Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צילום אירוע

mlur
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

אני צלם חובבן מצלם נופים ,רכבים ,פחות אנשים

אתמול חבר לעבודה ביקש ממני שאני יצלם לו את הברית ,

מה שאני רוצה להתייעץ איתכם באיזה עדשה עדיף להשתמש כאשר יש לי 18-135 ו17-50. המצלמה היא canon 600d ובמה עדיף להתמקד בצילום אנשים ,אירועים

פורסם (נערך)

הבת שלי מוסרת:

מה שחסר לי בפרטים של העדשות זה הצמצם, במידה והצמצם זהה הייתי נשארת עם ה18-135 לאורך כל האירוע כי זה נותן לך שדה ראיה מגוון יותר.

בברית ובכלל באירועים חשוב לתת תמונה כללית של האירוע, לא לפספס את הדברים החשובים כמו בחירת השם, חיבוק עם הסבתא וכו'

ממליצה לעשות תמונות מעבר לדרישת לקוח, לקחת כל מיני אנשים ולצלם תמונות משפחתיות, לצלם את הילד לבד וכו' וזהו בכללי..

אם יש עוד שאלות אז בכיף :)

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

קח את שתיהן ותחליף לפי הצורך. אלה עדשות לא גדולות או כבדות ולא תהיה בעיה להיות עם שתיהן עליך.

מה שכן ניסיתי ממליץ זה להתארגן על פלאש ולראות כמה מדריכים לצילום איתו.

יש חברה שמשכירה ציוד, אפשר לקחת מהם ולבקש מהחבר שישלם או ישתתף בעלות לכל הפחות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אז רק תלמד להשתמש בו, קח את שתי העדשות וצא לדרך.

הייתי שם על המצלמה את ה-17-50 כי היא אמורה להספיק באופן כללי וגם נהנית מיתרון של צמצם פתוח משמעותית בטווח הרלוונטי (אחרי 50 מ"מ ה-18-135 הופכת להיות 4-4.5). עניין של יותר מפי שתיים אור שנכנס, מה שמאפשר להעלות את מהירות התריס פי שתיים ולהקפיא תנועה יותר טוב או לחילופין להוריד ISO ולקבל תמונות איכותיות יותר.

באופן כללי ה-17-50 יותר חדה, טובה, מהירה וכו'. אם תראה צורך בטווח הארוך יותר לטובת צילומי "פאפרצי", תלביש את העדשה השניה.

שיהיה במזל טוב.

פורסם

מצד שני צמצם גדול מביא עומק שדה קטן, זה מאוד בעייתי שיש יותר מאדם או אובייקט אחד בתמונה. אם זה אירוע במקום סגור ואתה מצלם עם פלאש הייתי נזהר שלא לרדת יותר מדי בצמצם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בעדשת 50 מ"מ על גוף קרופ, ממרחק של 3 מטר עם צמצם 2.8 יש עומק שדה של 40 ס"מ, 15 לפני נקודת הפוקוס ו25 אחרי (בערך), מספיק לפורטרט קבוצתי.

לקחת חצי מטר אחורה מגדיל את עומק השדה ל-50 ס"מ. וסגירה ל-f/5 מגדילה אותו למטר. אם אתה סוגר לרמה כזו, תשתמש בפלאש.

פורסם

הכי חשוב, במיוחד באירוע ראשון ,זה להיות רגוע, ולהסביר לחבר שזה אירוע ראשון שלך, ושלא יבוא בטענות.

אחרי שעברת את השלב הזה, מגיע השלב של הציוד.

בחלק של הציוד, אני היתי מביא רק עדשה אחת, פחות לקחת, פחות החלפת עדשות, ופחות דאגות.

השאלה החשובה, אם איזה עדשה יותר נוח לצלם? אני היתי לוקח רק את ה17-50, במיוחד באירוע עם מספר רב של אנשים.

לגבי הפלאש, אין לי איך לעזור לך, צריך לראות את המקום והתאורה.

בכל מקרה תהנה :lol:

פורסם
בעדשת 50 מ"מ על גוף קרופ, ממרחק של 3 מטר עם צמצם 2.8 יש עומק שדה של 40 ס"מ, 15 לפני נקודת הפוקוס ו25 אחרי (בערך), מספיק לפורטרט קבוצתי.

לקחת חצי מטר אחורה מגדיל את עומק השדה ל-50 ס"מ. וסגירה ל-f/5 מגדילה אותו למטר. אם אתה סוגר לרמה כזו, תשתמש בפלאש.

זה מאוד מאוד גבולי. אני אתן לך דוגמא אמיתית שלי מערב החג, אומנם צמצם 1.8 (ההבדל בעומק השדה מול 2.8 די זניח) אבל הפוקוס הוא רק על הבן, הבנות בצד כבר לא בפוקוס. אני הייתי נמנע מצמצם גדול בארועים, קל וחומר שהצלם לא מנוסה.

ni1.jpgn2.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בצמצם 1.8 יש לך חצי מעומק השדה שיש ב-2.8, זה מאוד משמעותי.

אני לא אומר שאין בעיה בכלל לצלם קבוצות ב-2.8 וכן כדאי לסגור את הצמצם מעט. במיוחד אם הצלם באמת לא מנוסה, אבל זה פחות אקוטי עם 2.8 מאשר עם 1.8.

פורסם
תודה ,הוא יודע שזה אירוע ראשון שלי והמקום הוא גן הורדים ברחובות .

גן הורדים זה לא בין נס ציונה לראשון לציון בכלל?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אז היום היה האירוע המדובר ,צילמתי כל הזמן עם 17-50 יצאו תמונות סוף הדרך ,אבל הבנתי שלאירועים עם הרבה אנשים ויש צפיפות נדרשת עדשה אם עומק שדה מאד קצר כדי לא להתרחק רחוק , אך גם צריך עדשה רחבה מספיק בשביל לתפוס את כולם בתמונות קובצתיות .

• תוכן חדש...