Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן מיקרה 2011-2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש רכב כבר כמה שבועות וכבר איבדתי את עצמי לגמרי בתוך כל העסק הזה. זה רכב ראשון שלי שאני קונה ונתקלתי בניסאן מיקרה 2011-2012. אני אישית התלהבתי ממנה לגמרי - הבנתי שהבעיה העיקרית בה זה הבידוד רעשי מנוע שזה לא כזה קריטי לי ברגע שאני אשמע מוסיקה. האם יש לכם עוד נגרעות של הרכב הזה?

התקציב שלי סביבות 45+- אלף, מוגבל לצערי לאוטומט, קילומטראז כמה שיותר נמוך, מיני/סופר מיני.

חשוב לי מראה צעיר, חסכון בדלק, אמינות, עלויות תיקון נמוכות, שנתונים 2010 צפונה.

האם הניסאן מיקרה עונה על ההגדרות שציינתי פה?

אם יש עוד רכבים שלדעתי יתאימו לי אשמח לשמוע עליהם אבל לדעתי כבר עברתי על כל האופציות.

הרכבים שלא אהבתי הם סוזוקי ספלאש/אלטו, פג'ו 107.

ועוד שאלה, חשבתי גם על הפיאט פונטו אבו אבל טיפה מלחיץ אותי הגיר. האם יש בעיות מיוחדות איתו?

תודה רבה לעוזרים!!!!!

פורסם

המיקרה קולעת בדיוק למה שאתה מחפש - חסכונית בדלק, אמינה, עלויות אחזקה נמוכות (בהנחה ותתרחק מהמוסכים המורשים של קרסו), שנתונים 2010 וצפונה נכנסים במסגרת התקציב שלך. לגבי מראה צעיר אני לא יודע, אבל אם אתה אומר אני מאמין לך.

אני יודע שהביקורות על הרכב הזה בעיתונות הרכב היו לא אוהדות אבל הן לא באשמת הרכב אלא באשמת היבואן, שתמחר את הרכב הזה בצורה גבוהה מידי מה שגרם לעיתונאים להשוות אותו לרכבים הלא נכונים. יצא לי לנסוע לא מעט במיקרה הזאת ובתכלס - זה בובה של אוטו. מזגן מעולה, זריז, צריכת דלק מעולה, אמין מאוד, נוח. אז מה עם הפלסטיק קצת קשה ולא רך ונעים?

לגבי הגיר של הפיאט - יש פה בקהל כמה חובבי גירים רובוטיים של פיאט ולכן אשמור על מידה של ממלכתיות. אני לא אוהב את הרובוטים של פיאט. לא מבחינת נוחות השימוש, לא מבחינת אמינות ולא מכל בחינה שהיא. כן, אפשר להתרגל לזה, אבל למה? בשביל מה? זה לא שהפונטו היא פאר קטגוריית הסופר-מיני שכדאי לסבול בשביל הגיר הרובוטי שלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת והמושקעת!

מבחינת עלויות וחסכון יש לך מושג האם המיקרה עדיפה על הפונטו?

פורסם

אין לי מספרים חד משמעיים לתת לך. בתחושה שלי כל עוד תטפל במוסכים לא מורשים עלויות הטיפולים יהיו זהות. עלות טסט שנתי גם זהה. עלות ביטוח תבדוק לבד ב wobi, אבל אם אתה עושה רק חובה + צד ג׳ זה בטוח יהיה דומה מאוד.

לגבי עלות תיקונים - זה הנעלם המשמעותי ועל זה אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה חד משמעית.

פורסם

הבנתי אז מהבחינה הזאת ההוצאות אמורות להיות זהות בערך.

בקשר לחוויית נסיעה, משני הרכבים האלה המיקרה עדיפה בגלל האוטומט? איזה רכבים מאותה קטגוריה יש להם חוויית נסיעה טובה?

שוב תודה!

פורסם

אם אתה מאמין שהפיאט תהיה אמינה כמו הניסאן אז כן, עלויות האחזקה יהיה די דומות.

הפונטו היא מכונית גדולה יותר, אירופאית, בעלת תא נוסעים איכותי יותר ונוחות נסיעה טובה יותר. המיקרה היא סופר-מיני בסיסית שמיועדת ללקוחות שמחפשים חיסכון, גם אם זה בא על חשבון איכות הפלסטיקים או עפיצות המתלים. ככה שמבחינת "חווית נסיעה" כפי שאני תופס אותה, הפונטו היא מכונית טובה יותר. אבל שים לב שעד עכשיו לא כתבת שמעניינת אותך חווית הנסיעה, כתבת שאתה מחפש מכונית חסכונית ואמינה וזולה לאחזקה.

פורסם

אתה צודק, אני רוצה לאסוף כמה שיותר פרטים על הרכבים האלה ואז להחליט לפי הנתונים.

אני בעיקר מחפש את החסכון והאמינות אבל אם החווית נסיעה מאודדדד גרועה אז אולי עדיף שלא להתפשר.

ממה שאני מבין ממך אין הבדל גדול..

פורסם

על חוויית הנסיעה להחליט רק אחרי שתבצע נסיעת מבחן. מה שמתאים לאחרים לא בהכרח מתאים לך - וההיפך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היית לי מספר חודשים מיקרה 2011 מהעבודה.

הרכב הפגין אמינות, חסכון יפה מאוד בדלק, ואולי הרכב עבודה הטוב ביותר שהיה לי מכל הרכבי עבודה (ספייסטאר, I20, אייגו, ועוד כמה...)

הרכב עם אבזור יוצא דופן כמו דיבורית בלוטוס וחימום במושבים, הנסיעה על הכביש המהיר בשבילה זה משחק ילדים והיא מאוד נעימה ונותנת תחושה של רכב מרווח בעיקר בגלל הגג הגבוהה שלה.

מאוד ממליץ, ומאוד מצדיק את המחיר הגבוה שלה יחסית למתחרות בקטג'

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

היי,

Invis מצטער שאני מתפרץ לנושא שלך, אך גם אני בחיפוש ממש ממש דומה לשלך וגם מתלבט בין כמה רכבים (מיקרה/סוויפט/פינקטו).

אני מסתכל עד הרכבים בצורה קצת יותר טכנית ומעניין אותי האם המיקרה באמת האופציה הטובה ביותר, לדוגמא למיקרה בקטגוריה המנוע החלש ביותר עם 80 כ"ס ו 11.2 קג"מ (ב- 4000 סל"ד) אל מול נתונים קצת יותר טובים 94 כ"ס ו- 12 קג"מ (סוויפט) ו 85 כ"ס ו - 12.3 קג"מ (פיקנטו). המשקלים של כל הרכבים האלה פלוס מינוס נעים סביב 950 ק"ג ככה שהיחס כוח למשקל אמור להיות זהה ובנוסף המיקרה היא היחידה שהמנוע שלה הוא 3 בוכנות.

בקיצור לאחר כל החפירה הזאת אשמח לשמוע האם באמת המיקרה היא הבחירה העדיפה, מכל הבחינות, גם אבזור גם בטיחות וגם מבחינת מחיר אל מול שנתון.

Invis מקווה שהמידע הזה מצליח גם לעזור לך.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי alex_Mol
פורסם

אתה משווה כוחות סוס ויחס למשקל העצמי, אבל אז שואל על אבזור ובטיחות ותמורה למחיר. מה הקשר?

פורסם (נערך)

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

ההשווה הייתה מבחינת כוחות סוס ומשקל עצמי בשביל להבין איפה היחס הכי טוב ואיפה אקבל ביצועים וחיסכון בדלק הכי טובים.

בנוסף, מלבד הנתוני המנוע חשוב לי כמו כן האבזור, הבטיחות של הרכב ולקבל תמורה למחיר.

מאחר ומבחינתי אני מסתכל על מכלול הדברים ומבצע את הבחירה היכן שיש הכי פחות "חסרונות", כי אין דבר כזה שהרכב עומד בכל הקריטריונים.

(אם זה עוזר איכשהו אני פשוט כרגע עם פיקנטו ידנית ורוצה להחליף לאוטומט ומנוע קצת יותר חזק)

תודה.

עריכה אחרונה על ידי alex_Mol
פורסם

אבזור ובטיחות הם ״פרמטרים יבשים״ שאתה יכול להשוות בקטלוג.

בטיחות אפשר לבדוק באתר של EuroNCAP, כל הדגמים נבחנו שם.

אבזור זה גם משהו שאפשר להשוות בקלות. בגדול ההבדלים די קטנים והם די אינדיבידואליים. לאחד חשוב שיהיה בלוטות׳ מקורי והשני ממש קריטי לו תפעול ידני לגיר.

פורסם

צביקה נראה לי שהתחלנו קצת ברגל שמאל.

אכן כל "הפרמטרים היבשים" ניתנים לבדיקה בכל אתר/קטלוג ולא לזה כיוונתי.

המטרה שלי הייתה להבין איזה רכב מבין הרכבים שציינתי מספק נתונים הכי טובים מבחינת המנוע, וזאת לאור העובדה שלי יש פיקנטו 1.0 ידנית והמנוע שלה יחסית חלש ולכן אני רוצה להתקדם למשהו קצת יותר חזק אבל שיתן צריכת דלק טובה.

לבסוף אחרי שאקבל את ההמלצה על הרכב העדיף בקטגוריה מבחינת המנוע אשמח לדעת אם הרכב מומלץ גם מבחינה בטיחותית ושמירת ערך וכמו כן גם אבזור. מבין שכל אחד יש לו בקשות אבזור משלו אבל אני מדבר על הבסיס (כמו לדוגמא כפי שראיתי במיקרה רק 2 ח"ח קידמיים).

מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי.

תודה.

פורסם

הכל בסדר ואנחנו ממש לא ברגל שמאל :-D

הפיקנטו 1.0 ליטר ידנית אכן סובלת מחוסר כוח מוחשי. כל אחד מהרכבים שציינת יהווה שיפור משמעותי בביצועים לעומתה, לדעתי דווקא כאן למיקרה האוטומטית יהיה יתרון בזכות הגיר הרציף שמאפשר לך "לסחוט" את המנוע עד תום, אבל גם הסוויפט תהיה סבבה. רק שים לב שהסוויפט היא מכונית יקרה משמעותית מהמיקרה או הפיקנטו 1.2, כך שבמחיר שלה אפשר למצוא מכוניות עוד יותר זריזות וחזקות כמו סקודה פאביה או מאזדה 2 החדשה או רנו קליאו 1.2 טורבו (אין לראות באמור המלצה לקנות אף אחת מהמכוניות הללו).

מבין מכוניות המיני הידניות, דווקא שברולט ספארק נהנית ממנוע גדול וחזק יחסית. אבל כאן אתה נאלץ להתפשר על מכונית די מיושנת עם לא מעט חששות בכל מה שקשור לאמינות ועמידות לאורך זמן. אופציה נוספת היא הפיקנטו ספורט, בובה של אוטו עם ה-1.2 ליטר הידני, רק שהוא 3 דלתות וקצת פחות שימושי.

• תוכן חדש...