Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך מורשה או שלא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי פורסטר 2006 ומתלבט אם להכנס למורשה סוברו או לטפל אצל המתחרים.

אני רואה שמחירי הטיפולים במורשים של סוברו מופרזים. רוצים על טיפול 150,000 בין 1200 ל 1600 ש"ח

כשזה כולל (שמן מנוע+פילטר שמן, מסנן אויר ומסנן למזגן ושמן ברקס )

נשמע לי מחירים מטורפים ללא הצדקה

פורסם

תתחדש.

אני מאמין, כי ברגע שנגמרת לך האחריות, אין כל סיבה לטפל במוסך מורשה.

המחיר הגדול, במוסך מורשה, הינו שעת העבודה.

אני מעדיף לטפל אצל מוסך אשר מתמחה בסוג הרכב שלי, במקרה שלך סובארו, ואני לא רואה בכך כל בעיה.

הוא יכול לקנות את אותם מוצרים, שהמוסך המורשה קונה - לעיתים הוא רוכש מהמוסך המורשה עצמו.

טיפול של פילטר אוויר + מזגן, שמן מנוע, פילטר שמן, בסקודה יטי, רנו מגאן, רנו פלואנס, פיג'ו 206, עלה לי בין 500 ל-700 שקל, תלוי ברכב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

מופרזים יחסית למה? יכול להיות שאם תשים את השמן הכי זול ותעשה במוסך מדרכה "ללא חשבונית" - יצא חצי מחיר.

סך הכל ההבדל בין מוסך מורשה זול למוסך לא מורשה מתמחה נע סביבות ה20-30% הבדל בטיפולים(לא מדבר על תיקונים)

השאלה אם שווה לחסוך את ה20-30%? כן, בהחלט - הרכב לא חדש ואין סיבה להשקיע במוסך מורשה.

מוסך מדרכה לא מומלץ לרכב כזה, כי הוא עדיין שווה כמה עשרות אלפי שקלים - אז חבל.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

מעצבן אותי המחירים האלו!!! אם זה נכון זה מטריף אותי!

הנה דוגמה סופר מוגזמת ונראה כמה יצא:

שמן מנוע 300 שקלים + פילטר שמן 150 שקלים + עבודה 150 שקלים.

מסנן אוויר 70 שקלים + מסנן מזגן 50 שקלים - אין פה מה לקחת על עבודה זה יותר קל מלהחליף מנורה בבית.

שמן בלמים לא מחליפים ככה סתם אבל נניח בשביל הדוגמה 150 שקלים + 100 שקל עבודה (סופר מוגזם!)

חישוב מהיר 970 ש'ח.

וזו דוגמה ממש אבל ממש מוגזמת, שיקחו 500- 700 שקלים על טיפול קליל כזה.

מעצבן אותי:brickwall:

פורסם

יש בפורום עשרות שירשורים עם השאלה הזו בדיוק: מורשה או לא?

אין כאן תשובה חד משמעית, לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.

תהיה צרכן נבון, קבל הצעות מחיר מכמה מוסכים אבל תדאג להשוות "תפוחים לתפוחים" כלומר עבודות זהות ושימוש בחלקים זהים.

בכל מקרה, רצוי מאוד לטפל במוסך שמתמחה בדגם הרכב שלך, כזה שיש לו ניסיון ולקוחות עם הדגם הזה והוא מכיר את המחלות ואת התקלות האופייניות. זה יותר חשוב מעצם היותו מוסך מורשה יבואן או מורשה כללי.

הצעת מחיר ממוסך מורשה יבואן קיבלת, איפה ההצעה ממוסך כללי?

פורסם

אגב המלצות למוסכים המתמחים בפורסטר יתקבלו בברכה

כבר יצא לי לאכול קש...

- יש לי חשד שהמלצה לעבור לשמן 5w30 ולבצע פלאשינג קיצרה את ימיו בטרם עת של מנוע אקסנט שנת 2006

- מוסך שלא התריע בזמן על רדיאטור הדורש החלפה גמר את המנוע בהתחממות

פורסם

המוסך לא צריך להתריע על רדיאטור,

זה אתה מי שצריך לבדוק שהחום מנוע בסדר וכשיש בעיה לעצור ולקחת את הרכב בגרר למוסך.

פורסם

אני לא יודע למה סובארו נחשב "מותג" והמחירים כבדים ללא סיבה שניתן להבין..

לגבי איפו לטפל ברכב תמיד מומלץ לטפל במקום שאתה יכל לסמוך אליו והם מכירים את הרכב.

כך שזה כבר בידים שלך אם יש מוסך שאתה יודע שהם עושים את העבודה בצורה טובה, חומרים טובים, אמינים ובמחיר שוק טוב תילך לשמה.

סתם לדוגמה הכרתי מוסך קטן בצפון שהיה מטפל בהפולקסווגן, טיפולים רגילים היו יותר זולים מהמחירים של צימפיון, ודברים אחרים כמו תיקונים, טיימינג היה במחיר מורשה ולפעמיים יותר יקר ומה שהרשים אותי היו לו מלא לקוחות שהוא דחה מעומס עבודה והם התעקשו לתקן רק אצלו אחרי שהוא מתפנה.

לגבי שהלך לך מנוע מהחום, הרי בשביל מה יש מד חום או מנורה בלוח השעונים בשביל למנוע את הדברים האלו..

• ספונסר פורום
פורסם

פנה אל שי שירותי רכב בראשון לציון. מוסך קטן ומקצועי מאוד שאף "יצא צדיק" אצל חיים הכט בעונה הקודמת. אני מאמין שהוא יוכל לתת לך הצעת מחיר אטרקטיבית יותר תוך שמירה על רמת מקצועיות ובטח שלא יאכיל אותך קש.

פורסם

למדתי שיעור כואב על מוסכים מורשים, ובלי קשר למחיר. הכנסתי את הפוקוס שלי להחלפת טיימינג במורשה, הרכיבו לא נכון והמנוע כבר לא איתנו. אני בתהליך ארוך של דרישה לפיצוי. חפש בפורום.

בסוף במוסך המורשה, גם אם מנהל העבודה אכן מומחה בתחומו, המכונאים הם מכונאים צעירים, בדר"כ בני מיעוטים ולא תמיד מנוסים מספיק.

הטוב ביותר הוא למצוא מוסכים שאינם מורשי יבואן אבל מקצוענים ומשתמשים בחלפים מקוריים \ טובים.

אני יכול להמליץ על יוסי זיסו ברחוב הראש 2 בת"א.

אגב, דיברתי איתו לפני החלפת הטיימינג והוא שלחח אותי למורשה בגלל איזה בורג שכנראה יש רק להם או שקשה להשיג.

פורסם

מבקש המלצה גם למוסך טוב ,לא מורשה יבואן להונדה סיוויק 2009 . טיפול קטן אצל היבואן פעם קודמת שחטו אותי 1500 שח. אני גר בנווה אפק (ראש העין), מוסך באזור פ"ת ,כפר סבא ,הוד השרון ובכלל אזור המרכז יכול להתאים. תודה מראש לעוזרים.

• תוכן חדש...