Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלקוח שסיכם עם בנאדם הסכם ותיאמו פגישה לתאריך ושעה מסויימת הם יצאו ממש לא בסדר.

ולדעתי אתה צודק עדיף שתחפש סוכנות אחרת ויותר רצינית.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ומה החוק אומר במקרים הפוכים?

כאשר הלקוח "מבטיח שייבוא לקנות" ולוחץ יד, ונשבע שייבוא, [אבל הוא לא בא, וגם לא יבוא].

ובינתיים באים לקוחות שרוצים לקנות, ובמחיר גבוה יותר, והמוכר לא יימכור להם, מכיוון שהובטח לו בעל פה, והייתה לחיצת יד.

ומה אז? צריך לתבוע את הלקוח,[שלא קנה], בבית משפט? כי דווקא עכשיו יש נזק של עשרות אלפי שקלים שהפסיד, בגין אי מכירת הרכב?

פורסם

מבחינת החוק - כן. הבעיה הראייתית בעינה עומדת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באמת? אתה רציני? אתה מציאותי?

כמה אנשים נכנסים ביום לסוכנויות רכב מתעניינים, מבטיחים, לוחצים ידיים, ולא חוזרים לקנות?

מה אתה מציע לעשות איתם?

פורסם

אני חייב לחזק פה את עידן.

בתור אדם שמתעסק במכירת רכבים חדשים ומשומשים, כל עוד אין חוזה חתום ומקדמה, הרכב יכול להימכר לכל אחד.

בדיוק כמו עידן, אם הייתי מקבל שקל על כל לקוח שאמר לי "מחר/מחרתיים/שבוע הבא אני בא לעשות הזמנה/עם צ'ק בנקאי" כבר הייתי קונה בית או שניים ומחזיק E30 M3 בחניה הפרטית ליד הM235 של היום-יום. כמובן שאני מקצין בכוונה.

היו גם לא מעט מקרים של לקוח שאמר שהוא יחזור ובאמת חזר, אבל מאוחר מידי. עד שהוא בא, הרכב כבר נמכר ונוסע על הכביש.

מי שמשלם, לוקח. ככה פשוט. כמובן שבמידה ויש לקוח שהולך מבלי לסגור עסקה אבל הוא מאוד רוצה את הרכב, מבהירים לו את העניין הזה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.

אחרי שאמרנו את זה, צריך גם לסייג מעט.

יש לקוחות מוכרים, אנשים שקנו לא מעט רכבים באותה סוכנות, שכבר לומדים להכיר אותם ויודעים לסמוך על המילה שלהם.

כאשר לקוח כזה היה מגיע, והיה אומר שהוא רוצה רכב מסוים (לא רק מתעניין, אלא רוצה) ומבקש שנשמור לו אותו עד יום X כדי שיבדוק כיצד להעביר את הכסף או כל דבר אחר שמעכב את ביצוע ההזמנה, כנראה שהייתי עושה את זה. לפי מה שאני מבין, פות"ש הוא לקוח מהסוג הזה באותה סוכנות, אז אולי כן היה מקום לשמור לו את הרכב ליום-יומיים.

שוב, הכל תלוי במה אומר הלקוח, האם מבקש שישמרו לו כי עדיין לא החליט או רוצה לבצע בדיקות נוספות, או שמבקש שישמרו לו כי צריך לשחרר כסף מתוכנית חיסכון או משהו בסגנון והעיכוב נובע מביורוקרטיה ולא מחוסר גמירות דעת לגבי העסקה.

אבל זה כמובן עבור לקוח שכבר מכירים ויודעים את טיב העסקים איתו.

חשוב לציין שמעטים המקרים בהם לקוח שאנו מכירים לא שם מקדמה מראש. זה מקרה מאוד נדיר. הם יודעים איך העסקים עובדים ולא באים לבקש טובות מאף אחד.

בכל מקרה, טרם מכירת הרכב ללקוח אחר, הייתי מרים טלפון לאותו לקוח ומסביר לו שאני חייב שהוא ישים מקדמה או שהרכב יימכר לאדם אחר, כמובן שבצורה נעימה ולא מתלהמת.

מה שמעניין אותי, זה עניין המשפטי.

היה וסיפור כזה הגיע לבית משפט, האם העובדה שנציגי המכירות נתקלים בהבטחות שווא על בסיס יומי לא מספק להם טיעון חזק כנגד הסכמים שבעל-פה או הסכמים של לחיצת יד?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
ומה החוק אומר במקרים הפוכים?

כאשר הלקוח "מבטיח שייבוא לקנות" ולוחץ יד, ונשבע שייבוא, [אבל הוא לא בא, וגם לא יבוא].

ובינתיים באים לקוחות שרוצים לקנות, ובמחיר גבוה יותר, והמוכר לא יימכור להם, מכיוון שהובטח לו בעל פה, והייתה לחיצת יד.

ומה אז? צריך לתבוע את הלקוח,[שלא קנה], בבית משפט? כי דווקא עכשיו יש נזק של עשרות אלפי שקלים שהפסיד, בגין אי מכירת הרכב?

קודם כל, אין כאן נזק של עשרות אלפי ש"ח, כי הרכב לא התאדה ספונטנית לאחר כישלון העסקה, וגם כאן קשה להראות נזק (אפילו עוד יותר קשה).

דבר שני, הצדדים אינם בחזקת שווים בכוחם ובנזק שיכול להגרם להם.

לבית עסק, עוד שעה יבוא לקוח חדש, עובדיו בכל מקרה במקום, וזו עסקה אחת מאלפים.

ללקוח הבודד, הוא הפסיד זמן ייעודי לביצוע העסקה, טרח טירחה מיוחדת וזו לו עסקה בודדת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחרי שקראתי את כל השרשור.

הייתי בשתי מילים מתמצת: "תיאום ציפיות".

ויותר בהרחבה.

מי שיצא לו ללמוד את הקורס "דיני חוזים" -

בודאי זוכר שלפי החוק הסכם בעל פה הוא הסכם לכל דבר ולא שונה מהסכם בכתב.

זה החוק היבש.

אבל ב"עולם האמיתי" מכיוון שקשה להוכיח מה בדיוק נאמר בשיחה שבעל פה נהוג להתייחס למילה הכתובה באופן יותר רציני.

לדעתי אותו סוכן מכירות - היה צריך לתאם ציפיות.

להסביר שהוא לא יכול לוותר על עסקה בטוחה על סמך הבטחה לעסקה עתידית שאולי כן תצא לפועל ואולי גם לא.

ולכן או לסכם משהו בכתב כולל מקדמה וכו'. כדי שהכל יהיה סגור.

או להסביר לקונה שהרכב עומד למכירה לכל המרבה במחיר וכל הקודם זוכה.

ובכל מקרה לאחר שכבר סיכמו ומדובר על אנשים שיש להם הסטוריה כלקוחות רציניים של המקום, מן הראוי היה שאותו סוכן לפחות ברמה האנושית ידאג לדווח על ביטול על מנת לכבד את הלקוח.

(ואני יודע שהלקוחות לא מתנהגים כך עם בית העסק ולא תמיד טורחים לכבד אותו בחזרה כשהם מבטלים).

דרך אגב.

פות"ש - רשמת באחת התגובות שהייתה לך משמרת ערב.

אני סקרן לדעת במה אתה עובד. אם זה בסדר לשאול.

פורסם

דרך אגב.

אני רופא שיניים. מילא זה, אבל בימי שני אני מדריך סטודנטים בביה"ס לרפו"ש בהדסה, ולטרטר את עצמי משם לסוכנויות רכב זה גם לא ממש פיקניק.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

דרך אגב.

לא הסתדרה התיאוריה של חוסר הרצינות?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן - בדרך כלל אתה כותב לעניין.

הפעם אני חש בנימת זלזול בדבריך. למה?

איפה ראית בדברים שלי אפילו רמז למה שאתה מייחס ?

פורסם

כי אחרת מה רלוונטי המקצוע שלו, דווקא לאחר שציין עבודה במשמרות?

אני ידעתי מה מקצועו של פות"ש כי הוא אמר זאת מספר פעמים בשנים האחרונות, אבל זאת לא הנקודה. העלאת השאלה כפי שהועלתה צרמה מאד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לדעתך כמובן. משפטית פרופר יש כאן חוזה - יש גמירות דעת, יש מסויימות ויש כמובן הצעה וקיבול.

זה שיש לפות"ש בעיה ראייתית קשה זה נכון, אבל חוזה יש כאן, לכל דבר ועניין.

RK תודה על התייחסותך, אך אני לא התייחסתי לתוקף של חוזה בע"פ,

אלא לפגמים בגמירות דעת ובמסויימות של פות"ש:

אחרי דין ודברים שערכנו עם סוכן השירות באולם התצוגה סיכמתי על מחיר וגם על אמצעי התשלום, וסיכמתי שאביא צ'ק בנקאי על הסכום הנדרש ביום שלישי, כאשר היום אני אעשה סיבוב על הרכב ואסכם את שעת האיסוף.

לדגומא, פות"ש היה מבצע את נסיעת המבחן ביום שני, ומגיע למסקנה שהרכב לא תואם לציפיותיו.

האם עדיין יש חוזה מחייב? או שאתה מניח לפות"ש לחזור מההבנות שהושגו?

-

פורסם
פורום מוזר. לא ברור אם יש בו יותר רופאי שיניים או יותר עורכי דין.

נכון, וגם היה צריך לשנות את הכותרת לזה:

"סיכמתי בעל פה, ועם לחיצת יד על"......{המשך}.

• תוכן חדש...