Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפחתית יוקרתית זה מרצדס c קלאס.

כל שאר הרכבים, גם הגולף וגם ה308 לא יוקרתיים - נכון.

אבל, יש רכבים שמרגישים איכותיים יותר וכאלו שפחות.

לדעתי, הלאון בדור האחרון עשתה קפיצה רצינית לעומת הדור הקודם (הביצתי) ואיכות החומרים מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו.

קריוס - אם הם מכריחים אותך בקנייה חוזרת - אז כל עניין הטרייד שווה לתחת.

אגב, אם יש מסקנה מהשרשור הזה - זה שמאוד משתלם לקנות פיזו יד2.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
"התחושה לא יוקרתית באמת" - כלומר, להבדיל מהמיני שהיא "יוקרתית באמת"?

אם היית אומר רק "יוקרתית", ניחא. הרי ידוע שהגדרת הפרימיום שלך היא מעט גמישה יותר מהסטנדרט.

אבל שאתה תעז להוסיף "באמת"?!

ולגופו של עניין - ה-308 היא יוקרתית לפחות כמו הגולף, בכל היבט שהוא. הן מבחינת איכות חומרים, ובטח ובטח שמבחינת עיצוב הדשבורד שאינו חסר כל השראה כמו הגולף. כנ"ל מבחינת איכות הנסיעה, שהינה שקטה, נוחה וחלקה בכמה רמות יותר מהגולף. כן, למרות מנוע ה-3 צילינדרים.

גם זמינות הכוח גבוהה יותר.

יש לזכור שהגולף והלאון מגיעות בגרסה הזאת עם קורת פיתול מאחור - ממש ממש לא "פרימיום".

על הלאון אני בכלל לא מדבר. פות"ש מכיר את הלאון מקרוב כמו שאני הכרתי - שנינו יודעים שמדובר במכונית שאולי מתאימה לצעירים שמחפשים בעיקר כוח וסאנרוף - אבל איכות ונוחות אין בה. המתלים שלה פשוט לא מתאימים למשפחה, ולעניות דעתי - גם לא לאדם רגיל מן היישוב.

ולא, אני ממש לא חובב צרפתיות. יתרה מזו, בחיים לא היה לי רכב צרפתי וגדלתי על סיפורי זוועות שההורים שלי חוו עם סיטרואנים שונים.

ואף-על-פי-כן דעתי נחרצת - ה-308 עדיפה על כל מתחרותיה האירופיות.

מסכים, לאון היא אופציה מצוינת כאשר פער המחיר גדול שמקנה לה יתרון. זה לא הופך אותה למכונית טובה, אלא רק לקניה טובה.

ללא הפרש גדול במחיר אין שום סיבה להעדיף את הרכב על 308 שכיום היא לדעתי הטובה בקטגוריה.

פורסם
יסלחו לי חובבי הצרפתיות, אבל למה לקנות רכב שמנסה לחקות את הגולף (308 ) במקום איטרציה של הגולף (לאון)?

הדבר היחיד שהיה גורם לי להתלבט ביניהן הוא שנת האחריות הנוספת של הצרפתייה, אלא שכשהייתי נזכר שעם הלאון מדובר בגיר ידני, רכב זול יותר לרכוש ועם פוטנציאל לירידת ערך נמוכה יותר, ההתלבטות הייתה נגמרת..

נכון שבאופן כמעט בלתי נמנע מתייחסים אל ה 308 כנסיון חיקוי של גולף, היא פשוט מאמצת את מוטיב העיצוב החיצוני של הגרמניה ואפילו עושה זאת לדעתי באופן לא כל כך מוצלח. אבל כל זה נכון עד שנוהגים קצת באוטו הזה, או אפילו סתם מצטרפים לנסיעה בו. רמות העידון, השקט והנוחות מציבות אותה בקטגוריה אחרת לחלוטין. מכונית משפחתית במחיר ממוצע למדי עם איכויות נסיעה כאלו כמו של ה 308, זה בכל זאת משהו אחר. אם מוסיפים לכך את החיסכון בדלק ( על פי תוצאות מבחנים שערכו אחרים, לא אני ), את האיבזור העשיר יחסית, ביצועים לגמרי נחמדים וגיר פלנטרי משובח, מקבלים משהו בכלל לא רע, עדיף לדעתי על הלאון המרשימה מאוד בעיצובה, אבל מאוד רחוקה מהפז'ו בכל הנוגע לדברים החשובים באמת.

פורסם

ואגב, רק כדי לתקן טעות - ל-308 אין ״שנת אחריות נוספת״ על הלאון, אלא שלוש שנים אחריות יותר מהלאון (!!).

פורסם
ישבתי ב-308 לפני משהו כמו חודש וחצי (כשבדקתי את ה-DS3) ולא נפלתי. התחושה לא יוקרתית באמת: אני נמנה על "מלטפי הדשבורדים", ויכול לומר שברגע שהיד נשלחה למסע מישושים בכפתורים השונים ובמרקם החומרים היא חזרה מאוכזבת, יחסית ללאון. מה שכן, תא הנוסעים ב-308 נראה יותר יקר (עד שאתה נוגע).

לא ניסיתי את ה308, אבל שום דבר בלאון, גם לא בfr, לא מרגיש יוקרתי או איכותי. סורי. לא העיצוב לא האבזור. ברור לך שחסכו עליך עם המסך המעליב הזה, היה עדיף שלא ישימו מסך כלל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אכן. אם הלאון לא איכותית, אז גם הגולף לא.. ובאמת, יש הבדל מובחן בין שתיהן לבין A3. הן - וגם ה-308 - איכותיות ונותנות תחושה "כמו יוקרתית" במידה כזו או אחרת, אבל מבין כל האחיות רק ה-A3 יוקרתית באמת (מקווה שפה זה בסדר לומר באמת..).

:idea:
פורסם

עוד עדכון קטן, אחרי ביקור בסוכנות סקודה וקבלת הצעה על האוקטביה 1.2 ונסיעת מבחן עליה, אין ספק שהיא מרשימה בפני עצמה ומרווחת יותר מהלאון וגם מה-308.

השאלה אם היא שווה את תוספת ה-10k האלה? מה אתם חושבים?

האם מבחינת עלויות ביטוח וטיפולים היא תהיה יקרה יותר מהלאון?

פורסם

מה עם אהבה? זה לא דבר חשוב בחיים?

לאיזה מכונית התחברת?

האוקטביה מרשימה, אין ספק. נינוחה ומרווחת. אבל יש עוד דברים חוץ מפרקטיקה. או שלא?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה עם אהבה? זה לא דבר חשוב בחיים?

לאיזה מכונית התחברת?

האוקטביה מרשימה, אין ספק. נינוחה ומרווחת. אבל יש עוד דברים חוץ מפרקטיקה. או שלא?

צודק לגמרי. אהבה זה הכי חשוב. הכי הרבה התחברתי למכונית שהכי פחות חשבתי שאי פעם אסתכל לכיוון שלה בכלל - ה-308.

אשתף אתכם בהתלבטות שלי:

גם בסיאט וגם בסקודה מוכנים לתת לי בטרייד-אין סכום שכמעט שווה למחירון הרכב - דבר יפה לכשעצמו.

אבל זה אומר שכדי לקבל מחיר טוב בטרייד אני חייב ללכת מן הסתם על רכב מתוצרת סקודה או מתוצרת סיאט.

התחלתי לחשוב אפילו על הסקודה ספייסבק שגם היא ממש מרשימה בדרכה שלה וזולה יותר מהאוקטביה.

לגבי ה-308, זה מאד תלוי אם אצליח למכור את הרכב באופן עצמאי ואז לא אהיה תלוי בטרייד של לובינסקי שלצערי הציע הצעה מגוכחת על הלאון הנוכחית שלי.

מבחינת פרקטיקה, אין ספק שהאוקטביה לוקחת גם את הלאון וגם את הפיז'ו בעצם היותה עם תא המטען הכי גדול, אבזור הפנים הכי מרשים והמרווחת ביותר במושב האחורי.

אם היא הייתה באותו טווח מחיר של הלאון וה-308 כמעט ולא היה ספק שהייתי הולך עליה, הבעיה שהיא עולה כ-10K יותר.

ואז נכנסת השאלה האם פרקטיקה שווה 10K יותר? האם לחכות ולתת צ'אנס למכירת הרכב הנוכחי בשוק היד השנייה? לא יודע.

קריוס - ההצעה בסקודה היתה זהה לזאת בסיאט?

ההצעה בסיאט הייתה הכי טובה, ההצעה בסקודה הייתה כמעט זהה - 1K פחות מההצעה של סיאט. למה? אין לי מושג.

פורסם

לדעתי, ולפחות מנסיון העבר (תסתכל ביד2), האוקטביה תשמור יותר טוב על ערכה כך שחלק מההשקעה חוזרת אליך. מצד שני, הנבואה ניתנה לשוטים ולך תדע מה יהיה באמת.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
צודק לגמרי. אהבה זה הכי חשוב. הכי הרבה התחברתי למכונית שהכי פחות חשבתי שאי פעם אסתכל לכיוון שלה בכלל - ה-308.

אשתף אתכם בהתלבטות שלי:

גם בסיאט וגם בסקודה מוכנים לתת לי בטרייד-אין סכום שכמעט שווה למחירון הרכב - דבר יפה לכשעצמו.

אבל זה אומר שכדי לקבל מחיר טוב בטרייד אני חייב ללכת מן הסתם על רכב מתוצרת סקודה או מתוצרת סיאט.

התחלתי לחשוב אפילו על הסקודה ספייסבק שגם היא ממש מרשימה בדרכה שלה וזולה יותר מהאוקטביה.

לגבי ה-308, זה מאד תלוי אם אצליח למכור את הרכב באופן עצמאי ואז לא אהיה תלוי בטרייד של לובינסקי שלצערי הציע הצעה מגוכחת על הלאון הנוכחית שלי.

מבחינת פרקטיקה, אין ספק שהאוקטביה לוקחת גם את הלאון וגם את הפיז'ו בעצם היותה עם תא המטען הכי גדול, אבזור הפנים הכי מרשים והמרווחת ביותר במושב האחורי.

אם היא הייתה באותו טווח מחיר של הלאון וה-308 כמעט ולא היה ספק שהייתי הולך עליה, הבעיה שהיא עולה כ-10K יותר.

ואז נכנסת השאלה האם פרקטיקה שווה 10K יותר? האם לחכות ולתת צ'אנס למכירת הרכב הנוכחי בשוק היד השנייה? לא יודע.

ההצעה בסיאט הייתה הכי טובה, ההצעה בסקודה הייתה כמעט זהה - 1K פחות מההצעה של סיאט. למה? אין לי מושג.

אם אתה מחפש נוחות, תתרחק מהסקודה ספייסבאק. לי יש את גרסת הסדאן (ראפיד) והאוטו נוקשה מאוד. זה לא האוטו בשבילך אם נוחות נמצאת אצלך גבוה בדרישות. ועוד יותר גרוע, בראפיד יש חישוקי 16 אינץ' ובספייסבאק 17. סכנה על גלגלים.

• תוכן חדש...