Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב חסכוני במקום הקיה ריו שברשותי , חשבתי על קורולה דור קודם (2009-2012) עדיפות על הדגמים של אחרי מתיחת פנים שבאו מ2010 בגלל חיבורי AUX+USB . האם הם נחשבות לחסכוניות ביחס לקיה ריו ורכבי קיה בפרט ?

להורים יש את הקורולה החדשה 2014 אבל היא לא ברת השוואה (אמנם חסכונית אבל יש לה תיבה רציפה) וחשבתי ללכת על טויוטה הפעם בפרט על הקורולה הקודמת כי אני ממש אוהב טויוטה . הלכתי על הקיה כי היא נראתה לי מכונית טובה וקראתי עליה ביקורות טובות אבל הצד החלש מאוד שלה זה הדלק בגירסתה האוטומטית.

חשוב לי לשמוע דעתם של חברי פורום בעלי קורולה משנתון 2009-2012 גיר אוטומט בלבד על ביצועים וצריכת דלק והאם מרוצים מהתמורה ?

אה ועוד דבר זה הביטוח שלה עבור נהג בן 24 (ב5 לאוגוסט חוגג יומולדת :) כמה אמור לעלות לי לשנה כי אני רוצה לעשות השוואה כמה אני משלם בקיה וכמה אשלם בטויוטב במידה ואשקול להחליף

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא תקבל הבדל גדול אם בכלל,תקבל יתרון בדברים אחרים כמו מנוע חזק יותר.

לדעתי תישאר עם הרכב,אלא אם אתה אתה חושב על הפריוס למשל שהיא חיסכונית,הונדה אינסייט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עם יוליאן.

אתה בעצם תחליף רכב שהוא חדש אצלך (נקנה מליסינג 0 ק"מ אם הבנתי נכון) ברכב משומש וישן יותר ששימש נהג ליסינג.

הרכב יהיה מרווח יותר אבל אני מניח שבתור בן 24 אין לך צורך ממשי במרווח גדול משל הריו.

חיסכון גדול בדלק לא יהיה אם בכלל.

ובנוסף תקבל רכב בלוי שזקוק ליישור קו ואתה לא יודע איך הוא תוחזק עד היום.

פורסם

איזה רכב מעניין וחיסכוני יש?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלה עבור חבר שיש ברשותו טויוטה יאריס 2014 האם בזמן עמידה ברמזור עם מזגן דולק יש רעש חזק של הוונטה של המזגן האם זה תקין כי זה אוטו חדש נקנה מהסוכנות לפני כשנה ולא אמור להיות רעשים ?

פורסם

כשאני חושב על זה כבר היה עדיף לי לקנות קורולה יד 2 מאשר להשקיע 90 אלף (ההורים כמובן עזרו במימון) בקיה ריו בזבזנית דווקא הצריכה של טויוטה יותר טובה לפי מה ששמעתי מכמה חברים שיש להורים שלהם אותה .

פורסם

ההבדל הוא זניח,לטיוטה יש מנוע 1.6 רגיל ותיבה 4 הילוכים,לכן אין שם משהו מיוחד,השאלה לאיזה צריכת דלק אתה מצפה להגיע?

הרובוטיות חיסכונית אבל הגיר..

פורסם

תשמע. אם אתה כל כך רוצה קורולה, תקנה קורולה.

אתה ממש מנסה לשכנע את עצמך שיש איזו הצדקה לכך (כלכלית או לא יןדע מה) - ת׳אכלס אין ממש.

אבל אתה לא הראשון שקנה רכב, התבאס והחליף למשהו אחר.

פורסם

יש עוד בעיה, אנשים נוטים לתמחר את הרכב מחירון או מעל המחירון רק בגלל שזה טויטה (בין אם זה בצדק או לא).

מה לעשות, יש להם מוניטין ויש אנשים שמוכנים לשלם על המוניטין הזה (אני לא).

אז מה כן?

אולי רכב שלא באמת משקף את המחירון שלו.

אגב אם הגודל של קיה ריו מתאים לך, אז למה לא קליאו החדשה ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם

צריכת הדלק מאוד מאוד תלויה בנהג ואופי הנסיעות, צריך לזכור את זה. לאו דווקא שתגיע לאותה צריכה כמו הורים של חברים שלך בוקורולה. וגם אין שום סיבה שהיא תהיה חסכונית (לחבר יש קורולה כזו ידנית והוא מגיע לצריכה יפה כשהוא מתנהג כמו ילד טוב אבל לא מדובר בתוצאות מדהימות והיא ידנית).

אגב, כשנכנסתי לקורולה הזאת של החבר ב-2009 שהרגע יצא מנילונים בתחילה הרגשתי שנפלתי על רכב מפנק (בהשוואה ל-מאזדה 3 מליסינג שהייתה לי אז). תאי אחסון בשפע, משענת נשלפת ליושבים מאחור, רצפה שטוחה, שליטה מההגה, לוח מחוונים חביב... אבל התברר שזו רק עטיפה יפה והפלסטיק קשיח, זול וחורק/זז כשמפעילים עליו קצת כח.

גם בפריוס שלי הדש בורד נראה יפה ומזמין אבל כשאני מעביר יד על הפלסטיק הזה אני חוטף צמרמורת.

בכל מקרה ממליץ מאוד לחפש AURIS היברידית מדור קודם. זו קורולה בהאצ'בק, תקבל את כל מה שיש בה עם צריכת דלק של פריוס.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אנשים נוטים לטעות עניין צריכת הדלק וחושבים שהמעבר לרכב חסכוני יפתור להם את כל הצרות בחשבון הבנק.

כמה קילומטרים אתה נוסע בשנה ?

מה צריכת הדלק של הקאיה ?

מה צפויה להיות צריכת הדלק של הרכב הבא שתקנה ?

כמה אתה חושב שתחסוך בשנה בשל המעבר הזה ?

כמה כסף אתה חושב שתפסיד בתהליך המעבר של המכירה והקנייה של רכב משומש ?

כשתענה על השאלות הללו תראה שאין סיבה להחליף רכב מבחינת צריכת הדלק. אם אתה רוצה להחליף כי נמאס לך מהצורה של לוח השעונים לך על זה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מסכים מאוד עם מה שאמיר אמר.

אלא אם אתה נוסע מעל 30-40 אלף ק"מ בשנה (ואז כדאי מאוד דיזל\היברידי) - ההבדל השנתי בצריכת דלק בין הריו למשפחתומטית טיפוסית כנראה יהיה קטן מהעלות של החלפת רכב. אם בכלל.

רוצה לחסוך בכל זאת בעלות הדלק? תקנה פנדה ידנית (לדוגמא), או ספלאש ידנית (לדוגמא). מניח שזה לא הכיוון.

• תוכן חדש...