Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מאיפה להתחיל, אבל הבסיס הוא שבחיים לא גידלתי חיה משום סוג שהוא, האורח חיים שלי גם לא כלכך מאפשר לי לדאוג לחיה כמו כלב (טיולים וכו'), אז בא לי תוכי :-D הבנתי שהטיפול מאוד קל, ההאכלה פשוטה, וזה גם לא עסק יקר.

בעיקרון אני לא מחפש תוכי ענק שידבר ויעשה טריקים, מחפש תוכי בינוני-קטן שלא צריך כלוב ענקי לתעופה, שהטיפול לא יהיה מסובך או דורש ידע מעמיק, אבל שכן יהיה מאולף ולא ינסה לברוח או ינשך וכו', משהו שיכניס שמחת חיים שרק בעל חיים יכול. חשבתי שתוכוני אהבה יתאימו אבל אני חושש ש2 תוכים יהיו לי פתאום 20 ואז יהיה בעיה, אז כרגע נתמקד בתוכי אחד :-D

אה ודבר אחרון, איפה קונים בחיפה והסביבה?

פורסם

לא מבין גדול בעיניין אבל לפני כמה שנים כשהייתי קטן יותר ההורים קנו לי תוכי קוקטייל,

תריץ חיפוש בגוגל,הם קטנים יחסית (בוא נגיד בגודל של יונה,אבל הרבה יותר רזה),מאוד חמודים,לא יקרים ולא דורשים כלוב גדול כלכך.

תברר מראש שהתוכי שאתה ספציפית קונה הוא האכלת יד,זאת אומרת שאתה כן יכול לשחק איתו על הידיים,להשים על הכתף וכמו השם-להאכיל אותם מהידיים שלך.

כתבת "לא ינסו לברוח", אז שמע- זה לא שהם בורחים,אתה כן יכול לשחרר אותם מהכלוב ולהניח אותם עליו והם ישארו שם וישחקו עם עצמם רוב היום אבל הם מידיי פעם עפים,וכשהם עפים החלון צריך להיות חסום-מספיק רשת סטנדרטית נגד יתושים והתוכי לא יוכל לברוח.

מבחינת טיפול-תמלא את המיכל מים שלו כל פעם שנגמר ותמלא אוכל פעם ביום וזהו.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

גידול כל בע"ח דורש זמן וסבלנות,והמון.

זה לא צעצוע שאם תזניח אותו פרק זמן כלשהו,אז הכל יהיה בסדר כשתחזור,זה יצור חי על כל המשתמע מכך.

בלי להעליב אבל אם אין לך את שני אלה ואתה מחפש קיצורי דרך - אל תטרח.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

בצעירותי היה לי קוקטיל. בנוסף למה שנכתב עליו, עלי להוסיף שעליך להתכונן לנוצות בכל הבית, ואם הוא האכלת יד אז גם לקקי (כי במרבית שעות היום הכלוב יהיה פתוח והוא יסתובב חופשי בבית).

קוקטיל אוהב להתמקם במקומות גבוהים ואוהב מאוד לכרסם פינות של קיר, מסגרות עץ של תמונות וכפתורים של שלט רחוק. לרוב זה יעיד על מחסור בסידן, שאותו ניתן לפתור בקלות ע"י התקנת אבן לכרסום בכלוב, אבל לפעמים הוא מכרסם חפצים סתם ככה בשביל הכיף.

והכי חשוב: קוקטיל האכלת יד זקוק לתשומת לב. הוא רואה בבני האדם שסובבים אותו חלק מהלהקה שלו, והוא לא אוהב להיות לבד - זה גורם לו להיות מריר ודכאוני. אם אינך יכול להקדיש לו תשומת לב מספקת, אני מציע לך לרדת מזה.

לפי הפרטים שציינת, החיה שמתאימה ביותר עבורך לגידול הוא חתול. חתולים אומנם גם אוהבים מידי פעם להתפנק על הבעלים שלהם, אבל בסופו של דבר זאת חיה עצמאית שתסתדר מצוין עם מים טריים, מזון יבש, ארגז חול לעשיית צרכים וכמה צעצועים.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אגב, אם זה לא הובן מדבריו אז קוקטיל הוא תוכי מקסים שמהווה נקודת פתיחה טובה לכל מי שרוצה להיכנס לעולם בעלי הכנף בעלות נמוכה יחסית וכרית מורכבות פשוטה, אבל עדיין צריך לדעת מה המחיר שהגידול שלו דורש.

אם בכל זאת הוחלט ללכת על תוכי (לאו דווקא קוקטיל), חשוב לרכוש רק ממגדל רציני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

מי שרוצה להנות מחית מחמד צריך להיות מוכן להשקיע זמן באינטראקציה איתה, אחרת אתה נשאר עם יצור שהופך להיות מטרד שצריך לנקות, להאכיל ומצייץ לך ב-5 בבוקר כשאתה רוצה לישון.

זה נכון שלא צריך לטייל עם תוכי, אבל צריך להיות מוכן ללכלוך של נוצות, שאריות אוכל והפרשות שצריך לנקות על בסיס קבוע.

צריך ללמוד על התזונה שהוא צריך ולדעת איזה ירקות ופירות אפשר לתת לו, לקנות תערובת מזון מוכנה, להחליף מים לעיתים תכופות.

צריך להיות מוכן לרעש שהוא עושה, גם בשעות שלא מתאים לך ואתה עצבני מהעבודה, לתוכי אין כפתור השתקה.

צריך לקנות אותו ממגדל אחראי שמוודא שהחיות שהוא מוכר לא מעבירות מחלות כמו כלמידיה ומבצע בדיקות דם סדירות.

אומנם לתוכים אין חיסונים שנתיים אבל צריך למצוא וטרינר עופות טוב בסביבה ולהיות מוכן להוצאות בריאות במידת הצורך.

וכאמור, אם אתה באמת רוצה חיית מחמד להנות ממנה ולא פסל, תוכי שתוכל להוציא מהכלוב, יטפס לך על האבצע, שתוכל ללטף אותו וששניכם תהנו זה מזה, תצטרך להשקיע זמן בלבנות קשר. תוכים הם חיה חברתית שזקוקה לאינטראקציה וגירויים, פסל של תוכי בכלוב אפשר לקנות בחנות כלי בית.

פורסם

אז אולי לא הייתי ברור מספיק, אני לא מחפש חיה להתעלל בה חס וחלילה, התוכי כן יקבל הרבה תשומת לב, ואני בהחלט מחפש אחד שהוא האכלת יד שאפשר לשחק וללטף, פשוט בהשוואה לכלב למשל יהיה טיפול הרבה יותר פשוט. (לא מעוניין בחתול), אין לי בעיה לחפש מידע ולשאול מה הטיפול הנכון לתוכי שאקנה.

התוכי כנראה יבלה את חייו בתור החדר שינה שלי, שהוא מספיק גדול בשבילו, ולדעתי הכי בטוח (יש חלונות פתוחים בשאר הבית במהלך היום). לגבי לכרסם דברים? אני אקנה לו מה שצריך כדי שלא יצטרך לעשות זאת, והזמן שהתוכי מחוץ לכלוב זה מתי שאני איתו ככה שיהיה פיקוח על הדברים שהוא הורס ואיפה הוא עושה צרכים (שמהבנתי צרכים של תוכי הם חסרי ריח). לגבי ציוצים, הבנתי שמכסים את הכלוב כשהולכים לישון והתוכי נרדם גם, יש אמת בדבר?

האם אתה מכירים מגדל תוכים באיזור חיפה והסביבה?

פורסם (נערך)

אצלי הטריק של כיסוי הכלוב לא עבד, התוכי היה נבהל מהסדין.

מכיון שתוכי בהאכלת יד רואה בך חלק מהלהקה שלו, הוא מאוד לא אוהב להיות סגור בכלוב. זה בניגוד גמור לתוכי שאינו האכלת יד, שפוחד מבני אדם ומעדיף להישאר בתוך המרחב המוגן שהכלוב מעניק לו.

הלשלשת שלהם אכן חסרת ריח, וכשהם יחסית צעירים היא גם נראית כמו קציפה ירוקה :lol:

כשהם גדלים הם מתחילים לחרבן חבילות יותר רציניות.

בכל אופן, מומלץ מאוד לקצץ לו את הכנפיים באופן תדיר כדי להגביל את יכולת התעופה שלו. בשונה ממה שזה נשמע, מדובר בצעד שהוא לחלוטין אינו אכזרי או כרוך בסבל מסוים לחיה - אתה בסה"כ גוזר לו כמה נוצות מהכנפיים, זה בערך כמו ללכת להסתפר. כן, זה יעצבן אותו, אבל זה עדיף על מצב שבו הוא בטעות יתעופף החוצה (אין לו סיבה אמיתית לעזוב את הבית) וחתול רחוב מזדמן ינשנש אותו לארוחת ביניים.

שים לב שהם מאוד סקרנים בכל מה שקשור לאוכל והם לא יהססו לטעום כמעט כל דבר שהוא אינו בשר - אסור בשום פנים ואופן לאפשר להם לאכול מזון מטוגן!!!

שים לו בין הסורגים של הכלוב גבעול של פטרוזיליה, כוסברה פרוסות קולורבי ומלפפון ותהיה לו תעסוקה רבה לכמה שעות טובות. שים לו מקל של דוחן עם דבש (לרכישה בכל חנות בע"ח) ותראה איך הוא יכסח אותו כמו שד טאזמני.

מומלץ גם לשים בכלוב מראה קטנה. שב בצד ותצחק במשך שעות מהפוזות שהוא עושה מולה.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

פורסם

לא יכולתי להתאפק:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אף אחד לא האשים בהתעללות, התמונה ציורה באופן ראליסטי כדי שתדע למה אתה נכנס ותוותר אם לא מתאים לך.

התוכי צריך לךהיות בחדר שבו אתה מבלה את רוב זמנך בבית. חדר שינה זו אופציה אם אתה שם איתו, רק תביא בחשבון שינה עם נוצות, ולוא דווקא מהפוך של הכרית.

כיסוי כלוב בלילה עוזר לתוכי לישון טוב יותר, זה לא כפתור MUTE שמשתיק אותו בכל פעם שהציוצים עולים לך על העצבים.

מניעת כרסום חפצים צריכה להתבצע ע"י מניעת גישה, תוכים הם יצורים סקרנים ובודקים הכל עם המקור, זה שיש לו בכלוב שלל צעצועים לאו דווקא ימנע ממנו לאכול חוט חשמל, אז למענך ולמענו, למקם את הכלוב במקום בו לא יגיע לכרסם דברים שעלולים לגרום נזק לך ולו.

לצרכים אכן אין ריח, ומי שלא נגעל לא יתקשה לנקות גם אם נעשו מחוץ לכלוב. זה לא הכי נעים, אבל גם לא ממש נורא.

• תוכן חדש...