Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי האחרון , רכשתי רכב לאחותי, מסוג יונדאי גטס 1400 שנת 2009 .

המוכר הסביר שהחליף 4 צמיגים חדשים של good year, הסתכלתי על השניים הקדמיים ואכן ראיתי שהוחלפו .

לאחר שרכשתי את הרכב, ראיתי שהצמיג השמאלי האחורי בכלל דנלופ , התקשרתי למוכר ושאלתי אותו , למה הרכיבו לו צמיג אחד לא זהה?

הוא אמר בפנצרייה אמרו לו שזאת גם חברה טובה ואין בעיה שיש חברות שונות .

כל המצב הזה נראה לי הזוי!!!!! לחלוטין , צמיג הרבה יותר צר, ובכלל זה נראה ממש מצחיק.

מהבנתי, זה לא הגיוני למרות שהמידות זהות , עובי הצמיג רוחב וכד' שנה לחלוטין .

מה אתם אומרים ?? מה לעשות?:?

פורסם

לא הבנתי חוץ מזה שהצמיג מיוצר ע''י חברה אחרת המידה שלו גם שונה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הדבר היחיד שמוזר הוא ענין המידות השונות.

על מידות הצמיגים שמותקנים על הרכב להיות זהים למצוין ברשיון הרכב (כולל קוד עומס ומהירות אם קיים).

פורסם

כמו בכל מקרה... אנא, גש לרכב צלם 4 תמונות והעלה אותן לפורום בבקשה.

בכל מקרה, המוכר טוען שהחליף ל 4 צמיגי GOOD YEAR, כך שאתה צריך ואמור לקבל 4 צמיגי GOOD YEAR.

אין שום בעיה ושום עניין בחברות שונות, כל עוד, ואני מדגיש, המידה, קוד עומס ומהירות, למרות שזה לא קריטי אם מרכיבים צמיג אחד לקוד מהירות של 190

+ ואחד ל 170+ כך או כך היא לא תגיע לשם.

טיפ לעתיד, ברכישת מוצר בעשרות אלפי שקלים, כולם נופלים בכל פעם מחדש, בודקים 2 מתוך 4 צמיגים שמחזיקים אותך על הכביש, משוה שאמור לשמור על חיי אחותך, מזלזלים בו " א נו טוב יש 2 צמיגים קדמיים סבבה, האחוריים בטח גם בסדר " וככה זה מתחיל.

אבל ברגע שצריך לקנות מוצר של 100 שקלים בחנות כלשהי, מוציאים את הנשמה למוכרים ומתווכחים על כל שקל. איכשהו ברכבים אנשים מוכנים לקחת סיכונים קשים.

זה נאמר בכוונה באימרות קשות ואולי לא נעימות, אבל זאת המציאות, זאת ההתנהלות לצערי. לא באופן אישי כלפיי הקונה כן אבל עדיין. עסקאות של עשרות אלפי שקלים, תתעוררו.

פורסם

אין שום בעיה ושום עניין בחברות שונות, כל עוד, ואני מדגיש, המידה, קוד עומס ומהירות, למרות שזה לא קריטי אם מרכיבים צמיג אחד לקוד מהירות של 190+ ואחד ל 170+ כך או כך היא לא תגיע לשם.

אל תטעה!

- לרכב משנת 2006 והלאה ישנה דרישה חוקית להתאים בין קודי העומס והמהירות כפי שמופיעים ברשיון (ונסמכים על תכנון היצרן). ובכל אופן שקוד המהירות לא יפחת מהמהירות המירבית של הרכב (לא רלוונטי במקרה זה) או קוד מהירות S (שווה ערך ל-180 קמ"ש).

כמו כן החוק מתייחס להרכבת צמיגים שונים על אותו הסרן תוך איסור על:

- מידה שונה.

- מבנה שונה (רדיאלי/דיאגונלי).

- כושר העמסה שונה.

ישנה גם המלצה/אמירה מטעם משרד התחבורה שמכילה תוספת לנ"ל גם בנוגע לשוני בין קוד המהירות ואופי הסוליה (סימטרי/אסימטרי/חד כיווני).

פורסם

לי יש רכב משנת 2007 ואין לי שום אזכור לקוד מהירות ברשיון הרכב.

(בלי קשר לזה, צמיגים אצלי זה מוצר בטיחות שלא חוסכים בו)

פורסם (נערך)

כמדומני, הדפסת קוד המהירות והעומס על גבי הרשיון יושמה בצורה נרחבת יותר רק משנת 2008 (נוהל 4/2008 ), ועדין נתקלתי פה בפורום במקרים משנתונים מתקדמים יותר שלא היה להם מודפס הנתונים. אין לי הסבר לזה.

ובכל מקרה דרישת החוק מתייחסת ספציפית לתיכנון יצרן הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

חברים תודה על התגובות .

כמה נקודות חשובות שקניתי את הרכב ראיתי שארבעת הצמיגים חדשים !

לא שמתי לה שאחד הוא של דנלופ .

חשוב לציין שכל הצמיגים במידה זה. וחדשים .

לגבי התגובה לבטיחות , אני ״קצת״ מבין ויודע להבדיל בין בעיה בטיחותית , העניין פה הוא עקרוני ויכול להשפיע על אורך חיי הצמיגים האחרים !

לגבי התביעה או תלונה יש בעיה קטנה

לא אני רכשתי ולא אותי רימו ( למוכר כבר לא אכפת )

פורסם

בנוסף הרכב נלקח לבדיקה בקומפיוטסט בפ״ת, פעם אחרונה שאני עושה במכון הזה בדיקה .

ב30 דק הוא סיים את הפגישה ולא נסע על הרכב אפילו ( לא מקצועי ) .וכמו שאתם יודעים אי אפשר לשכנע בוחן לבדוק יותר יסודי את הרכב !

המוכר טיפוס מוזר שכנראה עובדים עליו כל הזמן .

בכל אופן מה עלי לעשות ?

לתבוע ? את מי זה לא אני רכשתי !

להתלונן ?

או פשוט לא להיות מושפע מהבדלי הצמיגים ?

בכל אופן היום אני אעלה תמונות

פורסם

כל המצב הזה נראה לי הזוי!!!!! לחלוטין , צמיג הרבה יותר צר, ובכלל זה נראה ממש מצחיק.

מהבנתי, זה לא הגיוני למרות שהמידות זהות , עובי הצמיג רוחב וכד' שנה לחלוטין .

מה אתם אומרים ?? מה לעשות?:?

אם המידות זהות הצמיג לא יכול להיות יותר צר. אנא כתוב מה מידות הצמיגים.

פורסם

אין שום חוק שקובע ששני צמיגים על אותו סרן חייבים להיות מאותו יצרן.

יש חוק שקובע שהם צריכים להיות באותה מידה ומאותו סוג - כלומר לא יהיה צמיג אחד כביש וצמיג אחד שטח לדוגמא.

יש רק המלצה להרכיב צמיגים זהים של אותו יצרן.

לא נראה לי שיש לך "קייס" נגד המוכר או נגד המכון.

צמיגים תקינים - רשמת שהם חדשים, מידה תואמת לרישיון הרכב - הכל תקין על פי החוק.

לצמיג יש 3 מידות - קוטר חישוק, רוחב הסוליה וחתך. לדוגמא 165/70R14.

שלושתן חייבות להיות זהות בכל הגלגלים.

אם אחד המספרים שונה אסור לך לנוע עם הצמיג הזה, צריך להחליף אותו. (מותר לנוע עד למקום התיקון).

• תוכן חדש...