Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 13 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לך.

אני מחזיק מזדה 626. אני יד שניה 165 אלף ק"מ שנת 2000 והיא אצלי משנת 2002. מכונית מעולה שאני מתקשה להיפרד ממנה אבל החלטנו לרכוש רכב חדש, כנראה cx5.הרכב מטופל באדיקות והוא באמת שכמעט ולא רואה מוסך. הוא נוח, מפנק, יושב מעולה על הכביש, מאסיבי, וצריכת דלק סבירה לגמרי. הרכב החדש יגיע רק בדצמבר. אם רלבנטי שלח הודעה בפרטי.

בהצלחה בכל מקרה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על ההצעה. הרכב הזה קצת גדול עלי, תרתי משמע. למעשה החלטתי להפחית משמעותית את הסכום שאשקיע בקניית רכב, וכנראה שאחפש לי סוזוקי בלנו משנתונים 1998 עד 2000

פורסם

שאלה לידענים בנוגע לסוזוקי בלנו. האם רכב משנתון 2000 טוב יותר משמעותית מרכב משנתון 1998, בהנחה ששניהם במצב טוב?

פורסם
שאלה לידענים בנוגע לסוזוקי בלנו. האם רכב משנתון 2000 טוב יותר משמעותית מרכב משנתון 1998, בהנחה ששניהם במצב טוב?

כמו שכבר אמרו לך,בשנתונים האלו מצב הרכב הספציפי יותר חשוב מאשר השנה שנתיים האלו

פורסם

את זה הבנתי. אשאל קצת אחרת: נניח שראיתי בלנו משנת 1998 במצב טוב, ובלנו משנת 2000 במצב טוב, ואפילו הקילומטרז׳ שלהם דומה. כלומר שניהם ראויים לרכישה. האם שווה להוסיף כמה אלפי שקלים בשביל הדגם החדש יותר, או שניתן להסתפק בדגם הישן יותר וכך לצמצם את ההוצאה?

פורסם

אם לשתיהן יש ABS ו2 כריות אוויר, אז לא משנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בתור אחד שהחזיק ברכבים ישנים לא מעט, גם בבעלותי וגם בבעלות ההורים אני לא מבין מה ההיגיון ללכת על רכב משנת 1998 או אפילו 2001 גם לא בטיחותי בעליל, גם זולל דלק (הבלאנו זוללת דלק וגם הלאנטיס ומי שיספר לך אחרת גורם לך לחלום חלומות באספמיא).

אבל מה אני אגיד לך...זה כסף שלך ובחירה שלך...

כפי שכתבתי לך מספיקה תקלה אחת או סדרת תקלות (ויהיו תקלות, מי שמספר לך סיפורים שהאוטו שלו ישן ולא רואה מוסך זה או שהוא משקר או שהוא באמת לא רואה מוסך כי הוא גם לא מטפל בו ומזניח אותו).

היו לי רכבים אירופאיים (פולו ידנית, קורדובה ידנית, לאון/ גולף ידניות), יפאניים (סיויק 2004, סיויק 2006 צורה חדשה, מיצובישי לנסר 92') ועכשיו קוריאנית אחת (I20 שנת 2009 שמתקרבת ל 170000 ק"מ) עברתי לא מעט מוסכים ותקלות ואני אומר לך בפירוש: רכב מתיישן זה רכב מתיישן.

חיישנים, בולמים, ציריות, גומיות, תושבות וכו' אלו חלקים שמתקלקלים עם הזמן גם אם הרכב לא נסע הרבה ק"מ.

הדוגמה הכי טובה היתה לי שקניתי סיויק 2004 פרטית יד ראשונה ק"מ נמוך שמורה מאוד מטופלת כמו שעון אבל קניתי אותה כשהיא היתה בת 6 ואז לא הרבה זמן אחרי הקנייה (בבדיקה הכל יצא תקין מלבד כיוון פרונט, בדיקה מטעמי כמובן) התחילו לנזול הבולמים והייתי צריך להחליף בולמים+כריות+תושבת מנוע+תושבת גיר+ברקסים קדימה+אחורה חוץ מהטיפול שהיה צריך שמנים ופילטרים כולל שמן גיר בקיצור יצאתי בנזק של 5500 ש"ח (ועוד את הבולמים לא עשיתי במוסך מורשה אלא במוסך אחר שגם נתן לי שנתיים אחריות על הבולמים אבל המחיר היה חצי ממוסך מורשה יבואן).

ושתבין, אני מדבר איתך על רכב בן 6 עם ק"מ נמוך, שמור מאוד, עם כל הטיפולים שבוצעו בחברה ואין מה לעשות זה בלאי, אז פה אתה מדבר על רכב ה-ר-ב-ה יותר ישן ואתה מצפה לאמינות...

תבין שאין מתנות חינם ואי אפשר לאכול את העוגה להשאיר אותה שלמה ולחלק לשכנים ולכן - אוטו ישן זה אוטו חדש - בתשלומים.

אם חשקה נפשך בחסכון בדלק (ובתיקונים) - קנה גיר רגיל בלבד ותגדיל את התקציב קצת. ככה תוכל לרכוש 206 ידנית שנת 2008 בסביבות 17-20 אלף או פיאט גראנדה פונטו משנתון מתקדם או יונדאי גטס משנתון מתקדם. הכסף שתשקיע בקנייה לפחות לא יילך לך במוסך במידה ותמצא רכב שמור ומטופל כמו שצריך עם ק"מ סביר והיסטוריית טיפולים.

רכב זו לא השקעה, זו שקיעה. בקניית רכב ישן אתה צריך להשאיר גם כמה אלפי ש"ח קצת לתיקונים שיבואו בהפתעה. אין מה לעשות, זו המציאות.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

צודק. אבל מה לעשות, יש מסגרת תקציב... חשבתי שהוא עד 13 אלף, אבל טעיתי והוא עד 8000-9000 בערך. בכל מקרה, הדוגמה שנתת רק ממחישה עוד יותר שאפילו רכב חדש יחסית ובמצב טוב עלול לעשות בעיות בהמשך. אז מה עושים? כמו בבחירת בן זוג, משתדלים להכיר אותו כמה שיותר טוב לפני שמחליטים להתחתן... וגם אז זאת לא תעודת ביטוח, מקווים לטוב. ולעניין שלי, הבנתי שיש גם דגמים ישנים של בלנו עם שתי כריות אוויר ו ABS. אז אחפש אחד כזה, במצב טוב ככל האפשר, ואקווה לטוב. בכל מקרה קניית רכב לא חדש היא הימור מסוים

פורסם

אני מבין שאתה צעיר ורווק לכן אני חושב שמאוד כדאי לך לעבוד כמה חודשים, לחסוך עוד כסף ולקנות משהו שבאמת ישמש אותך מאשר לקנות גרוטאה (מכיוון שאתה לא רוצה לקנות גטס/אלנטרה/אקסנט/פונטו ספייס 80 כ"ס שלדעתי ולדעת אלו שענו לך פה עדיפות בהרבה, לדעתי הפונטו ספיים מאוד תתאים לך היא עדיפה ואמינה מאוד הייתה לאחותי כזו שנסעה המון ק"מ וגילה אמינות מעולה).

כפי שכתבו לך, אתה לא קונה רכב חדש ואתה צריך לצמצם את הסיכון, לא להגדיל אותו.

אם אתה חושב שכולם טועים ואתה צודק...אז אין טעם שאני ושאר החבר'ה נמשיך להתאמץ ולשכנע אותך.

בכל מקרה בהצלחה בקנייה :).

אגב מצאתי לך אחלה מודעה שאם אני בייתי במצב שלך וזה נכון מה שהוא כתב לא הייתי חושב פעמיים הייתי נוסע לבדוק ואם הכל טוב קונה:

fiat.png

פורסם

טעית לגמרי במשפט הראשון... וכמו שאמרתי, אין לי וגם לא תהיה לי אפשרות להוציא יותר מכ8000-9000 שקל. לסוזוקי בלנו מנוע 1.6 עם 96 כ"ס, גם המראה החיצוני שלו מוצא חן בעיניי, ונכון לכרגע מצאתי שזה הרכב הכי מתאים לאפשרויות שלי. מקווה למצוא את הדגם הבטיחותי יותר ובמצב הטוב ביותר שניתן להשיג בתקציב שלי. בכל מקרה, תודה רבה מאוד לך

פורסם

טוב חברים, אני רוצה קצת לתקן את עצמי, כי ייתכן שההחלטות שלי נובעות מחוסר הבנה. לכן אנסח מחדש מה אני צריך:

רכב אוטומטי בלבד, אמין, בטיחותי, שיכול להגיע בלי בעיות לכל מקום בארץ, שלא יתקשה בעליות ממושכות כמו בכרמל או בים המלח, אחזקה זולה, שלא יראה מוסך כל שבוע... התקציב: עד 10000 ש"ח, רצוי פחות.

ננעלתי עד עכשיו על מנוע 1.6 עם 96 כ"ס כי חשבתי שפחות מזה יהיה מנוע חלש מדי שיתקשה בעליות ממושכות, אשמח אם תסבירו לי את הנושא. ואשמח לקבל מכם מחדש רעיונות, הבהרות והצעות. תודה וסליחה על בלבול המוח

פורסם

נפח מנוע וכ"ס זה לא הכול.

יש גם מומנט, וצריך לקחת בחשבון שמשקל הרכב גם מהווה גורם מכריע.

אתה צריך להבין שבתקציב שלך הדרישות שלך קצת מוגזמות. אוטומטי - כן, קח בחשבון שבתקציב הזה יהיה קשה למצוא רכב במצב טוב עם גיר אוטומטי. אמינות - בהתאם לאקזמפלר שתקנה, איזו תחזוקה הוא קיבל ואיזו תחזוקה הוא יקבל אצלך. בטיחותי - הכי בטיחותי בתקציב שלך זה רכבים כמו רנו מגאן, קליאו, פג'ו 306 וכו'. שיכול להגיע לכל מקום בארץ - שוב תלוי בתחזוקה. שלא יתקשה בעליות - מקסימום תסע יותר לאט, אתה קונה רכב ב10 אלף ש"ח ולא ב100 אלף ש"ח, תנמיך ציפיות. שלא יראה מוסך כל שבוע - תלוי תחזוקה. אחזקה זולה - יש מספיק רכבים זולים לאחזקה בתקציב.

אני מציע שתחזור לחפש את האלנטרה או אפילו יונדאי אקסנט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לך. ומה עם יונדאי גטס, שגם כן הוצעה לי כאן? משום מה היא התחילה יותר למצוא חן בעיניי... הבנתי שיש לה ABS וארבע כריות אוויר, שגם זה דבר חשוב, ושאני יכול עקרונית להשיג גם שנתון 2004 שלה במסגרת התקציב שלי. אגב, בנוגע לעליות, התכוונתי לאו דווקא למהירות גבוהה אלא יותר לזה שהרכב לא יתאמץ מאוד ויזחל בעליות ממושכות. מצידי שכל הרכבים החדישים יעקפו אותי, אבל שארגיש שאני לא נוהג בגרוטאה

פורסם

טוב, אז חזרתי אחרי כמה ימים, אתעלק ברשותכם על האשכול

אז עדיין לא מצאתי את המאזדה לאנטיס שאני מחפש (איתמר בטח זוכר)

אחרי חודש של חיפושים, בדיקות וכו', וכבר כתבתי על זה המון

החלטתי להינעל על מאזדה לאנטיס שנים 2001-2003, התקציב שלי עד 11,000 גג

איתמר הציע לי את הגטס, אני יודע שזה רכב אמין, אבל פשוט לא בא לי רכב קוריאני אחרי צרפתי

אני רוצה להכיר גם את העם היפני :-)

אז כרגע יש התלבטות חדשה, האופציה הנוספת שאני מוכן לשקול חוץ מלאנטיס היא ניסאן

אלמרה 2001 פרפקט באה בחשבון, וגם יש לה שרשרת טיימינג שלדעתי זה סוג של יתרון.

אבל אני צריך את דעתכם, הייתם הולכים על אלמרה 2001, גירסת ה-1600 ? במחיר שמתאים לתקציב שלי?

או שעדיף לחכות עוד , ולהמשיך לחפש לאנטיס משנים 2001-2003, עם קילומטראז' של עד 160,000 גג

שלדעתי זה עדיף, גם מבחינת חיי הגיר האוטומט שמצפים לי אם אקח כאלה שעשו כבר 200+

מה דעתכם על הניסאן ?

וכמובן, אני פתוח לעוד הצעות, גם לא יפניות :-)

תודה חברים

• תוכן חדש...