Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב,

אז ככה אחרי חודש וחצי מקבלת הרכב התלוננתי על קלאץ שעובד בצורה בלתי תקינה במוסך מרכזי שבבעלות היבואן כלמוביל בגיסין פתח תקווה.

לאחר מספר פעמים שבאתי ופתחתי תקלה, בכל פעם עשו ממני צחוק ואמרו שכלל אין בעיה, וגם אמרתי שיש לי רכב כזה נוסף שעלה באותו יום על הכביש והקלאץ שם שונה נענית בתשובה בלתי מספקת של כל קלאץ שונה מהשני.

לבסוף נסעתי למוסך הילוך שישי בראשל״צ וטענו שיש ממש בתלונתי והזמינו כבל קלאץ.

כעבור שבוע הגיע החלק והרכיבו אותו מה ששיפר בהכרח את השילוב של ההילוכים אך נותרה הבעיה שהקלאץ עדיין קשה לטעמי ובהשוואה ליונדאי השנייה הקלאץ אכן קשה יותר.

האם יש בעיה בקלאץ עצמו? איך ניתן לבדוק זאת כי עושה רושם שאנשי יונדאי לא ממש מבינים מבחינה מקצועית בכך.

אני גם לא ממש בעל ניסיון עשיר ברכב ידני אז אין מרווח שפיטה.

תודה לעוזרים!!

עריכה אחרונה על ידי roiq10
פורסם (נערך)

אתה בטוח שמדובר בכבל קלאץ' ולא כבל סלקטור? כי ביונדאי בד"כ הקלאץ' הידראולי.

האם אתה היד הראשונה ? הקלאץ' תמיד היה קשה ?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

כל הקלאצים בi10 מכל השנים הוא קלאץ חרבנה בלי צל של ספק.

בטח התלונה שלך היא שהקלאץ משלתב בפתאומיות, והדוושה חוזרת בקפיצות וחלקים ארוכים אחורה.

מוזר שבקיה פיקנטו לא נתקלתי בתופעה הזו.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

אני ואחי קנינו שתיים כאלו מהחברה אותו דגם ידני בצבע שחור. בקיצור אותו אוטו.

שלו הקלאץ רך ואצלי קשה. האם זה הגיוני? מראה על חוסר תקינות?

העניין הוא שמהחודש הראשון שקיבלתי את האוטו התלוננתי על קלאץ(אוטו ידני ראשון שלי).

הייתי במוסך בפתח של היבואן אמרו הכל בסדר במשך שנה שלמה שאני מתלונן כל הזמן. לאחר שהגעתי להילוך שישי בראשון אמרו לי שהכבל קלאץ כנראה לא תקין(לא היו בטוחים בעצמם ויכול להיות שאולי הקלאץ או גם הקלאץ). בקיצור החליפו כבל קלאץ והשילוב עצמו תקין אך הדוושה קשה.

אין אף אחד במוסכים שלהם שבאמת מבין בקלאץ כולם חושבים שזה בסדר אף אחד לא אומר באופן וודאי. אם הם שכביכול עוברים קורסים אצל יונדאי העולמית לא יודעים אז מי ידע.. בכל אופן מרגיז והצטערתי על כל רגע שקניתי יונדאי.

בכל מקרה יש מה לעשות עם זה?

פורסם

רוו אם אין לך להגיד משהו שקשור לנושא, פשוט אל תגיב!

ודרך אגב אתה ממש לא מבאס תעלה על האוטו הפרטי שלי ותבין.

פורסם (נערך)
לא רוצה לבאס, אבל i10 לא מוצלח, מכוער, לא נוח לנסיעה, לא נוח לתפעל, וגם כל הקלאצים חרא, קיצור פיקנטו עדיפה

מה הקשורה הדעה שלך(שלא נכונה בחלק מהדברים) לבעיה?

מעבר שלהרבה אנשים פה היא לא נכונה

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שאני ממליץ פשוט להשוות לעוד רכב זהה לשלך למרות שאני לגמרי מאמין לך שהמצב לא תקין וככל הניראה מוסך היבואן מיתנער מלשאת באחריות וזה אכן מגעיל. אם הוחלף כבל קלאץ והבעיה לא היסתדרה אני מניח שהבעיה היא בקלאצ עצמו כלומר בקפיצי טס הלחץ. אם לא יהיה לך מענה הוגן תתחיל בלפנות לעורכי דין שמיתעסקים בתחום.

פורסם

מה הקשר הדעה שלי?

הדעה שלי קשורה בכל שאני מדבר מנסיון על עיניין הקלאצים ב10i, אבל נוח לכם להתייחס לדברים אחרים שאמרתי וזה בסדר.

כל השאר זה דעה אישית שלי.

שורה תחתונה יש בעיית קלאצים ב10 I ואף אחד לא סידר אותה.

שיהיה בהצלחה.

רון

פורסם

ממך אני מצפה לדעה בנושא הטכני.

אבל למה היה צריך לרשום "לא רוצה לבאס אבל.." הרכב לא זה ולא זה ולא זה ואז פיקנטו עדיפה?

לא רוצה לבאס אל תרשום פשוט,זאת זכותך ,אבל למה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאנס, בוא נפשט את העניין, תחלק את ההודעה ל2 חלקעם.

1,החלק הטכני, שבו אני רושם את דעתי ונסיוני כמכונאי, ועובד בחברת ציי רכב.

2, את דעתי האישית, שהיא פיקנטו עדיפה ל i10.

רון

פורסם
מה הקשר הדעה שלי?

הדעה שלי קשורה בכל שאני מדבר מנסיון על עיניין הקלאצים ב10i, אבל נוח לכם להתייחס לדברים אחרים שאמרתי וזה בסדר.

כל השאר זה דעה אישית שלי.

שורה תחתונה יש בעיית קלאצים ב10 I ואף אחד לא סידר אותה.

שיהיה בהצלחה.

העניין הוא שקיימים אצלי בבית שני רכבי כאלו מאותו סוג, האחד- שלי אחי והקלאץ מתפקד מצויין(רך, משלב הילוך מצויין), לעומת שלי- שפעולתו מוטלת בספק.

החליפו כבל קלאץ וכעת הקלאץ משלב כמו שצריך להשתלב אך לטעמי נקודת החיבור של הקלאץ קשה יותר מהרצוי מה שמצריך מאמץ בעת פקק. נקודת החיבור בקלאץ של אחי רכה יותר. עכשיו העניין הוא אם זה תקני או שכל קלאץ גופו לעצמו והקושי משתנה מקלאץ לקלאץ?

אני מזכיר שאין לי ניסיון ברכבים ידניים.

במוסך המרכזי בגיסין פתח תקווה אין לי אמון עד כדי כך שרצו לגבות ממני 4 ש״ח עבור פיוז בעייתי(הידוע כבעייתי ובמבחן רכב של וואלה הוחלף ללא עלות).

עליי לציין גם שלפני היה לי רכב מסוג סובארו b3 2008 אמנם רכב על הפנים אבל את המוסך לא ראיתי למרות שהיה יד שנייה ולא חדש כמו זה.

פורסם

יש הרבה תלונות על הנושא הזה בקלאצ של I10 ,גם בעולם . לרוב לא מדובר בבעיה ממשית אלא עניין של נוחות.

כשמתרגלים זה פחות נורא , ניתן לגרז מעט את חיבור הכבל עם המנוף ,אני לא נוהג על הרכב אז לא יודע להגיד לך בכמה זה שיפר , הבנתי שזה עזר קצת.

הפתרון לא בדיוק ברור חלק החליפו קלאצ או כבל קלאצ שלא פתר את הבעיה . אם אמצא משהו אנסה לעדכן.

• תוכן חדש...