Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איש מזגנים בקהל שיוכל לחוות דעה בדבר פתרון אופטימלי לנושא המיזוג בדירה. בהתחשב בנתונים שלה והשרטוט המצורף?

עלי לקבל החלטה כדי שאם צריך להוסיף נקודות למיזוג בחדרים.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה צורת מיזוג בכל מקרה תצטרך הנמכת תקרה במקלחת ובמבואת חדרים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כן זה ברור לי. כי ההכנה למזגנים באם תתבצע תהיה או תחת הרצפה בזמן הבנייה או במקרה הכי נורא תאלץ לעבור בהנמכות התיקרה באמבטיה הראשית ואז במסדרון ולחדרים. השאלה איזה מזגן כדאי לשים מיני מרכזי או להעדיף מזגנים עיליים בכל חדר בנפרד.

פורסם

בד"כ במסתור כביסה ניתן להכניס 2 יחידות חיצוניות (אחד מעל השני או אחד ליד השני).

כאשר אני בדקתי בדירה שלי את העניין של התקנת מזגנים נפרדים (כיום יש יחידות חיצוניות שיכולות להכיל עד 4 יחידות פנימיות) בתצורה של מזגן 3-3.5 כ"ס לסלון ולמבטח ועוד 3 מזגנים קטנים 1 כ"ס לכל חדר, יצא עלות כפולה אל מול מיני מרכזי אינוורטר.

אני החלטתי לוותר על התענוג כי ייקח לפחות 10 שנים להחזיר את ההשקעה מבחינת חסכון בחשמל.

היתרון של תצורה זו היא שבמקרה של תקלה באחד המזגנים לא כל החדרים בבית נשארים לא ממוזגים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בד"כ במסתור כביסה ניתן להכניס 2 יחידות חיצוניות (אחד מעל השני או אחד ליד השני).

כאשר אני בדקתי בדירה שלי את העניין של התקנת מזגנים נפרדים (כיום יש יחידות חיצוניות שיכולות להכיל עד 4 יחידות פנימיות) בתצורה של מזגן 3-3.5 כ"ס לסלון ולמבטח ועוד 3 מזגנים קטנים 1 כ"ס לכל חדר, יצא עלות כפולה אל מול מיני מרכזי אינוורטר.

אני החלטתי לוותר על התענוג כי ייקח לפחות 10 שנים להחזיר את ההשקעה מבחינת חסכון בחשמל.

היתרון של תצורה זו היא שבמקרה של תקלה באחד המזגנים לא כל החדרים בבית נשארים לא ממוזגים.

התקנה של מזגנים נפרדים לכל חדר, בקונסטלציה של 3 מזגנים 1 כ"ס ועוד אחד של 3.0-3.5 כ"ס, לא מגיעה לעלות כפולה ביחס לאינוורטר כולל התקנה, תריסים וגבס.

החשבון הגס הוא פשוט:

מזגן אינוורטר גדול עולה 13.5-14.5 אלף שח. התקנה כ 4K ש"ח. גבס נהמר על עוד 2500-3500 לפחות (יכול להיות גם ל 5000 שח בקלות), כי אתה אמור להגיע לכל נקודה בבית (שמת רק יחידה אחת). הגענו לאיזור ה 20-25K שח, בלי לקחת בחשבון תריסים מעוצבים, או מערכת בקרת אקלים (דאמפרים) שעולה עוד 2000 שח לפחות (למזגנים האלו).

עלות של כזה פרוייקט יכולה להגיע בקלות ל 25K ש"ח ולעיתים גם לחצות אותה לכיוון ה 30K, תלוי באמת כמה גבס עושים, איזה תריסים שמים, וכו' וכו'.

מאידך:

מזגן 1 כ"ס אינוורטר עולה 2450 שח. שלושה יעלו בגס - 7500 שח.

מזגן 3.5 כ"ס (רגיל) יעלה 6500 שח.

יחד הגענו ל 14,000 ש"ח.

צנרת (נניח 10 מטר לכל מזגן, כפול 4) - כ 40 מטר - אבל בוא נגזים ונגיד 50 מטר, יעלה עוד 5000 שח (100 למטר).

התקנות, בגס, עוד 7K ש"ח.

--- עד כה הגעת ל- 26K

עלויות גבס - במקרה הזה - יש סיכוי לפחות מהאופציה הקודמת (אם הולכים לכיוון צנרת בתקרה ולא ברצפה), חציבות פה ושם, קצת חשמל, הגעת לאיזור ה 30K נניח. גם אם תיקח מזגן אינוורטר לסלון (תוסיף עוד 5K) והגעת לעלות של 35K, זה עדיין רחוק מלהיות כפול ביחס למזגן אינוורטר אחד, אבל התוכנית של הדירה יכולה לטרוף את הקלפים לטוב ולרע במקרה של התקנות מזגנים, לכן כל מקרה הוא לגופו !!!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז לאחר דחיות ומחשבות והתלבטויות הגיע הזמן להחליט.

אני אמור לקבל מפתח בשבועות הקרובים ועדיין לצערי אני לא סגור על הפתרון האופטימלי בשבילנו.

בינתיים החלטתי להעדיף פתרון של מזגן רגיל (ON/OFF) על אינוורטר. גם עקב עלות יקרה יותר למזגן ויותר עקב אמינות בעייתית.

הנתונים הם כמעט אותם נתונים אך כרגע בעקבות מגורים של כמה חודשים, אצל ההורים עד המעבר לדירה, יוצא לנו להדליק את המזגן בחדר (מזגן רגיל של 1 כ"ס של תדיראן, גודל החדר כ11-12 מ"ר) שבו נמצאים אנו והתינוק, רוב שעות היום.

במחשבה על המצב בדירה, הדלקה רצופה של המזגן המיני מרכזי תביא להוצאה רצינית בחשבון החשמל.

רוב המתקינים אליהם פניתי הציעו בכל זאת מיני מרכזי רגיל של 5 כ"ס לדירה כולה. מדובר על 80 מ"ר נטו. כל אחד והעדפתו בין תדיראן, אלקטרה וטורנדו. לפתרון מפוצל של מזגן של כ4-4.7 כ"ס לסלון+מטבח+פינת אוכל והממד (יחד כ50 מ"ר נטו) עם דמפר לממ"ד ומערכת מולטי לשאר החדרים (יחד כ30 מ"ר נטו) 3 עיליים של 1 כ"ס שיושבים על מדחס אחד.

כמו שצויין בשרשור למעלה.

כמובן שהפתרון הזול ביותר הכולל הוא המיני מרכזי הרגיל לכל הדירה. לאחר מכן הפתרון המפוצל.

מה לדעתכם כדאי להעדיף לאור השימושים הנוכחיים והעתידיים?

פחות מטריד הנושא העכשיוי של ההשקעה ויותר האמינות והוצאות החשמל לטווח הארוך.

פורסם

אין לי הכלים לחשב את צריכת החשמל בכל פתרון, אבל התחושה שלי היא שהפתרון הזול ביותר לרכישה והתקנה הוא העדיף. תביא בחשבון שהראיזור בו ממוקמת הדירה יחסית חמים (אני גר 200 מ' יותר גבוה, ונדיר שאני מפעיל את המזגן בחורף, אתה עם תינוק כך שתבפעיל אותו, אבל בטמפרטורות סבירות - סביב 22 מעלות בחורף - ה-duty cycle יהיה די נמוך, וגם בקיץ לא תקפיא את הדירה, כך שגם בה המדחס יפעל חלק די קטן מהזמן. קרוב לודאי שיקח כמה שנים עד שחשבון החשמל המופחת יקזז את העלות הגבוהה יותר של פתרונות אחרים, ואם נביא בחשבון גם נושא של אמינות אנ ימניח שבסופו של דבר גם התחזוקה של מערכת פשוטה תהיה יותר זולה.

לגבי מערכת ה"מולטי" - האם מדובר במדחס בודד ושלושה מאיידים או בשלושה מדחסים במארז אחד? לי יש בבית, בין השאר, מערכת של שני מזגנים שהמדחסים שלהם נתונים במארז אחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפי מה שהוצע לי מדובר על מולטי אינוורטר שזה בעצם מספר מזגנים עיליים היושבים על יחידה חיצונית אחת.

אגב, אני נוטה לחשוב כמוך אך בכל זאת חושש מחשבון חשמל מנופח.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם (נערך)

הדירה כבר בנויה? אם לא, אל תקנה- פשוט כך. בקצרה-

לפני 3 פנים בערך אבי ואמי רכשו דופלקס בגינדי. על פניו הכל נראה טוב ויפה, 3 מרפסות, מדרגות קלות, 2 חניות, ומחיר סביר. קנה.

מה שהוא לא ידע זה עד כמה הוא יצטער על: זה יש כל כך הרבה ליקויים- המדרגות, שהיו במקור קלות (ככה היה בפרוספקט) נבנו כמקובעות, המחסן והנחייה עליהם חתמו (ונרשמו בחוזה) נמכרו לאחר מכן, וצריך להשיג אישור בנייה למחסן וחנייה אחרים, ואם אתחיל לספר על הליקויים בתוך הדירה, כנראה אצטרך לשלוח בכמה הודעות נפרדות. אבי מנהל איתם מלחמה יומיומית (הוא יו״ר הועד שם). מקלל כל יום. ממליץ בחום לא להתקרב לדירות שלא בנויות, ולקנות או דירה יד שנייה מאדם פדנט או דירה בנויה, אפילו אם תוסיף עוד כסף (ותזמין בדק בית מטעמך כמובן).

עריכה אחרונה על ידי bencl100
פורסם

אני גר כרגע ב 4 חדרים עם מיני מרכזי 5 כס. זה סיוט.

כדי לקרר כראוי את חדר השינה בקיץ הסלון שכמובן לא ניתן לסגירה הופך להיות קפוא. כשאחותי גרה איתנו וחדר השינה שלנו היה סגור, חשבון החשמל הגיע לכמעט 2000 ש״ח בחודשי הקיץ. עכשיו ירדנו ל 1000 וקצת בחודשי הקיץ, אבל זה עדיין גבוה מאוד לשני אנשים, בדירות אחרות שגרנו והיה מזגן נפרד בחדר השינה החשבונות בקיץ מעולם לא עלו מעל 900 ש״ח במקרה הכי גרוע.

פורסם

נמסיס - מדובר בדבר שקשה לחזות. יש בהדלים עצומים בעלויות החימון והמיזוג במקומות שונים, אין להשוות בין צפת לטבריה. כמוכן דמפרים וחיישני טמפטורה במקומו הנכונים יצמצמו מאד את החשבון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי הבנתי, דמפרים במזגן רגיל ON/OFF לא מביאים לחיסכון בחשמל אלא רק שולטים על התריס, יותר נכון מעבר האוויר לחדר האמור ועל הטמפרטורה. באינוורטר בעצם פתיחה וסגירה של הדמפר משפיע ישירות על התפוקה של המדחס וכפועל יוצא על צריכת החשמל.

פורסם

אין לי נסיון עם דמפרים, אבל מיזוג של נפח יותר קטן אמור להפחית את אחוז הזמן בו המדחס פועל. זה תלוי גם במיקום נכון של חישן הטמפרטורה, כיון שאם הוא ממוקם באזור לא ממוזג המדחס לא יפסיק את פעולתו. שאל את המתקין.

פורסם

גם אני זקוק להמלצה לגבי מבנה המיזוג בדירה חדשה.

מדובר בדירת 5 חדרים על 145 מ"ר ועד עכשיו הייתי בטוח שאני שם מזגן מיני מרכזי כמו שהיה לנו בדירה הקודמת. חלק מהדיירים בבניין עשו משהו שונה שיכול להיות מעניין.

במקום מזגן מיני מרכזי אחד של נניח 6 כ"ס שמים שני מזגנים מיני מרכזי קטנים יותר כאשר אחד אחראי על מטבח+ פינת אוכל + סלון. המזגן השני אחראי על 4 חדרי שינה (אפשר אינוורטר ואפשר דאמפרים, תלוי בתקציב).

בצורה כזו במשך היום לא חייבים למזג את החדרים ובלילה לא צריך למזג את הסלון והמטבח.

בגדול אנחנו לא צרכנים רציניים של מיזוג אויר אבל חשוב לי שבדירה הזו התשתיות האלו יהיו כמו שצריך כי היא תשמש אותנו לטווח ארוך יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...