Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סאב של cerwin vega mobile 12inch

כרגע יש לי תיבה שקיבלתי ממקום ההתקנה ורציתי לדעת אם אוכל לבנות תיבה פתוחה ? מה הגודל שצריך להיות האם עדיפה ? האם תהרוס ? כרגע היא די גדולה ואטומה לא עם פורט. כאשר יש באס הסאב כביכול מפרפר כזה זה לגיטימי, כלומר זה קורה אצל כולם או שהתיבה או משהו לא נכונה ? בכל מקרה אשמח לעצות לתיבה חדשה, ד״א יונדאי גטס

. . . Coming Soon

פורסם

זה לא שם הדגם.

חפש נתוני יצרן ולפי זה תוכל לדעת אם הוא מתאים לעבודה בתיבה פתוחה ואיזה נפח ונתוני פורט נדרשים.

חוץ מזה, לא ברור למה כוונתך במפרפר.

פורסם

כן, ככה עובד סאב. :lol:

גם רמקול 6.5 קופץ ככה, וגם טוויטר.

אבל ככל שהתדר עולה, הקפיצות יותר מהירות, פחות תנועתיות ופחות נראות לעין.

[video=youtube;Y-Cjumktdko]

הגלים שנראים זה בגלל המצלמה.

אם הוא מווברץ אבל, אז יכול להיות שיש בריחת אוויר מהצדדים או בעיה אחרת.

פורסם

לדעתי זה כמו בסרטון, אולי זה רק אני אבל זה לא נשמע לי תקין אצלי , נניח התיבה היא סתם משהו שזרקו עליו בהתקנה.. נניח סאבים אחרים ששמעתי שלדעתי פחות איכותיים (לא ששלי סוג א) לדוג של קנווד או איזה פאנץ קרנץ משהו, נשמעו יותר טוב.. אולי זה כי הם בתיבה פתוחה ושלי באטומה ? יכול להיות שזה מה שמפריע לי באוזן ? ההבדל כה משמעותי ?

. . . Coming Soon

פורסם

סרטון פרטי.

תיבה פתוחה יתרונה באפשרות לכוון תדר מסויים להגברה. לא רואה בה כפתרון לבעיה אם קיימת. התאמה לסאבוופר עם נתונים מסויימים זה כבר משהו אחר.

פורסם

עכשיו זה בסדר הסרטון .

תראה למה אני מתכוון הסרטון, כשאני שומע זאב אחר של קנווד מה שנקרא זבלה, עם תא מטען פתוח ובתיבת פורט אין אותו .

. . . Coming Soon

פורסם (נערך)

מה מגביר אותו? מה יחידת הראש? מה כיווני המגבר (אם אפשר תמונה, גם טוב).

צריך לבדוק אם מדובר ב-VEGA122 או VEGA124.

מצאתי נתונים נכונים עבורו, מדובר על המלצה לתיבה אטומה 28 ליטר (קצת לפה או לשם לא אמור לשנות יותר מדי) ו-50 ליטר לפתוחה.

http://www.cerwin-vega.se/cvm/PDF/vega_subwoofer_manual.pdf

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

שמעת את הרעש שדיברתי עליו ?

מגבר - punchdrive זבל סיני

HU - pioneer 2450ub

עריכה אחרונה על ידי TheOne

. . . Coming Soon

פורסם (נערך)

אני מתקשה להבחין או ליתר דיוק לאבחן משהו דרך הסרטון. זה דורש בדיקת אוזן מקצועית/מנוסה בלייב.

זה בהחלט יכול להיות בגלל המגבר (חוסר כוח/איכות) או כיוונים (בעיקר גיין שפתוח יותר מדי, באס בוסט וכיוצב') או מקור סאונד לא איכותי (קליפינג עיוות באות המקור).

שים לב שלסאב הזה יש 2 תתי דגמים, שניהם עם שני סלילים, של 2 אוהם או 4 אוהם ובהתאם צורת החיבור הסופית שלהם שונה ועשויה שלא להיתמך ע"י המגבר.

לגבי נתוני התיבה ושאר הפרמטרים - ראה קובץ מצורף בהודעה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

התמונות המיוחלות:

image1.jpgimage2.jpg

מספר נקודות לוודא דרך חוברת ההוראות של ה-HU שלך. עמ' 8-10 (שים לב שכדי להגיע לאחד מהפונקציות יתכן ויש הסבר שמתחיל בעמ' קודם):

- Preset EQ מכוון על Flat בתור התחלה (יכול לעבור ל-Custom אח"כ בכיוון מותאם אישי תחת Tone Ctrl).

- Loud על Off (או לכל היותר Low בהמשך).

- Sub.W Ctrl, חיתוך תדר לסאב יכול להתבצע מהמכשיר ולהתאים לחיתוך עבור הרמקולים האחרים שמבוצע דרך המגבר. להוריד את ה-LEVEL ל-0 בשלב ראשוני.

- Preout מכוון ל-SW. יכול להיות שכבר מכוון כך. זו הפונקציה שאמורה לאפשר את השלב הקודם (ותת שלב לפניו Sub.W שקובע אם כבוי או דולק ובאיזו פאזה).

נעבור למגבר:

- Bass Boost להוריד ל-0.

- X-Over, במידה וכיילת את נקודת החיתוך דרך ה-HU, ניתן להעביר ל-FULL. אחרת, להשאיר על LPF (ולוודא שנקודת חיתוך תואמת לצד השני).

- אחרי כל הנ"ל, אפשר לנסות לכוון את הגיין מחדש או פשוט אם הבעיה נמשכת להוריד אותו טיפה (נגד כיוון השעון לכיוון Min).

לגבי איך לכוון גיין, יש אינספור שרשורים שדנים בנושא.

כהערת אגב, איני יודע להגיד אם האות שמגיע מה-HU הוא במונו ויכול להיות שהמגבר זקוק לאות כזה.

ניתן להבטיח זאת ע"י שימוש במפצל Y מאחד ה-RCAים שמחוברים לערוצים האחוריים (וכיוון גיין מחדש).

בנוסף, מזכיר שוב שיש צורך לבדוק באיזה תת דגם של סאב מדובר.

אם מדובר בסלילים כפולים של 4 אוהם (דגם 124) שמחוברים במקביל לתצורה סופית של 2 אוהם, אז סביר שהמגבר מועמס מעבר ליכולת שלו.

• תוכן חדש...