Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוושה בלב של כלב זקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מגדל כלב בן 16. מסוג פינצ'ר מעורב כנראה עם רועה גרמני.

זהו כלב קטן(6 קילו)

אובחן לו אוושה בלב, הוטרינר הפנה אותי לבית דגן לווטרינרים שיש שם, בעיקר לקרדיולוג אבל עקב עוד בעיות אז לשאר הרופאים שיש שם.

השאלה שלי היא כזו, כרגע הכלב כמעט ולא רואה עקב סוג של קטרקס ולפי דעתו של הווטרינר טיפול באוושה שיש לו בלב עשויה להחזיר אותו כמה שנים אחורה והוא יתחיל להתנהג כמו בעבר.

לאחרונה הוא ישן ממש חזק ועייף כמעט כל היום.

מה ניתן לעשות והאם הכיוון שלי נכון?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אני מגדל כלב בן 16. מסוג פינצ'ר מעורב כנראה עם רועה גרמני.

מישהוא משניהם היה גמיש לאללה! :lol:

הטיפול באיוושה הוא תרופתי או פולשני?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם

כשהכלבה שלי היתה בת 14-15, התגלה אצלה קטרקט בעין אחת.

הווטרינר אמר שניתוח עם הרדמה יכול להרוג אותה (גם פינצ׳רית מעורבת וקטנה, התחילה להחלש בכלליות באותה תקופה),

כך שאם היא עדיין רואה משהו, עדיף לא לסכן אותה. למזלה הראיה נפגמה לגמרי סמוך למותה בגיל 18,

אבל אני באמת לא יודע להגיד מה הייתי עושה אם זה לא היה כך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הטיפול באיוושה הוא תרופתי או פולשני?

האוושה לכשעצמה אינה מחלה, אלא צליל ששמע הוטרינר. יכולה לייצג שורה ארוכה של מחלות, וגם אלה יכולות להיות בדרגות חומרה שונות. לכן אי אפשר להתיחס לטיפול באוושה, אלא בגורם לה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אשאל בעדינות; למה לטפל בכלל? האם הכלב סובל? יש לו כאבים? יש סיכוי יותר מסביר שהכלב עייף מאד בגלל שהוא פשוט זקן ולקראת סופו.

הדברים נאמרים מבלי רצון לפגוע- אני מודע לחלוטין לקושי שבהחלטות האלו מנסיון אישי.

פורסם

אתה עדיין לא בשלב קבלת ההחלטות.

לך קודם כל לבית דגן ותשמע מה אומרים המומחים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראה, הבעיה הגדולה זה שרק לקבוע תור עולה המון כסף(באזור 500 שח לפי מה שהבנתי), ואם אני כבר קובע תור אז אני כנראה אטפל בבעיה.

אותי יותר מדאיג הגוש שיש לו צמוד לעור שיש חשש שהוא סרטני- כרגע הגוש לא דבוק לו לגוף אלא רק לעור.

הבעיה היא גם כזו- שכדי לטפל לו בגוש ובעוד בעיות צריך להרדים אותו ואי אפשר להרדים אותו בלי לברר איזה טיפול תומך הוא צריך כדי שלא יקרוס לו הלב.

שמעתי משהו על ביטוח רפואי לכלבים, יש למישהו ניסיון עם דבר שכזה?

פורסם

תביא בחשבון שטיפול במחלת לב יכול לעלות הרבה מאד כסף. תחשוב במונחים של אלפי דולרים, ואולי יותר (כמובן שאני מסיק מעלויות הטיפול בבני אדם). רוצה להשקיע סכום כזה בכלב זקן?

איני יודע איזה בדיקות יבצע קרדיולוג הכלבים, אבל להערכתי עליך להכין ארנק שמן מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגלל זה אני שואל לגבי הביטוח הרפואי.

פורסם

לא מכיר ביטוח לכלבים, אבל קרוב לודאי שפועל כמו ביטוח לבני אדם: מתיקר ככל שהמבוטח מזדקן, ומחלות קיימות אינן מכוסות.

פורסם
שמעתי משהו על ביטוח רפואי לכלבים, יש למישהו ניסיון עם דבר שכזה?

בחייאת... אתה לא יכול לבטח רטרואקטיבית, על מחלה קיימת.

נראה לך שחברות הביטוח הם חבורה של פתאים, שתשלם להם 100 ש"ח ביטוח והם יממנו לך טיפול באלפים...?!

כלב חולה זה מאוד יקר.

פורסם (נערך)

כמו שזה נראה, לכלב כזה זקן אין אפשרות לביטוח רפואי.

אני אקבע תור בבית דגן, ומשם אני אראה איך אני ממשיך.

הבעיה היחידה כאן היא ששמעתי ששם גזלנים, וכמה שאני רוצה לטפל בכלב שלי אני לא רוצה שגם יגזלו אותי, האם יש עוד אלטרנטיבות?

עריכה אחרונה על ידי ModChiP

פורסם

גם אם היה, מה שאתה רוצה זה כמו לעשות תאונה ואז להתקשר לביטוח ולעשות מקיף...

אתה מבין שאין בזה הגיון.

פורסם

תתחיל מבירור ולאחר שתדע מה מצב הלב תחליט מה הלאה. כפי שנאמר האוושה לכשעצמה היא לא הבעיה, אני מבין מדבריך שיש חשד לבעיה בלב. כך בחשבון שיש עוד מרפאות עם מומחים שיכולים לעשות אקו-לב ולתת לך תשובה, ככל הנראה יעלה פחות מבית דגן (אני לא יודע לתת לך המלצה ספציפית למישהו שאפשר לסמוך עליו אבל אם תברר קצת תמצא).

פורסם

16 נחשב גיל מבוגר+. זה יותר מסבא זקן מאוד. אני מתפלא על הניסוח של הוטרינר אם כך נאמר,

'יחזיר אותו כמה שנים אחורה'. בהכללה, בגיל כזה לרוב עושים רק מה שחייבים ומונע סבל,

ואם אפשר לא להרדים לניתוח אז לא מרדימים. זה גיל בו העורקים כבר פריכים, האיברים עייפים

וחלקם חולים, הרדמה וניתוח הם טראומה רצינית לגוף ואם ניתן להמנע מזה נמנעים

לטובת טיפול שמרני. מאוד תלוי מה מצב הכלב - אוכל שותה ישן - שמח לקבל ולתת אהבה וכו'.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...