Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים.

מי שמכיר אותי מכיר גם את האהבה הגדולה שלי לרכבים האמריקאים הגדולים של תחילת שנות ה- 70, טרום משבר הדלק. הייתי ונשארתי איש של פיורי. מה שרובכם לא יודעים הוא שתמיד הייתה אהבה נוספת - לרכב הראשון שעליו נהגתי עם קבלת רישיון נהיגה. סובארו. כן, אתם קוראים נכון. סובארו.

למה סובארו? ב- 1991, בן 17 עם רישיון נהיגה חדש הראשונה שלי הייתה 1.3 DL משנתון 81 של ההורים, שבימי ארידור העליזים עשתה כאן סוג של מהפכה. היא לקחה אותי לבחינות הבגרות עם ציריה דופקת וקלאץ' גמור. היא ראתה אהבות ראשונות יושבות בכסא שליד הנהג, חולצות של "פרוט אוף דה לום" וקסטות עם שירים מוקלטים מתחלפות בתוך רדיוטייפ "רודסטאר" או "שרווד" או השד יודע מה היה שם, בתקופה שאליס קופר עם "פויזן" רץ אצלי בלופ לצד "פרדייז סיטי" של גאנז אנד רוז'ס. היא הייתה עושה "חרקות" בים (יש על זה התיישנות) ובערבי שישי היא הייתה לוקחת אותנו לדיסקוטק ה"גוש 24" המיתולוגי בראשל"צ (כן, אמרתי "דיסקוטק". היה פעם דבר כזה) ומסיימת בחניה של "נאפיס". ומבעד לבורקס של שבת בבוקר הייתה קורצת לי שניסע לים עם החברים מהכיתה.

היא הייתה הראשונה. ואהבות ראשונות לא שוכחים אף פעם.

אז עכשיו, אחרי כמעט 25 שנה, יש לה יורשת, בגרסת "קופה" מחוזקת, שתמיד העדפתי על פני הסדאן הנפוצה, עם מנוע 1.8, גיר אוטומט, הדגם האמריקאי המאובזר והמפנק כפי שהאמריקאים אוהבים. היא עשתה עלייה והיא כאן, עדיין מסדירה נשימה. גם אני. יפנית מאמריקה, או בקיצור - ג'פאניקה.

מצאתי אותה באחד משיטוטיי בלוחות המודעות האינטרנטיים. היא כמובן עשתה לי 4 עיניים שיושבות אצלה בחזית, והטיסה אותי לראות אותה מקרוב. הייתה בינינו כימיה נפלאה כבר מהרגע הראשון ואתם יודעים מה הדבר הראשון שהרגשתי כשישבתי בכסא הנהג? הריח. הריח המוכר של סלון סובארואי משנות השמונים. והוא היה טוב, ממכר, כזה שאתה נזכר בו מיד ומעיף אותך שנים אחורה.

אחרי הפלגה לא קצרה היא הגיעה, בקרוב תפתח את העיניים המלוכסנות שלה ותתחיל לחוש את האספלט הישראלי. ואחרי יישור קו ומה שצריך, מקווה להתרווח בכסא, לתת גז ולהאזין ל"ביג אין ג'פאן" של אלפאוויל.

שבת שלום, חברים.

20150506_135618.jpg

10492192_10206225310445705_2299721950480377076_n.jpg

20150510_091724.jpg

20150501_115708.jpg

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה !

שחרר קצת פרטים - איזה מנוע, תיבת הילוכים ותוספות.

בכל הגירסאות היתה הסובארו ליאונה מכונית נאה מאד, ובהחלט חרגה מהקו העיצובי של היפניות בנות תקופתה, ונהנתה מעיצוב אירופאי.

גירסת הקופה היתה נאה עוד יותר, והיתה מכונית הארד טופ אמיתית, עם 4 חלונות נפתחים.

בארץ נמכרה גרסת ה GFT בשנים 80'-81, מנוע 1.6 עם זוג מאיידים שחוברו במקביל והספק סביר של 86 כ"ס.

בשנת 83' נמכרה הקופה בגרסת GLF עם מנוע 1.8 ו 82 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מקסימה, תתחדש, קלאסיקה אמיתית של שנות השמונים הישראליות.

כפי שכתבת.... ביג אין ג'אפאן

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
תתחדש ותהנה !

שחרר קצת פרטים - איזה מנוע, תיבת הילוכים ותוספות.

בכל הגירסאות היתה הסובארו ליאונה מכונית נאה מאד, ובהחלט חרגה מהקו העיצובי של היפניות בנות תקופתה, ונהנתה מעיצוב אירופאי.

גירסת הקופה היתה נאה עוד יותר, והיתה מכונית הארד טופ אמיתית, עם 4 חלונות נפתחים.

בארץ נמכרה גרסת ה GFT בשנים 80'-81, מנוע 1.6 עם זוג מאיידים שחוברו במקביל והספק סביר של 86 כ"ס.

בשנת 83' נמכרה הקופה בגרסת GLF עם מנוע 1.8 ו 82 כ"ס.

תודה, חן.

מדובר בשנתון 84'' דגם ה"אמריקאי", מנוע 1.8 שמשודך לתיבת הילוכים אוטומטית. מאובזרת כמו שהאמריקאים אוהבים - עם הגה כח מתכוונן, חלונות חשמל, לוח שעונים מורחב ועוד. בארץ, אם הגיעו, הן נמכרו כ GLF, בעוד שבארה"ב הן נקראו GL.

תמיד אהבתי את העיצוב המיוחד של גרסת הקופה.

פורסם

חמי, תתחדש ותהנה.

אהבתי את ההקדמה וההתיחסות הרגשית. מפתיע ש-SIMPLY NUTS עוד לא עלה להגיב.

בשנים ההן, דגם אמריקאי, עם פגושים "פדרליים" ומנורות נוספות בצד נחשב בארץ למשהו מיוחד, ללא כל סיבה עניינית, כמובן.

מספר נקודות:

-הספק המנוע בגרסה האמריקאית של ה-1.8 היה חלש יותר ועמד על 71 כ"ס, מקביל לגרסת 1.6 שנמכרה אצלנו.

-הגה כח, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, גג נפתח ואפילו לוח שעונים דיגיטלי הוצעו כאופציה בדגמי GLF שנמכרו אצלנו החל מאמצע מודל 83'.

-ה"סבל" על מכסה הבגאז' - הכי אמריקאי שיש 8)

הרכב נראה מעולה. יש לך גם תמונות פנים?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
תתחדש יפה מאוד:roll:

תודה רבה :)

פורסם

שמרון, תודה רבה.

שלי אכן הגיעה מאובזרת בכל טוב, ואף שאין לה גג נפתח (שאני דווקא שמח שחסר) ונעילה מרכזית (שבאופן מפתיע לא מופיעה כאופציה גם בקטלוג) יש בה הגה כח מתכוונן, חלונות חשמל ואפילו מראות חשמליות. לשמחתי, היא באה עם לוח מחוונים אנלוגי ולא הדיגיטלי (המיוחד אך הבעייתי והנוטה להישרף).

והנה כמה תמונות פנים.

20150511_104558.jpg

20150511_104545.jpg

פורסם

תודה רבה! לגמרי נכון :)

פורסם
חמי תתחדש! כיף להגשים חלומות, שוב ושוב ושוב...

תודה רבה. לגמרי נכון :)

פורסם

תתחדש

האתר שלי: asfanoot.weebly.com

בלוג, צור קשר ותמונות מתצוגות ומוזיאונים של רכבי אספנות

סירטונים, ראיונות וסקירות בקרוב :king:

פורסם

תתחדש!

סובארו בעיני זה גם סוג של אוטו ישראלי. בתקופת החרם הערבי הם היו היפנים היחידים שיצאו לכאן מכוניות, וזכו בצדק למוניטין מצויין של אמינות למרות הלגלוג של היורופילים.

אני זוכר שטענו שבשנים מסוימות סובארו מכרו בישראל יותר מכוניות מכל שוק אחר, אבל חסרים לי נתונים מספריים לגבות את הטענה הזאת. בכל מקרה זו היתה המכונית העממית האמיתית שלנו (ולא הסוסיתא) - כזו שהצליחה להביא תחבורה פרטית בהישג יד לכל בית ישראל.

פורסם
מפתיע ש-SIMPLY NUTS עוד לא עלה להגיב.

הגבתי כבר אתמול, בפייסבוק, כבר אמרתי לך שאתה מפסיד הרבה.

ואגיב שוב גם פה, תתחדש חמי, הרבה דיברו על לייבא סובארו ישנה ואתה היחיד שגם ביצעת.

נשמח לראות אותך עם הרכב במפגשי סובארו ואם תרצה אפשר לארגן לרכב השקה \ קבלת פנים.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...