Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהנושא הזה נטחן רבות, אבל אני רוצה בגדול להבין בכמה זה יעלה לי בכל חלופה.

כיום החברה נותנת לי רכב כהטבה (כבר הרבה שנים) ואני משלם רק את המס כל חודש כנגזרת משווי הרכב.

החליטו לעבור למודל של החזר הוצאות בטענה שלא מעוניינים להתעסק עם נושא הרכבים.

היום השווי רכב שלי הוא כ3000 בברוטו והדלק מוגבל ל3000 ק"מ בחודש.

במודל החדש הם ישלמו 4500 ברוטו כל חודש תוספת להוצאות אחזקת רכב וכן יתקינו דלקן שישולם על ידי החברה עד תיקרה של 2500 שקל כל חודש.

השאלה שלי כמה אני נדפק כספית בעלות שנתית במעבר למודל החדש שהם מציעים

נהג ותיק

פורסם

זה כמובן תלוי בגובה השכר שלך או יותר נכון בדרגת המס שלך. כמה מס, ביטוח לאומי ומס בריאות תשלם על ה4500ש"ח

בצד החיובי אולי אתה מקבל הפרשות סוציאליות על הסכום המדובר

פורסם

אם יוסיפו לך 4500 שקל למשכורת + הוצאות על דלק זה ככל הנראה ישתלם לך.

זה כמובן תלוי לאיזה דרגת מס אתה מגיע ואיזה רכב קיבלת מהעבודה עד עכשיו וכל זה, אבל בהנחה שזה יעלה לך את הנטו בכ-2500-3000 שקל, זה כנראה בסדר.

אתה יכול לרכוש רכב חדש באמצעות הלוואת בלון שהעלות החודשית שלה תהיה פחות מהסכום של התוספת לשכר ואת ההפרש תשמור לטיפולים וביטוחים.

פורסם

ההבדל אצלך שכפי שזה נראה אין לך אפשרות בחירה אלא הנחיתו עלייך עובדה.

אני לא חושב שאתה נדפק אלא להפך, בד"כ אם אדם יחזיר את הרכב שלו, אז הוא יקבל את שווי הרכב לברוטו ובד"כ זה הרבה פחות מ4500, ובנוסף הוא יקבל סכום סמלי הוצאות נסיעה, 500-1000 ש"ח. כאן לעומת זאת אתה מקבל דלקן שהתקרה שלו מספיקה לך לנסיעות של עד 5000 ק"מ בחודש וזה הרבה.

השאלה היא כמה אתה נוסע בחודש, אם זה לעבודה וחזרה אז הרווחת, אבל אם הרכב משמש אותך לנסיעות (מכירות/ טכנאי שירות וכו') אז פחות הרווחת כי אתה צובר ק"מ גבוה על רכב פרטי על כל המשתמע מכך.

פורסם

זה כמובן תלוי בגובה השכר שלך או יותר נכון בדרגת המס שלך. כמה מס, ביטוח לאומי ומס בריאות תשלם על ה4500ש"ח

בצד החיובי אולי אתה מקבל הפרשות סוציאליות על הסכום המדובר

פורסם

אין הפרשות סוציאליות על ה4500.

אני מעריך שהנטו יגדל לי ב3700 בערך. (שווי הרכב בנטו עולה לי היום בערך 1500)

אני לא מעריך שאגיע לצריכת דלק ב2500 לחודש לפי מחירי הדלק היום. אני כיום נוסע פחות מ3000 ק"מ לחודש.

נהג ותיק

פורסם

כמו שאמרתי היות וזה לא בחירה בין ליסינג לפרטי אלא בין פרטי לפרטי, מדובר כאן על נסיעה של 35 אלף ק"מ בשנה.

אם תקנה רכב בנזין יהיה לך קשה למכור אותו בגלל ק"מ גבוה, לכן תחשוב לכיוון רכב דיזל (פלואנס)

פורסם
כמו שאמרתי היות וזה לא בחירה בין ליסינג לפרטי אלא בין פרטי לפרטי, מדובר כאן על נסיעה של 35 אלף ק"מ בשנה.

אם תקנה רכב בנזין יהיה לך קשה למכור אותו בגלל ק"מ גבוה, לכן תחשוב לכיוון רכב דיזל (פלואנס)

היום יש לי רכב בליסינג. אז אני רוצה להשוות את המצב שלי היום למצב שהולך להיות. למה זה השוואה בין פרטי לפרטי ? לא ממש הבנתי.

נהג ותיק

פורסם

לפי מה שכתבת המעסיק שלך החליט שהוא יותר לא נותן רכבי חברה אלא משלם את שווי הרכב+דלק.

השוואה מתבצעת בין מספר אפשרויות לבחירה, ובגלל שהליסינג יורד מהמשוואה, הבחירה שלך תהיה בין רכבים פרטיים.

פורסם

מצבך משתפר מאד מבחינה כלכלית. החישוב שלך נכון - הנטו שלך יעלה בערך ב3700 ש"ח (ועוד רווח של 200 ש"ח בערך על הפרשות סוציאליות שלא רואים בנטו).

להחזיק רכב בלי לשלם על דלק יעלה לך 2700 ש"ח בחודש כולל הכל ולקחתי בחשבון ירידת ערך גבוהה בגלל קילומטרז' (17% לשנה), 6000 ש"ח ביטוחים ו-5000 ש"ח מוסכים. זה בהנחה שאתה הולך על רכב חדש. הנה אקסל עם החישוב (הכנסתי צריכת דלק פיקטיבית של 1 ל-100000 רק כדי שלא תהיה עלות לדלק ולא תהיה שגיאת חישוב) :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

יוצא לך רווח נקי של 1000 ש"ח בחודש לפחות. שווה מאד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בוא נחשוב כמה שווה לך ההטבה בנטו- נניח מס 40%, ונחשב בלי הדלק כי בשתי האופציות משלמים לך על הדלק, נניח שזה לא יותר מ 2,500 ואז נוכל לא לכלול אותו בחישובים.

תוספת 4500 לברוטו נותנת לנטו 2,700 4500*60%

ביטול זקיפה של 3000 שווה 1,200 3000*40%

סה"כ אתה מחזיר הרכב ומקבל תוספת לשכר 3,900 ש"ח בנטו

כמה עולה לך רכב פרטי ?

אחזקת רכב חדש שנוסע 30,000 ק"מ בשנה בשווי 120,000 ש"ח תעלה לך כ 2,700 ש"ח לחודש בלי דלק

בשורה התחתונה אתה מרויח מהסיפור כ 1,200 ש"ח בחודש

אתה יכול להרוויח הרבה יותר אם תקנה רכב סופר מיני משומש ולהרוויח פחות ואפילו להפסיד אם תבחר ברכב יוקרה, על דיזל אני לא ממליץ כי חיסכון בדלק אינו עוזר לך, אתה צריך ללכת על רכב אמין ככל האפשר ובעל שמירת ערך סבירה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

נ.ב. רק עכשיו אני רואה את התגובה שלMISTERB, יפה לראות שהתוצאות שלנו דומות :wink: (אני לא יכול לפתוח את האקסל).

לדעתי היית עדין מידי עם 6,000 ש"ח ביטוחים, אני יותר לכיוון של 9,000 ש"ח, (7,000 ביטוח לפחות ו 2,000 אגרת רישוי). אבל החמרת מידי עם ירידת ערך לקחת 17% ???, אני יותר בכיוון של 14%.

בנוסף חישבת מחיר הון ?

ולמה לקחת 200 ש"ח הפרשות סוציאליות ?, במגזר הפרטי לא מקובל לתת הפרשות על החזר הוצאות ואם כן זה לא דבר טריוויאלי.

כל ההבדלים האלו בחישובים שלנו מתקזזים חלק למעלה וחלק למטה, בשורה התחתונה אנחנו מגיעים לתוצאה דומה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ביטוחים הכוונה רק ביטוח, בלי רישוי (לקחתי 1700 רישוי).

ירידת ערך קשה לדעת, קילומטרז' גבוה יכול להיות קילר רציני, ואם הולכים על רכב חדש ממילא יש ירידת ערך גבוהה בהתחלה, אז נראה לי סביר 17%, לכיוון המחמיר קצת.

מחיר הון זניח, הריבית הסולידית על השקעה היא אפסית, ומצד שני אפשר לקחת רכב חדש במימון מלא כמעט בריבית נמוכה מאד.

לגבי ההפרשות לא סגור על זה, ככה יצא באקסל שאני משתמש בו, נראה לי שמדובר על הפרשה לקופת גמל על השכר הלא מבוטח (כלומר על ה-4500 ש"ח החזר), של העובד, בפטור ממס. לא קריטי בכל אופן.

הנה הלינק שוב (מוזר שלא נפתח) :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit?usp=sharing

ותמונה של החישוב של רכב פרטי

calc1.png

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אקסל יפה, מאוד דומה לחישוב שלי. הערות:

ביטוח לרכב: לא תמצא אף פעם ב 6,000 לרכב חדש יותר לכיוון של 7 או 8.

ירידת ערך: 17% גבוה מידי, בהנחה שאדם סביר מחזיק ברכב 4 שנים זה יוצא 68% ??? (17%*4)

מחיר הון: דווקא כן חישבת, הערכת שזה 1%, אני מציע ללכת לכיוון של 3% אפילו בתקופת מיתון.

ולגבי מחיר הדלק: במקום לקחת צריכת דלק של מיליון ק"מ לליטר היית מכניס מחיר של 0 ש"ח לליטר, יותר פשוט :wink:

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ביטוח - קיבלתי, אין לי הרבה ידע בנושא.

ירידת ערך חישבת לא נכון כי זה 0.83 בחזקת 4 שזה 47 אחוז. כלומר רכב שעולה חדש 130 ימכר ב60 אחרי 4 שנים, זה תואם את המציאות יפה, אפילו אופטימי קצת.

3% נטול סיכון אתה מקבל היום? גם אני רוצה!

לגבי הדלק צודק, יצאתי חומוס :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...