Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאגר הביומטרי נמצא במקום ללא דרך חזרה גם מהסיבות שציינת. אולי יבצעו מספר שינויים/תיקונים/התאמות אבל לא משהו קיצוני.

כול אזרח שתעודת הזהות שלו אבדה/נגנבה או מבקש לשנות את השם הפרטי או המשפחה חייב בתעודת זהות ביומטרית וזה נכון גם לגבי דרכון.

בלשכות האוכלוסין כבר לא קיים ציוד להוצאת תעודת זהות/דרכונים אלא רק למקרים דחופים של קיפוח נפש.

איזה כייף לי :)

• תגובות 385
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין שום בעיה למחוק את המאגר הביומטרי.

אין קשר בין הפקת תעודה ביומטרית לבין המאגר.

אני לא חושב שיש משהו אחד שמתנגד לתעודה ביומטרית , והיא אכן צורך חשוב , והתקדמות ראויה מהתעודות הישנות .

אבל אין שום סיבה שמשהו יחזיק את כל המאגר הזה. המידע נשמר על התעודה הביומטרית בלבד , ומשווים את התעודה לנושא התעודה ובכל מוודאים שלא מדובר במתחזה.

ככה גם אם אובדת התעודה , זאת בעיה של אדם בודד ולא פריצה למאגר ואז כל האזרחים בבעיה.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אין בעיה עם דרכון ביומטרי - יש לי דרכון ביומטרי גרמני כבר כמעט 10 שנים.

הבעיה היא המאגר הביומטרי - שאם מישהו יגנוב אותו הפריצה לכבפת האיראנית תהיה כלבלב חולה ליד הנזק שייגרם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראו, את הטיעון הזה (אם יפרץ יהיה אסון) אפשר להעלות גם בנוגע למאגרים של פרטי כרטיסי אשראי.

ואכן, המאגרים האלה נפרצים מדי פעם, ואכן, מדי פעם נגרם איזשהו נזק. אבל אסון? לא ממש.

וכמה מכם היו מוכנים לוותר על כרטיסי אשראי בגלל הנזק הזה שנגרם בכל פעם שמאגר כזה נפרץ?

פורסם

כאשר נפרץ מאגר של כרטיס אשראי, חברת האשראי מבטלת את הכרטיס הגנוב ומוציאה חדש. הכרטיס הישן הופך חתיכת פלסטיק שלא שווה כלום. פעולה קצרה ומהירה .

כאשר יפרץ המאגר הביומטרי,, מה תעשה ? תחליף אצבעות ? פנים ? .

Sent from ...

פורסם

בעת הוצאת וויזה ארה"ב לקחו ממני בשגרירות טביעות אצבע וצילמו אותי - המידע הזה לא נשמר אצלם? אין להם מאגר ביומטרי של מיליוני ישראלים?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כן , יש להם.

ההבדל הוא שזאת בחירה שלך אם אתה רוצה להכנס למאגר הזה או לא.

אני למשל לא בחרתי שלא להוציא ויזה לארהב.

למאגר הביומטרי הישראלי אין בחירה, כולם חייבים.

Sent from ...

פורסם

זה גם ככה לא משנה. איך שלא תרצו, יש לאיזה חברה מאגר משלה והוא ייפרץ בסופו של דבר. לדוגמא: כרטיסי אשראי, קניות בחו"ל, משתמשים באתרים, אימיילים, וכו'. מה אם הזמנתם איזה משהו מחו"ל ופתאום פרצו לאתר?

פורסם

^ אז הם יודעים איפה אני גר ומה קניתי, כרטיס אשראי רק אם האתר לא מאובטח כמו שצריך, וזהו.

לכל היותר אני צריך להחליף ססמה באתר ולבטל כרטיס אשראי וכל המידע שיש שם לא ממש שווה משהו.

פורסם

כאשר יפרץ המאגר הביומטרי, מה תעשה ? תחליף אצבעות ? פנים ? .

Sent from ...

אכן. גניבת זהות עוד לפני העידן הביומטרי היא צרה צרורה (ובינלאומית!)

למי שזהותו נגנבה על ידי סוכנות ביון כלשהי (אמיתי לגמרי).

בעידן הביומטרי זה יהיה עוד יותר חמור - לך תוכיח שאין לך אחות, אבל ברמה אחרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קיימים אמצעים נוספים לאימות לבעלים האמיתיים של בעל תעודת הזהות במידה והמאגר נפרץ. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

איזה כייף לי :)

פורסם
כן , יש להם.

ההבדל הוא שזאת בחירה שלך אם אתה רוצה להכנס למאגר הזה או לא.

אני למשל לא בחרתי שלא להוציא ויזה לארהב.

למאגר הביומטרי הישראלי אין בחירה, כולם חייבים.

Sent from ...

המאגר שם לא עובד כמו פה, ובאופן כללי לא בכל המדינות שמשתמשות בדרכונים ביומטריים יש מאגר בכלל.

השיטה הראשונה שנכנסה לשימוש ונהוגה ברוב המקומות היא לאחסן על הדרכון הביומטרי פרטים מסוימים, והמכשיר שקורא את הדרכון עושה השוואה לפרטים המתקבלים מהאדם שמולו. זה גם מה שקורה בישראל אגב, מכשירי ה standalone בנתב"ג לא מחוברים למאגר של המדינה או משהו. (מה שמדגים כמה המאגר הזה מיותר)

בחלק מהמדינות שומרים hash- המכשיר שקורא את המידע הביומטרי של אדם מסוים ברישום יוצר hash code, שהאדם מזדהה במכשיר משתמשים באותו אלגוריתם, ואמור להיווצר אותו hash code (שכן זה אותו מידע)

זה מאפשר לשמור מאגר בטוח בהרבה, שכן מה hash לא ניתן לשחזר את המידע הביומטרי עצמו.

בישראל כמו בישראל, אנחנו חייבים ללכת על הפתרון הכי פחות יעיל, הכי פולשני, והכי מעורר מחלוקת.

פורסם (נערך)
כאשר נפרץ מאגר של כרטיס אשראי, חברת האשראי מבטלת את הכרטיס הגנוב ומוציאה חדש. הכרטיס הישן הופך חתיכת פלסטיק שלא שווה כלום. פעולה קצרה ומהירה .

כאשר יפרץ המאגר הביומטרי,, מה תעשה ? תחליף אצבעות ? פנים ? .

נראה לי שפספסתי פה משהו שברור לכולכם (אני הולך לצאת פה אדיוט, אבל מילא).

אני לא מבין כל כך מה מישהו אחר יכול לעשות עם טביעת האצבע שלי. הרי כל המטרה של ת.ז. ביומטרית (כפי שאני מבין אותה), היא לזהות מישהו באופן מדויק מול הרשויות (נניח שוטר, או ביקורת גבולות, וכו'). אם יש למישהו את הפרטים הביומטריים שלי, נאמר טביעת אצבע, איך זה עוזר לו? נניח שהוא מזייף תעודה על שמו עם טביעת האצבע שלי, עדיין הוא לא יכול להשתמש בה כי זו לא טביעת האצבע שלו. כל עוד הטביעה בתעודה לא תואמת את זו שלו, התעודה חסרת ערך עבורו.

מה אני מפספס?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

כמו שכתבת לשם זיהוי ביומטרי של בעל הדרכון אתה צריך דרכון עם מידע ביומטרי, ואז אדם אחר לא יכול להשתמש בו.

לא צריך מאגר ביומטרי בשביל השימוש הזה.

• תוכן חדש...