כגון אופרן, הכפופות לחוק הישראלי.

 

מצד שני, תוכל לפנות בתלונה לחברה. ניסיוני הוא ששירות הלקוחות של Booking.com מצויין, (ובהזמנה טלפונית גם היחס של נציגת rentalcars.com היה מצויין) אז יש סיכוי כלשהו להתיחסות חיובית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

לא כתבתי את הדבר הזה.

 

כבישי אגרה הם עניין יקר. קטע בן כ-15 ק"מ בדנמרק (גשרי Storebaelt) עולה 240 קרונות (כ-140 ש"ח) מנהרת Arlberg באוסטריה כ-10 אירו ובצרפת שילמתי עשרות אירו בקטעים של הכביש המהיר בין Aix-en-Provence לניס (והקטעים בתשלום מופיעים בהפתעה - לסרוגים בין קטעי חינם).

 

מצד שני - נסיעה בגבישי אגרה חוסכת הרבה זמן (ודלק) - וזמנך בחו"ל יקר מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

גם אישתי חושבת שאני כל הזמן טועה.

אני לא בדקתי את הנושא לעומק. זה המידע שקבלתי בקבלה של המלון. אני זוכר שיהיה מחיר אחר למשאיות. נהגתי שם ב Q5

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

למשאיות אכן מחיר אחר. לא יודע איך זה פועל באיטליה, איטליה, אבל בגרמניה ושכנותיה רכב מעל 3.5 טון חייב בדבר שנקרא Go Box ומתמחר את הנסיעה לפי קילומטרים (שמחושבים לפי GPS). רכב פרטי משלם אגרה תקופתית קבועה, שבגרמניה, נכון להיום, היא אפס. (לא רבים בינונו מודעים לכך שהאוטובאהן בגרמניה הוא כביש אגרה).

 

גם בישראל, לפחות כביש 6 ומנהרות הכרמל, מתומחרים בהתאם לסוג הרכב.

 

בכלל, עניין אגרות הכבישים מצריך לימוד לםםני כל נסיעה לחו"ל. יש מדינות בהן העניין פשוט, כמו בגרמניה, אוסטריה, איטליה או צרפת, אבל יש מדינות בהן מדובר בעסק יותר מורכב, כגון פורטוגל, שבה קיימת רק גביה אלקטרונית באמצעות התקן, וצריך להכיר את המערכת כדי לא ליפול על קנסות כבדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...