Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

הקודנית עומדת למות , המקשים אינם נלחצים הייטב ובנוסף גם יש איזשהו נתק בפנים , כך שכאשר לוחצים את הקוד נדרש ללחוץ את כל הפלסטיק של הקודנית - משהו דפוק ...

הקודנית עצמה היא של בוש ומותקנת בטויוטה אוונסיס 2007 - בנוסף יש גם כספת .

במוסך כללי לא הצליחו לסדר (ניסה פשוט להחליף את המקשים עצמם במקשים מסוג אחר בכלל) ואף החמירו את המצב .

התקשרתי למתקין המורשה של טויוטה ששם הותקנה , ונאמר לי שיש להחליף את כל המערכת בסכום של מעל 700 ש''ח .

אז לפניי שאני רץ לזרוק 700 ש''ח , מה דעתכם ? הגיוני שאין אפשרות פשוט לתקן את הלחצנים במחיר הגיוני ובלי שיפרקו חצי רכב ?

אני מחיפה .

תודה !

2014-12-29 10.06.05.jpg

פורסם

אם הבעיה היא מכנית - ברוב המקרים אפשר להחליף רק את לוח המקשים.

לא מכיר את החברה הזו, ראה קישור שמצאתי ברשת:

http://www.shaarim.co.il/%D7%A9%D7%9C%D7%98-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-bosch

אגב,האם הביטוח עדיין דורש קודנית לרכב משנה זו? אם לא, שקול ביטול הקודנית.

פורסם

לדעתי זה תלוי בסוג הקודנית (אצלי זה של פוינטר דגם ren8 או משהו כזה).

היתה לי בעיה שהרכב אל היה מניע למרות שהוא היה מקבל את הקוד והלחיצה על לוח המקשים היתה קשה.

אשתי החליפה לוח מקשים באיזה מוסך וזה עזר לכמה זמן, הבעיה שמדי פעם הרכב עושה בעיות בהתנעה (הקודנית כביכול מקבלת את הקוד אבל הרכב לא מניע).

הלכתי לחשמלאי אחר שלפי היכרות שלי מאוד מקצועי ואמין וגם לי אמרו שהקודנית סיימה את חייה, אני מנסה לתפוס זמן פנוי כדי ללכת להחליף אותה.

לדעתי שווה לך לקחת חוות דעת נוספת אולי כן להחליף לוח מקשים.

פורסם

אני לא יודע אם זה בוש או מקיטה, אבל לוח המקשים הזה פשוט זהה לזה של הקודנית של פוינטר.

אנ היתי מנסה להחליף את הגומיה של הלוח בעלות של 50 שקל, למרות שהאבחנות שלך על "נתק פנימי" קצת מדאיגות...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מציע לברר עם חברת הביטוח אם אתה חייב קודנית, לא כל החברות מחייבות קודנית ויש חברות שמחייבות רק משנה מסויימת.

במידה ואתה לא חייב, שלם 50 ש"ח ותעיף את הקשקוש הזה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

תזמין מפלאקאר גומי חדש ותחליף אם יש נתק תפתח את הלוח מקשים ותחבר

אני לא מכיר את סוג הקודן הזה אבל בד"כ להעיף אותם זה סיפור של חצי שעה פלוס מינוס

פורסם

350 לפריצת כספת וניתוק קודנית זה מחיר מצויין.

לדעתי, כשתבוא על גרר עם רכב לא מניע זה כבר יעלה יותר :-P. (שים לב שלא אמרתי "אם", כי זו רק שאלה של זמן).

חוזר על ההמלצה לנסות להחליף גומיה.

פורסם

אני לא יודע מה פשר המחירים האלה.

ברכב הקודם של אבא שלי שילמתי על פירוק קודנית+פירוק עלוקה+התקנת קודנית חדשה של רב בריח+עלוקה חדשה 400 ש''ח כולל מע''מ.

אבל איך הקודנית קשורה לכספת?

יש עלוקה על המחשב מתחת לכספת?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בראבו.

הבנת בדיוק את העניין.

שמים מתחת לכספת עלוקה אלחוטית (ולא חוטית כמו שראיתי פה בשרשור אחד על פורד פוקוס הבוקר...)

העלוקה מנתקת מערכת חיונית (יש עלוקה לסטרטר, מודול הצתה וכו') והכספת עוטפת כך שאין אפשרות לעקוף אותה, או אפילו לפרק את המכלול המנותק בשלמותו.

פריצת כספת דורשת זמן ומיומנות (באסה לגנבים המתחילים :-P) וזה עולה כסף.

קודנית ללא כספת זה צחוק מעבודה (אלא אם העלוקה האחוטית מוצפנת ביצירתיות מופלאה)

פורסם

גם בסיאט של ההורים שלי היה את המקרה , המקשים פתאום שבטו חיים , עבדו יום כן יום לא .. אבא שלי פשוט פירק את זה ולתקופה קצרה זכר את סדר המקשים (הרי זה מודבק וזה נופל) וככה היה עובד , זה פשוט מקדלת רגילה שמרוב הבלאי כבר לא עובד..

אז פשוט החלפנו קודנית (מחיר של 250 שקל) , הדביקו על הדש כמו מקודם וזהו..

פורסם

אצל אילן בקרית חיים מתקינים את הפוינטר האלה, עולה כמדומני סביב ה 100 שקל להחליף את לוח המקשים, הם פותחים אותו ומחליפים בפנים את הגומי וסוגרים חזרה, אתה לא ותוכל לעשות לבד כי הגומי מחובר בצורה שהוא מודבק בקצוות, צריך ממש לנתק אותו ולהדביק את החדש במקומו, הם עושים את זה אני יודע, תרים להם טלפון או תיגש לשם.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היום היה לי קצת זמן פנויי , אז פתחתי את הקודנית , ניתקתי מהחשמל , ניקיתי את הלוח החשמלי הייטב מההלכלוך השחור שהפחמים יוצרים והחזרתי את לוח המקשים .

כמו חדש זה לא עובד , אבל משמעותית יותר טוב , לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהפחמים יתבלו לחלוטין .

בהזדמנות כשאהיה בעיר התחתית אני יבדוק אצל עוד מתקינים ואחליף את המקשים .

ד''א , מצחיק שלוקחים על החלפת לוח מקשים 120 ש''ח (פעולה שאורכת 10 דקות במידה והמתקין ממש לא מקצועי) - זה יותר מהרופא שיניים שלי ...

• תוכן חדש...