Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בנושא CNC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים. רכשתי לאחרונה מכונת CNC. אני במקצועי מתקין מערכות שמע כך שאנני מגיע מעולם עיבוד השבבי. המוכנה נרכשה בשביל הכיף בעיקר. אני זקוק לקצת הכוונה בעניין.

לתפעל את המכונה באופן כללי אני יודע, אבל כל נושא התיכנות זר לי לחלוטין. אם מישהו מוכן קצת ללמדני ונוכל לסגור על תמורה כלשהי אני אשמח.

פורסם

~

הרבה צפיות בשרשור ורק שתי תגובות בינתיים. סביר להניח שבין אלו שלא הגיבו יש גם כמה שיכולים לעזור, אך לא מכירים את הבחור ולכן חוששים/מהססים.

תעיפו מבט באתר ובשרשורים בפורום אודיו המתארים פרויקטים שהוא ביצע. זה לא סתם עוד מתקין מצוי. אינני מכיר את יוסי אישית (רק כלקוח מרוצה), אך מקצועית - זה בדיוק סוג האנשים שאנחנו שואפים לעבוד איתם. הליאור ברוך של תחום האודיו בארץ. ללמד בעל מקצוע כזה להשתמש בציוד חדש זו מצווה, ואני מקווה שמהתוצאות כולנו נוכל להנות בקרוב מעל דפי הפורום.

בקיצור, אם יש התלבטות - לכו על זה. אני לא מחלק המלצות כאלה בקלות.

פורסם

דריש, יש מעט מאוד אנשים שיודעים לתכנת היום cnc לא דרך תוכנת תיב"מ (שאני מניח שטין לו ובטח לא עם פוסט פרוססור מותאם למכונה).

אל תשכח שלא כל מי שיודע לעבוד גם יודע להסביר ומבין את ההיגיון של העיבוד השבבי. זה עולם ומלואו שלוקח זמן לפתח בו את החושים הנדרשים.

עריכה: לא הסתכלתי באתר ולא בפורום אודיו. אדם שנמצא פה כל כך הרבה זמן ועם כזו כמות הודעות שאני לא זוכר כמעצבן/טרול/אנטיפת הוא אדם ראוי לכל עזרה אפשרית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אשמח לעזור גם.

קודם כל איזו מכונה זו ? מה הבקר שלה ?

בגדול הרעיון הוא שאתה נותן דרך הבקר פקודות הזזה לכרסום בשפה שנקראת G-CODE שנראות משהו כמו "תזוז בציר Z 20 מ"מ למעלה, תזוז בציר X 40 מ"מ שמאלה, סובב מנוע ב 4000 סל"ד" וכו'.

http://www.cnccookbook.com/CCCNCGCodeCoordinates.htm

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתור אחד שמגיע מתחום העיבוד השבבי ומבלי לפגוע באף אחד אבל לימוד מהסוג שאתם מציעים לאדם ללא ניסיון בעיבוד שבבי ובפרט על מכונת CNC לא יכול להיות תחליף ללימוד בצורה מסודרת באחת ממסגרות הלימוד המוצעות בשוק.

הדברים שאני רואה הם:

1. לימוד בטיחות בעבודה על מכונת CNC ועיבוד שבבי - לפני הכול.

2. היכרות עם כלי עבודה וכלי חיתוך לעיבוד שבבי.

3. יסודות העיבוד השבבי והכרת מתכות שונות.

4. לימוד G קוד.

5.

6.

תמשיכו בבקשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים,

אני מגיע מתחום הנגרות והפעלתי ותיכנתתי כמה שנים טובות CNC לעץ , יש הבדל עצצצצצום בדרישות מהמכונה ביחס לעיבוד שבבי כשבעיבוד שבבי הידע והניסיון הדרושים הם גבוהים ביחס לעץ ששם הכול מעט יותר פשוט.

מרק , אתה צודק מאוד שבטיחות זה מספר 1 ומי שלא מבין את השיקולים האלו בזמן הפעלה ותכנות ותכנון הדפינה של החלק עדיף שלא יעסוק בתחום כי הוא בטח גם לא ינצל את מלוא היכולות שטמונות בה.

יוסי - אני מראשון לציון , את הטלפון שלי שלחתי לך , אשמח סתם לבקר ואפילו לברטר ;)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...