Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בבוקר באתי להניע את הרכב והוא לא הניע.

הייתה הצתה אבל המנוע עושה רעשים איטיים ולא מצליח להניע את הרכב.

ניסיתי לחבר כבלים חשבתי שזה בעיה של המצבר ולא עזר הרעש לא השתנה.

הקלטתי את הרעש:

https://youtu.be/d5tqDZEh5PI

שתיארתי למוסכניק שלי בטלפון את הבעיה והרעש הוא אמר שיש מצב שהלך ראש מנוע וצריך לבדוק.

אם זה באמת ראש מנוע אין לי כוונה לתקן את זה(רכב שנת 2001 עם לא מעט תקלות).

חברת גרירה רוצים לקחת לי 500 שקל על גרירה ככה שאם זה באמת ראש מנוע אין טעם לגרירה.

האם ניתן לדעת פחות או יותר מה הבעיה לפי הרעש של המנוע?

תודה מראש!

פורסם

לא ראש מנוע זה בטוח, אם נסעת לפני ולא התכבה הרכב באמצע נסיעה, והרכב בכללי, לא מתחמם, לא מאבד מים, שמן נקי, ראש מנוע לא הולך באמצע יום בהיר.

יכול להיות בעיה של קודנית, או שהמצבר חלש, תנסה להניע שוב עם כבלים טובים, ורכב מנוע 1600, תן למצבר דקה להתמלאות עם הכבלים מחוברים, ושאתה מניע תן קצת גז ברכב התורם, וגם אצלך קצת.

וחזור לעדכן.

*תנסה גם לנתק מינוס לרבע שעה לחבר ולנסות להניע.

*הנורה של הדלק לא דולקת במקרה אני מקווה.

*טיפ חשוב בלנטיס שהייתה לי, שמנתקים מצבר, הרכב ננעל, אז שלא תשאיר מפתח בפנים בטעות.

תעדכן.

פורסם (נערך)

* אתמול בלילה חיברתי כבלים מרכב עם מנוע 1600 עם מצבר שהוחלף לפני חודש ושנינו לחצנו גז, לצערי לא עזר :/

* בדקתי והקאמשפט אכן מסתובב.

הייתה לי תקלה קודמת וכנראה שזה פרט חשוב בסיפור :roll::

יום לפני התקלה נסעתי לעבודה וממש לפני שהגעתי לחניה הרגשתי שאוטו לא נוסע טוב והיו רעשים של מן פעמונים\נקישת מתכות.

החניתי את הרכב בחניה של העבודה ובדיוק לפני שכיביתי שמתי לב שהמד חום עלה ממש מעט מעל החצי, לא התחמם ממש. כיביתי את הרכב ונכנסתי לעבודה.

בסוף היום יצאתי לרכב ובדקתי שמן מן לפני שהנעתי, בזמן מילוי המים שמתי לב שלא היה מים בכלל והמים שמילאתי נשפכו למטה במהירות. הזמנתי גרר והמוסכניק אמר שאחד הצינורות קיבל ריקבון, סידר לי את זה והמשכתי בנסיעה. באוטו ערב עשיתי נסיעה של רבע שעה בערך ואז בלילה החניתי את הרכב מתחת לבית.

למחרת שבאתי לנסוע לעבודה קרתה לי התקלה הנ"ל.

אני מקווה שזה יעזור לאתר יותר את הבעיה.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי meirjul
פורסם

**** עדכון *****

כרגע המוסכניק שלי הגיע אלי כדי לראות אתה בעיה:

קודם הוא ניתק את הכבל הצתה שמחובר למנוע כדי לראות אם יש הצתה, לאחר שהבין שיש החזיר בחזרה וביקש שאניע שוב.

בזמן ההנעה הוא משך את הכבל גז והרכב הניע ( :lol::lol::lol:).

ששאלתי אותו מה הבעיה הוא אמר שהכל בסדר פשוט היה צריך לתת קצת גז (שניסיתי להניע הבוקר תמיד ניסיתי לתת גז וזה לא עזר.. מוזר).

הוא אמר לעבור אצלו והוא רק ימתח לי טיפה את הכבל.

פורסם

אין שום קשר לכבל הגז, זה לא רכב בעל קרבורטור אלא הזרקה וכבל הגז אמור להיות מעט רפוי. אם המוסך יימתח יותר מידי את כבל הגז פרפר המצערת יהיה פתוח קבוע והרכב בסרק יעבוד על טורים גבוהים שזהו מצב לא תקין. בכל מיקרה רוב הסיכויים שהיה צירוף מקרים והרכב הניע שהמוסך נגע בכבל הגז והתקלה עצמה עוד עלולה לחזור!

פורסם

אם כך מה עלי לבדוק?

בהתאם לכל הממצאים, יש משהו מסוים שאני צריך לבדוק? לפני שהוא נגע ברכב ורק שמע את ההתנעה הוא זרק משהו על האלטרנטור ואז כנראה שלל את נושא.

אני רוצה לקחת את הרכב למוסך אך לא יודע מה להגיד לו.. מה הכיוון שהוא יצטרך לבדוק.

פורסם

צריך לבדוק בזמן נסיון ההנעה רק כאשר הבעיה קורית אם קיים ניצוץ בפלאגים ואם כן אז לבדוק אם מגיע דלק למזרקים ייתכן שמדובר בבעייה באספקת הדלק. כל זה לבדוק שתופסים את הבעיה על חם ולא סתם ללכת למוסך בלי הבעיה כי אז אתה תשלם סתם על החלפה של חלקים שלא קשורים וחבל. מה הקשר לאלטרנטור?!? תחליף מוסך ומהר לפני שהרדיאטור ייפול לתוך הקרבורטור ויעשה לך שם סמטוחה... :)

• תוכן חדש...