Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פורד פיאסטה שנת 2001 עם המנוע 1.3 הזרקה 60 כ"ס, עכשיו שמתי לב לאחרונה שיש לי לחץ מאוד גבוהה בצינור העליון ברמה שמרגישה כאילו הצינור הופך לבלון, עכשיו רציתי לדעת אם יש דרכים לדעת אם המערכת הזאת עובדת בלחץ גבוהה, אם יש לי אוויר במערכת או שיש לי בריחת קומפרסיה מאחת הבוכנות ולא נותר לי הרבה מה לעשות.

תודה על כל תשובה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אויר במערכת לא ייגרום לצינור להיתנפח אלא אם באמת הקומפרסיה שחודרת מאחד הצילינדרים מנפחת אותו. בצע בדיקת לחץ הפוך לתשובה וודאית בעניין.

פורסם

קרה לי את זה בעבר,החלפתי את הצינור העליון והבעיה נפתרה עלותו לא גבוהה למיטב זיכרוני.

אם הבעיה תצוץ שוב יש לבדוק לחץ הפוך.

פורסם (נערך)

הצינור העליון חדש, משאבה חדשה, טרמוסטסט חדש, האוטו לא מתחמם, אפילו הרכב פועל מעולה מכל בחינה, יש למישהו מוסך אמין באזור ירושלים עם מחירים סבירים שאני יכול לבדוק בו לחץ הפוך או לפחות co2 במערכת קירור? ועוד משהו, הבעלים הקודם ביטל את הטרמפיסט, עכשיו אני מאמין שזה להמשיך כי לאחר ההחלפה שלה ראיתי שהיא הייתה לקראת סוף חייה, עכשיו החלפתי טרמוסטסט אבל ללא מקורי שכתוב עליו שהוא נפתח ב86 מעלות, רציתי לדעת באיזה מעלות המקורי נפתח ואם הטרמפיסט לא מקורי יכול לגרום ללחץ במשאיות?

תודה על כל תשובה.

עריכה אחרונה על ידי Realife
טעות
פורסם
הצינור העליון חדש, משאבה חדשה, טרמוסטסט חדש, האוטו לא מתחמם, אפילו הרכב פועל מעולה מכל בחינה, יש למישהו מוסך אמין באזור ירושלים עם מחירים סבירים שאני יכול לבדוק בו לחץ הפוך או לפחות co2 במערכת קירור? ועוד משהו, הבעלים הקודם ביטל את הטרמפיסט, עכשיו אני מאמין שזה להמשיך כי לאחר ההחלפה שלה ראיתי שהיא הייתה לקראת סוף חייה, עכשיו החלפתי טרמוסטסט אבל ללא מקורי שכתוב עליו שהוא נפתח ב86 מעלות, רציתי לדעת באיזה מעלות המקורי נפתח ואם הטרמפיסט לא מקורי יכול לגרום ללחץ במשאיות?

תודה על כל תשובה.

לאור הנתונים הנוספים שנתת , המצב לא נראה טוב. כפי שנראה מהסיפור הרכב אצל הבעלים הקודמים נראה שעבר התחממות והמוסכניק החליט לבטל את הטרמוסטט . לא ברור למה אתה החלפת את כל החלקים הנ"ל אבל בטח יש סיבה מעניינת. כפי הנראה אם החלפת את הצינור והוא חזר להתנפח (אלא אם כן הוא מאיכות ממש גרועה),אכן יש חדירה קומפרסיה לנוזל קירור שגורם להתנפחות הנ"ל.

הטרמוסטט לפי מיטב זכרוני צריך להיות 88 מעלות.

בשורה תחתונה כדי לוודא את כל הנ"ל יש לבצע כאמור בדיקת לחץ הפוך. עדכן בהמשך.

פורסם (נערך)

עשיתי טעות כשקניתי את הרכב ולא לקחתי אותו לבדיקה, לאחר תקופה מסוימת גיליתי נזילה בצינור מים עליון בחיבור לטרמוסטט לאחר ניקוי הוא התפוצץ והנזילה התחזקה, החלפתי צינור והמשכתי, אחר כך גילתי נזילה דומה בחיבור למשאבה, במהלך הניקוי חשכו עיניי וראיתי שהמשאבה מלאה קורוזיה וחלודה אבל תפקדה איך שהוא, לאחר זמן קצר החלפתי גם משאבה, הטרמוסטט הוחלף לאחר שנסעתי ברכב בחורף וראיתי שהמנוע לא מגיעה לטמפרטורה של עבודה, לאחר כל זה התחילו לי לחצים במערכת ברמה שפיצץ ופירק את הברז חימום של הרדיאטור חימום פעמיים ויצאו כל המים אבל המחול של החום מנוע היה נראה תקין, מאז אני עם מעקף אבל הצינור העליון נראה מנופח ובמגע ראשוני מרגיש כאילו חסר בו מים, עשיתי בדיקה של הנעה עם פקק מילוי פתוח אבל תוך כדי שהמנוע פועל אני רואה עלייה של מפלס המים במיכל רזרבי, לאחר סגירה של המיכל וכיבוי הרכב נשמע רעש של האוויר שחוזר למיכל רזרבי, אבל כשהיא סגור ברגיל והכול אין רעש של האוויר, עכשיו יש לי את הobd2 שמתחבר לרכב ודרך בלוטוס לפלאפון, דרך התוכנה torque אני רואה שהמנוע מתחמם כרגיל ובנוסף לזה אין אובדן של מים, אני דיי נואש כי באמת ניסיתי לטפל ברכב כראוי וכל הזמן הוא בוגד בי, אם יש מישהו שמכיר מוסך בירושלים טוב אמין ומקצועי וללא מחירים מוגזמים אני ישמח ללכת לשם.

תודה על כל תשובה.

פורסם

לחץ גבוהה מידי עלול להווצר במערכת עקב פקק רדיאטור תקול,

ממליץ לנסות להחליף את הפקק.

יום טוב גם לך

פורסם

יש למישהו מושג כמה לחץ צריך שיהיה בפקק? ולפי מה שאני יודע הפקק תקין והמנגנון פריקה לא תקוע או משהו אבל יכול להיות שאם הזמן נהיה חזק מידי... יש סיכוי שהטרמוסטט נדפק מהחום?, כי אם זכור לי בפעם האחרונה שהתפוצץ הברז היה הטרמוסטט החדש מורכב, זה יהיה נכון להוציא אותו ולראות אם אם יש עדין לחץ בצינורות כשאין טרמוסטסט?, כי לפי מה ששמתי לב הלחץ במערכת יורד כמנוע מתקרר ללא פתיחה של הפקק ואין איבוד של נוזל קירור, זה אפשרי מצב כזה במקרה של בריחת קומפרסיה מראש מנוע?, מצטער על החפירה מראש פשוט אני מנסה לכסות את כל האפשרויות.

תודה על כל תשובה!

פורסם (נערך)
עשיתי טעות כשקניתי את הרכב ולא לקחתי אותו לבדיקה, לאחר תקופה מסוימת גיליתי נזילה בצינור מים עליון בחיבור לטרמוסטט לאחר ניקוי הוא התפוצץ והנזילה התחזקה, החלפתי צינור והמשכתי, אחר כך גילתי נזילה דומה בחיבור למשאבה, במהלך הניקוי חשכו עיניי וראיתי שהמשאבה מלאה קורוזיה וחלודה אבל תפקדה איך שהוא, לאחר זמן קצר החלפתי גם משאבה, הטרמוסטט הוחלף לאחר שנסעתי ברכב בחורף וראיתי שהמנוע לא מגיעה לטמפרטורה של עבודה, לאחר כל זה התחילו לי לחצים במערכת ברמה שפיצץ ופירק את הברז חימום של הרדיאטור חימום פעמיים ויצאו כל המים אבל המחול של החום מנוע היה נראה תקין, מאז אני עם מעקף אבל הצינור העליון נראה מנופח ובמגע ראשוני מרגיש כאילו חסר בו מים, עשיתי בדיקה של הנעה עם פקק מילוי פתוח אבל תוך כדי שהמנוע פועל אני רואה עלייה של מפלס המים במיכל רזרבי, לאחר סגירה של המיכל וכיבוי הרכב נשמע רעש של האוויר שחוזר למיכל רזרבי, אבל כשהיא סגור ברגיל והכול אין רעש של האוויר, עכשיו יש לי את הobd2 שמתחבר לרכב ודרך בלוטוס לפלאפון, דרך התוכנה torque אני רואה שהמנוע מתחמם כרגיל ובנוסף לזה אין אובדן של מים, אני דיי נואש כי באמת ניסיתי לטפל ברכב כראוי וכל הזמן הוא בוגד בי, אם יש מישהו שמכיר מוסך בירושלים טוב אמין ומקצועי וללא מחירים מוגזמים אני ישמח ללכת לשם.

תודה על כל תשובה.

אוויר כלוא במערכת.

חפש ברגיי ניקוז ותשתמש ב spill free (תקע בקבוק נסטי עם תחתית חתוכה במיכל העיבוי וככה המים לא ישפכו).

כשהמנוע קר לא אמור להיות לחץ במערכת וזה סימן טוב.

צינורות "מדלדלים" על מנוע חם מעיד שהם מלאים באוויר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם (נערך)
אוויר כלוא במערכת.

חפש ברגיי ניקוז ותשתמש ב spill free (תקע בקבוק נסטי עם תחתית חתוכה במיכל העיבוי וככה המים לא ישפכו).

כשהמנוע קר לא אמור להיות לחץ במערכת וזה סימן טוב.

צינורות "מדלדלים" על מנוע חם מעיד שהם מלאים באוויר.

יכול להיות שהטרמוסטט תקול אז אני לא מצליח לנקז אוויר כראוי?ולפי מה שידוע לי אין ברגע ניקוז במנוע שלי, אבל אני ישמח להיות טועה.

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי כן (לפני יום יומיים), המנוע לא מתחמם, אין איבוד של נוזל, אין נזילות, אין שחרור של לחץ מהפקק של המיכל הרזרבי, הלחץ לא נשמר בפנים הוא יורד כשהמנוע מתקרר, האפשרויות שלי הם או ראש מנוע או שיכול להיות שזה הטרמוסטט נדפק וכשיש לחץ במערכת נפלט מים למיכל רזרבי, אני ישים את הטרמוסטט הישן בחזרה (זה שביטלו אותו) וינסה לראות אם קורה אותה תופעה של העלייה המפלס מים במיכל, אם כן כנראה אטם ראש מנוע....

• תוכן חדש...