Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחפש עבודה כמהנדס בתחום המכשור הרפואי, ולאחרונה הגעתי למספר סטארט אפים מאוד קטנים בתחום (חברות של 2-3 אנשים, ולפעמים אף חברות של אדם יחיד שהוא המקים וזה שהביא את הרעיון), אשר נמצאים לרוב בשלב יחסית ראשוני, דוגמת הפיתוח של המוצר (R&D), ובשלב ה-seed מבחינת המימון (כלומר קיימים משקיעים פרטיים או חממה טכנולוגית).

האם מישהו עבד או מכיר מישהו שעבר בסטארט אפ כל כך קטן כמעט מאז הקמתו (או הצטרף בשלב מאוד מוקדם), ויכול לספר על התנאים מבחינת שכר והטבות נוספות בהשוואה לחברות גדולות בתחום (והאם יש הבדל אם הסטארט אפ נמצא בחממה טכנולוגית או שגייס כספים בעצמו)?

התפקיד יהיה כנראה מהנדס פיתוח, אבל בחברה כל כך קטנה אני מאמין שכולם (כל ה-3 אנשים) עושים הכל.

בנוסף, האם נהוג לקבל אופציות/אחוזים בחברה, ומה נהוג?

אני יודע שהרבה תלוי ביכולת המיקוח וביכולות ובכישורים של העובד, אבל אני מחפש איזושהי נקודת ייחוס כדי לדעת מאיפה להתחיל.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בשני סטארטאפונים כאלה.

אחד פשט רגל. באחר לא ראו אותי ממטר אחרי שגדלו. שזה בסדר. האופציות במילא לא היו שוות הרבה.

פורסם

כן, פשיטת רגל זה דבר שאני לוקח בחשבון (למרות שבמקרה של סטארט אפ שנמצא בחממה טכנולוגית, נראה לי שהסיכון הזה קטן יותר).

השאלה שלי היא בעיקר מבחינת השכר והתנאים - האם הם זהים למה שנהוג בתפקידים דומים בחברות בינוניות גדולות או גבוהים/נמוכים יותר (בניגוד לחברות בינוניות/גדולות, שם אפשר איכשהו למצוא מידע על התנאים והשכר הנהוג, בחברות סטארט אפ אין לי מושג מי נגד מי).

פורסם

1. תנסה בפורום תפוז בשם "עבודה בהיי טק.

2. לדעתי בחממות טכנולוגיות השכר נמוך יחסית לחבר סטארפ אפ קטנה בשלב הפיתוח

בהצלחה בכל מקרה

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

הכל תלוי בכמה כסף יש או בכמה מאופק/פזרן המנכ״ל.

זה מלכוד כי סטארטאפ קמצן יתקשה בהשגת כ״א טוב ואחד פזרן יכול לייבש את הכסף על כל מה שמסביב למוצר.

זאת גם מסתמנת כתקופה לא אדירה בתחום (מכשור רפואי), איטית משמעותית מאשר לפני שנה.

מניח שבעקבות זאת, משקיעים פחות ולכן גם תנאים פחותים מבעבר.

נראה שמקובל נטו של סביב העשירייה, רכב ובלי אופציות, או משהו די זניח.

ועדיין יש לא מעט דורשי עבודה. יש לי לקוחות ביחסים חבריים שמרשים לעצמם לספר לי שהם מחפשים משהו אחר.

מי שטוב לו, לא מחפש תחלופות. בקיצור, לצערי, למי שמחפש כרגע עבודה יש פחות ביצים בסל.

לי התמזל להיות באחד שמראש אמר: ״אנחנו מתחילים בקטן אבל כבר יש התעניינות בקונספט״.

אז נסעתי בגטס ליסינג והנטו שלי היה קצת פחות מ-5 ספרות ובחוזה שלי היתה כמות לא גדולה של אופציות וכך גם שתי העובדות האחרות,

עבדנו מבית ישן וזעיר ועשינו קארפולינג לניסויים בחזירים. כל זה בזמן שסטארטאפים אחרים בחממה התפנקו והוציאו לנו ת׳עיניים.

אך המדיניות הזאת גרמה להתעסק בעיקר והביאה לאקזיט ב-8 ספרות אחרי שנה וחצי. השאר ברובם התאדו.

מהחוזה התעלמו בהפגנתיות. קיבלנו הרבה יותר בפועל. יש גם מנכ״לים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ממה שאני מכיר, השכר נמוך יותר בכל תפקיד שהוא,

וכדי לאזן אתה מקבל אופציות. אבל קשה להכליל.

אתה מהנדס מתחיל / טרי שזה עתה סיים לימודים או שכבר יש פז"מ?

במידה והתשובה היא "כן" לחלק הראשון, אז ייתכן שההבדל בשכר לא משמעותי או אפילו לא קיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התשובות. אני אכן בוגר טרי (סיימתי ממש עכשיו את התואר השני).

איתי, בוגר עם תואר שני בחברה טובה בגודל בינוני+- בתחום יכול להגיע למשכורת התחלתית של 13-15 ברוטו בלי רכב (ממה שאני שמעתי מחברים בחברות כאלו עבור תפקידי אפליקציה/פיתוח), ככה שעל 10 נטו + רכב (מבחינתי שיהיה גם לאדה) אני מוכן לחתום כבר עכשיו.

אגב, אני לא מחפש להתפנק, וגם השכר הוא לא הגורם המרכזי, אלא יותר חשוב לצבור ניסיון ראשוני בתפקיד שיאפשר לי להתפתח בעתיד. זאת גם הסיבה שאני מעדיף סטארט אפ, עקב האפשרות לצבור ניסיון רב יותר בזמן קצר יותר (למרות הסיכון). אני פשוט רוצה להגיע לראיון כשאני יודע מה סביר להניח שיציעו לי, ומה כדאי לבקש.

פורסם
הכל תלוי בכמה כסף יש או בכמה מאופק/פזרן המנכ״ל.

זה מלכוד כי סטארטאפ קמצן יתקשה בהשגת כ״א טוב ואחד פזרן יכול לייבש את הכסף על כל מה שמסביב למוצר.

זאת גם מסתמנת כתקופה לא אדירה בתחום (מכשור רפואי), איטית משמעותית מאשר לפני שנה.

מניח שבעקבות זאת, משקיעים פחות ולכן גם תנאים פחותים מבעבר.

נראה שמקובל נטו של סביב העשירייה, רכב ובלי אופציות, או משהו די זניח.

ועדיין יש לא מעט דורשי עבודה. יש לי לקוחות ביחסים חבריים שמרשים לעצמם לספר לי שהם מחפשים משהו אחר.

מי שטוב לו, לא מחפש תחלופות. בקיצור, לצערי, למי שמחפש כרגע עבודה יש פחות ביצים בסל.

לי התמזל להיות באחד שמראש אמר: ״אנחנו מתחילים בקטן אבל כבר יש התעניינות בקונספט״.

אז נסעתי בגטס ליסינג והנטו שלי היה קצת פחות מ-5 ספרות ובחוזה שלי היתה כמות לא גדולה של אופציות וכך גם שתי העובדות האחרות,

עבדנו מבית ישן וזעיר ועשינו קארפולינג לניסויים בחזירים. כל זה בזמן שסטארטאפים אחרים בחממה התפנקו והוציאו לנו ת׳עיניים.

אך המדיניות הזאת גרמה להתעסק בעיקר והביאה לאקזיט ב-8 ספרות אחרי שנה וחצי. השאר ברובם התאדו.

מהחוזה התעלמו בהפגנתיות. קיבלנו הרבה יותר בפועל. יש גם מנכ״לים כאלה.

:?::roll:

12345

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
אלא יותר חשוב לצבור ניסיון ראשוני בתפקיד שיאפשר לי להתפתח בעתיד. זאת גם הסיבה שאני מעדיף סטארט אפ, עקב האפשרות לצבור ניסיון רב יותר בזמן קצר יותר (למרות הסיכון).

Wrong answer לפחות לדעתי.

בשלב שאתה בוגר בלי ניסיון - אתה צריך להיות תחת אדם איכותי שיוכל להטיס אותך קדימה וללמד אותך הרגלי עבודה כמה שיותר נכונים ואיכותיים של העולם האמיתי (שבהרבה דברים קטנים שונה מהותית מהלימודים).

במקרה שלך - הייתי מחפש סטארטאפ בשלב קצת יותר מאוחר של 5-10 אנשים שבראשו CTO חזק או ראש צוות שיכול להביא אותך לרמה הבאה.

זה לפחות הניסיון שלי (וגם בפועל מה שעשיתי כשעברתי מאוטומציות וכו לפיתוח נטו בסוף התואר)

אני רואה המון אנשים עם נסיון של שנתיים שלוש , ואפילו 5-6 אבל ללא אף אחד שילמד אותם ״איך עובדים״ באמת - ופשוט מה שהם למדו ועשו בזמן הזה - לא שווה כלום או שווה ערך לרבע מהרמה שהם היו מגיעים תחת Tutoring רציני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשלב שאתה בוגר בלי ניסיון - אתה צריך להיות תחת אדם איכותי שיוכל להטיס אותך קדימה וללמד אותך הרגלי עבודה כמה שיותר נכונים ואיכותיים של העולם האמיתי (שבהרבה דברים קטנים שונה מהותית מהלימודים).

במקרה שלך - הייתי מחפש סטארטאפ בשלב קצת יותר מאוחר של 5-10 אנשים שבראשו CTO חזק או ראש צוות שיכול להביא אותך לרמה הבאה.

זה לפחות הניסיון שלי (וגם בפועל מה שעשיתי כשעברתי מאוטומציות וכו לפיתוח נטו בסוף התואר)

אני רואה המון אנשים עם נסיון של שנתיים שלוש , ואפילו 5-6 אבל ללא אף אחד שילמד אותם ״איך עובדים״ באמת - ופשוט מה שהם למדו ועשו בזמן הזה - לא שווה כלום או שווה ערך לרבע מהרמה שהם היו מגיעים תחת Tutoring רציני.

ליביו

אמנם אני לא מתחום ההנדסה הרפואית, אבל +1

אם אתה טרי מהלימודים- אתה רוצה תשתית כמה שיותר רחבה כדי ללמוד ממנה, שזה די ההפך הגמור מסטארטאפ של 3 אנשים.

אחר כך- השמים הם הגבול, אבל בתור עבודה ראשונה... לא יודע כמה זה רעיון טוב.

• אחראי פורום
פורסם

מסכים עם ליביו ולדעתי ומניסיוני דווקא עדיף חברה מקסימום בסדר גודל כזה, ואפילו קטנה יותר.

במצב כזה יש זמן לעבודה עם הבכירים ולמידה מהם. ככל שיהיו יותר אנשים, יווצר מידור ותהיה חלוקה

ברורה ולתפקידים קטנים, מה שיפגע בהתקדמות של עובד חסר ניסיון.

:?::roll:

12345

מה לא מובן, הקארפולינג או הניסויים? :)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ליביו

מה שאמר ליביו. אני מבין מאיפה אתה בא ואתה צודק שבסטארט אפ כנראה שיצא לך להתעסק בהרבה יותר דברים מאשר חברה גדולה, אבל יהיו חסרים לך הנסיון ותהליכי העבודה. תנסה להתקבל לשם הכי גדול שנמצא בתחום שמעניין אותך, תעשה שם את השנתיים-שלוש שלך (תחשוב על זה כהתמחות) ואז תראה מה הלאה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

א. מה שליביו אמר

ב. אם כבר הולכים על האופציה של סטארטאפ, להתפשר על תנאים ושכר בלי לקבל תגמול בתצורת אקוויטי זה תמוה בעיני

ג. איתי - כל הכבוד למנכ"ל שלכם, הלוואי עלינו

אני בתור בוגר טרי (בתחום אחר) הלכתי על אופציית ביניים: סטארט אפ קטן יחסית (~20 אנשים דאז), כך שיש מתודולוגיות ומקצוענים שיעזרו לך בתחילת הדרך מחד, ויש פי כמה וכמה יותר אחריות ומנעד עבודה מאידך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...