Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני טס ביום ראשון למוסקבה ולמרות שאני יודע רוסית אין לי כוח להיתקע שם בכל מיני בירוקרטיות סובייטיות.

1- עדיף לרכוש חבילת חול בארץ או לקנות שם סים מקומי? כרגע מציעים לי ב 140 מ 012.

2- בגלל שאני לא רוצה ליפול יותר מדי על הדאטה למישהו יש המלצות על מפות או תוכנת ניווט שאיננה מצריכה דאטא (למכשיר נוט 4)

3- איפה אני ממיר שם כסף? הבנתי מכמה שיחות שהם מקבלים הכל רק ברובלים.

4- אם כבר במוסקבה אז איפה לבקר (לא רוצה לראות את הבולשוי)

5- מוסקבה היא אחת הערים הכי יקרות בעולם אבל לא לפי מה שאני בדקתי אז אם יש לכם המלצות על מוצרים מסוימים שכדאי לקנות אשמח. איפה? עוד יותר אשמח.

6- אם יש לכם עוד הערות המלצות..בכייף

פורסם

1. בשביל מינימום התעסקות הייתי רוכש חבילת חו"ל בארץ

2. Here. אתה יכול גם להוריד מפת אופליין בגוגל מאפס, אני חושב

3. הייתי ממיר בארץ ולא מסתכן שם, אבל זה רק אני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי ביולי האחרון.

ממש לא יקר.

איפה לבקר?

כמובן בכיכר האדומה,( לא להכנס למלכודת התיירים-הסיור בכנסיית הבצלים בכיכר-עולה כ 10 יורו ולא מגיעים לתצפית מהחלק

העליון.סתם סיבוב קצר בבסיס הכנסייה עם קצת קשקושי קיר)

מדרחוב ארבט נחמד מאוד,מקווה שלא תתפוס מזג אויר מקפיא.

יש סיור אוטובוס תיירים נחמד (יש 2 קוים),עולה כ 8-10 יורו ליום.

יש כמה תחנות תחתית מרשימות,הנסיעה בתחתית עולה כחצי יורו, כל עוד אתה לא מוציא את הראש מעל פני המים,

כך שאפשר לראות את כל התחנות בכרטיס נסיעה אחד.

ממש לצד הכיכר האדומה יש מבנה מפואר מלא חנויות בשם "גום"-בהחלט שווה ביקור.

יש גם שוק פשפשים , חצי מקורה, בעיקר בבושקות ושטויות נוספות.

הגן ליד הכיכר האדומה נחמד לטיול רגלי, שם תראה גם את אש התמיד במצבת החייל האלמוני עם החלפת משמר כל שעה.

גם הרחובות הקטנים היוצאים מהרחוב הראשי -טברסקייה, נחמדים מאוד לשוטטות רגלית.

זה מה שאני זוכר כרגע.

תבלו ותהנו.

סלע

פורסם (נערך)

מה שסלע אמר פוגע פחות או יותר בול,

אוסיף:

כל פעם שאני במוסקבה אני קונה סים מקומי, יוצא לי הרבה יותר זול.

אין בעיה להמיר לרובל במוסקבה עצמה, רק על טברסקייה יש לך מליון חנויות CHANGE,

המרתי שם במצטבר סכומים מאוד גדולים והם תמיד היו בסדר. כמו בכל מקום, דרך הבנק יקחו לך יותר עמלה...

המחירים שם הרבה יותר הוגנים מאשר בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הייתי במוסקבה לפני כשנה (סוף דצמבר), והעצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך היא - תתלבש חם! הטמפרטורות ביום היו לעתים באזור ה-16-20 מעלות מתחת ל-0, ואם אתה לא מורגל לקור ולא לבוש בצורה טובה (כובע צמר, כפפות טובות, גרביים תרמיות, נעליים מבודדות ועמידות למים, געטקס, מספר שכבות של ביגוד תרמי ומעיל טוב) אז אתה תסבול.

המחיה דווקא ממש לא יקרה (אופי פרט לדיור) - נסיעה ברכבת התחתית עולה גרושים, כמו שציינו, ואם אתה לא יוצא מהתחנה אז אתה יכול להחליף כמה רכבות שצריך. אם תיסע הרבה ברכבת התחתית, אז כדאי לקנות כרטיס שניתן להטעין אותו (חוסך זמן וכסף). בנוסף, להיזהר מכייסים, במיוחד במקומות/תחנות עמוסים.

המרת כסף - יש לא מעט צ'ינג'ים במרכז העיר, אז לא אמורה להיות בעיה (כנס פשוט למקום מרכזי שלא נראה "מפוקפק"). בנוסף, כדאי גם לקנות סים מקומי (יש רשת גדולה שנקראת וודאפון או משהו-פון, עם לוגו אדום אם אני לא טועה. יותר משתלם מאשר לקנות חבילה בארץ). פשוט תקפוץ לחנות סלולר במרכז העיר כשתגיע (אולי אפילו בשדה התעופה).

אוכל - יש מקומות יקרים (מאוד), ויש מקומות זולים יותר (אך איכותיים), למשל שוקולאדניצה (אוכל חלבי טעים, כריכים, קינוחים, בלינצ'ס, שייקים וכדומה, אני מאוד אהבתי), יולקי-פאלקי (רשת של אוכל ביתי, מחירים סבירים), ויש לך גם מן קפיטריה בקניון הגדול (גום?) שליד הכיכר האדומה, הרגשה של ברית המועצות הסובייטית במיטבה. כמובן שיש גם רשתות בינלאומיות שונות (מקדונלדס, סטארבאקס וכדומה). אגב, ממה שאני שמעתי לא כדאי לקנות אוכל לדרך בתחנות המטרו (פיראז'קי וכדומה).

האלכוהול כמובן זול (יחסית לארץ, וגם באופן כללי), אז אם אתה שתיין חובב אפשר להתפרע.

קניות - מוצרי חשמל ואלקטרוניקה לא בהכרח יותר זולים שם (ממה שאני בדקתי בזמנו), אבל אם אתה מחפש משהו אז פשוט תלך לחנויות ותשווה מחירים. מה שכן, אפשר למצוא ביגוד איכותי במחירים טובים, אבל זה יצריך מאמץ מסוים (כמו בארה"ב, לחפש מן אאוטלטים). בנוסף, אפשר לקנות מוצרי ספורט (ביגוד, אביזרים וכדומה) וכן כלי עבודה וציוד (למשל ארזי כלים וכדומה) במחירים טובים בכל מיני מרכזי קניות שמחוץ לעיר (למשל מגה בלאייה דאצ'ה שנמצאת ליד קוטלניקי, בפרברים של מוסקבה, חנויות כמו אשאן וכדומה). אם יש לך זמן, אתה גם יכול לקפוץ לאיזה סרט (בתי הקולנוע מצוינים בחלקם, והמחירים נמוכים בהשוואה לארץ).

בנוגע למקומות לבקר בהם - VDNH (יש שם כל מיני אטרקציות, פסלים וכדומה), מוזיאון האווירונאוטיקה והחלל שנמצא לא רחוק משם (ולידו יש פסל גבוה ומרשים, בתחום החלל). בנוסף, יש באזור פארק גדול שאפשר לטייל בו (לא יודע אם גם בחורף, שכן אני הייתי בו במאי). כמובן שלבקר בכיכר האדומה ובמקומות ליד, לטייל במוסקבה סיטי (סוג של מרכז העסקים של העיר, עם בניינים חדשים ומרשימים) ולאורך גדת הנהר. עוד מקום נחמד הוא "וורביובי גורי", עם תצפית יפה ומסלולים לטיול, וכן את האוניברסיטה של מוסקבה בקרבת מקום (בלילה, כחשוך ואין ערפל, יש שם מראה ממש נחמד של בניין האוניברסיטה וההשתקפות שלו במזרקה שמולו). כדאי גם לקפוץ לפאב בערב (לא זוכר את השמות, אבל יש פאבים נחמדים באזור רחוב ארבאט ומרכז העיר, והמחירים זולים יחסית - למשל, 10 צ'יסרים עם משקאות/קישוטים שונים ב-1000 רובל, שבזמנו זה היה משהו כמו 60-70 ש"ח).

לדעתי, אין יותר מדי מה לראות במוסקבה (מערב למה שציינתי), אבל את רוב האטרקציות אני מאמין שתמצא בחיפוש באינטרנט.

אגב, יש גם מוזיאון לרכבים ישנים/אספנות בפרברי העיר, ועוד איזה מוזיאון בתחום התחבורה/טכנולוגיה אבל לא יצא לי לבקר בו.

פורסם

כרטיס סים - כדאי לקנות שם. מאוד זול, יש חבילות אנלימיטד לדאטה בדור רביעי. מה שכן, בקניית סים תתבקש להצגיד דרכון והם יצמידו את המספר לדרכון.

אטרקציות - הרוב נאמר, אז אוסיף רק לגבי תצוגת רכב שנמצאת בתוך הvdnh. זו תצוגה המראה את כלל תעשיית הרכב הסובייטית, על כלל הסוגים כולל רכבים "מודרניים" משנות ה70, רכבים מתקופת מלחה"ע2 וכו׳. כמו כן, בתוצגה ישנם רכבים ישנים ועתיקים מתוצרת אירופה וארה"ב, בלי סיבה מסוימת ובלי קשר לנושא התצוגה.

פורסם (נערך)

1- עדיף קנה סים בחול, כול התוכניות שלהם פריפייד לא יהיה לך בעייה לקבל 3GB אינטרנט ואף יותר בתוספת כמה דולרים.

אגב במטרו יש WIFI חינם עוזר לחסוך עוד יותר מהחבילה.

את הסים עצמו אפשר לרכוש מכול רשת, לי יש סים של MTC הקליטה איתו סבירה אינטרנט פחות טוב, המקומים אמרו לי שמגאפון או ביליין עדיפים.

2- רד מגוגל מאפס הוא עובד שם זוועה, בתוך מוסקבה אפשר להסתדר איתו אף שהוא מזייף ברמות, לך על מה שהמקומים משתמשים בו וזה YANDEX מפות, לצערי הוא לא אופליין.

3- זה הזוי אבל אפילו בשדה תעופה לא תוכל לשלם בדולרים (אפילו בדיוטי פריי שלהם מקבלים רק רובלים לפי מה שאני זוכר) להמיר אפשר בכול צ'אנג' אגב השער משתנה משעה לשעה וגם מרחוב לרחוב ואפילו 2 צ'נג'ים אחד מול השני יהיו בעלי שער שונה, ההבדל אומנם מקסימום פלוס מינוס 3 רובל.

תשים לב שהצ'נג'ים למיניהם נפתחים ב8 בבוקר, אני נחתתי בשרימטיבו ב6 בבוקר שזה חצי שעה נסיעה ברכבת עד מוסקבה (דומדידובו פלוס מינוס זהה סביבות 45 דקות נסיעה) על הכרטיס לרכבת אפשר לשלם באשראי סביבות 10$ השאר תצטרך לשלם ברובלים במקרה ואתה נוחת בשעה זהה או שתעצור משהו ברחוב שימיר לך בשער הזוי או שתמיר כמה דולרים בודדים בשדה התעופה לפני שאתה עולה על הרכבת למוסקבה ,שער המרה השדה פשוט גנבה לאור היום אבל זה או ככה או שתגיע למוסקבה בלי גרוש לשלם על המטרו ותחכה עד 8 שיפתח הצ'נג' הראשון.

4- VDNH כמו שאמרו מעוד מומלץ, החלקה על הקרח שם פחות מומלץ כי אתה יכול להתקע כמה שעות בתור עדיין מעוד מומלץ לטייל במקום במיוחד בשעות הערב שש/שבע בערב מצויין.

הכיכר האדומה והקרמלין כמובן.

גום מומלץ כמו שאמרו אבל זה מקום מיוחד מעוד, בעקרון זה בערך הקניון הראשון שלהם, מבנה מעוד יפה ומלא חנויות, מחירים שם פשוט אסטרונומיים בערך כפול 10-20 ממה שתמצא בשאר מוסקבה, אנשים באים לשם בשביל להצטלם לחתונה ודברים כאלה, אנשים שקונים שם משהו זה או תיירים שלא מבינים לאן הם הגיעו או אנשים שרוצים לשלם יקר על משהו שאפשר להשיג בעשירית המחיר, כמובן לא לקנות שם כלום.

ארבאט גם מעוד מומלץ, שים לב יש שתיים החדש והיישן לפי מה שאני זוכר הם מקבילים אחד לשני.

וכמובן תחנות המטרו שהם יצירת אומנו.

אגב כול התחבורה במוסקבה בנויה על המטרו, כול מקום שאתה רוצה להגיע עליו פשוט תמצא במפה את תחנת המטרו הכי קרובה לשם וכנס לכול תחנת מטרו ליד המלון, כול הקוים מתחברים שם בין אם בין עצמם או בקו הסיבובי שמתחבר לכול קו פעמיים, ככה שברגע שאתה במטרו אתה יכול לצאת בערך בכול נקודה במוסקה פלוס מינוס 10 דקות הליכה.

מבחינת פאבים ממליץ לך לבקר בפאבים באזור קיטאי גורד אקא צ'ינה טאון ברוסית :)

יש לך שם מלא פאבים מומלצים אני מעוד אהבתי את הסטנדרט אבל גם לובינקה ועוד כמה באזור לא נפלו ברמה.

אגב השקיעה שם סביבות 5 והזריחה סביבות 9, ככה שיש זמן לחגוג.

5- היתה הכי יקרה, אחרי הסנקציות הרובל קפץ שם בערך כפול והמחירים נפלו פלאים, עכשיו המצב יותר התייצב אבל העדין המחירים שם חצי ואף רבע מהארץ על חלק גדול מהמוצרים.

לא כדי לקנות מוצרי חשמל, הם יקרים יותר מהארץ אפילו אחרי הנפילת מחירים, לי כן יצא משתלם כי אני נפלתי על המבצעים של הסלבסטר ואז לא היה חסר מציאות.

לאומת זאת בגדים מעוד מומלץ, במיוחד נעליים יש סיכוי טוב לראות שם מחירים יותר זולים מאייביי, בכול מוסקבה יש רשת ספורט בערך כמו מגה אצלינו נקרא ספורט מאסטר , יש לכם שם מלא עצום של מותגים אתה גם יכול לבדוק מחירים באינטרנט.

אם אתה רוצה למצוא מציאות אז אתה תמיד יכול לקפוץ לשוק, השווקים במוסקבה עצמה לא מי יודע מה, המלצה שלי זה שוק שנקרא סאדובוד שם אתה יכול למצוא בערך הכול בין אם זה אוכל או בגדים (זיופים או תוצרת מקומים) או בעלי חיים או מוצרי אלקטרניקה (מגדג'טים ועד מקררים ומכונות כביסה) או נשק ואני לא יהיה מופתע אם משהו ימכור שם איזה טנק ממלחמת העולם השנייה :)

צריך כמה ימים בשביל לעבור על כול המקום אבל המחירים פשוט בדיחה אפילו הסינים באייביי לא מוכרים כול כך זול, יצא לי לראות שם מעילים של קולומביה ב10-12 דולר לדגם כנל כול מיני ג'ינסים ממותגי יוקרה במחירים אף זולים יותר.

הבעייה שהוא נמצא 14 ק"מ מMKAD, מכאן שזה או נסיעה ברכב אם אתה משכיר או בקו הסגול כמעת עד סוף הקו ואז עוד 20-25 דקות נסיעה במונית שרות, לחלופין אפשר לתפוס מונית.

מחיר המוניות שם בדיחה, פלוס מינוס יעלה לך 10$ מכול מקום לכול מקום במוסקבה בכול שעה, אני נסעתי שעה ו40 במונית יצא 560 רובל שזה פחות מ10$ וזה הנסיעה הכי ארוכה שאפשר לקחת מבלי לצאת מחוץ למוסקבה.

6- מבחינת ביגוד, הטמפרטורות שם לא יציבות, יום אחד פלוס מעלה יום אחרי זה מינוס 20.

במינוס 20 פחות קר מאשר במינוס 3 מעלות לדוגמה, גטקס חובה כמובן שמעיל טוב כנל בנוסף כפפות וכובע, הרבה שכבות זה מיותר ומתכון להצטננות במטרו יהיה לך חם ושתצא תהיה כולך מזיעה בקור של מינוס 20.

הדבר הראשון שתקנה שם זה משחה לשפתיים, יש את הזולה ב30 רובל ואת היקרה ב200 רובל, ניסיתי את שניהם הזולה שעשויה משומן גירית עובדת אבל לך על היקרה, או שתקח אחד איתך מפה.

לא יודע איך הם עשו ליפסטיק משומן גירית ולא רוצה לחשוב על כמה גיריות צריך בשביל אחד.

ככה שאם אתה לא מתכנן להסתובב באותו היום יותר מידי בחוץ חולצה שרוול ארוך מעל זה סוודר טוב ומעיל מספיק פלוס מינוס לשעה בחוץ ואז מתחילים להרגיש את הקור.

אם אתה מעשן ויצא לך לבקר בפאבים נורמטיביים שם אז אתה תגלה מהר מעוד שרבע שעה במינוס 20 בחולצה קצרה זה לא ביג דיל.

אגב אסור לעשן שם בכול מקום ציבורי, ברחוב לא אומרים מילה אבל שאתה מתקרב לכניסה של המטרו החוק שלהם אומר שאסור לעשן במרחק של 15 מטר מהכניסה לכן תמצא את הפינת עישון הקרובה אחרת אתה יכול לקבל דוח :)

ועוד משהו מעל 3 ימי עבודה במוסקבה וחייבים לרשום אותך בעירייה המקומית שלהם, זה משהו שהמלון/המארח שלך צריך לעשות.

אתה מקבל איזה אישור זמני לכמה חודשים, את האישור הזה יכולים לבקש ממך במקומות כמו השכרת רכב וכדומה, לחלופין אם יעצור אותך שוטר לבדיקת מסמכים אז הוא ידרוש את אותו אישור.

ללא החתיכת נייר הזאת אתה לא נמצא חוקית במדינה לכן שאל במלון שתגיע למוסקבה וגם בשדה תעופה.

פעם ראשונה שטסתי חילקו עלון כזה במטוס שהיתי צריך למלא ואז במלון הם היו ממירים את זה לאישור המבוקש, פעם שנייה לפני שנה לא חילקו כלום במטוס, שאלתי במעבר גבולות מיד ביציאה מהמטוס אמרו שלא צריך אבל שהשכרתי רכב הם ביקשו את אותו אישור (כמובן שסגרנו על 5 אלף רובל פקדון במקום) עדיין כנראה היה לי מזל שלא עצר אותי שוטר.

ברוסית זה נקרה פרופיסקה, בעקרון זה מסמך שכתוב בוא איפה אתה גר ועוד כמה פרטים בערך כמו ספח תעודת זהות שלנו.

יכול להיות שביטלו את השטות הזאת לא יודע, שווה לך לבדוק בכול מקרה, אני יבדוק עוד כמה ימים לגבי זה, אני בעצמי טס לשם ב28 אם אתה רוצה אני יעדכן אותך.

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם ולקחתי מפה לא מעט עצות. אני טס בין מוצש לראשון ככה שאני כניראה אעדכן אותך.

פורסם

משום מה זה שלח רק חצי מההודעה. ציינתי שאני טס לבד ואני לא בטוח שזה רעיון טוב להסתובב שם בפאבים בלילות, לבד. כמו כן אני אהיה בקורס כל יום מ10 עד 7 בערב ככה שאני לא בטוח אם אספיק לכל זה. מלבד סופש שיהיה לי פנוי באמת. אלה אם כל המקומות האלה פתוחים עד מאוחר.

פורסם

לאור העובדה שמחשיך שם בסביבות 4-5, אז כנראה שבאמת לא תספיק לבקר בכל המקומות. עם זאת, יש מקומות שאפשר (ואולי אף מומלץ) לבקר בהם בשעות החשיכה - הכיכר האדומה והאזור, וורוביוביי גורי (vorobyovy gory) והאוניברסיטה ליד, מוסקבה סיטי וכדומה.

אגב, אין לך מה לפחד להסתובב שם לבד בלילות, בהנחה ולא תהיה שיכור מהתחת/לא תטייל במקומות מפוקפקים (האזור של מרכז העיר הוא יחסית בטוח). יותר מזה, אם אתה רווק אז כדאי לנצל את זה (הבחורות במוסקבה אומנם אוהבות (מאוד) כסף, אבל הסיכוי שיסממו אותך/יחטפו אותך/תיפול על ליידי בוי מקומי הוא יחסית נמוך).

ומחפשים אצלכם עוד עובדים? ממש מתאים לי שבועיים במוסקבה מטעם העבודה :lol:

פורסם

לגבי הבחורות אמרו לי לא מעט לקוחות אמידים כששמעו שאני טס למוסקבה. את כל זה נשאיר לאחרים כי אני נשוי עם ילדון בן 4 חודשים.

ולגבי העבודה אכן יש לי אחלה בוסים :) גם הביאו לא מעט לבזבוזים. (כנראה שאני עובד מספיק טוב)

פורסם
צודק אבל אני לא רוצה להיתקע עם רובלים מיותרים וחשבתי כל פעם להמיר כמאה מאתיים יורו.

בדיוק בגלל זה 3 ישראלים המציאו את הדבר הזה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001028852

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...