Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשיקולך כמובן. רק אציין שצעירי המשתתפים בקרב עומדים לחגוג יום הולדת 70 בקרוב וכמה, למרבה הצער, אינם בין החיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן. מרביתם מבוגרים.

אחי סיים את קורס הטייס לפני כ-20 שנים והיה בתפר ההדרכות של בוגרי מלחמת יום הכיפורים לאלו שאחריה.

פורסם (נערך)
תלוי מאוד בטייסים.

עם כל הכבוד לטייסים הרוסים ולעובדה שלא היו קרבות אוויר לנו ולהם בעשורים האחרונים, לדעתי, הטייסים שלנו הרבה יותר מיומנים ועברו אימוני קרב טובים יותר.

לגבי האתר לעיל, זה נראה כמו "תיק דבקה".

בקרב הספציפי הזה זה פחות תלוי בטייסים, כיוון שה-SU-30 בעל יכולות אוויריות מתקדמות הרבה יותר מה-F15/F15C המזדקנים.

הוא מסוגל לבצע 'קוברה' בזמן אמת, להגיע לזוית תקיפה של 30 מעלות בקלות ועל כל זה לשאת R73 נשלט מהקסדה, טיל מסוג IR בין הטובים ביותר לטווח קצר.

איך שלא תסתכל על זה ידו של הסוחוי 30 תמיד תצא על העליונה בקרב הזה.

לא פלא שבחיל האוויר שיקשקו לכאורה (לפי הכתבה) כששמעו על התקרית.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

תרשה לי לגחך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בקרב הספציפי הזה זה פחות תלוי בטייסים, כיוון שה-SU-30 בעל יכולות אוויריות מתקדמות הרבה יותר מה-F15/F15C המזדקנים.

הוא מסוגל לבצע 'קוברה' בזמן אמת, להגיע לזוית תקיפה של 30 מעלות בקלות ועל כל זה לשאת R73 נשלט מהקסדה, טיל מסוג IR בין הטובים ביותר לטווח קצר.

שוב, למרות היכולת האווירית הטובה יותר של המטוס, אני בספק אם טייס רוסי יצליח להפיל טייס ישראלי.

היכולת של טייסי חיל האוויר עולה על היכולת של הטייסים הרוסים.

מה יעזור אם הבאת R1 לרוכב עם רישיון ל125 סמ"ק?

פורסם (נערך)

דוגפייט זה ככ שנות ה -60 וה-70 בעולם המודרני אין יותר קרבות תותחים לא קיים תול כזה יותר.

הכתבה ככ שקרית עפ"י מה שאני יודע אין כיום ברוסיה מטוסי SU35 מבצעיים אלו כולם אבות טיפוס, אלו היו מטוסי SU30.

המכם המתקדם ביותר של הרוסים לא "רואה" יותר מ150- 200 ק"מ.

2 המטוסים שקולים עם עדיפות ל F15 ( וכן למרות שלרוסים יש הנעה ווקטורית )

ולחימוש הישראלי אך יותר מכל בכל תלוי בטייסים כיצד הם מתפעלים את כל הפלטפורמה הזו כלומר כיצד לנצל את החולשה של המטוס היריב.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

קוברה זה תרגיל יפה לתצוגות. במציאות קשה לי לראות טייס קרב שמאד רוצה לרדת למצב של 0 אנרגיה, כשהוא תלוי באוויר במהירות 80 קשר +/-, בעוד מס' 2 של זה שהוא בדיוק נתן לו לחלוף עושה עליו אימון מקלענות. לא ממש מעשי. R73 זה טיל לא ממש חדש, יש פיתון 5, יש AIM-9 מתקדמים ומכל מקום כוונות קסדה יש גם אצלנו ולא מאתמול.

דוגפייט זה ככ שנות ה -60 וה-70 בעולם המודרני אין יותר קרבות תותחים לא קיים תול כזה יותר.

משנות ה-50 מזמרים שמת עידן הדוגפייטס. בינתיים הכל שרור ויציב וקיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אגב שנות ה-50, ב-אדיר הישראלי AKA F35 אין תותח כלומר יהיה תותח עפ"י בקשת הצבא , השיקול נבע שוב מאי שימוש בתותח לא משתמשים אז לא צריך עניין של משקל וחמקנות.

בנוסף ,רק לאחרונה בוצע ניסוי כלים לתותח שיכול לשאת רק 180 קליעים מתוך 3000 . היה סיפור על פוד לתותח שירד מאוד מהר מהפרק.

לעניות ודעתי המטוס הטוב ביותר שיוצר אי פעם היה ה -f 15 strike eagle וכמובן הלביא שכ"כ הקדים את זמנו.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

לפני כשלושה שבועות ישבתי עם סבא של בת זוג שלי (באוקראינה) הוא סיפר שבמהלך מלחמת הכיפורים רוסיה שלחה על ישראל 4 מזל'טים שנשחשבו לשיא הטכנולוגיה באותה התקופה וישראל הפילה את ארבעתם כאילו היו כלום.

הוא מספר שכולם היו בשוק מזה...

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מפתיע, בתקופה ההיא מערך הבקרה האווירית עוד לא היה מי יודע מה בארץ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

כתבתי תגובה ארוכה שמשום מה נמחקה.

אומר בקצרה: רוב המטוסים היום מאוד דומים בטכנולוגיות וביכולת [סייג יגיע בהמשך]. זה יכול להיות F15/16, מיג/סוחוי, יורופייטר טייפון או וואטאבר. מה שקובע קרב מוצלח זה המודיעין, התכנון, האסטרטגיה והיכולת של הטייסים לעבודת צוות יעילה. איסוף המודיעין הוא דוגמה מעולה איך עבודה של יחידות מיוחדות בקרקע יכולה להביא תועלת עצומה לחיל האוויר.

הסייג הוא ה-F22 שמקנה יתרון טכנולוגי עצום בשמי הקרב. למיטב זכרוני האמריקאים הפסיקו את הייצור שלו, מכיוון שהם גם ככה מסרבים למכור אותו לאף אחד, אז אין טעם בייצור המוני. מה גם שמחיר חתיכה באזור הרבע מיליארד דולר.

בקשר לטייסים ישראלים טובים מהרוסים. אני לא חושב שיש לכך עובדות בשטח, ובעיניי זו לא הכללה נכונה. מעבר לכך, עם כל הכבוד ליכולות הטייסים שלנו, לא הייתי מזלזל בחיל אוויר עם מספר 4 ספרתי של מטוסי קרב. אני חושב שעם כל האהבה שלנו לטיפוח הבטחון העצמי שלנו [צבא קטן ואיכותי] אולי כדאי שננוח הפעם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בעקיפין, זה יכול להתברר כדבר מצויין. אולי זה יגרום לצה״ל להפסיק לבזבז כסף על מטוסים כדי לשמר עליונות אווירית נגד.... אף אחד, ובמקום להוציא את הכסף על שדרוג מערך הארטילריה בחימוש מתקדם ומדוייק. האויבים שלמו הבינו מזמן שבקרבות אוויר הם לא יצליחו והם עברו להוצאות מאסיביות על רקטות, קני ארטילריה ומערכי נ״מ בזמן אנחנו התכוננו לתרחישי עבר. אין סיבה לסכן ציוד וחיי אדם כשרקטה, פגז או טיל יכולים לעשות את אותה עבודה בפחות כסף (כולל פגיעה במתקני גרעין איראנים).

אבל במקום זה מעדיפים לבזבז מליארדים על מטוס לא מבצעי, כי זה יותר סקסי.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מה ההגיון בלשלוח 4 מטוסי קרב כשיש לך מערכת כמו S-400 בעלת רדיוס איתור של 480 ק''מ. אפילו נעילתה של המערכת על המטוסים הישראלים הייתה מספיקה כדי להעביר מסר.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

אני לא חושב שיש סוללות של S400 על אדמת סוריה או שיש והם לא מבצעיות. יש להם בוודאות סוללות של S300.

עפי מקורות זרים ישראל הפציצה את המשלוחה האחרונה של הסוללות.

• תוכן חדש...