Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תיאורתית.

נניח אדם חנה בחנייתו הפרטית ורכב אחר חנה במקום חנייה לא מוסדר, כך שהוא הקשה על היציאה ממקום החנייה הפרטי.

תוך כדי תמרון ליציאה, הרכב שחנה בחנייה החוקית פגע ברכב שהפריע.

האם יכול בעל הרכב הנפגע (זה שחנה באופן שמפריע) לתבוע פיצויים מהפוגע?

האם בעל הרכב הפוגע יכול לתבוע פיצויים מבעל הרכב המפריע? (כי הרי הוא הקשה עליו את התמרון החוצה)?

האם התשובה לשאלות אלו תשתנה במקרה בו בעל הרכב מנסה להכנס לחניתו הפרטית ומישהו מפריע? (הרי ניתן לטעון שהוא לא היה "חייב" להכנס לחנייה ולהסתכן בפגיעה ברכב המפריע?

אשמל לדעת האם היו תקדימים משפטיים בנושא?

תודה מראש על התשובות.

פורסם

יצא לי להתקל בתיק דומה, אדם החנה רכב בתחנת אוטובוס, רכב בדרך לא דרך הצליח להכנס בו. הפוגע טען לאשמתו של הרכב העומד במקום האסור.

כמובן, שמרבית האשמה הוטלה על הרכב הפוגע, אךהאם יש אשם תורם לרכב שעמד? כן. אך איני זוכר את חלוקת האחריות במדוייק (הצלחתי בזמנו לאתר כמה פסקי דין כדי לאמוד את חלוקת האחריות לפי עובדות המקרה, נראה אם אצליח לאתר אותם בשנית אפרסם אותם כאן).

מה שגם, החלוקה נתונה לשק"ד של בית המשפט. (כמובן, שלא יזיק לאזכר פסקי דין שתומכים בטענה שלך בכתב הטענות)

M-TECH E46

פורסם

עניין מעט בעייתי ומורכב, חניה במקום אסור הינה בעיה חוקית , חוק מטפלים מול משטרה, יציאה מחניה ומעורבות בתאונה , זה עניין אזרחי , המטופל על ידי חברת הביטוח. נתקלתי בכמה מקרים כאלו , בפועל כאשר הגיעו למשפט , אף אחד מהם לא הניב תוצאות לגבי תביעת הנהג החוסם או המעורב בנסיבות עקיפיות לתאונה. אולי היו מקרים שכן, בכל אופן מה שאני נתקלתי, לא.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

שאלה מאוד מעניינת. כדאי לקרוא קצת פסקי דין בעניין ולראות באילו סיטואציות פוסקים השופטים לכיוון מסוים.

יש דרך לחפש פסק דין בגוגל לפי "תאונה עם רכב חונה לא כחוק" ולמצוא יותר מחצי תוצאה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
האם יכול בעל הרכב הנפגע (זה שחנה באופן שמפריע) לתבוע פיצויים מהפוגע?

האם בעל הרכב הפוגע יכול לתבוע פיצויים מבעל הרכב המפריע? (כי הרי הוא הקשה עליו את התמרון החוצה)?

יכול - בטח שיכול (למעשה שניהם יכולים) - להגיש תביעה זה קל, לזכות בתביעה זה משהו אחר.

הפוגע יכול גם להגיש תביעה כי הנפגע הסתיר לו את הירח והכוכבים.

הניחוש שלי הוא שככל שהנפגע חסם יותר את דרכו של הפוגע תהיה אשמה תורמת רבה יותר.

האשמה לדעתי תיפול בכל מקרה על הפוגע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...