Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיף לקנות Goodyear efficient grip בני שנתיים מאשר טייפון בני שנה...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה רע בצמיג שהוא בן שנה?

במסגרת העבודה שלי אני עובר כל חצי שנה רענון נהיגה ותמיד מודגש בנושא הצמיגים

שצמיגים כדאי ועדיף לקנות מתאריך הייצור ועד שנה.

בברכה,

שגיא

פורסם

בן שנה זה טוב,

טייפון פחות טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

!Aye, 'Tis True

ראיתי כמה מקרים שצמיגים מתוצרת ירודה היו גרועים משמעותית גם מצמיגים חדישים בני שנתיים-שלוש ומסתבר שגם אחרים, שמבינים יותר ממני, נתקלו בכך.

וזה שהצמיג הוא מתוצרת אירופית (מזרח אירופית, אם אינני טועה) לא אומר כלום. השאלה היא האם מדובר בחברה גדולה ומוכרת בשוק הצמיגים או לא.

ולא, זה לא טיעון שהומצא כדי לייצר קרטל או לקדם יצרן צמיגים כלשהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ממליץ לקוראים להתעלם מגיבוב השטויות של חן ג, שנכון חלקית על הנייר אבל אינו קשור לא למציאות בפועל ולא למציאות כלכלית הגיונית.

וגם אם יביא איזה "אסמכתא" של "בי"ס לנהיגה מתקדמת" שסלחו לי, אבל לאף אחד שם אין תעודה שמסמיכה אותו לזה פשוט כי אין תעודה כזאת - ומדובר על נהגים, טובים אמנם, אבל עדיין נהגים ולא מהנדסי חומרים שעשו מחקר.

ההמלצה של לקנות צמיג בן שנה נובעת מהעובדה שאורך חייו הממוצע של צמיג בישראל נע בין 3 ל4 שנים, יחד עם אקלים חם, כבישים בינוניים, חיבתו של הישראלי לשבילי קק"ל (שמקצרים משמעותית את אורך חיי הצמיגים) ועוד תכונות ייחודיות, צמיג ממוצע שנמכר אחרי שנה על המדף ונסע עוד 4 שנים (או 70,000 ק"מ) ימצא לרוב בסוף חייו.

מכאן כל אחד צריך לעשות בחירה מושכלת שמתאימה לסוג הצמיגים שהוא רוכש, ואורך החיים הצפוי של הצמיג.

אם מדובר ברכב שנוסע מהחניה המקורה של הבית לחניה המקורה של הסופר - אורך חייו (בשנים) יהיה ארוך משמעותית.

לעומתו, צמיג שחונה בשמש, נוסע רחוק בכבישים משובשים ובכל סופ"ש מבלה על שבילי קק"ל - אורך החיים שלו יהיה קצר מאד.

על רכבי למשל יש צמיג שילך לפח אחרי פחות משנה וחצי (צמיג ספורטיבי שתמהיל הנסועה שלו הוא בין עירוני או ספורטיבי וחונה בחניה מקורה), ועל רכבו של אבי יש צמיג שילך לפח אחרי כ3 שנים (צמיג חצי ספורטיבי שנוסע נסיעות קצרות בעיר אך חונה בשמש). מסיבות אלה, אני קונה צמיגים רכבי בני עד חצי שנה-שמונה חודשים לכל היותר (גומי רך מאד, שמתייבש מהר יותר מגומי רגיל) ולאבי אני קונה צמיגים בני עד שנה (בעיקר בגלל שהרכב עומד בשמש אך נוסע מעט), אם הרכב של אבי היה חונה בחניה מקורה בכל שעות היום, או לחילופין נוסע הרבה יותר, לא הייתה לי בעיה לקנות צמיג בן שנה וחצי.

בכל אופן, עם כל הכבוד למשרד התחבורה, צמיג בן 6 מקומו בפח או במסלול הקארטינג הקרוב.

לדעתי, זו הדרך הנבונה לקנות צמיג, וצודק מאד ולאד, שמבין שהנסועה הרבה שלו תגמור את הצמיג הרבה לפני השמש.

בהצלחה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מסכים עם שלייקס .

אבל תמיד עדיף לקנות צמיג כמה שיותר חדש גם אם הצמיג נזרק לפח אחרי שנה וחצי וגם אחרי 3 שנים.

הרי אתה משלם את אוטו כסף על צמיג טרי ועל צמיג בן שנה.

פורסם
לא התכוונתי אליך ספציפית אלא לרוב ציבור הנהגים.

יש נטייה לרוב הנהגים לזלזל בצמיגים העיקר לשלם כמה שפחות.

במקומך אם אין את צמיג טרי שאתה מחפש , תחפש צמיג אחר המקביל לצמיג שלך.

מתוך החוברת של הצמיג והטיפול בו : זכור! כי יש חשיבות לקוד מהירות ומשקל בהתאם להוראות יצרן הרכב גם כאשר הרכב נוסע במהירות נמוכה.

אגב גם ברכבים יותר ישנים מופיע קוד המהירות.

אני מציע לך לבדוק אצל יבואן הרכב מהו קוד העומס והמהירות לפני שאתה מרכיב.

חג שמח לך.

אני מסכים לחלוטין עם מה שרשמת לגבי כך שרוב הנהגים בארץ מחפשים לחסוך עלויות ככל הניתן תוך הקרבת הבטיחות של רכבם ושל עצמם. אצל נהגים שמחליפים צמיגים פעם בשלוש שנים הדבר ממש לא מובן לי מכיוון שההפרש לרביעיית צמיגים מסתכם באזור של חמש מאות ש"ח לכל התקופה. תחלק זאת בתקופה של 36 חודשים וזה יוצא פחות מ-14 ש"ח לחודש (פחות מהחשבון סלולר שרובנו משלמים) או 167 ש"ח לשנה (סכום שזוג במסעדה מוציא יותר ממנו בביקור בודד). לדעתי החיסכון הזה הוא באמת זניח.

אגב, לטענת הפנצ'ריות שבדקתי איתן מלאי של הצמיג המדובר, נאמר לי כי היבואן כבר לא מביא מלאי חדש של הדגם הזה במידה שאני מחפש (Goodyear effiecntgrip 195/60/15 88V) מכיוון שרוב הנהגים מתקינים צמיגים סינים במידה זו. אני לא יודע אם הדבר נכון והייתי שמח אם ירון - הנציג של גודייר יוכל להגיב לכך אבל זה רק מראה שאנחנו יורים לעצמנו כדור ברגל.

בנושא קוד המהירות - טרם בדקתי בספר רכב מה רשום אבל אני יודע בוודאות שהיצרן התקין צמיגי 88V.

חג שמח גם לך

אלון

• תוכן חדש...