Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה - לקנות, לשכור, להשכיר

זה גם מה שאני חשבתי עליו לפחות כל עוד אתה בעבודה הנוכחית והעזרה מההורים משמעותית.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנגד יש הבדל גדול מאוד בסדנדרט של דירה שאנחנו יכולים לרכוש ביבנה אל מול אחת שאנחנו יכולים לרכוש בחולון (תיאורתית, בפועל קשה מאוד למצוא משהו נורמלי אפילו, אין היצע).

עוד סיבה ללמה דווקא יבנה היא שאחותה של אשתי גרה שם, והילדים שלנו יוכלו לגדול בחברת בני דודיהם (היום לבן שלי אין קרובי משפחה בגיל שלו שגרים קרוב).

אשמח לשמוע טיעונים בעד או נגד מעבר שכזה, בהתחשב בנסיבות שהעלתי כאן.

תודה מראש,

זוג צעיר ואובד עצות.

סליחה אבאל'ה....

מה התקציב שחשבתם עליו\יש לכם לקניית הדירה המיוחלת ? (ודירת כמה חדרים התקציב הזה מקנה לכם ביבנה ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות והעיצות. אתם נהדרים.

אני אנסה לענות לשאלות שהופנו אלי.

לאישתך אין בעיה במציאת עבודה ביבנה.

השאלה היא האם בתחום שלך אתה יכול להתקרב יותר ליבנה?

עניין העזרה מההורים הוא ללא ספק מהותי וקשה לכמת אותו. וזאת גם הבעיה הכי גדולה.

אולי תנסו לדבר עם ההורים לגבי זה ולמצוא פיתרון של להוציא מהגן או בייביסיטר (למשל לקחת את הילד שישן אצלם).

כפי שציינתי, יש לי אינטרס להישאר במקום עבודתי הנוכחי לפחות ב 2-3 שנים הקרובות.

לגבי ההורים, זה לא שאנחנו תלויים בהם על בסיס קבוע. אבל כן, במקרים בהם אנחנו צריכים, הם הכתובת הראשונה (ולמעשה היחידה) שלנו לבייביסיטר.

או שאולי פשוט תישארו בשכירות?

מה הלחץ לקנות דירה?

הגעתי למסקנה שייקח לי הרבה מאוד זמן לחסוך כדי שאוכל לקנות דירה בסטנדרט סביר בחולון, וגם אז זה יהיה עם משכנתא גבוהה מאוד.

יתרה מזאת, אף אחד לא מבטיח לי שהמחירים יישארו כמו שהם בעוד כמה שנים. אפילו סביר להניח שלא.

לכן אני חושב שאם אני מסוגל לקנות דירה היום, זה עדיף לי מלחכות.

את אותו הכסף שאני אשלם על שכירות אני יכול לשלם למשכנתא, אז למה "לזרוק את הכסף לפח"?

זו דעתי בכל אופן. יכול להיות שאני טועה...

~

עם מחירי הדו"ג של היום אפשר לשדרג לקטנוע כבד (400-600 סמ"ק) ולהגיע הביתה נינוח ורענן גם אחרי יום עבודה מלא ונסיעה ארוכה. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שעלויות האחזקה (טיפולים ודלק) יוכפלו, וזה לא נהיה זול יותר כשעולים בנפח. לשיפור הסיכויים שלך להגיע בשלום הייתי ממליץ לבדוק גם את מחירי התלת-גלגליים ועלויות אחזקתם. אופציה נוספת היא לעלות על אופנוע, אבל זה עולם אחר של עלויות וסיכונים.

לא ברור לי אבל למה אתם נעולים רק על שתי האופציות של חולון ויבנה. מה לגבי בת ים, מזרח ראשון, בית דגן והישובים הסמוכים? אפשרויות שעלו לא פעם במהלך דיונים דומים בפורום מהשנים האחרונות.

אם אני אעבור ככל הנראה שזה מה שאעשה - אשדרג את ה-250 סמ"ק ל-500 או יותר (עדיין אשאר בגזרת הקטנועים).

אבל בכל זאת, התוספת של זמן הרכיבה היא משמעותית, ותדרוש ממני יותר מאמץ. וכמובן הסיכון היומיומי גדל...

לגבי בת-ים ומזרח ראשון ושאר הישובים הסמוכים - אלו לא מקומות שארצה לגור בהם. מה גם שהמחירים (וההיצע) לא בהרבה יותר טובים מבחולון, אז זה כבר הופך את העניין לפחות משתלם מבחינתנו. ביבנה כאמור יש לנו קרובי משפחה (גיסתי) - סביבה טובה לילדים שלנו לגדול בה (אני מאמין). זו החצי נחמה שלנו לגבי ההתרחקות מחולון ומהמרכז...

סליחה אבאל'ה....

מה התקציב שחשבתם עליו\יש לכם לקניית הדירה המיוחלת ? (ודירת כמה חדרים התקציב הזה מקנה לכם ביבנה ?)

איציק

התקציב שהקצבנו הוא גבוה - אנחנו מותחים את קצה גבול היכולת שלנו.

זה מקנה לנו דירת 5 חדרים ענקית ביבנה, עם מפרט מאוד גבוה, או לחלופין דירת 5 חדרים ישנה וקטנה באזורים הפחות טובים של חולון (תוך כדי התפשרות על אי אילו מאפיינים, פשוט כי אין כמעט מבחר של דירות כאלה).

דירת 4 חדרים בחולון (עם מאפיינים יותר טובים) אנחנו לא נקנה בתקציב הזה, כי אז לא נוכל להשתדרג בעתיד.

בקיצור, המחשבה היא שאם כבר מתאמצים נורא, אז עדיף לקבל משהו טוב בתמורה.

אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

פורסם
אם המושבות ונווה גן מתחרדות בקצב מדאיג.

בכל מקרה, מהדיון כאן אפשר ללמוד, שאם מוכנים לצאת מעט לפריפריה, אפשר למצוא דיור הוגן בחצי המחיר מבמדינת ת"א.

יש שם היצע גבוה וביקוש נמוך.

הסיבה הראשונה היא, שהקונספציה הרווחת היא, שמדרום לחולון, ומצפון לנתניה, יש מדבר מלא בחיות טרף.

מי שרוצה לגור דדוקא ברוטשילד פינת מאז"ה, שיכין את ההון המשפחתי. ככה זה בכל העולם.

גם בבאטרי פארק מנהטן אין דיור בר השגה.

זה שגם חצי מחיר מת"א זה עדיין יקר, זה נכון, וזה נושא לטיפול.

זה שהאוכלוסיה במרכז המטרופולין חזקה יותר מבשוליו זה ממש חוק טבע. העניין הוא, שמר ישראלי אוורג' תופס מעצמו איל הון, ולא נאה לו לגור במה שמוגדר פריפריה, גם אם אמפירית, איכות חיו שם תהיה גבוהה יותר. מאותה סיבה הוא גם נוהג ברכב שהוא לא יכול להרשות לעצמו, יוצא לחופשות בחו"ל במימון הלוואה בריבית קצצה מחברת האשראי שלו, קונה אוכל בסופר בשישה תשלומים ואח"כ מיילל שהמדינה לא נותנת לו לחיות.

הסיבה השניה היא תשתיות. לפני ש"מטפלים במחירי הדיור" בכל מיני שיטות מלאכותיות, היה כדאי לטפל בתחבורה, שירותי בריאות וחינוך ותעסוקה בפריפריה. הקרובה והרחוקה.

זה היה מוריד את הלחץ מאיזורי הביקוש, והמחירים היו מתאזנים מעצמם.

אבל אלו תהליכים שלוקחים זמן. וזמן לפוליטקאי זה כמו מאסר. יותר ארוך=יותר מפחיד.

עד שהתהליכים יסתיימו, הוא כבר יהיה רק זכרון רחוק במסדרונות השלטון.

אז עושים כל מיני דברים פופוליסטיים, שעוזרים (אם בכלל) לטווח קצר, ולסקטור מצומצם.

מצד אחד באמת אף אחד לא חייב לגור בת"א.

אבל מספיק להסתכל על היחס בין מספר משכורות ממוצעת לעלות דירה בכדי להבין שהשוק במקום לא טוב.

לגבי מגורים בפריפריה - אולי אפשר לרכוש דירה גדולה ומרווחת יותר, אבל אפשרויות התעסוקה פחות טובות, אין תחבורה ציבורית שתאפשר להגיע לשם בזמן סביר, וחוץ מזה שכל השירותי ם לתושבים (בריאות / חינוך וכו') פחות טובים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם (נערך)

נכון. אני לא מתכחש לבעיה שכל שוק הדיור במצב בועתי.

כמו שכתבתי בפסקה הלפני אחרונה, השיטה הטובה ביותר להתמודד עם הבעיה היא לפתח תשתיות בפריפריה.

תחבורה לעבודה זה לא הכל. בכ"ז- הילדים שלך נשארים ללמוד שם, אם תזדקק, חלילה, לביקור במיון זה יהיה שם, אם תרצה לצאת לקולנוע בערב רצוי שהוא יהיה קרוב, וכו'.

מעבר לכך שזה כשלעצמו יקטין פערים חברתיים, זה יוריד את מחירי הדיור.

נווה גן מוגדרת כשכונה דתית/חרדית וכך הייתה מיום הווסדה אי שם באמצע שנות 90. אם המושבות -שכונה עם תכנון הגרוע בארץ (אליבא דחבר שמשמש תפקיד בכיר באגף ההנדסה בעיריה). אם כבר פ"ת אז כפר גנים (על שלל נגזורתיה) או המרכז השקט - דירות גדולות בסטנדרט גבוה.ובאמת שקט שם icon_smile.gif
נווה גן מתוכננת לפי "תב"ע סטנדרטית" לעיר שינה.זה תכנון מקובל, ואפשר לראות וריאציות שלו גם בראשל"צ, בחולון (ח-300 והאיזור), מודיעין ועוד ערי שינה.

אולי היה אפשר לדאוג ליותר מפרצי חניה לאורחים, כמו שכבר כתבו כאן, אבל מרווחי הבניה, פרופורציות רוחב/גובה שצ"פ מול בנוי וכו' סבירים.

אנחנו יכולים לדון בזה שהפקיעו את הרחוב מהאדם לטובת המכונה. אבל זה כבר דיון לפורום אדריכלים הסגור של ארכיג'וב...

בקצרה, אוכל לומר שזו מגמה אמריקאית, שגורמת אי נוחות רבה למתכנני ערים באירופה.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
התקציב שהקצבנו הוא גבוה - אנחנו מותחים את קצה גבול היכולת שלנו.

זה מקנה לנו דירת 5 חדרים ענקית ביבנה, עם מפרט מאוד גבוה, או לחלופין דירת 5 חדרים ישנה וקטנה באזורים הפחות טובים של חולון (תוך כדי התפשרות על אי אילו מאפיינים, פשוט כי אין כמעט מבחר של דירות כאלה).

דירת 4 חדרים בחולון (עם מאפיינים יותר טובים) אנחנו לא נקנה בתקציב הזה, כי אז לא נוכל להשתדרג בעתיד.

בקיצור, המחשבה היא שאם כבר מתאמצים נורא, אז עדיף לקבל משהו טוב בתמורה.

אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

OK,

ראשית, אתם צריכים להחליט עם עצמכם כמה "שווה" לכן הקירבה והעזרה מההורים בחולון. יש כאלה שלא יכולים בלי, ויש כאלה שמסתדרים טוב מאוד בלי.

אחרי שתקבלו החלטה אם "נשארים בחולון כי העזרה חשובה, למרות הפשרה בסעיפים אחרים" או "נסתדר בלי העזרה ונעבור ליבנה" אז יהיה הרבה יותר קל להחליט.

בחולון, עם קצת מאמץ, אפשר למצוא בניינים פה ושם שעוברים תמ"א 38 (הריסה) שיש בהם דירות למכירה (החל מ 1.5 מיליון).

כמובן שאם זה התקציב (או יותר) ובהנחה שאתם עוזבים את חולון, יש לכם אפשרויות אחרות (השאלה היא, האם אתם נעולים על יבנה או שזה "סתם" יעד שעלה לכם במקרה לראש ?).

הכי חשוב שתזכרו שאתם זוג צעיר (כנראה) וכל החיים עוד לפניכם. בדרך יש הרבה מאוד פשרות והתגמשויות (בגלל תקופות של גידול ילדים וכד') ואתם צריכים להקריב משהו בשביל "לקבל" או "להרוויח" משהו אחר. אל תתנהגו כמו בני 60-70 שחייבים הכל, כאן, שיהיה גדול, שיהיה עכשיו והכי מושלם.

תמיד אפשר לקנות אח"כ משהו גדול יותר או משהו טוב יותר (ובמיקום טוב יותר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכי חשוב שתזכרו שאתם זוג צעיר (כנראה) וכל החיים עוד לפניכם. בדרך יש הרבה מאוד פשרות והתגמשויות (בגלל תקופות של גידול ילדים וכד') ואתם צריכים להקריב משהו בשביל "לקבל" או "להרוויח" משהו אחר. אל תתנהגו כמו בני 60-70 שחייבים הכל, כאן, שיהיה גדול, שיהיה עכשיו והכי מושלם.

תמיד אפשר לקנות אח"כ משהו גדול יותר או משהו טוב יותר (ובמיקום טוב יותר).

אמנם סטיה קלה מהנושא - אבל איציק, אתה טועה. גם בגיל המבוגר מתפשרים, ואפילו אם המצב הכלכלי מצויין.

אבל הנקודה החשובה ביותר של איציק נכונה - צריך לקבוע מערכת עדיפויות ושיקולים שינחו בחיפוש דירה. מערכת זו צריכה להיות גמישה - יתכן שתמצאו דירה שאינה מתאימה בדיוק לסדר העדיפות המקורי, אבל בעלת יתרונות בתחומים שכלל לא הבאתם בחשבון. אני, למשל, חיפשתי דירה נגישה, בסופו של דבר קניתי דירה מרובת מדרגות אבל עם יתרונות בתחומים שכלל לא שקלתי בתחילה, למשל פרטיות לילדים המתבגרים ונוף, ואפילו צלחנו שיפוץ שממנו כה חששנו עם תוצאה מצויינת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שקלת אופציה של לנסוע לעבודה ברכבת?

ליבנה יש שתי תחנות רכבת (כל אחד לכיוון שונה - רק דרומה משני התחנות זה לאשדוד).

אחת ישירה עד הוד השרון ועוד אחת ישירה לבינימינה (עם עצירה בהרצליה).

ממליץ לך לראות את החניה של הרכבת של כל יישוב פריפריאלי בשעות הבוקר עד הערב כדי להבין כמה אנשים מעדיפים להגיע בעבודה ברכבת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שקלת אופציה של לנסוע לעבודה ברכבת?

ליבנה יש שתי תחנות רכבת (כל אחד לכיוון שונה - רק דרומה משני התחנות זה לאשדוד).

אחת ישירה עד הוד השרון ועוד אחת ישירה לבינימינה (עם עצירה בהרצליה).

ממליץ לך לראות את החניה של הרכבת של כל יישוב פריפריאלי בשעות הבוקר עד הערב כדי להבין כמה אנשים מעדיפים להגיע בעבודה ברכבת.

כפי שציינתי בהודעתי הראשונה, אני לוקח את אפשרות הרכבת בחשבון. הבעיה היא שנסיעה כזו ברכבת לוקחת בחישוב גס 70-75 דקות לכיוון: 51 דקות נסיעה ברכבת מיבנה להרצליה, ועוד בערך 20-25 דקות הגעה לתחנות הרכבת.

כך שאפשרות זו טומנת בחובה כמעט שעתיים וחצי זמן דרכים ביום - מחשבה שדי מרתיעה אותי.

פורסם
הבעיה היא שנסיעה כזו ברכבת לוקחת בחישוב גס 70-75 דקות לכיוון: 51 דקות נסיעה ברכבת מיבנה להרצליה, ועוד בערך 20-25 דקות הגעה לתחנות הרכבת.

כך שאפשרות זו טומנת בחובה כמעט שעתיים וחצי זמן דרכים ביום - מחשבה שדי מרתיעה אותי.

נראה לי שאתה אופטימי בהערכת הזמן שלך. האם אתה מדבר מנסיון?

1. עקב חוסר הדיוק הכרוני של הרכבות, אתה צריך להוסיף זמן המתנה לרכבת (לפחות 10 דקות בממוצע לרכבת שאמורה להיות כל 20 דקות).

2. מרכבת הרצליה לאזוה"ת - הליכה ברגל? שאטל? שתי האופציות ישתו לך יותר מ-10 דקות (השאטל, הרבה יותר).

:turn-l:
פורסם

כמה שזה נשמע מוזר, אם אתה לוקח את הרכבת בחשבון אתה תגלה שבחינה רכבתית יבנה הרבה יותר נגישה מחולון (קו שדרות - הוד השרון).

התחנה של יבנה מערב נמצאת על אותה מסילה של הקו שעובר דרך חולון, אבל יש גם את יבנה מזרח הותיקה שמאפשרת נגישות יותר טובה ליישובי השפלה וגם מאשפרת נסיעה רצופה לשרון (קו אשקלון - בינימינה).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אמנם סטיה קלה מהנושא - אבל איציק, אתה טועה. גם בגיל המבוגר מתפשרים, ואפילו אם המצב הכלכלי מצויין.

אני מבין שה"מודה" היום היא לכתוב למישהו קודם כל שהוא טועה, ואז לכתוב את משנתך - אבל זה לא משנה כלום.

בגיל מבוגר הרבה פחות מתפשרים, והרוב (עם המצב הכלכלי טוב) לא מתפשרים. יש למבוגרים גחמות שכנראה רק בגיל מבוגר (ועם ממון סביר) אפשר להבין. ברור שמדובר בעניין אינדבידואלי, אבל הרוב משקיעים המון כסף ב"דירה האחרונה" שלהם.

מאחר ואני נכנס ללא מעט דירות חדשות לבצע עבודות שדרוג כאלה ואחרות, אני מרשה לעצמי לומר שאני צודק. זה בסדר, תמשיך לומר שאני טועה :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

כנראה שכל אחד מאתנו ימשיך להחזיק בדעתו.

בסופו של חשבון לרוב האנשים אין הסכומים הדרושים לרכישת "דירת החלומות" - ולכן מתפשרים על משהו - מיקום, גודל בניין, גודל דירה - ולעתים קרובות על יותר ממרכיב אחד.

אתה רואה את צד הההתאמות והשיפוץ, שדי ברור שדווקא הוא זה שמצריך השקעה גדולה ופחות פשרות, בגלל ההתאמות הדרושות בגיל המבוגר, במיוחד כאשר יש חשש מנכות המצריכה ההתאמה הדרושה מבחינת נגישות. בעניין הזה אין הרבה מקום לפשרות, שכן אם הדלת לא מספיק רחבה העגלה לא תעבור, ואם החדר יהיה קטן מדי לא יהיה אפשר לתמרן עם ההליכון. ואם כבר מפרקים קירות הרי שאת החדשים בונים בסטנדרד יותר גבוה. ההפרש במחיר חיפוי או כלי סניטרי נראה גדול, אבל כאשר משוים אותו למחיר רכישת הדירה ועבודת השיפוץ ההפרש די מתגמד, כך שעוד 10,000 או, אפילו, 30,000 ש"ח הם סכום קטן יחסית למחיר הכולל של הדירה ושיפוצה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...