Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב.

ברשותי גולף 4 במצב תקין יחסית. (TDI)

הטורבו אוכל קצת שמן, גם הרינגים תורמים חלקם. והמנוע בכללי די עייף. (350K ק"מ)

השאלה היא כזו.

לפי החישוב שלי, אני מוסיף משהו כמו 5 ליטר בכל 10K ק"מ.

אני מקפיד כמובן לבצע כל 10K ק"מ טיפול קטן.

בטיפול אחרון, בהמלצת המוסך הוחלף רק פילטר שמן ופילטר אוויר.

המוסך טוען שאם אני בכל מקרה מוסיף גלון שמן בן טיפול לטיפול - בטיפול עצמו אין צורך להחליף שמן.

האם יש אמת בדבריו?

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

לא לגמרי בטוח עד כמה אתה מדייק. אם השמן מתערבב עם שמן טרי הוא שומר על התכונות שלו. האם מישהו יכול להפריך את הטענה הזו?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם (נערך)

אני אישית לומד כימיה, אז מבחינה היגיונית מה שכנראה קורה(ויש מצב כמובן שאני טועה) היא שאם לדוגמא שמן שעבר 5K מתערבב עם שמן טרי נוצרת תערובת של 2K(אני כמובן זורק מספרים לרעיון הכללי, המספרים ממש לא מדעיים) אז יכולת הניקיון של השמן הטרי יורדת ובשביל לשמור על מנוע עייף זה לא רעיון הכי טוב כי בעצם יש למנוע באופן קבוע שמן ש"עבר" 2K, עדיף אם כבר כל טיפול לשים שמן טרי. בלי חלילה להיכנס לכיס שלך אבל אנחנו מדברים על 200 שח במקסימום לכל 10K סה"כ.

אם ניתן דוגמא לצורך הבנה - אם תיקח מים מאוד מלוחים(מים המלח) בנפח קטן, נגיד בנפח של צ'ייסר, ותשים אותם בכוס של מים מזוקקים(ללא מלחים כלל) בנפח של כוס וודקה רדבול, תן להם לעמוד שעה ולאחר מכן תשתה את הכוס, האם:

א. קודם תרגיש מים ללא מלח כלל ואז מכה מאוד מגעילה של מלח

ב. לאורך כל הכוס המליחות תהיה מאוד דומה עד זהה.

יש סיכוי מסויים(אבל לדעתי מאוד קטן) שלא נוצרת תערובת הומוגנית אלא מופרדת(לדוגמא לשים שמן ומיים באותו כלי ונוצרים שתי שכבות) ואז כל חומר שומר על תכונותיו שלו.

עריכה אחרונה על ידי bolenat14
פורסם

נעזוב עכשיו את עניין שמירת הערכים של השמן ושאר ספקולציות ונתרכז לרגע בעובדה אחת פשוטה:

עם הזמן נוצרים בשמן משקעים במהלך עבודתו, משקעי פיח וכדומה, אותם משקעים (או לפחות חלקם) מנוקזים מהמנוע בעת החלפת שמן.

אי החלפת שמן פשוט תגרום לכך שיצטברו לך משקעים בתוך השמן וזה לא דבר רצוי.

בקיצור- למרות שאתה מוסיף כמות לא קטנה של שמן לאורך 10K קילומטר אני חושב שעדיף לבצע החלפת שמן ולו רק כדי לנקז את אותם משקעים לא רצויים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...