Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מהצד הכלכלי, יש סיכוי שהפונטו תרד בערכה יותר מהספלאש.

מבחינת ביקורים במוסך- הסיכוי הוא שהפונטו תבקר יותר במוסך.

צריכת דלק- תלוי כמה ק"מ אתה נוסע בשנה. אם אתה נוסע ק"מ ממוצע בשנה, אז הגורם הזה מתגמד מול הגורמים האחרים.

יהודה

פורסם

עדיין מעדיף את הפונטו :)

מישהו יש להסביר לי מה ההבדל באבזור בין גרסאת ה-150 ל-MYSTYLE ?

ואם אני מחליף פאנל ורמקולים, האם הדיבורית ושאר השליטה המקורית תעבוד?

תודה

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

בין שתיהן גם אני מעדיף את הפונטו.

בעניין המחיר, רק אומר שלפני שנה כשחיפשתי רכב, עמדה בפני הצעה לפונטו אבו MYSTYLE 2011 אוטו' יד1 40K ק"מ ב40 אלף שח, תסיק מזה את מסקנותייך.

הגיר בפונטו בשנים הללו מגלה אמינות טובה. קלאצ' מוחלף בסביבות ה120 למיטב ידיעתי (זה משתנה בין רכב לרכב לפי אופי נהיגה ותוואי נסיעה)

פורסם
עדיין מעדיף את הפונטו :)

מישהו יש להסביר לי מה ההבדל באבזור בין גרסאת ה-150 ל-MYSTYLE ?

ואם אני מחליף פאנל ורמקולים, האם הדיבורית ושאר השליטה המקורית תעבוד?

תודה

ההבדלים בין דגמי my style ל150th:

חלונות חשמל אחוריים

מערכת blue&me

פסי הגנה בדלתות

פסי הגנה על הפגושים בצבע שחור מבריק

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

תודה.

אני אבדוק השבוע גם 150TH עם נתונים טובים.

מישהו יודע אם אפשר להרכיב לרכב מערכת מולטימדיה עם מסך ושזה יראה טוב ?

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

אני יודע שאני הולך כאן נגד פיאט, אהובת הפורום, ועוד עם תדמית "יעני" יותר דינאמית. אבל בתור סטודנט, אתה אמור לעשות שימוש ברכב הכי אמין, נפוץ וסחיר שאפשר. מניסיון, הספלאש נהדרת - אמינה, זריזה, חסכונית. מבין שתיהן, ברור שזו הספלאש שעדיפה ולו בשל השימוש בגיר פלנטרי של סוזוקי שאינו סובל מבעיות מיוחדות, וגם הרבה יותר נעים לשימוש. מעבר לכך, שנמכרו הרבה יותר יחידות מהספלאש, ואם תצטרך חלקים תמצא אותם במגרשי פירוקיות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אהובת הפורום? דינאמית?

אתה מכאן...? :)

אתה מערבב אולי בין בראבו ואיבו(?)

לי יש איבו, ידנית. החסרון המרכזי של הרכב הוא המנוע החלש והיעדר יחס העברה שישי. היא מאוד נעימה לנהיגה, ורכב מצויין (יחסית לסגמנט ולמחיר מן הסתם) - אבל ממש לא דינאמית.

האיבו 2 רמות מעל הספלאש בנוגע לפינוק, אבל מגיעה עם תדמית בעייתית. עם כל הכבוד לסיפורים הרכב לא מתפרק לא מחליד לא רואה מוסך ולא בטיח. אלא אם יש לך מזל נאחס ונדפקת עם הגיר, לא מכיר שום סיפורים על בעיות כרוניות ברכב.

הגיר של האיבו עבר מקצה שיפורים מאז הגרנדה, וגם הוא *אמור* להיות בסדר. אבל "אמור יש רק בלחם וגם אותו אוכלים"... (;

אז שאל את עצמך האם אתה מוכן להמר, ישנה הסתברות נמוכה מאוד (אך קיימת) שהגיר ילך ואתה תדפק עם תיקון יקר - טרם שמעתי על בעלים של איבו שזה קרה לו, אבל זה קרה ל500/גרנדה/פנדה. מדובר בגיר קצת שונה אבל עדיין צריך להכיר זאת.

עבור ההימור הזה אתה מקבל הרבה הרבה ה-ר-ב-ה יותר רכב, הסוזוקי חיית עבודה ואמינה כמו בלטה, אבל מרגישה בהתאם. פחות יפה פחות מפנקת פחות מאובזרת וקצת פחות בטיחותית (האיבו עם 7 כ"א, הספלאש עם 4/6 לא זוכר כבר).

במקרה של האיבו אני הייתי 'מהמר' בלי למצמץ, במקרה של הגרנדה/פנדה - לא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אהובת הפורום? דינאמית?

אתה מכאן...? :)

אתה מערבב אולי בין בראבו ואיבו(?)

לי יש איבו, ידנית. החסרון המרכזי של הרכב הוא המנוע החלש והיעדר יחס העברה שישי. היא מאוד נעימה לנהיגה, ורכב מצויין (יחסית לסגמנט ולמחיר מן הסתם) - אבל ממש לא דינאמית.

האיבו 2 רמות מעל הספלאש בנוגע לפינוק, אבל מגיעה עם תדמית בעייתית. עם כל הכבוד לסיפורים הרכב לא מתפרק לא מחליד לא רואה מוסך ולא בטיח. אלא אם יש לך מזל נאחס ונדפקת עם הגיר, לא מכיר שום סיפורים על בעיות כרוניות ברכב.

הגיר של האיבו עבר מקצה שיפורים מאז הגרנדה, וגם הוא *אמור* להיות בסדר. אבל "אמור יש רק בלחם וגם אותו אוכלים"... (;

אז שאל את עצמך האם אתה מוכן להמר, ישנה הסתברות נמוכה מאוד (אך קיימת) שהגיר ילך ואתה תדפק עם תיקון יקר - טרם שמעתי על בעלים של איבו שזה קרה לו, אבל זה קרה ל500/גרנדה/פנדה. מדובר בגיר קצת שונה אבל עדיין צריך להכיר זאת.

עבור ההימור הזה אתה מקבל הרבה הרבה ה-ר-ב-ה יותר רכב, הסוזוקי חיית עבודה ואמינה כמו בלטה, אבל מרגישה בהתאם. פחות יפה פחות מפנקת פחות מאובזרת וקצת פחות בטיחותית (האיבו עם 7 כ"א, הספלאש עם 4/6 לא זוכר כבר).

במקרה של האיבו אני הייתי 'מהמר' בלי למצמץ, במקרה של הגרנדה/פנדה - לא.

מסכים שהאיבו תהיה "מפנקת" יותר אבל בסיס האמינות הוא לא רק הגיר, הפיאט אמינה לא חולק אבל הביקורים במוסך לטובת אחזקת רכב ישן (כנראה) יהיו תכופים יותר בפיאט,

הספלאש מנסיוני זריזה מאוד (משמעותית יותר מהפיאט) וחסכונית להפליא, מרווחת (אמנם לא כמו הפיאט אבל מרווחת) ונחותה מהפיאט בעיקר בגיזרת התא מטען.

לסטודנט אני הייתי הולך על הסוזוקי כנראה תהיה זולה יותר לאחזקה (כללי), כנראה תהיה אמינה יותר וכנראה תמכר במחיר גבוה יותר בסוף הדרך.

שים לב הכל תלוי באקזמפלר שקנית כמה הוא שמור וכו'.

בכל מקרה שניהם ראויים - למרות שבגדול אני קצת סולד מהרובוטים הישנים.

פורסם

קצת יותר משנתיים עם האיבו, אפס תקלות. חברים היו עם הרכב, כנ"ל. חבר מהעבודה רכש בהמלצתי, כנ"ל.

ברור לי שזה לא מדגם מספיק רחב, אבל כשמסתכלים גם על הפורום כאן השם של האיבו לא עולה יותר מדי (אם בכלל) מבחינת תקלות, אז מעבר לסטיגמות לא יודע איך החלטת שהאחזקה שלה תהיה יקרה יותר, בהפרש ששווה אזכור.

הספלאש נחותה לא רק בתא מטען, אלא גם באבזור. ברכב של אשתי יש סאנרוף, מגנזיום, מושבים אחוריים משתטחים לחלוטין, מע' בלוטות' אינטגרלית, שליטה מההגה עליה ועל מע' השמע, סגירת סנרוף/ח"ח מהשלט, ועוד כל מיני שטויות כאלו ואחרות. עכשיו זה כבר עניין של העדפה, יש אנשים שזה ללא מזיז להם ויש כאלו שכן, אבל להתעלם מפיצ'ר לא אומר שהוא לא שם... (;

לכן מה שאמרתי - מחפש פינוק/מרווח/נוחות ולא מטריד אותך להתפשר על רובוטי חד מצמדי? הפיאט חבילה נהדרת. הסטיגמות האלו שאתה מדבר עליהן עשו לרוכשי היד2 שירות נהדר בצורת שחיטת ערך. את רוב השחיטה ספגו הבעלים הקודמים ולכן מי שקונה אחת כזו היום לא יסבול מהתופעה יותר מדי (זה לא גרף לינארי אלא דועך).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה ממש פשוט להגיד שהרכב יסבול מבלאי מוגבר כי "זה פיאט" ושניה "סוזוקי", אבל אנשים שמדברים מניסיון ולא מסטיגמות יכולים להעיד אחרת.

תרכוש אקזמפלר שמור ומטופל ותמשיך לטפל בו בתדירות נורמאלית (אחת ל15 או שנה) עם חלפים איכותיים והוא ישרת אותך בהתאם. כבר יצא לי לראות פונטו ספייס שמגרדת את ה300 אלף ק"מ בלי שנגעו במנוע, כי הבעלים לא התקמצן על טיפולים גם לרכב ישן וזול.

כנראה שבמכירה תקבל על הספלאש יותר, אבל לאורך השנים עם האוטו תקבל ממנה פחות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בין שתיהן גם אני מעדיף את הפונטו.

בעניין המחיר, רק אומר שלפני שנה כשחיפשתי רכב, עמדה בפני הצעה לפונטו אבו MYSTYLE 2011 אוטו' יד1 40K ק"מ ב40 אלף שח, תסיק מזה את מסקנותייך.

בתור מישהי שמכרה דיינמיק 2010 לפני עשרה חודשים, המחיר שאתה מציין נמוך בצורה מחשידה ולא הייתי מתייחסת אליו כנקודת ייחוס מוחלטת לגבי המחירים היום.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...