Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לאחר המון מחשבות והתלבטויות החלטנו שאנחנו רוצים לקנות מאזדה 3 מודל 2007-2008.

נשמח לדעת על מחלות ידועות שיש לרכב, דברים שחייב להיזהר מהם ולבדוק כפליים, כל כמה זמן הרכב צריך לעבור טיפול תקופתי-שנתי,

מתי עושים לרכב טיימינג, בלמים וצמיגים.

רצינו לדעת בנוסף, אם יש שוני בין הדגמים בשנת 2007 ל-2008 מבחינת מכנית - מנוע וגיר.

אנחנו נעשה לא מעט נסיעות (בין עירוניות) ככה שחשובה לנו מאוד האמינות והבטיחות.

*אנחנו רוצים להשקיע עד 35k וחובה גיר אוטומטי.

תודה!:-D

פורסם

אין "מחלות" קשות. התעבות אדים בפנסים האחוריים וכאלה. לא משהו רציני.

טיפול כל 15K ק"מ.

ברכב יש שרשרת טיימינג שאינה דורשת טיפול, ולא רצועה. בלמים וצמיגים מחליפים כשהם מתבלים.

אין הבדלים בין 07 ל08 במנוע ובגיר. יש מעט הבדלים קוסמטיים (ידיות בצבע הרכב, שקע קטן בפגוש האחורי לפתיחת תא המטען מ-08 ).

הרכב מאד אמין, ובעל 6 כריות אוויר וABS אך אין מע' בקרת יציבות, ובכלל, הוא לא נחשב לאמין במיוחד בסגמנט שלו, (4 כוכבי בטיחות בNCAP בלבד) אך גם אינו "מלכודת מווות".

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה על תשובתך,

התעבות אדים בפנסים אחוריים זה אומר שהם נמסים או משהו כזה?

בטיפול תקופתי כל 15k מחליפים שמן מנוע ופילטר שמן או שיש דברים נוספים? מה עלות של טיפול כזה?

מה הכוונה מע׳ בקרת יציבות?

רשמת בהתחלה ״הרכב מאד אמין״ ובהמשך ״הוא לא נחשב אמין בסגמנט שלו״ - אשמח להבהרה בעניין.

4 כוכבים מתוך 5 זה בסדר או שזה בעייתי? חשובה לי הבטיחות ברכב.

פורסם (נערך)

תסתכל עכשיו, ממש בתקופה הזו על מאזדות מהשנתונים האלה. ברובן תראה שיש כמו טיפות קטנות של מים בתוך הפנסים האחוריים. הם לא נמסים, וזה לא פוגע בפעולתם. רק נורא מכוער :-P

מערכת בקרת יציבות (או ESP) היא מערכת ממוחשבת שאוספת נתונים מכל גלגל בנפרד, וכן מההגה, ובודקת שהרכב אכן נוסע בכוון שאתה מכתיב לו.

זה מונע מצבים של היגוי יתר (ע"ע) או תת היגוי (ע"ע) או במילים של בני אדם- מונע ממך להחליק ולהתהפך עם הרכב. החל משנת 2010, משרד התחבורה אוסר יבוא רכבים חדשים שאינם מכילים את המערכת (מה שיכול להדגים לך את חשיבותה).

התכוונתי לכתוב "הרכב מאד אמין, אך לא נחשב לבטיחותי בסגמנט שלו". מיסטייפ. 'צטערת. :)

בסגמנט המשפחתיות, בעיקר בתוצרת האירופית, 5 כוכבים זה די, לא רוצה לומר, סטנדרט, אבל למי שמצהיר שהבטיחות חשובה לו, זה פגם שכדאי להצביע עליו.

. אז היא לא מלכודת מוות כמו האוואו (חצי כוכב), אבל יש להם עדין מקום לשיפור...

כל 15K מחליפים/בודקים מה שרשום בהוראות היצרן. יש טיפולים זולים (כ-400-600 ש' במוסך מורשה), ויש "תחנות" יותר יקרות (כשמחליפים את מצתי האירידיום ב-90K למשל, כל מצת עולה כ-200 ש', ויש ארבעה... וזה בנוסף לטיפול השגרתי הר"מ).

הנה מפרט הטיפולים המלא, שמסביר מה עושים בכל טיפול.

כ"כ, יש חלקים שמתבלים עם הזמן (בעיקר כאלו שעשויים תרכובות גומי), ומוסך אחראי יציע להחליפם כחלק מהטיפול, אם יראה שהם פגומים, כמו גומיות משולשים, תושבות מנוע וכו'. אלה יכולים להגיע לאלפי שקלים.

באיזה ק"מ זה יקרה, תלוי באופי הנהיגה וקצת במזל.

את המאזדה שלי (שבחתימה) אני מחזיק כבר 3.5 שנים, והיא עברה אצלי כמעט 70 אק"מ (160K סה"כ).

בינתיים, טפו,טפו, למעט תקלה בקודן וטיפולים שוטפים, ללא שום כניסה לא מתוכננת למוסך.

יש עיגוני איזופיקס למושבי הילדים מאחור, יש אפשרות לכבות כרית אוויר קדמית (שני פיצ'רים שהיו חשובים לי כשקניתי, היום כבר פחות).

תא המטען גדול, אבל הפתח שלו פשוט ירתיח אותך בפעם הראשונה שתרצה להעמיס משהו רחב. (יש מקום בתוך תא המטען, אבל החבילה לא עוברת בפתח). מי שתכנן את המכסה הזה, צריך לעשות חרקירי, לדעתי.

הביטוח לא מאד יקר (למרות שהמאזדה היא בטופ הWISH LIST של הגנבים), כנראה בגלל שהיא מאד נפוצה.

אני משלם (נהג יחיד מעל גיל 40 ללא תאונות) 2600 ש' למקיף בביטוח ישיר.

צריכת הדלק ממש לא שוס גדול. בנהיגה רגועה, אני מגיע לצריכה משולבת של כ-12 ק"מ לליטר.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

מצת אירידיום מקורי (מגיע בקופסא של מאזדה) למאזדה 3 2004 (שצריכה אירידיום לפי מה שהיה מותקן מהיצרן ולפי מספר השילדה) עלה לי 100 שקל לאחד (אצל חזי דלאל)

פורסם

כולל עבודה, והרווח של "מוסך דוד", זה מתקרב למאתיים. תאמין לי :D.

אגב- פילטר אוויר מקורי (בטיפול אחד שכן עשיתי לבד) עלה לי אצל חזי 260 ש'.

ראש מתז (לשפריצרים של השמשות) עלו לי 50 ש' אחד. אבל זה בגלל שאני עצלן ולר היה לי כוח לנקות את הישנים שנסתמו.

בקיצור- החלפים לא זולים (אלא אם תזמין באיביי).

פורסם

אני התייחסתי לעלות החלק בלבד, פלאגים במאזדה 2004 של החלפתי בזמנו לבד.

הפילטר אוויר המקורי אכן יקר מאוד, אני מחליף תחליפי מאיכות טובה כל שנה (במקום פעם בשנתיים במקורי) - במאזדה 2004, כל שאר המאזדות שלי עדיין מטופלות במורשים.

פורסם
תסתכל עכשיו, ממש בתקופה הזו על מאזדות מהשנתונים האלה. ברובן תראה שיש כמו טיפות קטנות של מים בתוך הפנסים האחוריים. הם לא נמסים, וזה לא פוגע בפעולתם. רק נורא מכוער :-P

מערכת בקרת יציבות (או ESP) היא מערכת ממוחשבת שאוספת נתונים מכל גלגל בנפרד, וכן מההגה, ובודקת שהרכב אכן נוסע בכוון שאתה מכתיב לו.

זה מונע מצבים של היגוי יתר (ע"ע) או תת היגוי (ע"ע) או במילים של בני אדם- מונע ממך להחליק ולהתהפך עם הרכב. החל משנת 2010, משרד התחבורה אוסר יבוא רכבים חדשים שאינם מכילים את המערכת (מה שיכול להדגים לך את חשיבותה).

התכוונתי לכתוב "הרכב מאד אמין, אך לא נחשב לבטיחותי בסגמנט שלו". מיסטייפ. 'צטערת. :)

בסגמנט המשפחתיות, בעיקר בתוצרת האירופית, 5 כוכבים זה די, לא רוצה לומר, סטנדרט, אבל למי שמצהיר שהבטיחות חשובה לו, זה פגם שכדאי להצביע עליו.

. אז היא לא מלכודת מוות כמו האוואו (חצי כוכב), אבל יש להם עדין מקום לשיפור...

כל 15K מחליפים/בודקים מה שרשום בהוראות היצרן. יש טיפולים זולים (כ-400-600 ש' במוסך מורשה), ויש "תחנות" יותר יקרות (כשמחליפים את מצתי האירידיום ב-90K למשל, כל מצת עולה כ-200 ש', ויש ארבעה... וזה בנוסף לטיפול השגרתי הר"מ).

הנה מפרט הטיפולים המלא, שמסביר מה עושים בכל טיפול.

כ"כ, יש חלקים שמתבלים עם הזמן (בעיקר כאלו שעשויים תרכובות גומי), ומוסך אחראי יציע להחליפם כחלק מהטיפול, אם יראה שהם פגומים, כמו גומיות משולשים, תושבות מנוע וכו'. אלה יכולים להגיע לאלפי שקלים.

באיזה ק"מ זה יקרה, תלוי באופי הנהיגה וקצת במזל.

את המאזדה שלי (שבחתימה) אני מחזיק כבר 3.5 שנים, והיא עברה אצלי כמעט 70 אק"מ (160K סה"כ).

בינתיים, טפו,טפו, למעט תקלה בקודן וטיפולים שוטפים, ללא שום כניסה לא מתוכננת למוסך.

יש עיגוני איזופיקס למושבי הילדים מאחור, יש אפשרות לכבות כרית אוויר קדמית (שני פיצ'רים שהיו חשובים לי כשקניתי, היום כבר פחות).

תא המטען גדול, אבל הפתח שלו פשוט ירתיח אותך בפעם הראשונה שתרצה להעמיס משהו רחב. (יש מקום בתוך תא המטען, אבל החבילה לא עוברת בפתח). מי שתכנן את המכסה הזה, צריך לעשות חרקירי, לדעתי.

הביטוח לא מאד יקר (למרות שהמאזדה היא בטופ הWISH LIST של הגנבים), כנראה בגלל שהיא מאד נפוצה.

אני משלם (נהג יחיד מעל גיל 40 ללא תאונות) 2600 ש' למקיף בביטוח ישיר.

צריכת הדלק ממש לא שוס גדול. בנהיגה רגועה, אני מגיע לצריכה משולבת של כ-12 ק"מ לליטר.

רק טיפות? כי אם כן זה לא נורא, פשוט שמעתי על תופעה של פנסים שחלק מסוים במכסה פנס נמס פשוט וצריך להחליף שם איזה משהו.

הבטיחות חשובה אז לפסול את הרכב בגלל זה?

בהמשך בעזרת ה' אנו נסע עליו זוג + כמה שיותר :-), אז הוא לא מספיק בטיחותי בשבילנו?

כמה בכלל כוכבים במבחני הריסוק יש לרכב?

אז אני מבין שכל-15K או שנה יש טיפול של שמנים ופילטרים בעלות של 400-600 ש"ח.

וכל 100K או 90K גם? כאילו לא ממש הבנתי מהטבלה מה השוטף כאן.

יש לך בדיוק אותו דגם שאני רוצה לקנות? מה זה "עיגוני איזופיקס"?

"יש אפשרות לכבות כרית אוויר קדמית" - אתה מתכוון לאחורית? ואיך אני יכול לוודא שזה קיים ברכב?

עגלת תינוק תיכנס לבאגז'?

תכל'ס לא התכוונתי לעשות מקיף אבל בגלל שהוא נחשב רכב "גניב" אני שוקל לעשות, 2600 זה מקיף שכולל בתוכו את צד ג'?

וכמה עלות ביטוח החובה? ואם אפשר לשאול מה עלות אגרה שנתית?

בנסיעה רגועה של 90-100 קמ"ש בדרך כלל התוצאה המירבית תהיה 12 ק"מ לליטר?

איזה מוסך יבואן או מורשה של מאזדה יש באיזור המרכז (כיוון פ"ת)?

איפה הכי טוב לעשות לה בדיקה לפני קנייה?

אלף תודות לך!

פורסם

NCAP מחלקים עד חמישה כוכבים.

גם אצלי הרכב משמש כרכב משפחתי, וגם אני חרד לבטיחות. אותי הבטיחות במאזדה סיפקה. אבל אתה חייב לדעת שיש בטוחות ממנה.

אין דבר כזה "שוטף". בכל תחנת ק"מ או זמן עושים משהו אחר (בנוסף לשמן+פילטר שמן שעושים בכל 15).

המאזדה שלי היא מהדגם הפחות מאובזר, הנפוץ בליסינג (משם מוצאה של הפרטית שלי :)) שנקרא "אקטיב". ישנו דגם שנקרא "קומפורט" שהוא יותר מאובזר ועם אותו מנוע וגיר, ויש דגם ספיריט שהוא עם מנוע 2.0, חישוקים קלים, חלון גג וכו'.

איזופיקס זה עיגון קשיח לשלדת הרכב, שהופך את כיסא התינוק ליציב ובטוח הרבה יותר.

הכרית הקדמית (זו שליד הנהג) מונעת ממך להתקין כיסא תינוק במושב זה (כשאתה נניח נוסע לבד עם התינוק וצריך נגישות אליו). אם אי אפשר לכבות אותה, אסור להושיב שם ילד עד גיל 8 (הגיל בו הוא יושב ללא בוסטר). זה מאד מגביל, וברכבים בהם אין מתג כיבוי, אנשים נוהגים לעשות כל מיני קומבינות כדי לבטל אותה בכל זאת. זה קיים בכל דגמי מאזדה3 מהשנתונים האלה (תראה בצד שמאל של ההגה חור למפתח עם משולש צהוב שכתוב עליו "SRS OFF"). כשאתה מכבה אותו, נדלקת נורה כתומה ענקית באמצע הדש-בורד עם ציור של כרית וסמל "אין כניסה" כזה.

מקיף כולל תמיד נזקים לצד ג', רק שבנוסף לזה הוא כולל גם כל נזק שנגרם לרכבך.

חובה תלוי במאפייני הנהג, ולא במאפייני הרכב. זקן רגוע כמוני משלם 1200 ש' בשנה.

אגרה שנתית היתה השנה 1188 ש'.

לגבי צריכת הדלק- בעיר תקבל 1/10, בבינעירוני ("נסיעה רגועה של 90-100") תקבל 1/14. מכיוון שאף אחד לא גר על השוליים של כביש החוף, וצריך להכנס לאיזו עיר כדי להגיע הביתה, בממוצע מקבלים 1/12. אם רוב הנסיעות שלך עירוניות, אפילו פחות מזה.

אני מטפל ב"רכב דוד" ליד איצטדיון נוקיה בת"א.

בדיקה לפני קניה - תלוי איפה תהיה הכלה המיועדת. אם תמצא רכב באשקלון, לא תיקח אותו למכון בחדרה, אפילו אם הוא מומלץ...

פורסם

ברשותי גם רכב כזה, שנת 2008, דגם 2 ליטר, האצ'בק, חוץ מטיפולים שוטפים (כל 15 אלף ק"מ או שנה) לא היו שום בעיות מיוחדות.

ברכב זה יש גם בקרת יציבות כמו שהסבירו לך עליה למעלה.

לגבי הפנסים האחוריים, יש מן "תופעה" בחלק מהמכוניות שחום הנורה ממיס את הפלסטיק האדום, זה קרה אצלי

והחליפו לי את שני הפנסים בכאלה משופרים ע"ח היצרן - למרות שהרכב לא היה באחריות כבר מספר חודשים, מתוך רצון טוב.

עוד מידע תוכל למצוא כאן -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4396887,00.html

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

ההתכה היא בדגמי ההאצ'בק. בסדאן הם סתם מתמלאים אדים.

בכל מקרה, אני מקווה שאחראי פנסם אחוריים במאזדה כבר הסיק מסקנות והחליף מקצוע :-P

פורסם
ההתכה היא בדגמי ההאצ'בק. בסדאן הם סתם מתמלאים אדים.

בכל מקרה, אני מקווה שאחראי פנסם אחוריים במאזדה כבר הסיק מסקנות והחליף מקצוע :-P

יצא לי לראות גם בעלי סדאן עם התופעה של פנסים אחוריים עם פלסטיק מותך.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם (נערך)

היי תודה רבה לכולכם!

יש משהו שלא הבנתי ואשמח להסבר.

מה ההבדל בין סדאן להאצ׳בק?

מה יותר טוב?

יש לי אפשרות לרכוש מאזדה 3 שנת 2007 1600 סמ״ק עם כ-140k.

טסט לשנה, הייתה יד ראשונה ליסינג בשיטת איזי פיי וממה שהבנתי זה לתת רכב חברה לאדם ל-3 שנים ולאחר מכן בעלות פרטית של 5 שנים.

בשנתיים האחרונות הרכב טופל רק במוסך יבואן של מאזדה ויש קבלות וספר טיפולים על הכל וגם על שנים קודמות אך את זה לא וידאתי.

מבדיקה שערכתי הכל תקין ובאמת רכב שמור פרט לליקויים הבאים:

יש רק מפתח אחד עם 2 שלטים, המעבר הילוך מ-p ל-r/d מלווה במשיכה לא נעימה (אך מעבר הילוכים נעשה חלק).

הרכב מאיץ יפה ל-100 ומ-100 ל-130 צולע וצריך לסחוט את הדוושה עד לחצי לכמה דקות טובות להעלאת המהירות.

טיפונת ההגה רועש ב-120 קמ״ש.

בלמים מעט חלשים לדעתי.

זה דגם אקטיב, סדאן.

הבנתי שהמחירון הוא 39,000 לפי לוי הוא 39,000 ואחרי הפחתות של ליסינג זה אמור להיות 31,300 (18%).

בעל הרכב רוצה 32,000

בשנה-שנתיים האחרונות הוחלפו המון דברים ותוקנו גם בסכום של כ-8k.

הדבר מצד אחד מראה על תחזוקה טובה של הרכב ומצד שני כאילו הרכב מתחיל סאגת טיפולים שוטפים ולכן המוכר רוצה כבר להיפטר ממנו.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי CompCloud
פורסם

סדאן, הוא מרכב "שלוש קופסאות" (מנוע,תא נוסעים ובאגאז') שאהוב מאד על מר ישראלי. כזה:

sedan.jpg

האצ'בק, הוא מרכב 5 דלתות ("ללא תחת") שאהוב על צעירים חובבי מראה ""ספורטיבי"" כזה:

hach.jpg

הבחור קצת אופטימי לגבי המחיר. סדאן 07 יוצאת ליסינג עם 140KKM תימכר בסופו של דבר קצת מתחת ל-30.

יש כאלה כמו חול על שפת הים.

מוזר מה שאתה אומר לגבי הכוח. צריך לבדוק מה העניין שם. הפרטית שלי מגיבה יפה מאד בהאצות ביניים.

מה בדיוק החליפו לו שם שמדאיג אותך?

נראית דווקא קנייה עם פוטנציאל לא רע, אבל צריך עדיין לברר מה בדיוק תוקן שם.

בינתיים, תראה שכל קווי הגוף ישרים, רווחים שווים בין הדלתות והמכסים לגוף הרכב, בין הכנפיים והמכסה מנוע שיש נוזל קירור צלול (הכוונה ללא משקעים) במיכל העיבוי, שאין סימני תיקון (בצורת פח לא ישר לגמרי, או סימני מילוי חומר דמוי סיליקון לבן) באמבטיה של הגלגל הרזרבי. בדוק את גיל הצמיגים והמצבר.

הגה רועד במהירות גבוהה יכול להיות מצורך באיזון גלגלים פשוט (אצל פנצ'רמאכר) לעבור דרך צורך בכוון פרונט (רוב הסיכויים שזה זה. עלות כ-300 ש' במכון מומחה. וזה לא עובר כך טסט) ולהיות חלילה, סימפטום של פגיעה בקורת הרוחב הקדמית.

בכל מקרה, כשתיקח את הרכב לבדיקה במכון לפני קניה, הם ידעו בדיוק מה קורה שם. אבל זה יהיה רק אחרי שארנקך כבר יהיה דק יותר ב-450 ש'...

שכפול מפתח עולה 200 ש' בערך. אני יודע, כי גם אני קיבלתי את האוטו כך כשקניתי מהליסינג. כנראה "נוהל שגרתי":evil:. הוא פשוט לא טרח להכין לעצמו ספייר.

פורסם

אז אני מאמין שמתאים לי סדאן.

מה הוחלף ואני לא זוכר בדיוק אבל הרבה: מצבר, צמיגים, תושבות מנוע, פנסים אחוריים, בלמים, רפידות, אלטרנטור (לאחרונה ממש), צלחות אני חושב ויש עוד דברים שאני לא זוכר.

כמו שאמרתי דבר כזה הוא יתרון גדול וחסכון ביישור קו, ומצד שני מדליק אצלי נורות אדומות.

בעל הרכב נשמע דיי אמין, אבל קצת נראה לי ״שיחק אותה״ מופתע לגבי הבלמים ויכול להיות שאני חשדן מדיי והוא זה שרגיל לרכב בכלל.

התאוצה מ-0-100 דיי מהירה ואף ההילוכים עוברים מעט מהר מדיי לטעמי להבדיל מרכבים אחרים שקצת סוחטים סל״ד לכיוון 3-4 הנ״ל ב-2-2.5 מעביר את ההילוך.

וברגע שמגיע למהירות גבוהה לערך 100 קמ״ש דיי מתקשה להגיע ל-130 וצריך להתאמץ בסחיטת הדוושה.

ההגה רועד מדיי אבל לא משהו מעבר לנורמה אני חושב, הרכב לא עבר פחחות או צבע או תיקונים ויז׳ואלים כתוצאה מתאונות ולטענתו לא היו בכלל בכלל תאונות והאמת? צבע שמור מאוד.

ככה שאני מאמין מאמין שזה כיוון גלגלים.

עברתי על כל המרווחים ואין בכלל ״בליטות״ שנראות כמו תיקונים לא מוצלחים כי ככל הנראה לא היו.

כפי שאמרתי המצבר בן כמה חודשים (לא שנפ או משהו מוכר) ולגבי הגלגל הרזרבי הבנתי שהוא מהסוג ה״חדש״ אלו שמגיעים דקים מאוד כמו גלגל של אופניים כזה) לא בדקתי את גילו אבל נראה סביר.

מה שמטריד אותי זה הגיר, המעבר מ-P ל-D דורש מאמץ ולא חלק כמו שמעבירים מ-D ל-N.

תודה על העצות החמות.

• תוכן חדש...