Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

קרוב משפחה מבוגר בן 74 קיבל 2 אירועים מוחיים - באירוע השני היה בדיוק על הטרקטור, נפל ושבר את האגן. עבר ניתוח, השתילו לו ברזלים ברגל ימין. הוא הולך על רגליו, אולם הרגל כואבת לאחר עמידה/הליכה של כמה דקות, בנוסף הוא צולע ונעזר במקל הליכה שאימצנו מ"יד שרה". בקיצור הוא בקושי הולך, וגם זה באטיות ולזמן קצר.

במהלך הטיפול הרפואי בו ברמב"ם ואח"כ בפלימן בחיפה לשיקום, מישהו דיווח למשרד התחבורה על המצב ושללו לו את הרישיון. היה לו על טרקטור, ורכב פרטי עם גיר ידני. לאחר שהם התרצו (מסמכים, בדיקות וכ') הם החזירו לו את הרישיון על גיר אוטומט בלבד לאחר מעבר טסט חדש, ושללו לו את הרישיון לגיר ידני ורכב חקלאי.

כעת אני מעוניין לבדוק אפשרות להוציא לו תו נכה כדי שיוכל לחנות בחניות נכים, המצב שלו לא משהו (התנסחתי בעדינות).

רציתי לשאול האם הוא נכלל בגדרה של נכה? כי הוא לא על כיסא גלגלים, משום שהבעיה שלו היא רק ברגל ימין.

חוץ מזה נכנסתי לפה לאחר חיפוש:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=940:tag-hanay-alih-kabala-a&Itemid=95

קראתי קצת ואני לא מבין מה כולל ההליך. מאיפה אני משיג את אישור משרד הבריאות אם אני לא יכול לצרף את הדיסקים? מישהו עבר את ההליך ויכול להרחיב?

תודה.

פורסם

שלום,

לא מזמן הגשתי את אותה בקשה בעבור אבא שלי שיזכה לחיים טובים וארוכים. אשמח לעזור מנסיוני.

ראשית תנסח מכתב בו אתם מפרטים בקצרה את הבעיות העיקריות שלו ואת הצורך האמיתי בתו נכה - נגישות, קירבה למוסדות או בדיקות שהוא עובר וכו'.

שנית,

תביאו אישורים רפואים רלוונטים (אל תצרף מסמכים רפואים לא קשורים שיעמיסו גם כך על מסת המסמכים ). אצלנו, רופא המשפחה ציין במפורש במילים שלו את המלצתו למתן תו נכה ומייד פירט את הקשיים שלו.(פשוט תבקשו ממנו לכתוב) תצרפו דו"ח סיכום רפואי + רשימת כל התרופות שהוא נוטל.(גם מרופא המשפחה)

אם הוא עבר אירוע מוחי אתם תתבקשו להביא אישור מרופא נוירולוג (מניסיון אני אומר)

אם הוא סובל מבעיות בהליכה תביאו אישור מהאורטופד.

אם יש לו נכות מוכרת מביטוח לאומי - תיגשו ותביאו מסמך המעיד זאת.

לצרף צילומי ת"ז + ספח,

לצרף צילום רשיון רכב , אפשר להגיש את הבקשה על רכב של בן משפחה.

כמובן - אני יודע שזה ברור (רק להדגיש) - לא להשתמש בחניית נכים שלא לצורך !

בהצלחה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

רפי, את הטפסים שציינת למי מעבירים?

אימי שברה את מפרק הירך לפני כחצי שנה ומאז מתנהלת עם הליכון, כיום כאשר אני מסיע אותה לבדיקות/פיזטורפיה וכו' אני מוריד אותה בפתח המקום ואץ לי לחפש מקום חנייה, חוזר אליה ורק אז אנחנו הולכים לאן שצריך.

עקב הפרצודרה הנ"ל כמובן שהיא נמנעת מלצאת לכל מיני מקומות אלה אם כן באמת יש צורך בכך, אך החיים הם גם ללכת סתם לקניין ולא לצאת מהבית רק לרופא.

פורסם

טרונצו היקר,

ראשית אני מאחל לאימך החלמה מהירה ורפואה שלמה אמן !

שנית,

את המסמכים צריך לשלוח במעטפה גדולה (אני שלחתי בדואר רשום כי אני יקה) למשרד התחבורה - היחידה לטיפול במוגבלי ניידות של משרד התחבורה ת.ד. 72 חולון. מיקוד 58100

יש לקחת בחשבון שהטיפול שלהם רק זה 3 חודשים (כאילו שלאסוף את כל המסמכים זאת לא התשה ) אבל - אין מה לעשות. זה המצב.

בלינק שפות"ש שלח תוכל לקרוא את כל המידע הדרוש.

נ.ב.

שכחתי לציין שבנוסף יש להוריד את הטופס שבלינק הנ"ל למלאו ולצרפו לתוך המעטפה.

טיפ נוסף - לצלם ולגבות (רצוי לסרוק הכל למחשב) את כל תכולת המעטפה למקרה שהלך לאיבוד, לא הגיע ועוד שאר ירקות - להתחיל הכל מההתחלה זאת התאבדות.

• רעיון טוב! 1
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

לי לא אישרו בפעם הראשונה. בקשה נוספת אחרי חודשים ובסוף אישרו.

חשוב מאוד מסמכים מרופא אורטופד ,ואפילו רשימה של טיפולים בבית חולים . מכתב של הנהג עם הסיבות למה הוא חושב שמגיע לו תו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ביום רביעי הוא היה אצלנו והראיתי לו את התשובות שלכם בלפטופ וגם הבטחתי להדפיס לו את טופס הבקשה, אך לצערנו הרב הוא נפל היום מכלי הרכב בו נסע, ומכיוון שהיה בהילוך הוא ככל הנראה נדרס על ידו ונפטר מפצעיו בבית החולים. יהי זכרו ברוך.

פורסם

משתתף בצערכם. עצוב לשמוע.

כנראה שלא היה צריך לתת לו לנהוג שוב במצבו הקשה לאחר התאונה שקרתה לו בפעם הראשונה.

יהי זכרו ברוך.

פורסם

שלא תדעו עוד צער.

לא הבנתי איך הוא הצליח לדרוס את עצמו אבל זה לא ממש משנה.

כנראה שהיה עדיף שיעבור לנהיגה בקלנועית אחרי מה שעבר עליו.

פורסם

משתתף בצערכם, עקבתי בחצי עין על ההתקדמות.

עשיתה יפה עם רצון טוב, מעבר לכך הלוואי והיינו יכולים לתכנן את החיים.

- אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

הוא עלה על הטרקטור ולא על הרכב הפרטי וזה מבלי רישיון לסוג כלי הרכב הזה (היה לו רק לרכב פרטי עם גיר אוטומט, כל השאר נשלל לו לאחר הירידה במצבו הבריאותי), אך הוא כנראה חשב שהוא כשיר לנהיגה.

בכל מקרה הוא איבד שליטה על הכלי מסיבה לא ידועה (או שנפל ממנו או שרצה לעלות והחליק), הוריד את ידית ההילוכים למטה כנראה בעת ניסיון לאחוז במשהו והטרקטור החל לנסוע (המנוע עבד), ומכיוון שהוא היה על הקרקע הוא נדרס על ידו. הכלי נעצר לבסוף בחומת בטון, כשהגלגל הגדול ממשיך להסתובב, להתחפר ולעלות עשן כבד מהגומי. הוא נפטר לאחר כחצי שעה בעקבות דימום פנימי.

במקום היו 7 ניידות עם בוחני תנועה וזה מה שטענו בדו"ח התאונה, הוא היה לבדו בעת התאונה ולכן אין עדים.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

ווואיי ממש מחריד. ברוך דיין האמת

פורסם

יהי זכרו ברוך.

זאת לא הפעם הראשונה שאני נתקל בידיעה על אדם מבוגר שנהרג רק בגלל עצם התעקשותו לעסוק במה שעסק כל חייו, ללא מודעות למצבו.

• תוכן חדש...