Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת סוף שנה שעברה, התעניינתי ברכישת מאליבו שנת 2008,

הרכבים פורסמו ביד2 בסביבות ה 40-60 אלף, תלוי הדגם, ליסינג וכו'.

בגלל אי אילו סיבות החלטתי לדחות את הרכישה ואני עכשיו מתחיל לחפש שוב פעם,

אם אני מסתכל ספציפית על מאליבו שנת 2008, המוכרים מבקשים בדיוק את אותו טווח מחירים שביקשו לפני כ 8-9 חודשים.

אם אני מסתכל על שנת 2010, הקפיצה היא בערך 10 אלף..

אז מה הקטע פה? הרי ברור שהמחיר צריך לרדת יותר, אז אנשים עדיין חיים בסרט שיקבלו את המחירים האלו?

או, איך בדיוק הם הגיעו למחירים האלו שלא זזו?

מה בעצם המחיר הריאלי? כדי לא להתפזר נדבר ספציפית על שנת 2008.

יש לציין שלא בדקתי מחיר מחירון, לא אז ולא היום.

פורסם

חיים בסרט - או המחירון להמלצה בלבד

אבא של חבר טוב מנסה למכור ביואיק לאקרוס 2009 יד ראשונה עם 120K ק"מ מטופלת ביבואן ומציעים לו בטרייד אין של UMI פחות מ50% מהמחירון (בושה בפני עצמה שכך היבואן מאמין במותג של עצמו),

בשוק הוא מקבל פחות (מדובר ברכב שעלה בזמנו 270K ש"ח הדגם הכי מאובזר) לשם השוואה טויוטה לנדקרוזר שעלתה בזמנו סכום זהה שווה היום פי 4!! ונמכרת ללא בעיות.

פורסם
מציעים לו בטרייד אין של UMI פחות מ50% מהמחירון (בושה בפני עצמה שכך היבואן מאמין במותג של עצמו)

למה שהיבואן יפסיד עליך?

אם הוא יודע שלרכב אין שוק/קשה למכור/מחירון נופל כול חודש , למה שיקח ממך את הרכב במחירון? גם ככה הוא לא יקבל מחירון מאף קונה, אז למה לו להפסיד עליך כסף?

זאת עדיין חברה, עם הוצאות וכול השבאנג, ורצון עז להרוויח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אתם מדברים על דגמים שהם פחות רכב ויותר משאבות דלק ממונעות. מחירי הדלק הם כבר פקטור משמעותי בבחירה הרכב ומי רוצה מנוע של 3 או 2.5 ליטר בזבזני שגם הרכב עצמו לא איזה קידמה טכנולוגית ושיא הפאר. אז ברור שלא יהיה להם ביקוש והצניחה במחיר היא בהתאם

פורסם

העניין הוא שהלנד קרוזר בא עם ערך מוסף של "ג'יפ" ופוזה (שאני אישית לא מאמין בה, אבל יש כאלה שכן) ובל נשכח את היצרן היפני (שכידוע בארץ, זו המדינה עם הרכבים הכי אמינים שיש), שמספק רכבים בעלי אמינות לא ניתנת לערעור.

פורסם

לנד קורזר עם קלומטרג' מטורף ימכר במחירון ויחסית זריז אם הוא שמור למרות שהוא שותה יפה דלק, יבואן שרוצה להמשיך למכור צריך גם לחשוב על ירידת הערך של הרכבים.

פורסם

מכרתי את הרכב של אבא שלי, מאליבו 2007 בלי שום בעיות במחיר שחיטה... שנה ומשהו אחרי זה סתם נכנסתי ללוחות וראיתי פחות או יותר אותם מחירים. מה שקורה זה ככה, המחירון מתרסק ולוקח לאנשים זמן לעכל את זה (תסתכל על הונדה אינסייט, שנת 2011 נמכרת ב 50 אלף שקל), לאט לאט אנשים יורדים מהעץ ומוכנים להוריד. אז לצורך העניין בנאדם שפירסם את הרכב שלו ב 20% מתחת למחירון ישאיר את המחיר ככה במיוחד שמדובר לפעמים ברכב שלא נסחר יותר מידי והוא פשוט מחכה כי בכל מקרה הוא מציע את הרכב מתחת למחירון. מקווה שהבנת למה אני מתכוון, נכתב דרך הסלולרי :-) .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אם אני לא טועה גם ב2008 המליבו הגיע רק עם מנוע 3500 שהיה "לא שיא החיסכון" ולכן ההתרסקות. בלי קשר בכל קטגוריית ה"מנהלים" ידוע שהרכבים נופלים חזק .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

מבדיקה שלי לנד קרוזר ארוך חדש צרך 11 קמ לליטר סולר בנסיעה משולבת, כך שלהגדיר רכב ענק שכזה כשתיין זה פשוט לא נכון. הכל בחיים יחסי, כמובן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לכל מי שרשם שהרכב שתיין, זה לא בדיוק מדויק

נכון שהוא לא שיא החסכון, אבל מספר אנשים בפורום ובכלל העידו על ממוצע של 1:10 בנסיעה משולבת רגועה, עקב הנפח הגדול וסל"ד נמוך בשיוט.

בכל מקרה, זה עדיין לא מסביר למה אנשים לא רושמים מחיר יותר נמוך למרות שעברה כמעט שנה, ואלו לא אותם אנשים.

פורסם

כי נפילת הערך היא עצומה והם לא רוצים להפסיד יותר?

ייתכן והם גם לא מסתכלים על המחירון אלא עושים השוואה עם מודעות של אחרים ומחליטים להשאר באותו טווח מחירים.

בשלב מסויים הנפילת ערך נהיית פחות דראסטית ונכנס גם שיקול של מצב הרכב לעומת רכבים זהים בשוק היד 2, אנשים שבטוחים שרכבם שמור ומטופל דורשים יותר.

ככל שיורדים בשנתון המחירון הופך פחות רלוונטי, מכיוון שיש אנשים (כמוני) שמוכנים לשלם על רכב ישן יחסית יותר מהמחירון במידה והרכב באמת שמור ומטופל כדי להיות בראש שקט לגבי מה שהוא עבר ויישור קו.

העובדה שקיים מחירון לא הופכת אותו לחוק שקובע את המחיר המקסימלי של הרכב, זה יותר נקודת ייחוס שלפיה ניתן לתת מחיר משוער בהתאם למצב הרכב.

פורסם

אתה צודק, עם זאת אני מזמין אותך לרפרף ביד2

כל מודעה שתמצא "רכב שמור, מטופל במוסך מורשה", "רכב כמו חדש עד הבורג!" "רכב של רופא" (כאילו הרופא הוא לא בנאדם) ועוד ועוד.

אז כולם חושבים שהרכב שלהם חבל על הזמן ושמור, שנינו יודעים שזה לא באמת ככה.

למרות כל זה, רכב שעבר שנה נוספת על הכביש, צבר עוד ק"מ ועוד בלאי, צריך לעלות פחות. אם היה מדובר באקסמפלר אחד או שתיים של פדנטים חברי פורום, ניחא. מדובר בכל הלוח!

לפני שנה כשחיפשתי ראיתי למעלה מ 10 רכבים מסוגים שונים, היה רק אחד שבאמת ענה להגדרה של "רכב כמו חדש" (בדיעבד אולי היה פספוס, אבל הוא רצה יותר מדי ובסוף החלטתי לשנות כיוון מבחינת רכב), כל השאר היו עם קילופים, דפיקות, לכלוכים, גי'פה וחוסר איכפתיות. כן גם אנשים מבוגרים שמהם ציפיתי ליותר - הרבה יותר.

• תוכן חדש...