Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב ששוויו בטרייד אין בערך 20K ש"ח,

בנוסף - יש לי 50K במזומן.

אני מחפש רכב חדש, לשלוש השנים הקרובות.

אני נוסע כ- 40K ק"מ בשנה.

לפי החישוב שלי על 3 רכבים, לא משנה מה אני קונה - עוד 3 שנים אשאר עם בערך 35K ש"ח.

יכול להיות???

רכב מיני חדש בשווי 70,000.

עוד 3 שנים ו-120K ק"מ יהיה שווה בערך 35K.

סיטרואן פיקאסו C3 שנת 2012 דיזל ידני עם 50K ק"מ, מחירון - 72K ש"ח. (יד ראשונה מליסינג נהג יחיד.)

עוד 3 שנים ו- 120K ק"מ יהיה שווה בערך 35-40K ש"ח.

אותו רכב בדיוק שנת 2014 שווה 120K ש"ח.

נניח שאני משלם 70K ונשאר חייב להם 50K.

עוד 3 שנים ו- 120K ק"מ הרכב יהיה שווה 80K? פחות ה-50 שאני חייב להם - אשאר עם 30K.

(אבל עם אחריות וללא הוצאות על טיפולים כמעט במהלך התקופה.)

ועוד אחד קטן - פיג'ו 2008 ידני, שנת 2014, נמכר בערך ב- 92K.

עוד 3 שנים ו-120K יהיה שווה בערך 55K ש"ח, פחות ה- 20K שאני חייב להם, יוצא אותו דבר.

האם אני צודק או שאני לא מבין כלום ברכבים?? :shock::shock:

איפה אני טועה ואיזה רכב הכי משתלם לי לקנות לדעתכם?

אשמח לעזרה. דברו חופשי.

פורסם (נערך)

לקחת בחישוב שלך הוצאות דלק? עם נסועה כמו שלך, דיזל עדיף. כמו כן, עבור קילומטרז׳ כזה כדאי לשאוף לרכב כמה שיותר נוח, קשה לחשוב על רכב בקטגוריה מיני שנותן את זה למרחקים כאלה. זה גם בידוד רעשים.

נניח קנית רכב דיזל חדש ב130,000₪. נסעת ברכב 3 שנים. מה יהיה מחיר? 65000₪?

דיזל יהיה אפשר למכור אם קילומטרז גבוה יחסית, בנזין יהיה קשה הרבה יותר.  הבעיה עם מכירת רכב יד שניה שחברות הגדולות הרגו את השוק הפרטי. אנשים מעדיפים לקנות בזול רכב יוצא ליסינג מאפשר לשלם אקסטרא לרכב משומש מפרטי. הרי יש להם תוכניות מימון, אחריות והתחייבות לטריד אין עתידי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הצפי ירידת ערך שלך לא ריאלי ונמוך מדי. ביחוד אם אתה בחריגת ק"מ כזו.

לדוגמא אם מחיר פיקאסו כחדש 120 אז עוד 3 שנים ו-120K צפי למכירה יהיה לא יותר מ-60.

כנ"ל לגבי ה-3008 צפי מכירה 45. תעדכן חישובים שלך בהתאם, בטח לגבי רכב היד שניה שרשמת- פיקאסו בת 5-6 עם עבר ליסינג ו170K ק"מ תמכר אולי ב-20K ש"ח. המחירים שרשמתי הם לאו דווקא מחירון (למרות שככל הנראה יהיו קרובים) אלא על מחירי רכישה ושוק של רכבים מעין אלה שנמכרים אחרי 3 שנים עם ק"מ עודף (כ-50% ירידה לפחות ב-3 שנים).

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
הצפי ירידת ערך שלך לא ריאלי ונמוך מדי. ביחוד אם אתה בחריגת ק"מ כזו.

לדוגמא אם מחיר פיקאסו כחדש 120 אז עוד 3 שנים ו-120K צפי למכירה יהיה לא יותר מ-60.

כנ"ל לגבי ה-3008 צפי מכירה 45. תעדכן חישובים שלך בהתאם, בטח לגבי רכב היד שניה שרשמת- פיקאסו בת 5-6 עם עבר ליסינג ו170K ק"מ תמכר אולי ב-20K ש"ח. המחירים שרשמתי הם לאו דווקא מחירון (למרות שככל הנראה יהיו קרובים) אלא על מחירי רכישה ושוק של רכבים מעין אלה שנמכרים אחרי 3 שנים עם ק"מ עודף (כ-50% ירידה לפחות ב-3 שנים).

אוקי.

זאת אומרת שמה שכתבתי נכון, רק עם 10-20 אלף שקל פחות?

גם רכבי דיזל שאמורים לנסוע הרבה ירידת הערך שלהם תהיה כל כך חריפה?

פורסם

עדיף בכל מקרה לקנות רכב חדש, דיזלי ונוח. אם אתה מתחזק את הרכב ואתה שומר עליו בטיפולים שוטפים, אין סיבה שלא תוכל לנסוע עליו גם 300 אלף ק"מ.

סה"כ תצטרך להחליף מפעם לפעם חלקים בלויים, כאשר תידרש לכך.

בכל מקרה לא משתלם לך למכור אחרי 3 שנים כי הק"מ פסיכי והשוק פשוט יתמחר אותך בצורה שתהפוך את מכירת הרכב לעניין מאוד לא כדאי.

קנה את הרכב הטוב ביותר שידך משגת, הכי נוח, כמובן דיזל - וסע איתו עד לנקודה שבה אתה מרגיש שהוא לא משרת אותך היטב.

פורסם

כמו שאמרו הדרך שלך לחסוך היא להחזיק את הרכב יתר משלוש שנים.

40 אלף ק"מ בשנה צריך למקד אותך בדיזל. בדלק תחסוך המון. וזה נתון שממש לא בחנת כמו שצריך.

דיזל ידני חדש זו הנוסחה הכי טובה לרכב לטווח רחוק. לדעתי חדש יעלה 130 ולא 120.

אבל רכב כזה יכול לשרת אותך בתחזוקה נכונה 6 שנים בקלות, שלא נדבר על יותר עם קצת מזל.

בתכנון של 6 שנים תגלה שאופציות הבנזין והמיני אתה תיסע 6 שנים על רכבים לא מאוד נוחים ונשאר ביד עם ברזל.

C3 ידנית 2013 שהעלת זו אופציה לא רעה בכלל, אם באמת קיימת כזו במצב טוב.

פורסם

תבדוק את האפשרות של רכישת רכב "0 קילומטר" מחברות הליסינג. רנו פלואנס דיזל שתירשם כיד 2 אולי תהווה מכה כלכלית אם תנסה למכור אחרי שנה, אבל כשאתה בא למכור רכב בן 8 עם 300 אלף ק"מ, אין ליד הנוספת ממש משמעות. מה שבטוח זה שתחסוך במיידי קרוב ל-10 אלף ש"ח.

פורסם

לי קשה לראות שכדאי לרכוש רכב חדש.

בשנה הראשונה ירידת הערך היא הכי גדולה, אז תן שמישהו אחר יספוג אותה. לא חשוב איזה רכב אתה קונה, אם קנית משהו שמור, מיד ראשונה ותמשיך לשמור, תצא הרבה יותר טוב.

לגבי הנסועה וצריכת הדלק - רנו פלואנס דיזל, לא חשוב מאיזו שנה, רק מלוקקת, לדעתי תתן לך את התמורה הכי טובה.

ובכלל, מה אתה הולך לטרייד אין? איזה רכב יש לך? הטרייד אין מציעים בד"כ מחירים מבישים. מה שכן, לרכוש פלואנס דיזל כזו מהטרייד אין של קראסו יכול להיות רעיון מצויין.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...