Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי זיו ואני חדש בפורום

בן 22 ומעוניין לקנות אוטו שמאופיין כרכב צעירים שבנוסף משולב עם חיסכון בדלק חשוב להדגיש מיד ראשונה

הדגים של הסיאט שאני מתלבט הם:

ibiza 1.2TSI - (מהחברה הוא במחיר של 80K)

או ibiza 1.4 SC - שלוש דלתות (מחיר בחברה 90K)

אגב נראה לי מוזר שה1.2TSI עולה יותר זול מה 1.4SC (אם אפשר הסבר לזה בבקשה)

התלבטות נוספת היא האם כדאי להזמין את האוטו דרך חברת ליסינג(שלמה סיקסט)

האם שווה מבחינה כלכלית או שלא?

חשוב לי לציין שהאוטו מיועד לנסיעות יומיות לעבודה של הלוך וחזור ובבוא הזמן גם לתקופת לימודים אז חשוב לי האמינות של האוטו

(אם יש אנשים שחולקים על האמינות של האיביזה אשמח לשמוע למה ומה החסרונות שלה)

תודה מראש לכל העונים!

:)

פורסם

איזה גיר אתה מעוניין אוטומט או ידני?עם אתה מדבר על האוטומט אתה בעצם מדבר על dsg וזה גיר שנוי במחלוקת יש כאלה שיגידו הטוב בעולם יש יגידו שזה פשוט גיר פח.ותאמין לי ששמעתי כבר את כל הדיעות לגביו כי גם אני שוקל לקנות איביזה 1.2 tsi

פורסם

נכון לרגע זה אני הולך על גיר ידני מסיבה אחת פשוטה שהבנתי שבאוטומט ההילוכים הראשונים די מאכזבים

פורסם

מה מוזר בזה

שה1.2TSI עולה יותר זול מה 1.4SC?

ה 1.4SC מגיעה עם מנוע יקר יותר והיא מאובזרת מאוד. הדבר היחיד לטובת ה 1.2TSI הוא שיש לה 5 דלתות. אבל זה כנראה לא מטה את הכף. ומכל מקום היא מתומחרת כעת בצורה אגרסיבית.

האם לקנות ישירות מהיבואן או דרך ליסינג? זה הכל תלוי במחיר אבל ככלל אצבע ככל שאתה תחזיק את הרכב יותר זמן כך החסרונות של היד הנוספת שמגיעה עם הליסינג יצטמצמו.

אני מניח שאתה רוצה לחסוך בדלק משיקולים כלכליים. אז דע לך שלקנות רכב חדש זה לרוב הרבה פחות כלכלי מלרכוש רכב משומש.

זה כיף לרכוש רכב חדש בגיל 22 (ובכל גיל בעצם...) אבל אולי תשקול לקנות את אחד הרכבים הללו משומשים. המחיר שלהם מתרסק וכדאי להנות מזה.

אם אתה לא מתכוון ליסוע 30,000 ק"מ אז העלות של אובדן הערך תהיה רבה בהרבה מהפרשי הוצאות הדלק בין החלופות.

פורסם

מנוע ה-1.4 הוא מנוע זול יותר וחלש יותר.

ההבדל הוא אכן באבזור ובמחיר שקיבל היבואן מהיצרן.

ה-1.4SC נחשב לרכב עם יותר "פוזה" ולרוב הרוכשים הפוטצנציאליים של ה-SC ה-5 דלתות הן דווקא חסרון...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צודק. חשבתי שמדובר ב 1.4 TSI. לא שמתי לב שמדובר בגרסה אחרת לגמרי של 1.4.

מכל מקום זה רק מוכיח כמה אנשים מוכנים לשלם עבור אבזור אופנתי ברכב.

פורסם

אני כרגע נמצא בדיוק באותה הדילמה

מת לסגור על האיביזה, אבל

א. רוצה את הידני - ולא חושב שקיים TSI ידני, אלא רק ה DSG השנוי במחלוקת

ב. מתלבט אם לקנות מהסוכנות או 0 ק"מ מליסינג. האמת שאני לא מעוניין לרכוש יד 2 כי הדגמים של 2011+- הם עם DSG מיושן ביחס לרכבים החדשים

והיצרן טוען שהוא שיפר את ה DSG בדגמים הללו...

בכל אופן, תחליף ראוי לאיביזה במחירים שפויים יתקבל בברכה (קצת קורץ לי הרנו קליאו לדוגמא)

פורסם
אני כרגע נמצא בדיוק באותה הדילמה

מת לסגור על האיביזה, אבל

א. רוצה את הידני - ולא חושב שקיים TSI ידני, אלא רק ה DSG השנוי במחלוקת

יש TSI ידנית - אני הייתי מחפש משומשת

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

וואלה קיימת. אבל TSI ידנית 2011-2012 (עוד חודשיים זה כבר 3-4 שנתונים מתחת!) עם כ30-50 אלף ק"מ עולה כמו TSI אוטומט חדשה.

לא משתלם כלכלית להביא כזה רכב

פורסם
לכל מי שחושב על איביזה - מומלץ לברר קודם את מחיר הביטוח שלא תופתעו.

היה פה דיון לא מזמן על ביטוחים לאיביזה, עשינו השוואה וראינו שהביטוח לא כ"כ יותר יקר, באזור 300-500 ש"ח לשנה.

לנהג צעיר זה כבר סיפור אחר, ההפרשים יכולים להגיע להרבה יותר מזה.

מה שכן צריך להתקין מיגון/קודן לאיביזה שעולה 900 ש"ח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
היה פה דיון לא מזמן על ביטוחים לאיביזה, עשינו השוואה וראינו שהביטוח לא כ"כ יותר יקר, באזור 300-500 ש"ח לשנה.

לנהג צעיר זה כבר סיפור אחר, ההפרשים יכולים להגיע להרבה יותר מזה.

מה שכן צריך להתקין מיגון/קודן לאיביזה שעולה 900 ש"ח.

אני עדיין בהגדרה של נהג צעיר אז אני מאמין שהביטוח יעלה לי יקר לעת עתה

אגב כמה במקסימלי יכול להעלות הביטוח לאיביזה הSC לשנה?

מנוע ה-1.4 הוא מנוע זול יותר וחלש יותר.

ההבדל הוא אכן באבזור ובמחיר שקיבל היבואן מהיצרן.

ה-1.4SC נחשב לרכב עם יותר "פוזה" ולרוב הרוכשים הפוטצנציאליים של ה-SC ה-5 דלתות הן דווקא חסרון...

ה1.4SC שאני מעוניין היא לגבי ה3דלתות ודווקא ה1.2TSI הוא ה5דלתות(שלא נראה לי כזה מתאים לכזה סוג אוטו)

פורסם
אני עדיין בהגדרה של נהג צעיר אז אני מאמין שהביטוח יעלה לי יקר לעת עתה

אגב כמה במקסימלי יכול להעלות הביטוח לאיביזה הSC לשנה?

ה1.4SC שאני מעוניין היא לגבי ה3דלתות ודווקא ה1.2TSI הוא ה5דלתות(שלא נראה לי כזה מתאים לכזה סוג אוטו)

תקשיב, עשיתי בדיקה באתר wobi וראיתי שביטוח לנהג צעיר ללא שלילות וללא עבר פלילי עם ביטוח משנים קודמות, לדגם שאתה רוצה...המקסימום הוא 10.5K.

ראיתי גם ב-8.5K והכי זול שראיתי היה 7100 ש"ח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

שאלה כללית חברים

האם לסיאט איביזה יש בעיות של אמינות? ז"א חלקים מתקלקלים די מהר , תקלות שונות וחוזרות?

והאם החלפים שלה יקרים?

לגבי הTSI מה הסיכוי שהטורבו יתקלקל במהלך השנים הראשונות של האוטו?

• תוכן חדש...