Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם נלך קצת אחורה, לתקופת המיצובישי סופר לנסר והמזדה לאנטיס - בזמנו גם אמרו שאורך חיים של גיר אוטומטי זה באיזור ה100-150. וזה היה בסדר...

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

DSG קיבל שם של גיר בעייתי לא בגלל הפעולה הלא חלקה שלו, פעולתו עדיפה על הדואלוג'יק, אין כאן ויכוח בכלל, אלא בגלל המחלות שלו (רכבים עם 13 ו20 אלף ק"מ שהזדקקו להחלפות קלאצ'ים זה לא סביר, לעומת החלפה כל 120 בממוצע, תלוי בשימוש).

המחיר של הפיאט מגלם את הסיכון: מחיר הרכב+שידרוג תוכנה לגיר+שדרוג תוכנה למנוע סתם כדי להוסיף קצת סוסים+החלפת קלאץ' עדיין ישאירו הפרש משמעותי לעומת מחירן של לאון\גולף עם נתונים מקבילים.

הכל תלוי במחיר ההתחלתי ורמת הסיכון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אלעד - כיום כנראה שנפתרה חלקית בעיית ה-DSG7. אז במידה והקלאצים יחזיקו נניח 100K ואלו של הפיאט 130. עדיין עדיף כבר ללכת על ה-DSG כגיר. הסיפורים של הגירים שמתפגרים מאוד מהר הולכים ונעלמים או מתמעטים לפחות.

לא החזקתי מעולם גיר עם DSG7 או דואלוגיק. אז אני לא יודע. גם הפיאט וגם הואגיות שלי היו ידניות (אחת רציפה).

מורזליקה - נכון. יש הפרש. אבל השאלה היא האם - בסופו של דבר - בראבו עם כל השיפורים שהזכרת עדיפה על גולף לאון/מקבילה ואם לא - אז האם ההבדל במחיר שווה את ההתפשרת על הדגם. כדי לענות על שאלה זאת ולמנוע משרשור זה להפוך למלחמת גוג ומגוג -

מי שקנה גולף ולאון כנראה חושב שלא. ומי שקנה בראבו כנראה חושב שכן.

פורסם

פה נכנסים שיקולים של העדפות אישיות (בעיניי, ללאון אין כל יתרון על הבראבו) וכמובן יכולת כלכלית, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להוסיף כ-20K ברכישה בלבד לפני בלת"מים אפשריים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אלעד - כיום כנראה שנפתרה חלקית בעיית ה-DSG7. אז במידה והקלאצים יחזיקו נניח 100K ואלו של הפיאט 130. עדיין עדיף כבר ללכת על ה-DSG כגיר. הסיפורים של הגירים שמתפגרים מאוד מהר הולכים ונעלמים או מתמעטים לפחות.

1. תוחלת החיים של דואלוג'יק מוכחת וסבירה ביותר. הניסיון שלי מלמד שהיא מתפקדת היטב גם לאחר יותר מ-130K ק"מ של נהיגה לא הכי רגועה.
  2. העדפה היא עניין סובייקטיבי הנתון לטעם אישי. לטעון כאקסיומה ש-א' עדיף מ-ב' זאת הטעייה לשמה.
  3. לאחר שחוויתי את שתי התיבות לאורך עשרות אלפי קילומטרים, ההעדפה האישית שלי היא דואלוג'יק. ה-DSG, במיוחד בפקק, מוציא אותי מדעתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מדהים שדווקא אצלך הכל הפוך מאשר אצל כולם והתיבה הכי מוכפשת היא הכי טובה, אבל בסדר.

לטעמי לעומת זאת לא רק שהdsg7 יותר טובה, התיבה של פיאט וחד מצמדיות כדוגמתה הן סיבה למה לוותר לחלוטין על רכב. תיבות בלתי נסבלות, בעוד שתיבות דו מצמדיות דוגמאת הdsg ושות׳ הן סיבה מספיק טובה לוותר על גיר ידני.

פורסם

כפי שציינתי: זה עניין של טעם אישי. קראתי גם הרבה מבחנים שטוענים שפורד פיאסטה היא נזר הבריאה, אני חושב שהשימוש הראוי ביותר עבורה הוא מכונית תופת.

אין כאן נכון ולא נכון, כל הדיעות נכונות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

רק אציין שהייתי מעדיף DSG בבראבו שלי.

שוב, היא לא נוראית, אבל DSG מעביר הילוכים הרבה יותר מהר, גם בהורדה כמובן.

מה שכן, התיבה הרובוטית נותנת תחושה טיפה יותר ספורטיבית, שזה חסר בDSG.

They are trying to ban me...

פורסם
אתה צודק. אגב, לדעתי המבחנים על הפיאסטה התייחסו בעיקר לגיר ידני ומנוע דיזל חזק וחסכוני, שייתכן ומשנים את החבילה.

למיטב ידיעתי, שילוב מנוע-תיבת הילוכים אינו משפיע על רמת בידוד הרעשים בתא הנוסעים, על כושר שיכוך המהמורות של קרש גיהוץ, על היגוי מחורבן, על גימור סוג ז' ועל איכות חומרים נמוכה באופן כללי.

פורסם

רק לטעמך ולטעמם של 99% מאוכלוסיית הנהגים בישראל.

מדהים שדווקא אצלך הכל הפוך מאשר אצל כולם והתיבה הכי מוכפשת היא הכי טובה, אבל בסדר.

לטעמי לעומת זאת לא רק שהdsg7 יותר טובה, התיבה של פיאט וחד מצמדיות כדוגמתה הן סיבה למה לוותר לחלוטין על רכב. תיבות בלתי נסבלות, בעוד שתיבות דו מצמדיות דוגמאת הdsg ושות׳ הן סיבה מספיק טובה לוותר על גיר ידני.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

יש לך את זה מגובה עם נתונים מגורם רשמי כלשהו, או שאתה סתם זורק שטויות שמבוססות על ההיגיון ה(לא) בריא שלך?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...