Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לקנות רכב כזה וקרוב משפחה ציין בפני שהוא שמע על בעיות גיר בדגם זה וכמו כן שהרכב לא באמת סוכב עם מנוע 1.6.

נסיעת מבחן יש לי מחר, ואני מניח שהוא סתם שמע שמועות כי לא ראיתי עד כה איזכור לבעיות רציניות?

פורסם

אני 'אוהב' קרובים כאלה. יש מצב להרחיק את הקרוב הזה?

אין בעיות. גיר פלנטרי 6 הילוכים.

יש אצלנו את האוטו האמור למעלה מחצי שנה וכ - 7000 ק"מ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה שהוא מוסכניק ואבא של אישתי, תמיד יש את הדחף לרצות אותו ;)

אני מאמין שזה אכן סתם שמועות אבל עדיין יש לו יותר ניסיון ברכבים ממני, והוא מכיר בעלי מוסכים איתם התייעץ. לא שום גורם רישמי ואני בספק שמישהו מהם אי פעם בכלל התקרב לרכב בגרסת ה-1.6.

פורסם

עוד לא שמעתי על גיר בעייתי ברכבי קיה,יש להם לדעתי 4 סוגי תיבות הילוכים כרגע בהיצע בארץ וכולן אמינות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

איני יודע אם יש בעיות או לא. קח בחשבון שיש אופציות נוספות באותו טווח מחירים:

סובארו XV, סוזוקי ויטארה החדש, סקודה יטי 1.2 וכו'.

שווה לפחות לעשות את הבדיקה.

תתחדש

פורסם

לחמי יש את ה2.0, לאחי יש את ה1.6 (ליסינג) האחרון קצת עצל בשל המשקל+מנוע, אבל בגדול, משפחתית מוגבהת, לא שתיין בהרבהה יותר מכל משפחומטית 1.6.

גם ה2.0 אוהב ללגום (אבל כאן לדעתי זו הרגל הכבדה של חמי שמדרדרת אותו לטיפה הזהובה)

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

קיה עם המנוע 1.6. לאחסכונית בטירוף. היה פה שרשור של בחור מחיפה אשר הגיע לצריכה של 1 ל 5 בעיר. הפלסטיקה ברכב זולה וקשה. סע על סקודה יטי עם מנוע 1.2 tsi החדש. תראה שהיא הרבה יותר זריזה וחסכונית. לא הייתי קונה רכב אשר בנסיעה של אדם ממוצע ומיכל דלק מלא מגיע בקלות לטון וחצי. ברכב פשוט כבד למנוע הזה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

טוב עשיתי היום נהיגת מבחן על הספורטאז' 1.6 והתרשמתי לטובה. רועש בסל"דים גבוהים אבל בנהיגה עירונית לא ממש שמים לב.

כמו כן נכנסתי לרנו קפצ'ור ויצחיק אתכם מה הרס לי - המרחק בין דוושת הגז והברקס, הכפכף שלי כל הזמן נתקע בברקס והפסקתי את המבחן לאחר 2 דק'.

הפיאט 500X נראה צעיר ומדליק אבל לא היה רכב מבחן לבדוק אם הוא אכן קופצני יתר על המידה כמו שטוענים.

באשר ל-XV הבנתי שהתיבה הרציפה שלו רועשת ולא משהו והוא יותר רכב נישה למי שגם מחפש שטח, אבל אולי כדאי לתת לו צ'אנס ולנסות.

והיטי לדעתי פשוט מכוערת.

פורסם
אני 'אוהב' קרובים כאלה. יש מצב להרחיק את הקרוב הזה?

אין בעיות. גיר פלנטרי 6 הילוכים.

יש אצלנו את האוטו האמור למעלה מחצי שנה וכ - 7000 ק"מ.

גדול..

"החבר שמבין במכונית אמר לי שעדיף לי לקנות מרצדס חדשה ולא מאזדה משומשת"

אני לא שמעתי על אף בעיה עם הספורטאז' 1.6, אם היה משהו כבר מזמן זה היה צץ (נראה לי שזאת הנחה הגיונית בהתחשב בכמות האנשים שנוסעים על הרכב). בכל אופן, אמרת שאתה לוקח לנסיעת מבחן, אם אתה אוהב את הרכב כנראה שזה כל מה שאתה צריך לדעת.

פורסם
כמו כן נכנסתי לרנו קפצ'ור ויצחיק אתכם מה הרס לי - המרחק בין דוושת הגז והברקס, הכפכף שלי כל הזמן נתקע בברקס והפסקתי את המבחן לאחר 2 דק'.

זאת תלונה שנתקלתי בה בעבר לגבי הדוושות בקליאו החדשה. ההסבר שהיה אז הוא שמרחק הדוושות משותף בין הידני והאוטומט, כך שבאוטומט הדוושות קרובות מידי. ככל הנראה שבקפצ'ור שחולק פלטפורמה עם הקליאו הבעיה זהה.

פורסם
אמרת שאתה לוקח לנסיעת מבחן, אם אתה אוהב את הרכב כנראה שזה כל מה שאתה צריך לדעת.

לפעמים יש דגמים מסויימים שידועים כבעייתים וזה מתגלה רק לאחר תקופה מסויימת של שימוש. מכיוון שדחפו מנוע קטן לרכב גדול שלא מיועד לו מראש יתכן וגם אם נהנתי מנסיעה קצרה אולי אחרי כמה חודשים יתחילו בעיות.

לכן אני שואל פה מראש אם ידוע משהו כזה. הדגם הזה איתנו אומנם רק מפברואר אבל נקווה שלא יצוצו עניינים בהמשך.

פורסם

ישנם דגמים שהביאו אך ורק למדינות עולם שלישי או לישראל מטעמי מיסוי .

היתה סובארו ליאונה 1300 אוטומט ומזגן , היתה פורד סיירה 1300 .

האוטו נוסע ומגיע מנקודה לנקודה אבל אין שום כיף וריגוש ולו המינימלי בנסיעה בו .

פורסם
סע על סקודה יטי עם מנוע 1.2 tsi החדש. תראה שהיא הרבה יותר זריזה וחסכונית. לא הייתי קונה רכב אשר בנסיעה של אדם ממוצע ומיכל דלק מלא מגיע בקלות לטון וחצי. ברכב פשוט כבד למנוע הזה.

הבדל המשקל הנקי בין היטי שאתה ממליץ עליה לבין הספורטאז' הוא...107 קילו.

1290 ליטי לעומת 1397 לספורטאז'.

ההספק של היטי 1.2 ליטר הוא 105 כ"ס ב 5000 סלד, ו 17.8 קג"מ ב 1550 סל"ד.

ההספק של הספורטאז' 1.6 ליטר הוא 133 כ"ס ב 6300 ו 16.5 ב 4850 סל"ד.

בסיס גלגלים: יטי 2578 מ"מ, ספורטאז' 2640 מ"מ.

נפח תא מטען:

יטי 321 ו 1485 ליטר (בלי ועם מושבים אחוריים מקופלים)

ספורטאז' 564 ו 1353 ליטר (בלי ועם)

ליטי תהיה עדיפות בזמינות הכח.

ועוד לא אמרתי מילה על אמינות הרכב או השירות של היבואן.

תמשיכו בבקשה...אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם אפילו לא לשניה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...