Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי אמר שחייבים להסכים?

יש דעה ויש דעה.

לפחות עם החלק הראשון אתה מסכים?

ששמני ממסרה אוטומטית לא יכולים להחזיק 20 שנה ו 500.000 ק"מ למרות שזה מה שאומר היצרן?

פורסם
בסדר, היית קונה מכשיר וואקום למערכת קירור, עובד לפי הוראות היצרן.. ואז קודח 2 חורים וסוגר סיפור.

עזוב אורן אין יותר מתיש עם ויכוח על עובדות בשטח ועוד עם אנשים בעלי אפס ניסיון.

פורסם (נערך)

קדיחת שני חורים לא הופכת את המוסכניק ל"חאפר", נהפוך הוא.

זה הפתרון המהיר, הזול שישאיר את הלקוח מרוצה ואת הרכב נוסע בבטחה לאורך זמן.

אף אחד לא יתקין טרמוסטט בניגוד להוראות יצרן,

אבל אתם מתעלמים מבלאי טבעי של מערכת הקירור.

מערכת הקירור של המנוע לא נשארת חדשה, כך שכנראה שני החורים,

הם הפתרון הנכון מבחינת חלוקת המים שמופנים לקירור, או מועברים לסירקולציה חוזרת,

בנוסף להוצאת בועות אוויר מהירה.

אורן סיכם זאת היטב:

בסדר, היית קונה מכשיר וואקום למערכת קירור, עובד לפי הוראות היצרן.. ואז קודח 2 חורים וסוגר סיפור.

לעיתים יש בלאי טבעי והפתרון נמצא בפרטים הקטנים,

היצמדות להוראות יצרן זה לא הדבר שתמיד נכון לעשות.

הוראות היצרן נכתבות ע"י אנשים. גם הם טועים.

לעיתים הטעות מתגלה רק לאורך השימוש השוטף במוצר.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מסכים לחלוטין.

אני נתקל בזה הרבה. במכונה בלויה הערכים והמידות שקבע היצרן לפעמים פשוט לא מתאימים.

בעולם האידיאלי אפשר לאפס את המערכת ולהביא אותה למצב חדש (שזה שווה ערך להחלפת רדיאטור, משאבת מים, צנרת, מאוררים וכו') ואז' להציב את הערכים שקבע היצרן.

זה פשוט לא מציאותי. זה לא אומר שאתה חאפר או לא מקצועי.

זה אומר שאתה יודע ללכת על שביל הזהב בין עלות לתועלת.

פורסם

במקרה הספציפי הזה אין שום קשר לבלאי טבעי או ליעילות נמוכה של מערכת הקירור. עצלנות / חאפריות + התעלמות מהוראות יצרן ותו לא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נתחיל מזה שאני שמח שאתה משתתף בדיון.

קנה מכשיר למילוי מערכת הקירור כפי שמציע ייצרן הרכב ותעבוד איתו תקופה מסויימת ותחזור לספר לנו האם גם לאחר שימוש בציוד הייעודי הרכב מתחמם כתוצאה מכך שהתרמוסטט לא נפתח.

בדרך כלל כאשר מוסכי רשת צ'מפיון נתקלים בבעיה טכנית מסויימת שאינם מסוגלים לפתור הם יכולים לפנות לקו החם של הייצרן שמתפקידו לספק פיתרונות מהירים ללא שום RECALL או TSB ואכן הייצרן עושה זאת בעזרת מסמך שנקרא Information Update או Service Circular. אני מאמין שגם לסובארו יש קו חם לבעיות דחופות והייצרן מספק פתרונות.

איזה כייף לי :)

פורסם
במקרה הספציפי הזה אין שום קשר לבלאי טבעי או ליעילות נמוכה של מערכת הקירור. עצלנות / חאפריות + התעלמות מהוראות יצרן ותו לא.

אתה יכול להמשיך ולהאמין שהוראות היצרן תמיד מדוייקות ונכונות,

אבל אתה מתעלם מכך שאנשים כתבו את ההוראות וטעויות יכולות להתרחש.

אתה יכול לסמוך על Information Update או Service Circular, כמקור הידע האמיתי בעולם,

אבל סביר להניח שגם מקור הידע הזה, מגיע בסופו של דבר מידע אישי של מכונאים שנתקלו בבעיה דומה.

אתה יכול להאמין שאם יש בעיה אז היצרן יוציא מיד ריקול,

אבל סביר להניח שלא יצא תיקון פומבי, בגלל עלויות כספיות או שיקולים עסקיים אחרים.

אתה יכול להאמין שהמכונאים עצלנים/חאפרים,

אבל אני מאמין בבעלי מקצוע שיודעים את עבודתם, ברור לי שאף אחד לא מעוניין לבזבז זמן יקר על תקלה חוזרת.

אתה יכול להאמין שהמכשיר המדהים היה מצליח להוציא כל בועת אוויר במערכת,

אבל לא תמיד החיים מושלמים.

לא הייתי רוצה להיות הלקוח שרתח לו מנוע בגלל בועת אויר שתפסה את הטרמוסטט.

-

פורסם
לא.

אני הייתי עובד לפי הספר, עוקב אחרי פרוצדורת היצרן ובמקרה הצורך משתמש בכלי ייעודי "יקר" (בחיאת זומזום, כמה זה כבר עולה?)

קדיחת חורים זו חפיפניקיות, אותי לא תשנכע אחרת. הבעייה היא לא בסובארו, הבעייה היא בהשתרשות החפיפניקיות והחאפריות כנורמה.

איתמר,

נניח ויש לך מוסך. הגיעה אליך אימפרזה והחלפת לה טרמוסטט.

עבדת לפי כל הנהלים. הכל פיקס - שיחררת את הרכב.

יום למחרת הלקוח תקוע בדרך עם מנוע מתחמם. גורר אליך את הרכב- אתה בודק, הכל בסדר למעט חוסר בנוזל קירור (היה כיס אויר).

השלמת מים, ניקזת אויר, בדקת, הרכב נוסע - הכל טוב ויפה.

יום למחרת אותו הסיפור.

הלקוח רותח מזעם, נתקע כבר פעמיים בדרך. לא רוצים לגרור אותו.

אתה צריך לנהל עסק ולדאוג שהכל מתקתק כמו שצריך.

האם תמשיך לדפוק את הראש בקיר או שתקדח לו חור אחד או שניים של 1 מ"מ ותבין שזה הפתרון ? או שאולי תמשיך להתרוצץ סביב אותו האוטו (ואולי גם תחליף לו עוד כמה חלקים) עד שאחד מכם יתייאש ? (אתה או הלקוח).

החיים הם לא שחור או לבן. כשתבין שיש פתרונות שעובדים מצויין והם לא רשומים בספר (וזה קורה פה ושם) - תבין שהפתרון הנ"ל הוא טוב.

אגב - חלק מהפתרונות שמציע היצרן לכל רשת המוסכים שלו, נעוצים לפעמים במוסך שמצא פתרון (או את המקור לבעיה + הפתרון היצירתי שלו לתקלה) והציף אותו בחזרה ליצרן שיהיה מעודכן בנושא.

** אפרופו "כלי יקר", תימחור כלי העבודה הייעודיים (אצל היבואנים) הוא לעיתים שערוריה לשמה, ורואים שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

** אפרופו "כלי יקר", תימחור כלי העבודה הייעודיים (אצל היבואנים) הוא לעיתים שערוריה לשמה, ורואים שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

איציק

כלי מקורי כזה של פורד עולה 12K ש"ח.

אורן

פורסם

אני הייתי עובד לפי הספר, עוקב אחרי פרוצדורת היצרן ובמקרה הצורך משתמש בכלי ייעודי "יקר" (בחיאת זומזום, כמה זה כבר עולה?)

איתמר, לדעתי אפשר להוריד את המרכאות מהמילה "יקר".

סכום של 12,000 ש"ח לרכישת כלי ייעודי, זה לא סכום פעוט.

-

פורסם
איתמר, לדעתי אפשר להוריד את המרכאות מהמילה "יקר".

סכום של 12,000 ש"ח לרכישת כלי ייעודי, זה לא סכום פעוט.

אתה סתם מנסה בכול הכוח להצדיק את קדיחת הקדחים ונתפס לכול הנפצה.

אף מוסך פרטי לא קונה ציוד בדיקה או כלים מקורים של ייצרן הרכב אלא אם אין ברירה מכיוון שבימינו יש מספיק חברות שמייצרות ציוד שווה ערך לציוד של ייצרן הרכב. כמו שרוב המוסכים הפרטים לא קונים מכונה למיחזור ומילוי למערכת מיזוג אוויר מקורית של הייצרן ככה ניתן לרכוש ציוד מתאים לביצוע עבודת הניקוז והמלוי ב-1000 דולר תוצרת SNAP ON או Kent Moore ועוד חברות מליגה יותר נמוכה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרקו ,בעולם מושלם אתם צודקים.

במציאות במוסכים , כלי העבודה ומחשבי איתור התקלות מאוד יקרים.

ולמוסך המטפל במספר כלי רכב של יצרנים שונים, זה עדיין הוצאות גבוהות מאוד.

אבל מעבר לכך, יש מצב כי ללקוח יש נזילה קטנה אחרי 8 חודשים ומחסור בנוזל.

בעל-הרכב רואה סימני נזילה ומאתר בנד רופף - הוא סוגר טוב.

ומשלים / ממלא נוזל קירור עד הסוף (כך נראה לו)

ומתברר שיש אויר כלוא ולכן יש בעיה בטרמוסטט ובקירור המנוע.

לא עדיף לקדוח את החורים הנ"ל כדי לשמור על המנוע ולתת שקט נפשי.

מה עוד שלא נגרם כל נזק מכך, הן ישיר והן עקיף בהוצאות.

והפיתרון הנ"ל עובד לטובה כבר יותר מ 10 שנים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

מרק,

המחלוקת היא לא על עלותו של ציוד הבדיקה, אלא על תרומתו לפתרון התקלה.

זה באמת לא משנה אם המוסך ירכוש ציוד ניקוז של היבואן, או שיבחר לרכוש ציוד מחברה פרללית כ-

SNAP ON או Kent Moore.

אני מבטיח לך, שאם המכשיר היה מועיל, המוסך היה רוכש אותו, אך למרבה הצער, הציוד לא נותן בטחון של 100% בפתרון התקלה.

להיפך, שימוש בציוד עלול להחזיר את הלקוח פעמים רבות למוסך.

אם נניח שקיימת בועה ש"ברחה" ממכשיר הניקוז, אז יש שתי אפשרויות:

המקרה הטוב: הלקוח חוזר אליך לניקוז אוויר חוזר.

סגרת את הנושא בהפסד זמן וכסף לעסק שלך, זה שירות חינם, אתה לא יכול לגבות כסף שוב בגלל ניקוז כושל.

המקרה הרע: רתיחת מנוע, הרס מנוע, לקוח זועם בגלל הפסד זמן וימי עבודה, וכמובן שוב העסק שלך מפסיד זמן וכסף.

אתה בוחר להתעלם מהודעות רבות, של בעלי מקצוע נבונים, מוערכים ובעלי נסיון רב, לדוגמא:

נניח ויש לך מוסך. הגיעה אליך אימפרזה והחלפת לה טרמוסטט.

עבדת לפי כל הנהלים. הכל פיקס - שיחררת את הרכב.

יום למחרת הלקוח תקוע בדרך עם מנוע מתחמם. גורר אליך את הרכב- אתה בודק, הכל בסדר למעט חוסר בנוזל קירור (היה כיס אויר).

השלמת מים, ניקזת אויר, בדקת, הרכב נוסע - הכל טוב ויפה.

יום למחרת אותו הסיפור.

הלקוח רותח מזעם, נתקע כבר פעמיים בדרך. לא רוצים לגרור אותו.

אתה צריך לנהל עסק ולדאוג שהכל מתקתק כמו שצריך.

האם תמשיך לדפוק את הראש בקיר או שתקדח לו חור אחד או שניים של 1 מ"מ ותבין שזה הפתרון ? או שאולי תמשיך להתרוצץ סביב אותו האוטו (ואולי גם תחליף לו עוד כמה חלקים) עד שאחד מכם יתייאש ? (אתה או הלקוח).

מרק, גם אני מאמין גדול בקבצי הוראות יצרן, ואני יכול להבין את הגישה שלך,

אבל במקרה הזה אתה טועה.

קדיחת שני החורים היא דוגמא לפתרון נכון והוגן כספית ללקוח, שהגיע מתוך נסיון בשטח.

אם לא השתכנעת, אז כדאי שתשים את עצמך בתוך נעליו של בעל מקצוע, העובד עם לקוחות.

לכל בעל מקצוע כזה, יש אינטרס לפתור את התקלה באופן סופי ומוחלט.

אף אחד לא רוצה לטפל שוב בלקוח במסגרת שירות חינם. זה הפסד של זמן וכסף.

אתה יכול להמשיך ולהאמין בהוראות היצרן, כנראה שהן היו עוזרות בעולם אוטופי.

אני אישית מעדיף להתבסס על הנסיון של בעלי המקצוע,

למרות שהוא לא מופיע כקובץ PDF.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

שלום לכולם, השרשור הזה מאוד מאוד מסקרן אותי ואני עוקב אחריו.

לכן נזכרתי ששני המורים שלי למכונאות, עבדו+חברים שלהם עדיין עובדים במוסכים של סובארו ובנוסף

אחד מדי פעם לוקח עבודות על סובארו.

שאלתי אותם (מנסה לצטט כמה שיותר מדוייק): ''האם נאלצתם לקדוח או לעשות שינויים כלשהם במערכת קירור

על מנת לנקז אוויר?''

הם ענו: '' לא, אף פעם לא נתקלנו בבעיה, ובנוסף לא שמענו אף פעם על קדיחות באזור הטרמוסטט, והוסיפו,

שאם בדגמים הראשונים הייתה בעיית ניקוז אוויר היו משנים את הטרמוסטט בדגמים שלאחריו.''

זו תרומתי לשרשור, מקווה שתרמתי, רועי מסובארו:wink:.

רועי

• תוכן חדש...