Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את תוכניות החשמל של הדירה העתידית ובאפשרותי להוסיף נקודות חשמל, מאור, תקשורת והכנה למיזוג.

בגלל שזו דירה ראשונה ואין לי כלכך נסיון או ידע מה כדאי או מה רצוי שיהיה גם אם לא כרגע. אשמח את עצת החברים שמנוסים או בעלי ידע ונסיון בתחום :-)

יש אולי איזה כלל אצבע או משהו שלפיו אני יכול ללכת?

פורסם (נערך)

דיברנו על מעצבת לעניין התאורה, הסתייע בה גם לגבי נקודות נוספות.

אני אביא הצעות מתוך רעיונות שמומשו בדירה שלי, אבל שים לב שמצבי שונה משלך כיון ש: 1. מדובר בדירה לא סטנדרטית. 2. עבודות השיפוץ נעשו במחיר גלובלי, ולא בהתחשבנות על כל נקודה ונקודה. 3. הייתי במצב שאפשר לי להשקיע בפינוקים. כמובן שמה שאני כותב הם רעיונות, ואתה צריך לבחור במה שמתאים לצרכים שלך וליכולת הכלכלית.

1. בכל נקודת טלויזיה לפחות שני שקעים (ואף שלושה) - עבור טלויזיה, ממיר ועוד מכשיר כלשהו (כגון נגן מדיה\DVD וכו').

2. בפינות עבודה - אשכול של 4-6 שקעים, כולל נקודת טלפון ונקודת רשת מחשבים.

3. להכין מראש תוכנית לרשת מחשבים כולל ארון תקשורת שיהיה מספיק גדול כדי להכיל switch, כולל נקודת חשמל 220V עבורו. אם אתה רוצה להיות יותר מתוחכם התקן ארון תקשורת גדול שיוכל להכיל גם מודם ונתב, וכמובן הכן בו נקודות חשמל + חיבורי טלפון\כבלים עבורם. לבדוק גם אפשרות להכין צנרת עבור FTTH (אין לי מושג אם יש לכך תקנים המקובלים בארץ, ואם בכלל מישהו מתכנן להכניס טכמולוגיה כזו, או שיסתפקו בסיבים עד ארון התקשורת של הבניין).

4. מספר שקעים ליד המיטות (למטענים, שעון מעורר, טלפון אלחוטי וכו). כמוכן תשתית למנורות קריאה ומפסקים מחליפים לתאורה בחדרי השינה.

5. במטבח - הרבה שקעים. חשוב על כל המכשירים החשמליים שיש לך במטבח והוסף עוד כמה. כמוכן לודא שיש שקע תלת פאזי לכיריים. אם בכוונתך להתקין תאורה מתחת לארון עליון - להכין חיבור עבורה. ואינסטלציה שאינה חשמל - ודא שיש לך ברז + ניקוז + נקודת חשמל למדיח, וכן ברז ליד המקרר עבור מתקן מים קרים\קרח. אם אתה מתכוון לרכוש מקפיא (בנפרד מהמקרר) הכן שקע גם עבורו.

במרפסת הכביסה להכין שקעים נפרדים למכונת הכביסה ולמייבש (אני מניח שהם מתוכננים מראש) וכן לודא שיש פתח בקיר (עם תריס תואם) עבור צינור הפליטה של המייבש.

בחדרי השירותים\אמבטיה להתקין שקעים מוגנים עבור מכונת גילוח ומייבש שיער. לי יש אפילו שקעים ליד האסלות, עבור מחשב נייד (יוזמה של החשמלאי).

להכין תאורה דקורטיבית, במיוחד בסלון (פסי לד, ספוטים וכו') וכן לנצל הנמכות תקרה לצורך כזה, למשל לבחור גופי תאורה LED סגורים אלגנטיים שישבו בתוך ההנמכות.

שים לב שמה שאני כתבתי עלול לעלות הרבה מאד כסף. לי הדבר היה קל מאד, כיון שקבלן השיפוצם נתן לי את העבודה באופן גלובלי, וגם אם הייתי מוסיף עוד 30 נקודות לא הייתי מוסיף שקל. הקבלן הכניס גם תוספות ביוזמתו ועל חשבונו - למשל, בסלון, קורות גבס עם לדים דקורטיביים מעליהן או מאחוריהן. אתה עובד מול קבלן שעושה רווחים גדולים מכל נקודה, ולכן עליך לקבוע סדרי עדיפות, ולמשל, בחלק מהמקומות בהם ההספקים נמוכים להסתפק בפחות שקעים ולהשתמש במפצלים. פחות נוח ואלגנטי, אבל, מצד שני, עולה הרבה פחות כסף. וויתור על תאורה דקורטיבית (אבל כן להכין חיבורי תאורה בהנמכה של המזגן, בעקר בפרוזדור), וכל מיני פינוקים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בחדרים של הילדים כדאי שיהיו מספיק שקעים עבור מחשב, מסך, מדפסת, רמקולים - כבר 4 שקעים.

עוד שקעים עבור טעינה של טלפונים, לפעמים בחדר של הילד יכול להיות מודם של בזק או הוט, מנורת קריאה, בקיצור היום פינת עבודה של ילד זה גם 8 שקעים...

פורסם

train אתה כותב כאילו אתה מזלזל, אבל זה בדיוק מה שקורה: בפינת העבודה צריך שקעים למחשב, מסך, מדפסת ומנורת קריאה. מול המיטה שקעים לטלויזיה וממיר, ליד המיטה למטען ושעון או משהו כזה, כבר הגעת ל-8 שקעי חשמל הוסף שקעי תקשורת (כבלים, רשת מחשבים, טלפון קוי2X שיהיה גם לפקס ) ונקודות לתאורה כללית לחדר ומנורת קריאה מעל המיטה, וכמוהן מפסקים לכל אלה (רצוי עם מחלף לתאורה הראשית לפחות) - ואה מתקרב ל-20 נקודות חשמל ותקשורת (שזה מה שמחשב החשמלאי בחשבון) לחדר. אם אתה קצת משוגע כמוני יהיו עוד נקודות תאורה ושקעים ספייר לציוד עתידי. ולא הכנסתי לחשבון נקודות חשמל וצנרת למערכת מדיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הצעות שלי הן (בלי להתתחשב בתקציב)

הרעיון לסלול לכל חדר רשת מחשבים CAT6 היא מצויינת,יחד עם ארון תקשורת עם מקום לסוויץ ומודם בכניסה לבית

בנוסף לסלול למרכז המסדרון בדירה (או בנקודה מרכזית דומה, אם יש תקרה מונמכת בגלל מזגן - מעולה - לסלול לשם - נקודה כדי שמרכז ה WIFI בבית יהיה במרכז הדירה, לא לשכוח לשם חשמל גם.

אני אישית לא בעד לעשות יותר מנקודת חשמל אחת כי ממילא הולכים על מפצלים, ליד המחשב שאני מקליד ממנו כרגע יש מפצל של 10 וכולו מלא לגמרי.

ההמלצה שלי היא אם שמים כיריים חשמליים ואני גם בטוח שהמזגן הוא תלת פאזי לשים מפסק 3X40 בכניסה לבית ולא 25X3

עוד המלצה היא להפריד את מפסקי העומס של החדרים מהתאורה, זו קצת יותר עבודת חיוות אבל אני בעד לשים את התאורה על 2-3 מפסקים יעודיים לתאורה ואת שאר השקעים בית על מפסקים אחרים ככה כשיש עומד התאורה לא נופלת עם כל השאר.

אלה ההמלצות שלי.

הא כן, בעקבות הבחור הנחמד שמתחתי נזכרתי בעוד nice to have

הכנה ל 5 רמקולים בסלון וגם אם אפשר להשאיר צינור שמנמן שאפשר להשחיל בו HDMI מקדימה לאחורה בסלון - אולי תרצה מקרן בשלב כל שהוא

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בקיר בו תהיה טלויזיה תלויה, מעל שידה, עושים את ריכוז האודיו מאחורי השידה.

במקום בו בטלויזיה תלויה (נניח מרכז הטלויזה בגובה 1 מטר בסלון, או גובה 1.3 מ׳ בחדר שינה), לעשות מאחורי הטלויה שקע חשמל + 2 שרוולים בקיר קוטר 5 סמ, שיורדים ממרכז הטלויזיה אל הריכוז שלמטה.

כך שהטלוזיה תהיה תלויה, תשלשל ממנה כבלים בשרוולים שהכנת אל ריכוז האודיו למטה, ולא יראו אותם גלויים על הקיר.

כדאי גם שרוולי משיכה מהריכוז אודיו לרמקולים.

מפסקים מתחלפים בחדרי השינה לכיבוי האור ממפסק ליד השידה מהמיטה ולא רק מהכניסה לחדר.

בשולחנות כתיבה או עמדת מחשב לעשות ריכוז חשמל ותקשורת בגובה 60 שיהיה סמוי מאחורי השולחן, אליו מחברים אתכל הקבועים (מחשב, מנורת שולחן, מדפסת וכו׳) ועוד שקע בודד מעל השולחן בגובה 85 לשימוש נח בלי להתכופף, להטענת סלולרי וכו׳).

בארונות עליונים במטבח, בערך בגובה 1.6 מ׳ שקע חשמל. אפשר לקנות אפילו באיקאה פס לד ולחבר אותו לתחתית הארונות העליונים.

נותן תאורה מעולה על משטח העבודה, ויכול לשמש כתאורת לילה חסכונית.

הערה: המציג אינו חשמלאי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...