Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(זה הולך להיות קצת ארוך, מצטער מראש ותודה לכל מי שיטרח לקרוא וייתן עצה כזאת או אחרת)

אתחיל בזה שאני שונא את העבודה שלי ואוהב את הרכב שלי.

צצה האופציה להחליף עבודה לאחת שאשנא (ככל הנראה) פחות, אולי אפילו מדי פעם אגיע עם חיוך בבוקר.

אבל הנסיעה היומית שלי תגדל מ40 ק"מ ליותר מכפול, וזה קילומטרז' ממש לא אידיאלי לעשות עם ג'ימני

כאן אני בדילמה, לקנות רכב נוסף ("גרוטאה") לעבודה? להחליף את הג'ימני? לדחות את העבודה ולהמשיך לחפש משהו יותר קרוב?

רכב נוסף יעלה לי לפחות 10K, לפחות עוד 4000 בשנה על ביטוח וטסט, עוד כמה אלפים לטיפולים ותיקונים.. ממש לא מעט כסף

כמו כן אני לא סגור עד כמה "גרוטאה שכזו" תהיה יותר נוחה לנסיעות ארוכות מג'ימני.

להחליף את הג'ימני נראה כמו צעד הזוי משהו, רכב שחיפשתי כל כך הרבה זמן.. לבטל את כל המאמץ הזה בקליק בשביל משהו טריויאלי כמו עבודה.

את הג'ימני הייתי מחליף רק בדאסטר, ודאסטר כפול הנעה זה לפחות עוד 80K שאני צריך להוסיף מעל הג'ימני. זה הרבה מאוד כסף

מצד שני זה יחסוך לי המון בדלק, אבל כל החיסכון הזה מבוטל ע"י ירידת הערך (הדאסטר יירד כמו כל רכב חדש, לג'ימני מנגד יש ירידת ערך אפסית)

ופה חשבתי, אם לרדת מ"רכב שטח" אז לרדת עד הסוף.. למה דאסטר? למה לא סאנדרו או מיני כלשהי עם מנוע סביר? צריך להוסיף אולי 20K מעל הג'ימני וסגרתי פינה.. אבל זה גם אומר להיפרד מ"חיידק השטח", לא יודע כמה קל זה יהיה.

או שאולי בכלל עדיף להישאר בעבודה הנוכחית, הרי בחדשה לא ארוויח הרבה יותר כסף, אז למה בכלל לטרוח להחליף רכב בעלות בלתי מבוטלת ולהישאר באותו מצב כלכלי.. זה סוג של צעד אחד קדימה ושלושה אחורה (משכורת טיפה יותר גבוהה, אבל עלות של רכב חדש על הראש)

אני עם השאלה הזאת כבר כמה ימים, לא מצליח להחליט, אשמח לקצת עזרה - מה אתם הייתם עושים?

תודה

-NINJ

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה דיון שהוא יותר לאוף-טופיק לדעתי.

אני הייתי מחליף עבודה בלי קשר לרכב. במלוא הכבוד לשגעון של כולנו, זה יותר חשוב. לאחר מכן הייתי מנסה לראות אם אפשר לעשות את זה עם ג'ימני. אם לא - אתה לא חייב דאסטר, אפשר גם פאג'רו משומש (אפשר גם פראדו, אבל זה יקר מאד). בכל מקרה תפריד בין שני הדברים. הגעה לעבודה היא רק פן אחד של העניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תקח בחשבון את הדרך שמתארכת פי 2 לפחות לדבריך.אם העבודה החדשה היא לא קרש קפיצה משמעותי מבחינה כלכלית/מקצועית הייתי מוותר על זה .

פורסם

יש אופציה לתחבורה ציבורית או להגיע עם ג'ימני לתחנת רכבת כלשהי?

בנושא אחר, 40+ ק"מ לכיוון הם לא מעט. השאלה היא אם מקום העבודה החדש שווה את הנסיעה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

RK בגדול אתה צודק, בגלל זה אני מחפש עבודה פחות שנואה כבר זמן מה.

והנה, מצאתי, אבל אז ראיתי כמה אני אצטרך לנסוע כל יום.. אוי ואבוי לי

פאג'רו משומש משנתון סביר יעלה לי כמו דאסטר חדש לאורך שנתיים-שלוש, לא רואה סיבה להיכנס לזה אם יש רכב שיספק את דרישות השטח שלי ויהיה חדש

AK21 מקצועית וכלכלית לא מדובר בקרש קפיצה, הפער במשכורת ברובו יכסה את עלות הנסיעה לשם.

אבל זו עבודה שתוסיף לי כמה שנים לחיים לעומת הנוכחית שגורמת לי לקרוא תהילים בסוף כל יום שאני מחזיק מעמד ולא קופץ מהגג הקרוב.

(סתם, לא, אבל הבנתם את הרעיון)

In Flames אין תח"צ, מדובר על חור נידח.

וגם אם היה, שונא תח"צ הרבה יותר ממה שאני שונא מינוס בבנק או הלוואה עומדת

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז תבדוק אפשרויות למימון נוח לדאסטר (בטוח יש) ואיחלתי לקוף הנינג'ה קאוואבאנגה. הדאסטר נוח מאד (לא יחסית, אבסולוטית), חסכוני כמעט פי 2 מהג'ימני ומהיר מאד בשבילים, אם-כי כמובן לא מתקרב לג'ימני בשטח טכני. אם הוא מספיק לך - לך על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם אין התקדמות מבחינה מקצועית והתקמות בשכר רק תכסה על עלות הנסיעה, אין סיבה להחליף עבודה.

לא התייחסתי ל"שיפור בהרגשה" שכביכול יהיה לאחר החלפת מקום עבודה.

זה דבר מאוד סובייקטיבי ומכיוון שאנחנו לא יודעים את כל הפרטים, קשה לאמור משהו. אי אפשר לכמת את זה או לתרגם לשקלים.

פורסם

קודם כל, לפעמים חושבים שהעבודה ההיא "תוסיף כמה שנים לחיים" ובסוף מתברר שגם שם לא מלקקים דבש. מה גם, שהנסיעה עצמה יכולה לפגוע בהנאה מהעבודה החדשה והרחוקה יותר.

את נושא הרכב אני לא פותח, כי זה לא באמת משנה, ואפשר גם להחליט כמה חודשים אחרי שכבר תהיה שם.

משכנתא זה קל

פורסם

בעניין העבודה - רק אתה יודע אם זשווה או לא.

בעניין הג'ימני - לא להחליף. ממש לא. סע איתו. אם אתה מחליט להחליף עבודה, ואחרי חצי שנה עם הג'ימני אתה מרגיש שאי אפשר יותר - תתחיל לחשוב בכיוון, אבל תוציא את האוטו מהמשוואה. הוא לא רלוונטי לעניין העבודה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה רבה לכולם, נתתם לי קצת חומר למחשבה

ככל הנראה לא אחליף רכב לפני שאחליף עבודה, אם כבר אז אחרי תקופת ניסיון בעבודה

לא הבהרת, או שמא אני פספסתי: מה הבעיה לנהוג בג'ימני במרחק הזה? דלק?

ג'ימני, ועוד משופר, זה ממש לא רכב אידיאלי לנסיעות ארוכות, בין אם זה צריכת דלק של 1/11 בממוצע

ובין אם זה נוחות נסיעה ממש לא אופטימלית.

40 ק"מ ביום עוד אפשר לסבול, נסיעה ארוכה פה-ושם לטיול אפשר לסבול, אבל מעל 110ק"מ ביום, כל יום, זה לא קילומטרז' שכיף לעשות עם ג'ימני

• תוכן חדש...