Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד שניה עד 30000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני סטודנט וכרגע יש לי פולו (1.4) 2001 , ואני רוצה להחליף את הרכב לרכב בשנתון יותר חדש (לאו דווקא פולו).

בגלל שאני גר באזור רמת הגולן ואני נוסע הרבה בעליות... אני רוצה רכב עם מנוע בין 1.6 ל2.0 , רכב שיוכל לעלות את העליות של הרמה בכיף.

עוד דבר שאני רוצה מהרכב הוא שיהיה יחסית זול לתחזוקה (לעומת פולו) וגם בעל צריכת דלק כמה שיותר טובה... שמעתי מהרבה אנשים שכדאי מאוד להזהר מהצרפתיות... ואני לא מבין בזה יותר מדי ולכן אשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים לדוגמא שמעתי על מאזדה 3 1.6 (2007)

או פורד פוקוס 1.6 (2007-

:cool:

, כמעט שכחתי... התקציב הוא בין 15000 ל 30000

כמו שאמרתי קודם אשמח לשמוע המלצות ואם שכחתי משהוא או שכתבתי לא ברור אשמח גם להבהיר דברים או לשמוע על דברים שלא חשבתי עליהם

תודה מראש

פורסם

שלום,

איזה גיר יש לפולו שלך?

האם מקובל רכב בעל גיר רגיל?

עכשיו אתייחס למה שכתבת - ישנם ניגודים בדרישות שלך. רכב עם מנוע יותר גדול לא יהיה חסכוני. גם מזדה 3 או פוקוס לא יוצאים מן הכלל.

בנוסף, פוקוס לא מתאים לדרישת לעלות בקלילות על רמה - הוא לא מאיץ טוב אפילו במישור.

הכיוונים יכולים להיות שונים:

רכב קטן וקליל בסגנון דייהטסו סיריון 2006 + (אני לא יודע האם נכנס לתקציב).

רכב דיזל - לא מומלץ בתקציב ולא יהיה זול לאחזקה.

רכב נחמד, זריז ויחסית חסכוני - ניסן נוט.

גם הונדה ג'אז מעולה( מרווח , אמין וחסכוני מאוד), רק הטיפולים לא יהיו ממש זולים.

אולי כדאי להתפשר על משהו , במיוחד במסגרת התקציב.

אם אין הרבה נסיעות, על סעיף החסכון. אם יש הרבה נסיעות - על מנוע גדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הפולו שלי גיר רגיל, ואין לי בעיה להמשיך עם גיר רגיל או לעבור לאוטומט... אני יודע שרכב עם מנוע גדול יותר יהיה פחות חסכוני בדלק ועל זה אני מוכן להתפשר, אני רוצה מנוע יותר גדול בעיקר כי רוב הנסיעות שלי הן ארוכות יחסית ובכבישים בין עירוניים וגם אני נוסע לאילת לפחות פעם פעמיים בשנה...

השאלה שיותר חשובה לי היא האחזקה משמע טיפולים, חלפים, אמינות, וכו' .

לפולו קשה יחסית לעלות את העליות ואני מחפש רכב שיהיה לו יותר קל טיפה, הפולו עשה את זה חמישה ימים בשבוע במשך שנה, אבל אני לא רוצה להמשיך איתו יותר מדי כדי לא להגיע למצב שהוא אומר די :p.

פורסם

אם הפולו עומדת במשימותיה בכבוד ומחזיקה מעמד אז מבחינה כלכלית עדיף למשוך איתה כמה שיותר, אפילו אם בסוף תמכור אותה ב1000 ש"ח לחלקים.

במידה ואתה מעוניין לשדרג בכל מקרה כי בא לך חדש יותר, חזק יותר וכו' אז אהלן וסהלן.

לפי נפח המנוע בלבד אי אפשר לקבוע לחלוטין את מידת כוחו של הרכב, במקרה שלך מדובר במנוע 1.4 יחסית חלש (75 כ"ס), עם השנים ההספקים עלו ורוב מנועי ה1.4 במכוניות ב10 שנים האחרונות (וגם לפני) כבר הפיקו באיזור 100 כ"ס, ומכונית קטנה (בסגנון פולו) עם מנוע 1.4 מודרני יותר וגיר ידני תהיה לא פחות זריזה ממכונית משפחתית (כדוגמת מזדה 3) עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי, וכל זה גם תמורת פחות דלק.

• תוכן חדש...