Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה תגידו על טכנאים שמוכרים "ביטוח" למוצרי חשמל על בסיס יומי?

כ-1200 ש"ח למספר שנים ולך תחפש אותם אחרי זה.

הלקוחות הם בדרך כלל קשישים וברור כמה זה מיותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם יש דבר כזה גיהנום, אז מדובר באנשים שיש מדור מיוחד ששמור רק להם. איך הם מצליחים לחיות עם עצמם, קטונתי מלהבין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עד כמה שאני יודע מדובר בעסקת רוכלות. לפי החוק אתה יכול להחזיר את המוצר עד 14 יום גם אם נעשה בו שימוש וגם אם האריזה נפתחה. תשלח מכתב בדואר רשום שבו אתה מבקש להחזיר את המוצר כי הוא לא יעיל כמו שהובטח או משהו בסגנון. בנוסף צור קשר טלפוני עם המוכר וגם שם תתעקש להחזיר את המוצר. אם לא יסכימו תפנה למועצה לצרכנות ושאר המקומות שהציעו לך (גם בית משפט לתביעות קטנות אפשרי כי זכותך להחזיר את המוצר.)

בדיוק השבוע מקדמים חוק שמכירות מהסוג הזה שמנצלים אנשים קשישים או אנשים מוגבלים יהיה ניתן לבטל תוך 6 חודשים.

אסף

פורסם

אין ספק - מדובר בנצלנים, ואני מדבר בלשון עדינה.

אבל שי גם בעיה עם דרך החשיבה של המבוגרים, ואנחנו, הדור הבא, לא תמיד מצליחים להבין אותה.

לדוגמא - אני לא מצליח לשכנע את אמא שלי לוותר על אחד משלושת (!) קוי הטלפון שלה, או על חבילת דקות לחו"ל שכמעט אינה מנוצלת. ומדובר באשה שלמרות גילה המתקדם מחוברת היטב לנעשה בעולם המודרני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שהחשבונית והשם של החברה עליה אמיתיים. תנסה לברר על פי מספר עוסק מורשה \ ח.פ..

נסה ללכת בדרך החוקית של החזר כספי, כמובן בתנאי והחברה בכלל קיימת והמספר שהוא השאיר אמיתי.

אני מאמין בקארמה, הנוכל הזה יקבל את שלו. להסביר ברוגע לסבתא שלא תאמין לאף אחד ולא תשלם לאף אדם זר בלי להתייעץ קודם.

פורסם

חבל על הדיבור ובטל את העיסקה

זה החוק

"רוכלות" - הצעת עסקה לצרכן מאת עוסק, או מי מטעמו, שבא שלא לפי הזמנה למקום מגוריו, שירותו הצבאי, עבודתו, לימודיו או לקרבתם, וכן לכל מקום שאינו בית עסק של העוסק או של מי מטעמו (להלן - מקום הצרכן)

(א) בעסקה ברוכלות רשאי הצרכן לבטל את ההסכם –

(תיקון מס' 6) תשנ"ח-1998 (תיקון מס' 26) תש"ע-2010

(1) במכר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שנקבעו בתקנות לפי סעיף קטן (ד), לפי המאוחר מביניהם;

(2) בשירות, תוך ארבעה-עשר ימים מיום עשיית ההסכם או מיום קבלת הפרטים שנקבעו בתקנות לפי סעיף קטן (ד), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת, אם טרם הוחל במתן השירות.

(תיקון מס' 26) תש"ע-2010

(ב) משבוטל הסכם לפי סעיף קטן (א) –

(1) ישיב העוסק לצרכן את התמורה ששילם; לעניין ביטול לפי סעיף קטן (א)(1) – הצרכן ישיב לעוסק את הנכס נושא העסקה בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן, ולעניין ביטול עסקה מתמשכת לפי סעיף קטן (א)(2), אם הוחל במתן השירות – ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו, וכן ישיב לעוסק טובין שקיבל לצורך מתן השירות, אם קיבל טובין כאמור;

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

יש מה לעשות!

כמה זמן עבר מאז העסקה?

אפשר לבטל עסקת רוכלות תוך 14 יום ללא כל סיבה וגם אם נעשה שימוש במוצר!

יש כיום הצעת חוק שתאריך את התקופה הזו למספר חודשים כשמדובר בקשישים.

המועד הקובע הוא מן היום בו התקבל טופס גילוי (בכתב!) ובו מצוינים של פרטי העסקה ותנאי הביטול. ולא מיום קבלת המוצר!

האם השאירו טופס גילוי שבו נכתבו תנאי הביטול?

האם הטופס הוא בשפה אותה יכולה הסבתא להבין?

לדבריך יש חשבונית, בדוק האם מספר ח"פ או ע"מ הוא אמיתי.

אם התשלום בהמחאה או בכרטיס אשראי אפשר להתחקות אחריו. אם מזומן - זו בעיה.

יש להודיע לחברה בטלפון ובכתב על ביטול העסקה.

יש שני גורמים אליהם אפשר לפנות:

המועצה לצרכנות - אין להם סמכות אכיפה אבל יש להם רצון טוב והם יפנו בשמך למוכר.

הרשות להגנת הצרכן במשרד הכלכלה - יש להם סמכות חקירה והטלת קנסות מנהלתיים אבל הם לא יפעלו להשבת כספך.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

האופציה הרדיקלית, להתקשר לסוכן, לספר בהתלהבות שסבתא ממש מרוצה והשכנות התלהבו ורוצות שיגיע למכור להן גם.

לחכות לו עם "מגביר מוטיבציה להחזרת כספים מעץ או אלומיניום".

אבל קודם נסה את המועצה לצרכנות וכל השאר.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

לא הושאר שום טופס חוץ מחוברת הדרכה ברוסית שהודפסה בחובבנות

רשום בחשבונית "ע.מ 313084964"

האתר הזה:

https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx

לא מעלה שום נתונים.

לצערי עוד לא יצא לי להתקשר למספר שמופיע שם כי לא היה לי טלפון שיכול להקליט שיחה, דחיתי את השיחה למחר.

עבר חודש מאז הרכישה אז ה14 יום לא תקף.. אעדכן.

פורסם (נערך)

14 ימים נספרים בעסקת רוכלות לפי התאריך בו התקבל טופס גילוי ולא מיום הקנייה.

עסקה ברוכלות

14. (א) בעסקה ברוכלות רשאי הצרכן לבטל את ההסכם –

(1) במכר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שנקבעו בתקנות לפי סעיף קטן (ד), לפי המאוחר מביניהם;

קיבלתי חוות דעת משפטית בנושא זה מן הרשות להגנת הצרכן והגשתי תביעה נגד חברה שמכרה לאמי איזו "עסקת מועדון" מבלי לשלוח לה גילוי נאות. המשפט עתיד להתקיים בעוד מספר חודשים.

אם תצליח למצוא את החברה, יש לך עילה לביטול העסקה למררות שחלפו יותר מ-14יום.

תתיעץ עם המועצה הישראלית לצרכנות. יש להם אתר אינטרנט בו אפשר לפתוח תלונה.

אגב, היא שילמה הכל במזומן?

הסבתא גרה באזור חיפה/קריות?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

עדכון:

התחלתי למלאות את הטופס הזה:

http://www.consumers.org.il/category/complaint-form

באחד הסעיפים נשאלתי אם יצרתי קשר עם המוכר, אז פה החלטתי להתקשר, יש לי אייפון ואי אפשר להקליט שיחות אבל לא התאפקתי, חייגתי אליו וענה לי בחור בשם ולדימיר שהוא המנהל מכירות כביכול, ידעתי את שמו ופניתי אליו בשמו כשענה לי בעזרת אפליקציית ME שגילתה לי מי זה.

הסברתי לבחור את הסיפור, הוא טוען שכנראה הסוכן שלו התבלבל במחיר, שאל על מי מדובר ומה הכתובת והבטיח שיבדוק ויחזור אלי.

אומנם אין לי אפשרות להקליט שיחה אבל לפני שהוא הספיק לנתק הרחקתי את הטלפון מהפנים קצת ואמרתי בקול "סבבה זה הקליט את השיחה" כדי שישמע את זה.

כעבור 3 דקות הוא חזר אלי ואמר שבדק את הסיפור ואמר שבנוסף למכשיר נמכרו לה גם כפפות כלשהן כתוספת לציוד, אמרתי לו ששום בעיה אכן ראיתי כפפות וסגרנו על מחיר של 350 שקלים ואמר שהסוכן שמכר לה את זה יחזור לבית שלה עד חמישי הבא ויחזיר מזומן 850 שקלים וביקש להשאיר את הקבלה על מנת שיוכל להחליף בחדשה, הבחור דיבר רגוע ויפה מאוד וציין שחס וחלילה יגנוב מפנסיונרים. אני חושב שהם פשוט מוכרים במחיר מופקע ומי שמבקש פשוט מחזירים לו, ומי שלא מבקש פשוט הרוויחו (אם יחזירו את הכסף בכלל)

אעדכן, ותודה לכולם.

פורסם
הבחור דיבר רגוע ויפה מאוד וציין שחס וחלילה יגנוב מפנסיונרים.

כן, חלילה יגנוב מקשישים. ממש.

אולי חלילה יודה בכך שהוא גונב מקשישים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...