Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא מומחה ברכבים, אבל מנסה להקדים תרופה למכה כשמדובר בתחזוקת רכב.

אני מעדיף שלא להתקע בצד הדרך ורק אז לטפל בתקלה (כך היה לי עם הרכב של ההורים שפרט לטיפול שנתי, היו מתקנים תקלות בדיעבד :|).

הפלאגים אצלי הוחלפו לפני כ-30K, ולכן לפי המלצת המוסך המורשה בזמנו (בהחלפה הקודמת), החלטתי להחליפם שוב ביוזמתי.

אני כבר כמה שנים לא מטפל במוסך המורשה, אלא במוסך אחר, ושם ביצעתי את ההחלפה לפלאגים מקוריים מאותו סוג בדיוק.

על הפלאגים הישנים היו סימני בלאי סבירים, אבל לא משהו שדורש החלפה בהכרח.

מיד בהתנעה הראשונה במוסך, הסטרטר עבד כמה שניות ללא הצלחה. היו בטוחים שמדובר בקודנית, אבל אני בוודאות הפעלתי אותה.

בנסיון השני היה סוף סוף גמגום ראשוני של ההצתה, ולאחר מכן המנוע כבה.

בנסיון השלישי ההתנעה הצליחה לבסוף אבל בקושי, ומאז בכל התנעה היתה מעין השתהות מוזרה לשניה או שתיים לפני שהמנוע הצליח להניע.

בנסיעת מבחן, האוטו נסע מצויין למרות הקושי בהתנעה, וגם לאחריה ההנעה היתה עם השתהות.

בעל המוסך היה ישר והוגן איתי והציע לי להחזיר את הפלאגים הישנים.

הפעם בנסיון הראשון היה גמגום קל ואז הצליח להניע, אבל בנסיון השני כבר הניע בנגיעה כמו תמיד.

שילמתי על הבדיקה והעבודה ונסעתי לשלום קצת מבולבל, אך מרוצה משכר הלימוד (אני מניח) ומהתנהלות המוסך. :-D

כמה פרטים שחשוב לציין:

* לרכב קילומטראז' של 120K, ומעולם לא היו תקלות שקשורות למנוע.

* בנוסף, המנוע במצב טוב מאוד ולא אוכל הרבה שמן (יחסית לקורולות האלו) - בערך 1 ליטר ל-3000 ק"מ.

* סריקת תקלות לא הראתה שום דבר חריג.

מסקרן אותי לשמוע את מומחי הפורום - איך יתכן שפלאגים חדשים יובילו למצב שכזה? האם נדרש כוונון לאחר החלפת פלאגים? או שזה פשוט Plug & Play? :wink:

והאם בנושא הפלאגים יש טעם להחליף כל 30K? או רק כאשר המנוע מתחיל לזייף?

תודה מראש לעונים :-)

פורסם (נערך)

על אילו פלאגים מדובר והאם אתה בטוח ב 100% ששמו לך את אותם פלאגים? אותו חברה ומק״ט?

לגבי החלפת כל 30K נשמע קצת מיותר, רוב הפלאגים מחזיקים בסביבות ה 60K ומעלה.

כמו כן, לפעמים צריך לכוון את המרווח של הפלאגים למרות שברוב המקרים אם שמים את הפלאג הנכון היא מגיע מכוון מהמפעל.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

המצתים שיש לי הם מצתים מקוריים שהותקנו ע"י מוסך מורשה

מס קטלוגי 90919 01164

המצתים החדשים הגיעו בקופסה אדומה שכתוב עליה Toyota ומודפס גם בשחור בקטן את אותו המספר שהופיע על המצת הישן.

האמת שלא בדקתי את המספר שמודפס פיזית על המצת החדש, אבל הוא היה נראה זהה (וכך גם המרווח), וגם כך אמר המוסכניק.

אקבל את המלצתך ואחכה עוד 30k לפני ההחלפה הבאה.

תודה!

• תוכן חדש...