Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

החלטתי בסוף ללכת על רכב יד 2 בסביבות ה-100 אלף ש"ח.

הדרישות הן, כפי שכבר כתבתי, בעיקר מרווח, תא מטען גדול יחסית, וביצועים סבירים +. החלטתי גם שדיזל - יתרון (אלא אם-כן מישהו מכם ישכנע אותי אחרת, הקילומטראז' שלי בערך 18 בשנה).

אבל מבחינתי (לאחר חווייה לא נעימה עם צ'מפיון), הדרישה הכי עיקרית היא אחריות.

אני יודע שבקרסו נותנים 3 שנים על רנו פלואנס. אבל מסתבר לצערי שזה רק על 1.6 ולא על כל הדגמים האחרים (בין פלואנס ובין לא פלואנס).

האם ידוע לכם על מגרש אחר - יבואן או צי רכב או וואטאבר - שנותן יותר משנה, ושהאחריות שלו אכן שווה?

תודה מראש

פורסם

מה זה אומר "אחריות לא שווה"?

אחריות זו אחריות, יבואן שמתנער מתיקון בתקופת אחריות חשוף לתביעה משפטית.

בלי שום קשר, לבחור רכב בעיקר לפי תקופת האחריות שניתנת עליו זה לא הכי נבון.

פורסם

צודק לגבי האחריות בעקרון. עדיין יש יבואנים שהאחריות שלהם 'שווה יותר'. זה הניסוח המדויק. אתה לא מסכים?

ולמה זה לא נבון, אם אני מחפש בעיקר שקט נפשי וכבר חוויתי בעיות?

פורסם

רכב שהולך לשמש אותך לכמה שנים טובות בוחרים בעיקר לפי צרכים ולא לפי תקופת האחריות.

מסכים איתך שראש שקט עבור הכסף ששילמת זה חלק מהעניין אבל זה לא העיקר.

אם לפיקנטו יש 7 שנים אחריות אבל היא קטנה ולא מספיק מרווחת לך, תשקול אותה רק בגלל האחריות?

איזה בעיות חווית בעבר מול צ'מפיון?

פורסם

כמובן שאתה צודק, והקריטריונים הראשוניים אינם אחריות. למשל, לא הייתי קונה אחריות מבלי לקבל רכב.

מה שהתכוונתי זה שמעבר לצורך הבסיסי במשפחתית - אני מוכן לוותר, בקטנה, על דרישות כמו מרווח או ביצועים למען האחריות. ברור שעדיף לקבל את הכל.

חוויתי בעיות עם הגיר תוך פחות משנה לאחר הקנייה, כמו כולם. הרכב היה באחריות והסתדר.

אבל לחבר שלי, שהיה לאחר שנתיים ורבע ורק אז הגיר שלו התפגר (ומשום-מה הגיר לא היה באחריות של ה-5 שנים) - הם עשו את המוות כדי לא לתקן על חשבונם, ובסוף הסכימו רק להנחה מסויימת. לטענתם, בגלל שהוא החליף מנורת רכב אחת במוסך אחר (וחסך כך אלפי שקלים).

מוסר השכל שלמדתי:

1. נציגים של יבואנים יכולים לומר עד מחר שהכל הסתדר ושאלו הרכבים הכי טובים וכו' - הכל מועד להתקלקל, גם ברכב חדש ויקר.

2. עדיף שהאנשים מולך יהיו אמינים (וצ'מפיון מבחינתי אינם כאלה) - ואם לא, אז לפחות שתהיה מכוסה מכף רגל ועד ראש נגדם.

פורסם

אין ספק שרכבים חדשים התקלקלו ויתקלקלו (ראה שרשור שברולט מאליבו חדשה) אבל בדיוק בשביל זה יש אחריות.

השאלה מה תעשה ברגע שתגמר תקופת האחריות? תמכור את הרכב?

פורסם
אין ספק שרכבים חדשים התקלקלו ויתקלקלו (ראה שרשור שברולט מאליבו חדשה) אבל בדיוק בשביל זה יש אחריות.

השאלה מה תעשה ברגע שתגמר תקופת האחריות? תמכור את הרכב?

לשאלתך, בהחלט ייתכן שכן. האפשרות היחידה שלא היא אם הרכב יהיה כ"כ מפנק שממש לא אוכל להיפרד, או שאגלה בעצמי ועל בשרי שהרכב אמין ולא זקוק להחלפה.

• תוכן חדש...