Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה אם זה נשמע מתנשא אבל לפני שאתה מתקן בעיה כדאי לדעת איך דברים בסיסיים עובדים.

רדיאטור שמתחמם מעיד שהתרמוסטט עובד ושאין אוויר כלוא במערכת (לפחות לא כמות שגורמת לבעיות),תרמוסטט דפוק בהכרח גורם לבעיות חימום ייתר (או אי חימום בנסיעה) תניח לו ואל תבזבז את הזמן שלך.

לחץ גבוהה מדיי במערכת יכול להיגרם בגלל מכסה מיכל עיבוי עם שסתום תפוס כמו שרשם לך יגאל.

גזים שחודרים למערכת קירור משאירים לחץ במערכת כשהיא קרה (מנוע קר) ומערכת חמה מציפה את המיכל עיבוי כשהמנוע רותח - לא מדובר בבעיה בניגוד לאטם ראש - איבוד מים ובעבוע במיכל העיבוי (תלוי בגודל פריצה - יכול להופיע על מנוע חם במקרים מסוימים).

כאשר אוויר כלוא בפנים,רגעים קצרים אחר ההתנעה אתה תראה את המיכל מוצף.

אם פספתי משהו או אם יש משהו שלא ציינת - אפשר לבצע בדיקה להימצאות CO2 בנוזל,לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור ולבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע כל אלו - על מנת לשלול ראש מנוע בוודאות.

אלה בדיקות לא זולות ולפי מה שאתה רושם אני לא רואה בעיה בראש.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בעבר התקנתי ברז גינה במקום הברז המקורי של הרדיאטור חימום של המזגן (בגלל שהתפוצץ לי פעמיים הברז החשמלי ולא היה לי אפשרות כספית לקנות חדש) שברגע שהייתי סוגר אותו המערכת הייתה מתמלאת אוויר והיה קורה כל מה שהסברת , ביטלתי אותו והבעיה הפסיקה וכתוצאה מכך הבנתי שכנראה הוא לא היה אטום טוב וכשהייתי סוגר אותו המשאבה הייתה שואבת משם את המים ובמקום המים שהיו היה נכנס משם אויר למערכת, כ"כ שברגע ששמתי את המעקף הבעיה חדלה מלהתקיים, יש סיכוי שהמים הירוקים שלי לא מתאימים? אני שם פרינסטון 20% חומר פעיל וראיתי באינטרנט שהיצרן מבקש 40%, הבעיה שאני לא יודע אם זה כללי או על אזור אירופה

עריכה אחרונה על ידי Realife
פורסם (נערך)

הנוזל מגיע במקור 20:80 מוכן מראש, וחבר שלי היה שם כשהיה לו פיאסטה כמו שלי מים בצבע ירוק הממש פשוטים ולא זכור לו או לי על בעיות של לחץ.... יכול להיות שגם לא שמנו לב אליהם, אני יעשה ניקוז אוויר כמו שצריך עם הפיילר קפ הזה ונראה אם זה יעזור

פורסם

אין לך ברכב בורגי ניקוז ברגע שפתחת את הפקק שחררת את הלחץ אם היה קיים בכלל במערכת.

אין לך פקק לרדיאטור . הרדיאטור אטום. יש פקק למיכל עיבוי וכשהמנוע חם אתה לא יכול לפתוח אותו ,כי זה כמו שאתה פותח את הפקק של הרדיאטור.

אם הטרמוסטט היה דפוק המנוע היה מתחמם.

לגבי הברז חימום שלך הוא לא התפוצץ הם פשוט כולם דפוקים , כולל המקורי.ברז מכאני פותר את הבעיה בצורה הטובה ביותר.

אני בספק שהבעיה בפקק ,אך ייתכן.

תתמקד בבעיה ,כמו שאמרו לך אין מנוס או מבדיקת לחץ הפוך או מבדיקת CO במים יש חומר כחול שמשנה את צבעו, תמשיך משם .

פורסם (נערך)

חברים, תודה על כל התשובות ועל המענה המקצועי, אני מבין כרגע שכנראה טעיתי והמערכת עובדת בלחץ מסויים, כאשר ניסיתי לנקז אוויר מהמערכת נוכחתי לגלות שהמערכת מנקזת את עצמה ושהיא עובדת בלחץ מסויים כדי שיתבצע מעבר של נוזל ממיכל עיבוי לרדיאטור וכו, לצערי הבנתי את זה לאחר ניסיון לנקז אוויר והבנה שברגע שהפקק פתוח פשוט נכנס אוויר למערכת מהצינור חזרה למיכל עיבוי ומשם ההבנה המוטעת, וההבנה שהמערכת מנקזת את עצמה.

תודה על כול תשובה ומענה הגון, החכמתי בזכותכם. אין עליכם.

תודה על הכול!

פורסם

אתה טועה המערכת לא מנקזת את עצמה ומיכל עיבוי פתוח לא יכול להכניס אוויר למערכת.

מים דוחים אוויר והוא יישאר מעל המפלס,כאשר סוגרים את הפקק אוויר כלוא בין הפקק למפלס הנוזל ושם הוא נשאר עד הפריקה של המערכת - זה לא פריקת אוויר הנוזל מתעבה כתוצאה מהחום.

האוויר יוצא כאשר הפקק נפתח ולא יכול לחדור למערכת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לאחר שזה קשור החלטתי להקפיץ את המודעה שוב.

לאחר הימים החמים האחרונים המנוע התחמם בעלייה קשה, ונסיעה במהירות גבוהה בכביש 1, לאחר התלבטות הוחלט להחליף רדיאטור כי ההבחנה הראשונה לאחר בדיקה מעמיקה שלי הייתה רדיאטור סתום, עכשיו רציתי לדעת בהקשר לזה, לאחר חיפוש מאומץ באינטרנט רציתי לדעת מתי המאוורר אמור להיכנס לפעולה, בחיבור לסרוק (המתאם בלוטוס עם תוכנת torque) שמתי לה שהחום מנוע מגיע לאזור ה107 מעלות ורק אז המאוורר נכנס לפעולה, נבדקו כל הממסרים ונמצאו תקינים, השאלה שלי פה אם זה חום תקין או שיש עוד משהו שלא נלקח בחשבון, ואם אפשר לדעת איפה ממוקם הפיוז של המאוורר (הוא לא נבדק במחשבה שנייה) ואם יכול להיום שהאוויר נכנס ישר למהירות שנייה בגלל פיוזים שרוף, הוחלפו משאבת מים, טרמוסטט, צינור עליון וכמו שאמרתי מקודם גם רדיאטור.

תודה על כל תשובה.

פורסם

בדרך הזאת אתה תחליף את כל הרכב ותשאר עם הבעיה. מתחילת השרשור הפנו אותך לבדיקת לחץ הפוך .כל הסימנים שאתה נותן לא נראים טוב. במיוחד שהבעלים הקודם "ביטל" את הטרמוסטט פטנט ידוע בארץ אחרי בעיית התחממות.

פורסם

אני בכוונה לא מבצע בדיקת לחץ הפוך כי אין צורך, שללתי את זה כי מה שהיה עושה לחץ בצינור העליון ( שהוא בכניסה לרדיאטור) זה הלחץ בתוך הרדיאטור, הרדיאטור היה סתום ברמה מאוד קשה ועובדה שעכשיו כשאני נוסע החום מנוע תקין ויציב ואין שום בעיה של התחממות, האוטו מתקרר מעולה ואין בעיות בכלל, השאלה שלי שוב, מתי צריך להיכנס המאוורר רדיאטור ועם 107 מעלות זה סביר? המאוורר פועל עם הפעלת המזגן הבעיה שלפי דעתי הוא נדלק מאוחר, המאוורר נשלט על ידי המחשב שמקבל מידע מה ect וממסרים, רק שנראה לי מוזר להגיע לחום כזה.

תודה על כל תשובה

פורסם
בדרך הזאת אתה תחליף את כל הרכב ותשאר עם הבעיה. מתחילת השרשור הפנו אותך לבדיקת לחץ הפוך .כל הסימנים שאתה נותן לא נראים טוב. במיוחד שהבעלים הקודם "ביטל" את הטרמוסטט פטנט ידוע בארץ אחרי בעיית התחממות.

אכן, ראיתי מספר פעמים שמבטלים טרמוסטט (שלא בצדק) או שקודחים כמה חורים ככה שיעברו בו מים גם כשהוא במצב "סגור" ברכבים עם עבר בעייתי,

בוחרים לכבות שריפות במקום לאבחן כמו שצריך ולטפל בבעיה האמיתית.

שלומי

פורסם (נערך)

הרכב שוב לא מתחמם, הרדיאטור היה סתום ברמה קשה, עכשיו השאלה שלי בלי קשר למה שהיה היא: בכמה מעלות אמור המאוורר של הרדיאטור להידלק? שלי נדלק ב107 מעלות שכבר ב110 המחוג מתחיל לזוז לכיון האדום

מצאתי איזה מקום שאומר שהטווח פעולה של המנוע הוא באזור 90, אם זה נכון למה המאוורר נדלק רק באזור ה106-107

• תוכן חדש...