Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, העלאתי כבר פוסטים בנוגע לבעיה, היה נדמה בחודש האחרון כי הנזילה הפסיקה, ופתאום היא צצה שוב.

לפני כחצי שנה קניתי את הרכב, בתופס הבדיקה נרשם שישנה נזילה קלה השמן מנוע, כששאלתי את הבוחן מהיכן הנזילה הוא טען שזה מאיזור מכסה השסתומים, בעת קניית הרכב בדקתי שמן, היה מלא ותקין. כעבור שבוע עשיתי נסייה לאילת מאשדוד, הלוך וחזור, המשכתי ליסוע כרגיל ולאחר כחודשיים נדלקה נורית שמן אומה מהבהבהת. עצרתי את הרכב מיד, בדקתי שמן, המדיד הראה שחסר שמן באופן משמעותי ביותר, הוספתי כ 2 ליטר, מה שהיה לי זמין באותו רגע והמשכתי לסוע כרגיל, למחרת נסעתי לקנות שמן ומילאתי את המיכל שוב למקסימום, לאחר חודשיים נלדקה לי שוב הנורה, באותו הזמן חשבתי שכנראה הבעיה בצמיגות השמן, והכנסתי את הרכב מיד לטיפול 10,000, כאשר שמתי שם שמן בצמיגות גבוה יותר, חודש שלם שנסעתי ברכב, בדקתי כל יומיים שמן בשביל להבין לאן נעלם השמן כי לא יתכן שמהזעה קלה נעלמים 4 ליטרים בחודשיים, מסתבר שאחרי הטיפול 10,000 השמן הפסיק להיעלם, ופשוט לא זז מילימטר בתקופה של חודש.

אתמול נסעתי נסיעה ארוכה שוב פעם כ 250 קילומטר, שהנסיעה הזאת התאפיינה במשיכת הילוכים, ובמאמץ מוגבר, בסוף הנסיעה נתתי לרכב להתקרר ובדקתי שוב שמן, ונעלם כחצי ליטר.

אני מנסה להבין אם השמן נעלם בגלל הנזילה, או שיתכן שהשמן נעלם כתוצאה מנסיעה בסל"ד גבוה?

חשוב לציין שהנסיעה ברכב לפני הטיפול 10,000 התאפיינה בנסיעה בסל"ד גבוה כמעט תמיד, וכל פעם שהייתי נוסע רגוע השמן היה נשמר ליותר זמן.

יתכן שנסיעה בסלד גבוה במרחק של 250 קילומטר גרמה לאיבוד של חצי ליטר שמן?

תושה לעוזרים.

פורסם

רשמת איביזה ספורט אבל אני מניח שלא מדובר על CUPRA או FR

ולכן אני מסיק שהרכב הוא אטמוספרי, ללא טורבו.

* אם כן יש לך טורבו, יכול להיות שהוא נוזל. ואז הגיוני בסל"ד גבוה צריכת שמן.

- רשמת שעצרת בצד ומיד מילאת שמן. 2 ליטר. זאת יכולה להיות בעיה אם לא חיכתה שהרכב התקרר.

נורה יכולה להידלק גם מלחץ שמן נמוך, כתוצאה מהרבה גורמים.

לאחר מכאן מילאת עוד שמן. בדקת שהיה חסר ברכב קר?

שאלה ראשונה. כמה הרכב עבר, אין עשן נכון?

בדרך כלל ברכבים ללא טורבו, צריכת שמן מוגברת (כנזילה) מגיעה ממחזרי השמן,

קשה לדעת בדיוק מאיפה זה מגיע, כי פשוט הכל שם מלא בשמן. צריך להרים את הרכב, לנקות ולהסתכל בדיוק לשם.

מכל התסמינים שאתה מתאר כאן, אם באמת נעלם לך חצי ליטר ב-250 ק"מ והמצב מדרדר בסל"ד גבוה בהחלט סיכוי סביר

שהמחזרי שמן שלך עייפים מאד.

במערכת השימון יכול להיות עוד הרבה מקומות "לבריחת שמן" אבל רובם לא קשורים לסל"ד (רק טורבו) ולכן אני ממליץ לבדוק את עיניין המחזירים.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

בדקתי שמן ברכב קר ובאמת היה חסר, אני מניח שאתה סיפקת עד עכשיו את התשובה הכי הגיונית, אך קשה לך להאמין שהרכב יכול לשרוף כמות כזאת של שמן?, נסעתי ממש מהר 160-170

פורסם

מה שאתה מתאר זאת לא נזילה קלה של שמן. תעיף מבט על המנוע מלמעלה ומלמטה ותראה אם הוא רטוב משמן אזור הנשם. אם אין סימנים חריגים אז סביר להניח שיש לך צריכה של שמן דרך מעברי שסתומים או רינגים וכו'

• תוכן חדש...