Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

ביום חמישי הקרוב אני מקבל את הרכב הראשון שלי בחיים- טויוטה קורולה 2003.

IMG-20140929-WA0006.jpg

וכמובן שהדבר הכי חשוב להתקין זאת מערכת אבל הבעיה היא שאני לא מבין בזה כלום כלום כלום... ובגלל זה אני פה.

כל מה שאני יודע זה שאני רוצה להכניס בתקציב הזה כל מה שאני צריך (מערכת+מגבר+סאבוופר+התקנה- זה מה שאני צריך נכון?) אני גם רוצה לדעת אם אפשר להכניס בתקציב הזה מערכת 2din?

תודה רבה מראש לכל העונים!!

עריכה אחרונה על ידי yoav180
פורסם

- כל החלפה של הרדיו המקורי תדרוש כנראה מתאם פלסטיקה, בין אם מדובר ברדיו סינגל דין או דאבל דין (מחירים בארץ נעים סביב ה-200/300 ש"ח למתאם פשוט).

- מערכות סינגל דין בסיסיות מבית טוב מתחילות מאזור ה-300 ש"ח (וכוללות כניסות USB ו-AUX), עם תוספת BT המחיר מתחיל סביב 600 ש"ח. עוד פונקציות ממשיכות להעלות את הסכום כמובן.

- מערכת דאבל דין שכוללת את הפונקציות הנ"ל מתחילות סביב 1400 ש"ח (ללא BT מ-1100) והמחיר מצפין שוב כתלות בפונקציות נוספות.

- רמקולים קומפוננט סבירים יתחילו סביב 600 ש"ח.

- סאבוופרים סבירים מתחילים סביב 500-600 ש"ח הייתי אומר, פלוס תיבה שתעלה עוד 200-300.

- במקרה של תקציב מוגבל כמו שלך, הייתי מחפש מגבר 4 ערוצים. 2 ערוצים לקומפוננט קדמי ו-2 בגישור לסאב. יש אפשרויות בסיסיות שמתחילות סביב כ-600/700 ש"ח.

- מחיר ההתקנה תשתנה בהתאם לאיכותה. אני לא מעודכן במחירים היום, אבל מעריך שמדובר בלפחות 500 ש"ח (כולל כל החיווט).

במקומך הייתי מחפש חלקים יד שניה, בדגש על ציוד פחות רגיש כמו ה-HU, מגברים וסאבוופר.

פורסם

כל זה מאוד עוזר, אבל אני לא מבין בזה.אשמח אם תוכל להמליץ לי על דגמים ספציפיים ולא ככה באויר כי זה לא ממש אומר לי משהו

פורסם

א' - להיות "בלחץ" לעשות משהו שעולה סכום כסף מכובד, זה אף פעם לא טוב.

ב' - מאחר ואתה "לא מבין בזה" כהגדרתך, כנראה שתבצע את ההתקנה אצל מתקין ולא לבד (למרות שיש כמה שרשורי הדרכה בפורום). גש לאחד כזה בסביבתך או אחר שמומלץ בפורום ובקש הצעת עבודה (מפורטת) בתקציב שלך. שים לב שלמתקינים יש נטייה לרוב לדחוף מוצרים שהם משווקים. עם ההצעה הזו תוכל לחזור לכאן ולהיוועץ אם החבילה שווה. ע"ב אותה הצעה תוכל לשפר ולשנות את הרכיבים.

ג' - אם תתעקש, אשב קצת יותר מאוחר על אפשרויות. או לחילופין, חבר פורום אחר כבר יעלה הצעה. :wink:

פורסם

איני מכיר מתקינים באזורך, אבל באזור חיפה ראיתי שמומלצים מספר פעמים "ליאור מולטימדיה" בעיר התחתית ו"אוטוס" בצ'ק פוסט.

שווה לבדוק גם אם ישראל ג'וניור (חפש בפורום) מגיע במקרה לאזורך.

שים לב בבקשה:

- אל תיקח את ההמלצות שלי באופן אבסולוטי.

- מניתי מספר דגמים מצומם בחלק מהמקרים ובהחלט יתכנו אפשרויות טובות אחרות.

- בכל הנוגע לרמקולים וגם לסאב, עדיפות גבוהה לשמוע אותם לפני הרכישה. מה שאתה תאהב שונה ממה שאני או אחר יאהב.

- אם יש לך אפשרות להגיע למפגש צפון או מרכז זו תהיה הזדמנות להאזין למספר סט-אפים.

- שמור על ראש פתוח לגבי מוצרי יד שניה, כאן בפורום או בכלל. בדגש על מכשירי ראש ומגברים, קצת פחות על סאבים ובתחתית הרשימה על קומפוננטים.

HU - הייתי מתרכז בחברות פייוניר, אלפיין, קלריון, קנווד, JVC. במקרה של 2DIN אלפיין וקלריון נוטים להיות יקרים בהרבה מהשאר.

HU בסיסי יכול להיות פיוניר DEH-X2650UI בעלות של כ-360 ש"ח.

הדגם הבא אחריו שיכיל גם דיבורית BT מובנית הינו ה-DEH-X4650BT שיעלה כ-600 ש"ח. אופציה אחרת יכולה להיות קלריון CZ302A שיעלה כ-700 ש"ח.

במסגרת הדאבל דינים, פיוניר AVH-X1650DVD יעלה כ-1200 ש"ח.

השלב הבא שיכלול עוד קצת פונקציות ו-BT הוא ה-AVH-X-2650BT שיעלה כ-1400 ש"ח.

ישנן גם מקבילות למחיר של קנווד DDX-4021BT ו-DDX-4033BT. מעבר לזה המחירים כבר מתחילים לקפוץ.

קומפוננט יכול להיות לדוגמה, פוקל 165A או 165AS או מורל טמפו. יש גם שחקן חדש יחסית בזירה - ארק אודיו Xdi 6.2. יכול להיות שיציעו לך עוד מועמדים רלוונטים מחברות כמו JBL, אלפיין, אינפיניטי, פיוניר, רוקפורד וכו'. כולם מבחינת תמחור בין ה-600 ל-700 פחות או יותר.

מגבר, בשלב זה הייתי לוקח 4 ערוצים.

במחלקה הזולה (500-600 ש"ח), אולי פיוניר GM-A6604.

במדרגה הבאה (סביב 1000 וקצת), JBL GTO-804EZ לדוגמה. אבל יש עוד חברות שאולי רלוונטיות כמו רוקפורד, לייטנינג אודיו, הרץ, אלפיין, סאנדאון ועוד.

סאבוופר לדוגמה - מורל פרימו, JBL GT5-1204BR, אולי אחד הדגמים של אלפיין, הרץ (ES300 לדוגמה), דיאמונד, אינפיניטי, פוקל.

מקווה שזה יספק בשלב זה.

• תוכן חדש...